Årets julegave for Larvikinger? Nå er den nye boken til Per Nyhus klar for salg!

Etter dobbel lansering og tre forhåndspresentasjoner er den nye boken til Per Nyhus nå endelig på plass i butikkene.

 DSC_7565

”Med blikket mot havet” er blitt en engasjerende fortelling om Larviks maritime historie gjennom 11.000 år. Boka spenner vidt i tid, men også geografisk. Vi følger våre navngjetne sjø- og polarhelter ut på de dristigste og mest strabasiøse ferden kloden rundt. Vi driver pionerforskning og gjør epokeskapende oppdagelser i antarktiske farvann med C. A. Larsen. Vi er de første i verden til å erobre både Sør- og Nordpolen, og da er det sammen med Oscar Wisting (og Roald Amundsen, så klart). Vi krysser Nord-Atlanteren i en kopi av Gokstadskipet for å erobre en hel verdensutstilling sammen med Magnus Andersen. Vi driver med vind og strøm over både Atlanteren og Stillehavet med Thor Heyerdahl og hans mannskap, på deres skrøpelige flåter. Og så blir vi med to larvikspeidere på en padletur fra hjembyen og like til Nilens innerste kilder, i en hjemmelaget seildukskano.

DSC_7570

Med blikket mot havet sto hustruer og barn på Kaupang og speidet etter mennene og fedrene som var ventet hjem fra Europas handelssteder.
Med blikket mot havet lå skipperne med sine handelsskuter på havna i Stavern og Larvik under Den store nordiske krig og ventet på eskorte over Skagerrak med Tordenskjolds orlogsskip.
Med blikket mot havet sto Ulabrand og andre loser på sine utsiktsposter og speidet etter båter i havsnød.
Med blikket mot havet sto tusenvis av mennesker på bryggene i Larvik for ønske Frithjof Nansen og hans mannskap velkommen tilbake
fra polarferden med Colin Archers polarskute Fram.
Med blikket mot havet satt en gutt ved et soveromsvindu i Steingata og drømte seg bort til fjerne kyster. Mange drømmer senere kom han dit – med en balsaflåte til noen stillehavsøyer.
Med blikket mot havet sto folk oppetter bakkene og så med engstelse på hvordan armadaer av tyske krigsskip erobret landet via Larviks to dampskipsbrygger.
Med blikket mot havet var titusener av mennesker på vandring langs brygger og kaier i Larvik for ønske den mektige Cutty Sark-flåten velkommen til byen.

DSC_7580

Dette er noe av alt det du kan lese om i denne avvekslende og engasjerende fortellingen om Larviks maritime historie.

Boken kan du kjøpe her.

med-blikket-mot-havet-300x388

Legg igjen en kommentar