Drøm og virkelighed – Nicoline Thaulow

Flere bilder

Drøm og virkelighed – Nicoline Thaulow

Vanlig pris: kr 349,00

Special Price kr 19,00

Availability: På lager

Tvangsekteskap er ikke noe nytt, allerede for 153 år siden skrev Nicoline Thaulow om dette i romanen «Drøm og virkelighes.» Hovedpersonen i boken nekter å gifte seg, fordi hun ikke får lov å gifte seg av kjærlighet.
(Dette i motsetning til Camilla Colletts hovedperson (Amtmannens døtre) som gifter seg selv om hun ikke elsker sin utpekte ektemann.)

«Drøm og Virkelighed» utkommer i etterkant av hundreårsjubileet for kvinners stemmerett og 153 år etter at Nicoline Thaulow første gang fikk utgitt sin bok. Det er på høy tid at hun får den utgitt med sitt eget navn på omslaget! Boken inneholder en grundig presentasjon av Nicoline Thaulow, forfattet av Berit Marianne Gabrielsen. Hun gir en grundig innføring i Thaulows forfatterskap og setter henne inn hennes samtid og i forhold til hennes samtidige.
ELLER
Om forfatteren

Detaljer

Forfatterinnen Nicoline Thaulow (1807-1885), var gift med finans og kulturguruen Heinrich Arnold Thaulow. Sammen fikk de syv barn, men Nicoline gjorde mer enn å føde barn. Hun var blant de fremste av de 20-30 forfatterinnene på 1800-tallet, som bygde stein på stien for kvinners rettigheter gjennom sine artikler, noveller, memoarer, og for noen av dem: bøker. Nicoline Thaulow utga i 1861«Drøm og Virkelighed», dog uten navnet sitt på bokens omslag. Det ville verken hennes maktglade mann eller deler av forlagsverdenen tillate den gang. Hovedpersonen i boken nekter å gifte seg, fordi hun ikke får lov å gifte seg av kjærlighet. Dette i motsetning til Camilla Colletts hovedperson (Amtmannens døtre) som gifter seg selv om hun ikke elsker sin utpekte ektemann. Tvangsekteskap er altså ikke noe nytt… Romanen «Drøm og Virkelighed» utkommer i etterkant av hundreårsjubileet for kvinners stemmerett og 153 år etter at Nicoline Thaulow første gang fikk utgitt sin bok. Det er på høy tid at hun får den utgitt med sitt eget navn på omslaget! Boken inneholder også en grundig presentasjon av Nicoline Thaulow, forfattet av Berit Marianne Gabrielsen. Hun gir en grundig innføring i Thaulows forfatterskap og setter henne inn hennes samtid og i forhold til hennes samtidige.
Tilleggsinformasjon

Tilleggsinformasjon

Fri frakt Nei
Anmeldelser