Desemberreisen - Marit Fadum Storaker

Flere bilder

Desemberreisen - Marit Fadum Storaker

Vanlig pris: kr 249,00

Special Price kr 79,00

Availability: På lager

Det er 1. desember. Siv og Allan går ned på torget for å være med på tenningen av julegranen. I godteposene fra julenissen finner de hver sin billett, hva er det?

Billettene fører de to barna, og vennen deres Kristoffer, ut på en lang og spennende reise. Men hvor skal de? Rekker de hjem til jul?

Spørsmålene er mange der de står i en fremmed skog med et kart over ukjent landskap i hånda. Det finnes ikke lenger noen vei tilbake. Det er bare en vei og gå. Framover.

De skjønner fort at de må passe seg for soldatene til den onde kong Hector. Underveis får de hjelp av både mennesker, nisser og dyr. Noen begynner å kalle dem pilegrimer, og de skjønner etter hvert at reisens mål har å gjøre med en gammel julefortelling. De får et oppdrag, og møtet med kong Hector er ikke til å unngå. Men hvem er han egentlig?


ELLER
Om forfatteren

Detaljer

Marit Fadum Storaker er oppvokst i Drammen. Hun bodde flere år på Nykirke i Vestfold, før hun slo seg til i Bamble i Telemark. Nå arbeider hun arbeider på Porsgrunn videregående skole, og har også bred erfaring med elever på ungdomstrinnet. I tillegg har hun drevet pedagogisk utviklingsarbeid for barn og unge i kirken. I 2012 ga hun ut den lokalhistoriske ungdomsromanen Hellig Olavs hår. Desemberreisen utkom november 2015.
Tilleggsinformasjon

Tilleggsinformasjon

Fri frakt Nei
Anmeldelser

Omtaler fra kunder 1 item(s)

Varden 21.11.15: Vel verdt å lese!
Marit Storaker har hentet stoff fra juleevangeliet og andre bibelfortelleringer, myter og eventyr i boka «Desemberreisen». Den er verdt å lese.

I boka «Desemberreisen» lar Marit Fadum Storaker tre vanlige norske barn helt uforberedt snuble inn i et underlig landskap av syngende kantareller, snakkende dyr, skumle soldater og en særdeles masete smånisse. Hvor skal de? Hva er målet med reisen? Etter hvert blir det klart at barna har lagt ut på en moderne pilegrimsreise som begynner på et julemarked i en norsk by og ender i Betlehem. Turen går til lands, vanns og gjennom luften, over høyfjell, myr og mo. Underveis møter barna svært ulike mennesker som på hver sin måte hjelper dem videre mot målet. Noen virker kjente på leserne, som veibyggeren Johannes og han som kalles astronomen, andre personer tar det lang tid før vi forstår hvem er. Jages Men reisen blir likevel ikke bare enkel. Barna jages av ulver og soldater, de kastes i fengsel, men blir fridd ut av barnebarnet til den slemme kongen alle frykter. Den unge gutten blir med et stykke på ferden, til han blir innhentet og fanget av sine egne soldater! Som vår tids flyktninger er hovedpersonene våre avhengig av hjelp og varme fra menneskene de møter.Ferden går videre til Betlehem, men her er det lite som minner om den lille landsbyen vi kjenner fra Juleevangeliet. Soldater finnes det nok av, men de har moderne våpen. Moderne turister stimer i kø for å se fødselskirken der det hele engang begynte. Byen er delt av en høy betongmur som hindrer innbyggerne i å bevege seg fritt. Her er lite som minner om julefred, for å si det forsiktig. Selvsagt går det bra til sist, men tida er ikke inne til å røpe slutten i denne spesielle julekalenderboka.

Armkroken Marit Fadum Storaker har tidligere gitt ut den historiske ungdomsboka «Hellig Olavs hår» der handlingen er lagt til området rundt den gamle Olavskirken i Bamble. Hun har tidligere skrevet en masteroppgave med tittelen «Gudsrikemotiver i norske folkeeventyr.» I barneboka «Desemberreisen» løfter hun fram de gamle bibelfortellingene, eventyrene og mytene som har preget europeisk kultur i 2.000 år. Lik det eller ikke, det er vanskelig å forstå hvem vi er her i landet uten å kjenne noen av disse historiene.

Nå er det bare en liten måned til barnebarna kommer hjem til jul. Da skal det bli kakao, marshmallows og obligatorisk høytlesing i sofakroken.
Omtale av Morten Lie-Haugen, bokanmelder / (Sendt inn 23.11.2015)