Martin og Maja i verdens beste hage – Lillian Wirak Skow / Kari Halvorsen (ill.)

Flere bilder

Martin og Maja i verdens beste hage – Lillian Wirak Skow / Kari Halvorsen (ill.)
kr 199,00

Availability: På lager

«Martin og Maja i verdens beste hage» er en koselig bok om hendelser i en hage som egentlig ikke er en hage, men bare gras og trær og slikt som kommer av seg selv. I denne hagen lligger et passe stort hus, og i huset bor Martin og Maja, mamma, pappa og katten Tigris. Men i hagen bor det enda flere. I den vakre Mammabjørka bor Skju og Skjura i et digert skjærereir. I vedstabelen våkner sommerfuglen Daggen etter vinterdvalen, og hun sprer sine trehundreogfemtisju egg på nesleplantene nede i en lun krok av hagen.

Lillian Wirak Skow har tidligere skrevet fire barnebøker om Tobias og Maria, bøker som har blitt svært godt mottatt. Hun har også gitt ut romaner og diktsamlinger. «Martin og Maja i verdens beste hage» er hennes 14. bok.

Kari Halvorsen har illustrert boken, og hun er utdannet grafisk designer og har fagbrev som mediegrafiker.

Anmeldelser:

Finn Stenstad / Tønsberg Blad:

Terningkast 5: Vestfold-forfatteren Lillian Wirak Skow er en av de mest produktive forfatterne i vårt område. Hun behersker et stort sjangerrepertoar, fra barnebøker til romaner og lyrikk. Nå er hun ute med en ny, illustrert barnebok i storformat med tittelen «Martin og Maja i verdens beste hage».

Handlingen er sentrert om søsknene Maja og Martin. Hun er åtte år, Martin bare fem, men han svarer gjerne at han snart blir seks. De bor sammen med mamma og pappa i Storsteinveien i Valby, et sted i Larvik. Gjennom hverdagsepisoder blir vi kjent med barna og miljøet. Martin og Maja er både nysgjerrige og kunnskapstørste. Nærhet til naturen med dyr, fugler, planter og insekter fyller hverdagen. Særlig tett kommer vi inn på Majas katt Tigris, de to skjærene i den store bjørka i hagen, Skjur og Skjura og den vakre dagpåfugløyesommerfugl, Daggen, og alt det spennende som hage og skog har å by på. I en flyktig mediehverdag som møter barn fra tidlig alder blir denne type barnebok en motvekt. Forfatterens bakgrunn med solid naturfaglig erfaring vet å formidle stoffet på pedagogisk vis. Levende fortelling som formidler innsiktsfull og verdifull kunnskap der respekt for natur og miljø er fundamentet.
ELLER
Om forfatteren

Detaljer

Lillian Wirak Skow (1939) er født på Madagaskar, men er i dag bosatt vekselvis i Larvik og Sandefjord. Største delen av sommerhalvåret bor hun på familiens hytte på Vesterøya i Sandefjord. Seinhøst, vinter og tidlig vår bor hun i Larvik, der hun også har hjemmeadresse. Hun er gift med Edgar, og de har tilsammen tre barn og seks barnebarn. Lillian har tidligere arbeidet som lærer og husmor, i dag er hun husmor, pensjonist og forfatter. Hun har gitt ut sine siste fire bøker på LIV Forlag, samt deltatt med tekst i VestfoldLiv. Bibliografi: 2012 «Skyld, en familiesaga». (roman) 2010 «Størst av alt». Familiesaga fra Vestfold (roman) – annet opplag 2011 2009 «Blå time» (dikt) 2007 «Tobias minstemann» (barnebok) 2007 «Tobias begynner på skolen» (barnebok) 2006 «Tobias og Maria på Langedrag (barnebok) 2007 «Tobias og Maria flyr over verden» (barnebok) 2006 «Noen bare går» (roman) 2004 «Øyeblikk» (dikt) 2003 «Veloma Madagasikara» (Farvel Madagaskar, roman) 1999 «Tida kommer ikke tilbake» (dikt) 1996 » Alle disse dagene» (dikt)
Tilleggsinformasjon

Tilleggsinformasjon

Fri frakt Nei
Anmeldelser

Omtaler fra kunder 2 item(s)

Trivelig, lærerik fortelling
Lillian Wirak Skows nye barnebok «Martin og Maja i verdens beste hage» er en trivelig fortelling, en «bestemorsbok» av godt, gammelt merke, velegnet til høytlesning for barna. Lærerik er den også, nærmest for en liten naturfagtime å regne. Velskrevet og lærerik er den, og lesebøker har forhåpentligvis ennå sin plass, også i konkurranse med data og nettbrett. Omtale av Svend Einar Hansen, Østlandsposten / (Sendt inn 03.10.2015)
Pedagogisk, levende fortelling
Boka er estetisk tiltalende, ikke minst takket være vakre fargeillustrasjoner som Kari Halvorsen fra Tønsberg står for. Boka er språklig, visuelt og innholdsmessig tilpasset barn mellom fem og sju år, primært som høytlesningsbok, men så godt tekstlig tilpasset at begynnerlesere trygt kan gi seg i kast med den. I en flyktig mediehverdag som møter barn fra tidlig alder blir denne type barnebok en motvekt. Forfatterens bakgrunn med solid naturfaglig erfaring vet å formidle stoffet på pedagogisk vis. Levende fortelling som formidler innsiktsfull og verdifull kunnskap der respekt for natur og miljø er fundamentet. Omtale av Finn Stenstad, Tønsbergs Blad / (Sendt inn 03.10.2015)