Musse musegutt-pakke JUL, mus+bok

Flere bilder

Musse musegutt-pakke JUL, mus+bok

Vanlig pris: kr 349,00

Special Price kr 249,00

Availability: På lager

Musse Musegutt er en liten mus som har fått seg en menneskevenn. Men nå nærmer det seg jul, og da skal vennen hans, Lasse, være sammen med familien sin. det synes Musse er trist. men det med jul høres jo egentlig ganske fint ut? Kanskje han kan lage jul for musefamilien sin? Selv om de ikke vet hva jul er for noe, engang?
Boken «Musse Musegutt feirer jul» skal lanseres i begynnelsen av november, og i den forbindelse hadde vi tenkt å strikke en Musse Musegutt som en heldig vinner kunne få sammen med boka. Men siden ingen i redaksjonen er strikkekyndige, spurte vi på Facebook om noen kunne strikke en mus til oss. Janne Gui på Bortskjemt tok utfordringen og dermed var vår ene, strikkede musegutt på plass i hylla.
Omtrent samtidig tok syriske Hiam al-Chirout kontakt med oss. Hvis vi trengte flere mus, så var det kanskje en fin jobb for flyktningekvinnene i Mersin i Tyrkia?

Med garn de får av den veldedige organisasjonen Solidaritetsnøster strikker og hekler en gruppe kvinner der både plagg som de selv og familiene deres bruker for å holde varmen i den kjølige vintersesongen, og strikkede dukker og annet som de forsøker å selge. På den måten tjener de noen få kroner, som kommer godt med i en vanskelig og svært fattig hverdag.
Selvfølgelig ville vi være med å hjelpe! Derfor er den ene musen nå blitt en helt stor heklet museflokk, og i disse dager er musene på vei til Norge. Pakken med musebok og heklet mus koster kr. 349,- Vi spanderer portoen og sender kr. 100,- pr pakke – uavkortet – til damene i Mersin. Musen er heklet og ca 15 cm høy. Ingen er helt like, og fargene på bukse og ransel kan variere, siden kvinnene bruker det de har av tilgjengelig restegarn for å lage dem.

NB Begrenset opplag, men vi gir beskjed dersom vi går tom slik at du ikke kan få den før etter jul.
ELLER
Om forfatteren

Detaljer

Sissel Bergan fra Tønsberg har jobbet et langt yrkesliv som lærer. I mange av disse årene har hun fortalt elevene sine om en liten, merkelig og lærevillig mus. Nå har de første musehistoriene kommet i bokform.
Tilleggsinformasjon

Tilleggsinformasjon

Fri frakt NA
Anmeldelser