Det kom et brev – 10 postnoveller

Flere bilder

Det kom et brev – 10 postnoveller

Vanlig pris: kr 299,00

Special Price kr 99,00

Availability: På lager

«Er det virkelig mulig at åtte eller ni bokstaver stablet etter hverandre kan forandre livet til en mann?
Til ei kvinne?
Til et barn?»

I antologien «Det kom et brev» har 10 norske forfattere skrevet hver sin postnovelle. Noveller der brev eller postkort forandrer noe, eller er på vei til å forandre noe. Med tristhet, munterhet, ensomhet, lengsel og minner om noe som var, som blir, som er, fortelles historier om mennesker og valgene de tar. Det er blitt et spennende knippe historier, ført i pennen av noen av landets mer anerkjente forfattere.

Disse er med:
•Levi Henriksen
•Annette Mattsson
•Jonny Halberg
•Vidar Kvalshaug
•Line Berg
•Thomas J.R. Marthinsen
•Gunnar Lunde
•Edy Poppy
•Gaute Heivoll
•Gro Dahle
ELLER
Om forfatteren

Detaljer

Ti av Norges dyktigste forfattere har bidratt i denne novellesamlingen. Levi Henriksen, Annette Mattsson, Jonny Hallberg, Vidar Kvalshaug, Line Berg, Thomas J. R. Marthinsen, Gunnar Lunde, Edy Poppe, Gaute Heivoll og Gro Dahle.
Tilleggsinformasjon

Tilleggsinformasjon

Fri frakt Nei
Anmeldelser

Omtaler fra kunder 3 item(s)

Uten tvil: anbefalt lesning!
Maren Moss i Glomdalen avis har anmeldt novellesamlingen «Det kom et brev». Hun trekker fram Levi Henriksens novelle som en av de beste og skriver blant annet:

«Dette er ti postnoveller fra noen av Norges fremste forfattere, det er det skrevne ord, enten det i et brev, på et postkort eller en lapp på et bord, forandrer noe, eller er på vei til å forandre noe. Redaktør Glenn Johansen var fascinert av hvor fort det skrevne brevet forsvant til fordel for sms, mail og Facebookoppdateringer. Postkortet fra Syden erstattet med en selfie på Instagram, og parfymeduftende kjærlighetsbrev med leppeavtrykk avløst av hjerter og enkeltord på sms. Ideen om en postnovelleantologi ble til etter å ha lest novellen «Postbudet» av den avdøde forfatteren Gunnar lunde. Hovedpersonen i historien venter svært spent på et brev, og da følgelig også på postbudet. I kjent lunde-stil er novellen enkel og nøktern i språk, absurd og realistisk på samme tid. Posttematikken går som en rød tråd. I mange av historiene er den derfor subtil, i noen nesten fraværende. Følgelig vil ikke temaet være begrensende, men snarere til inspirasjon. Hver enkelt forfatters stil og stemme får være framtredende, og man får vist noe av den litterære bredden i norske noveller. Levi Henriksens novelle «Oslo, Minnesota» har tydeligst forankring i tematikken. Vår hovedperson er postbudet som åpner og leser en annens post. Henriksen greier på et snevert vis å gjøre sin hovedperson både til tyv og helt. Historien er stilsikker og ypperlig formidlet, med et drag av mollstemt humor. Som tidligere vist er Henriksens noveller et realt forfatterhåndverk. Denne er en av de bærende novellene i samlingen. Novellene spenner fra det ettertenksomme og dypsindige til det lette og humoristiske. Både kvinner, menn og barn har fortellerstemmen. Alt i alt varierer novellene i kvalitet. Men de beste av dem er så udiskutabelt gode at det uten tvil er anbefalt lesning. »
Omtale av Maren Moss i Glomdalen avis / (Sendt inn 02.11.2015)
God, litterær kunst!
Vi møter fin og avstemt lyrisk stemning i flere av samlingens noveller. Selv i korte tekster analyseres sider ved livet. Alvor og glede – sorg og savn er elementer som nedfelles i god litterær kunst. Omtale av Jon-Terje Grønli, Gjengangeren / (Sendt inn 03.10.2015)
Vel verdt å lese!
Samlingens ti tekster varierer etter min mening noe i kvalitet og nærhet til temaet, men de beste gjør samlingen vel verdt å lese. Gunnar Lundes "Postbudet" er allerede nevnt som en fulltreffer, men Levi Henriksens "Oslo, Minnesota" har det gode novellepreget. Den er sår, sorgmunter og med en åpen, tvetydig avslutning som gir leseren mulighet til fundering. Jonny Halbergs "Elvegutt" er også god. Den har på mange måter tone og takt slik flere av romanene hans er preget av. Og Gaute Helvolls nærmest telegrammatiske tekst "Ekko" bærer tematikken med seg, om enn som rekvisitt, i en tragisk historie. Gro Dahles "Everglades" fanger fint poenget med postkortet fra Florida med bilde av en alligator. Slik starter en feriereise både på det ytre og det indre planet. Omtale av Finn Stenstad, Tønsbergs Blad / (Sendt inn 03.10.2015)