Alene med tankene - Gunnar Snartland

Flere bilder

Alene med tankene - Gunnar Snartland

Vanlig pris: kr 299,00

Special Price kr 49,00

Availability: På lager

Livet i Sydishavet i hvalfangertiden har andre fortalt om. Men knapt noen fra førstereisguttens synsvinkel. Hva husker yngstemann? Hva ser han som de andre ikke ser? Ikke minst: Hva tenker han?

I «Alene med tankene» forteller Gunnar om personer han møtte, fuglene, havet, himmelen, båten, hvalene, sjøløvene, pingvinene og mye, mye mer. Guttens tanker er også stadig innom livet hjemme, påvirket av alle de nye inntrykkene, som blir sterkere jo lengre det bærer mot sør. Det er som om de nye, fremmede impulsene lokker frem minner om episoder og følelser som var glemt …
ELLER
Om forfatteren

Detaljer

Gunnar Snartland er født i 1937, og vokste opp i en kjærlig, barnerik familie i Skien i løpet av de magre etterkrigsårene. Det var ikke enkelt å finansiere videre skolegang, men samtidig var Hvalfangsten i Sydishavet på sitt mest intense, og Gunnar var kun 16 år da han søkte seg ut som messegutt ombord Chr. Salvesens ekspedisjon til fangstfeltet. I august 1953 lå «Southern Opal» fortøyd i Tønsberg med akterstavnen mot Jarlsø og baugen mot Torgersøya, klar til å ta ham med på et eventyr som fikk betydning for resten av livet. Men ikke før i 2011, etter en lang karriere som tannlege bak seg, og han hadde flyttet til nettopp Jarlsø i Tønsberg, møtte han seg selv igjen som 16 åring.
Tilleggsinformasjon

Tilleggsinformasjon

Fri frakt Nei
Anmeldelser