ansiktsblindhet

 • Les om vår forleggers personlige utfordring i KK

  Mange av dere har kanskje allerede fått med dere at vår forlegger, Myriam H. Bjerkli, er ansiktsblind. Det skaper utfordringer i hverdagen, både som privatperson, forfatter og forlegger.

  myriam i kk nett

  I den forbindelse er hun blitt intervjuet av KK, og dere kan lese hele intervjuet på nett her: https://www.kk.no/helse/myriam-er-ansiktsblind/71765801

 • "De ansiktsløses ansikt" Les om vår forleggers merkelige lidelse i Hjemmet Helse

  kjenner_ikke_igjen_ansikter_171573-3Mange av dere har kanskje allerede fått med dere at vår forlegger, Myriam H. Bjerkli, er ansiktsblind. Det betyr at hun bare i begrenset grad evner "å lagre" ansikter. Det skaper selvfølgelig en del flaue og pinlige situasjoner, men siden hun uansett ikke kan "late som", har hun valgt å fortelle om lidelsen til flere forskjellige media, og har derfor nesten blitt - litt ironisk - "de ansiktsløses ansikt utad …" 

  Til tross for at hun helst ville vært det foruten, mener hun likevel at det er viktig å være åpen, for selv om det er rundt 2 % som er ansiktsblinde,( noen kjenner ikke engang igjen seg selv i speilet), så er det fremdeles mange som aldri har hørt om ansiktsblindet / prosopagnosia.

  Denne uken kan dere derfor lese om Myriam og ansiktsblindhet i Hjemmet Helse. Og møter dere henne uten at hun kjenner dere igjen, så ikke bli fornærmet, men ta gjerne kontakt og presenter dere. Hun overser dere ikke med vilje! myriam i hjemmet kollasj

2 artikler