Årets julekalender! Vinn bøker hver eneste dag!

Akkurat som tidligere år, vil vi også i år kjøre en julekalender på Facebook og Instagram. Der gir vi bort en bok vi er stolte av til en heldig vinner, hver dag. Ønsker DU deg en av bøkene våre? Gå inn på våre sider på Facebook eller Instagram og kommenter hvorfor, så kanskje det blir nettopp du som får gratis bok tilsendt i posten.

***

1. desember

***

julekalender 1 2018

1. desember kan du vinne: Isilds vrede av John Olav Oldertrøen.

Forfatter Gert Nygårdshaug har lest boken. Han skriver:

Jeg har nettopp lest ferdig John Olav Oldertrøens debutroman ISILDS VREDE, og denne romanen fortjener storsalg! En øko-fantasy der hovedpersonen er en 12 år gammel gutt. Litt skeptisk til denne type romaner, men hakke mine testikler: Jeg lå og leste halve natten, kunne ikke stanse, drivende spenning kombinert med norrøn mytologi og høyaktuell økoproblematikk. Drivende godt språk. Sier ikke mer, les selv!

Les mer om boken her: http://forlagshusetivestfold.no/isilds-vrede-john-olav-oldertroen

VINNEREN AV ISILDS VREDE ER: Tove Mette S. Karlstad. Gratulerer!

***

2. desember

***

 

julekalender 02 12 182. desember kan du vinne Gunnar Lunde Samlede Noveller.

Gunnar Lunde (født 1944, død 1993) er en av norges glemte litteraturskatter. Nå har vi samlet 28 av hans beste noveller i «Utvalgte noveller» av Gunnar Lunde.

Telemark avis kastet terningkast 6 og sa følgende:

«For noen ganger skjer det. Det er ikke ofte. Men av og til hender det at man kommer over litteratur som virkelig treffer. Som er så god og oppfinnsom og original at man bare ikke klarer å legge boken fra seg. Sånn er det med ”Utvalgte noveller” av Gunnar Lunde. Man snakker ofte om Jens Bjørneboe, Agnar Mykle og Axel Jensen som de store inn- gangsportene til den såkalte «voksenlitteraturen». Om Lars Saabye Christensen og Ingvar Ambjørnsen. Det er på tide å rydde plass til en ny forfatter. Det er på tide å begynne å snakke om Gunnar Lunde.»

Dagbladets Fredrik Wandrup sa følgende:

«Novellemester! Etter sin død har Lundes hatt en kultklang blant spesielt interesserte. Han utga 22 bøker. 16 av titlene fins på antikvariat.net, for den som er interessert. Men skaff deg først «Utvalgte noveller», som rommer 28 fortellinger, redigert av Glenn Johansen. En klassiker til glede for nye lesere.»

Du kan lese mer om boken her: http://forlagshusetivestfold.no/samlede-noveller-gunnar-lunde

VINNEREN BLE: Vigdis Våga. GRATULERER!

***

3. desember

***

julekalender 2018 3

I dag kan du vinne: Familien som forsvant av Thomas Nilsen

DAGENS anmelder, Nils-Petter Enstad skrev blant annet dette om boken:
«I en tid da fremmedhat og antisemittismen ser ut til å blomstre igjen, er det både viktig og nødvendig med bøker som dokumenterer hva det førte til forrige gang slike krefter fikk utfolde seg i norsk offentlighet. Boka «Familiene som forsvant. Den jødiske befolkningen i Vestfold 1880-1945» er et viktig bidrag til folkeopplysningen om dette.»

Lars Døvle Larssen iTønsberg Blad trillet terningkast fem og skriver blant annet:
«Nilsen belyser de mange enkeltskjebnene, men aldri uten å miste det store bildet av syne. Familiene som forsvant» gjør et solid faglig inntrykk, i tillegg til å være velskrevet.»

Les mer om boken her: http://forlagshusetivestfold.no/familiene-som-forsvant-thomas-nilsen

VINNEREN BLE: KARI REINE. GRATULERER!

***

4. desember

***

julekalender 2018 4

I dag kan du vinne "Du skal lide"  av Frode Eie Larsen.

«Du skal lide» har fått en rekke strålende anmeldelser både i aviser og av bokbloggere. Forfatter og bokblogger Geir Tangen skriver blant annet:

Dette er en svært leseverdig bok. Jeg leste de 325 sidene på ett døgn i helga. Oppslukt og fascinert, med andre ord. Jeg har også svært sansen for Larsens forfatterstemme. Han gir nesten samtlige karakterer sin egen synsvinkel, og vi hopper hele veien mellom korte avsnitt av synsvinkler fra de involverte karakterene. Det gjør det selvsagt litt mer krevende å lese. Man må være våken for alle skiftene, men samtidig så gir det utvilsomt en ekstra dimensjon at vi hele veien vet hva de ulike aktørene tenker. Vi forstår bedre deres valg og handlinger.

Det aller beste med boken er likevel det kunstferdige plottet. Det går av en bombe på Farris bad i Larvik. Comet forlag har hatt forlagsfest i festsalen, og etter eksplosjonen er deres største forfatter, Tanber Thyve savnet. Han aner ingenting, men våkner til seg selv på et hotellrom i Berlin. Ribbet for alt annet enn en mobiltelefon der det ligger en eneste tekstmelding. «Du skal lide». Thyve blir raskt mistenkt for å stå bak eksplosjonen, og alle spor peker mot ham. Etterhvert begynner det også å dukke opp lik på hans vei, og det utvikler seg til en stadig større floke for den stakkars forfatteren. Etterforsker Eddi Stubb får en vanskelig oppgave i å nøste alle trådene. Spesielt siden alle tråder peker i samme retning, Rett mot den forsmådde forfatteren.

Trenger du en spennende bok i høst, ja så vil jeg så absolutt anbefale denne boka. Bli kjent med Eie Larsens karakterer. De er noe helt for seg selv.

Les mer om boken her: http://forlagshusetivestfold.no/du-skal-lide-frode-eie-larsen

VINNEREN BLE: TOVE WENSELL NOVOLL.

***

5. desember

***

ju

I dag kan du vinne:
Kai og Kjempefrosken
skrevet av Ole Kristian Løyning.

Kai og kjempefrosken er først og fremst en historie om vennskap. Om fiskebilsjåføren Franco som mener ferie er for latsabber, og mageknip er innbilning. Om sønnen Kai som må finne seg i å ha en far som alltid har en lett forklaring på alt det vanskelige som finnes. Kai og kjempefrosken er også en fortelling om hvordan stadig voksende problemer og utfordringer kan bli møtt med kreativitet og et brennende ønske om en lykkelig slutt.

Boken er lettlest og spekket med humor. Samtidig tar den opp høyst dagsaktuelle temaer som livskriser og det å hele tiden måtte kjempe for å få endene til å møtes.

VINNEREN BLE: Lilly Anine Imogen Holje . GRATULERER!

***

6. desember

***

julekalender 2018 6 opphav

I dag kan du vinne:
Opphav
skrevet av Elin Dahling

Handlingen i "Opphav" spenner over 500 år og tre kontinenter. En fargerik fortelling, om intuisjon, lengsel, kjærlighet, og det universelle behovet for tilhørighet.

30 år gamle Asta gjør det slutt med samboeren, selger leiligheten og sier opp jobben. Når videre studieplaner i Oslo går i vasken, setter hun kursen over det mektige Atlanterhavet, til brennheit sol, strender og jungel i Bahia, Brasil.

Der møter hun Tiago, som synes verden virker stor og utilgjengelig, og mulighetene begrensede. Nysgjerrige og lidenskapelige finner de styrke, i hverandre og i historien, til å bryte kulturelle barrierer, til å skape seg ei framtid sammen. For de er ikke de første skjebnen fører over oseaner, de er ikke alene om å måtte finne nytt fotfeste, om å måtte leve et liv de ikke har forestilt seg.

 
VINNEREN BLE: KRISTINE GRAV HARDEBERG. GRATULERER!

 

***

7. desember

***

Julekalender2018-7

I dag kan du vinne:
Moderskipet
skrevet av Audun Støren

"Moderskipet" er en tøff krim fra Oslos underverden, skrevet av en som har kjent miljøet på kroppen ...

Oslo er ikke en by. Oslo er kastesystem. Noen vektere litt lenger ned i gaten kastet en forfrossen uteligger ut fra et kjøpesenter. Uteliggeren ble liggende på gaten og gråte. Espen gikk oppover Karl Johansgate mot Nationaltheatret der han hadde avtalt å møte Ulla og Olav. Han krysset Kongens gate på grønn mann, og Nedre Slottsgate på rød. Kjente en økende uro ved å se de forbipasserende i ansiktet. Dauinger som åt opp menneskelighet. En rumensk gatesanger spilte falskt på et hullete trekkspill. Espen slapp en tipakning Marlboro i kofferten hans. Han visste at mannen var fattig og røyksugen, og røykpakka hadde Espen stjålet.

Gatebarn. Knallharde narkomiljøer. En ambisiøs journalist. En barmhjertig hjelperinne. En korrupt purk. Og for øvrig et rikholdig menasjeri av dophuer, horer, skakkjørte straitinger, kyniske avisfolk og finansfyrster.

Dette er de som befolker ”Moderskipet”. Oslo er åstedet for en episk kamp der det gode barker sammen med det onde på mange plan. Der brutalitet danser med ømhet og mot blant de sprøytenarkomane. Der drivkreftene er sterke, sugende og skiftende. Og der hovedpersonene gjennom sine egne valg, og andres, uunngåelig konvergerer mot et voldsomt klimaks.

Og der ingenting er helt som det ser ut ...

 VINNEREN BLE: Siri Merethe Kristensen. Gratulerer!

 

***

8. desember

***

Julekalender2018-8
 
I dag kan du vinne:
Ferrarimysteriet
av Anne-Gro Sæther
 
 
Hvordan kan syv skinnende nye Ferrarier bli stjålet på høylys dag? Politiet i Fredriksborg forstår ingenting. Superbilene til mange millioner kroner er som sunket i jorden. Nyhetene blåser opp saken og ryktet går verden rundt: Dette må være tidenes frekkeste biltyveri!
 
De tre vennene Kim, Ludvig og Luna har sett og hørt noe som kan ha med saken å gjøre. De lanserer sin egen teori, men blir kastet på dør av politimesteren i byen og senere truet på livet av skumle motorsykkeltyper.
De er nær ved å gi opp, inntil de forstår at løsningen kanskje ligger snublende nær. For mens avisene skriver at politiet leter etter millionbilene i Øst-Europa, og en etterlyst privatetterforsker har lagt igjen spor etter seg i Riga, begynner de merkeligste ting å skje i nabolaget …
 
Liker du ungdomskrimbøkene til Jørn Lier Horst?
Da vil du også like denne!
 
VINNEREN BLE: TORIL LANGMO SKJETNE. GRATULERER!
 

***

9. desember

***

 Julekalender2018-9

I dag kan du vinne:
Trekkfuglene
av Erling Greftegreff​

Når to eldre menn blir funnet brutalt drept i Hønefoss, blir politiførstebetjent Wilhelm Gran satt på saken. Gran, som ikke har opplevd den store motivasjonen i jobben etter at han ble sparket som hundefører, får hjelp fra uventet hold, og etter kort tid ledes sporene over enorme avstander, både i tid og geografi. Gamle hendelser dukker opp fra fortiden, men det mest skremmende av alt, er at det meste peker mot en brutal og hensynsløs drapsmann med unike egenskaper, helt ulikt alt annet de tidligere har stått overfor. At han er villig til å gå svært langt for ikke å bli tatt, gjør ikke presset mindre. Wilhelm Gran kjenner omsider jaktinstinktet bruse igjen, og henter fram sin gamle, avskiltede tjenestehund, den enorme schæferen Satan. Jakten er i gang.

***

Boken har fått en rekke gode anmeldelser og "femmer-terninger", både av aviser, bokbloggere og bibliotekarer. Grethe Thorgersen ved Nord-Odal bibliotek var en av de første som leste boken. Hun ga oss denne hyggelige tilbakemeldingen:

"Jeg har storkost meg. Gleder meg til å anbefale denne for lånerne på biblioteket :-)"

Vi er ganske sikker på at du vil kose deg også!

VINNEREN BLE: MARI SOLBERG

***

10. desember

***

Julekalender2018-10

I dag kan du vinne

Tigrene i Afrika

av 

Anne Bremnes

En bok Lofotpostens anmelder omtaler som KRUTTSTERK!

Utdrag fra boken:

(…) så kom solen, og med en stripe av langsom lyd og spor våte av tjære forsvant slavene ut i ørkenen. Alt ble orange; tårnet, hekken, sollyset knuste vinglassene på kjøkkenet til østersgrå skall.

Men ingen forstyrret feministene, de hadde tatt over suitene i øverste etasje. Der røyket de sigar, nå da disse rommene endelig var ledige.

Alt var nytt. og om kvelden fikk de høre ryktet som gikk: At tigrene endelig hadde kommet tilbake til Afrika …

 

VINNEREN BLE: GRETHE BRÅTEN

 

***

11. desember

***

Julekalender2018-11

I dag kan du vinne:
Lillian W. Skows bok «Skyld»

Romanen skildrer hverdagslivet hos fiskerbonden Andreas og familien hans på Virek i Ofoten. Vi blir med tilbake til siste halvdel av 1800-tallet og følger far på Lofotfisket mens mor og unger klarer seg gjennom mørkevinteren på heimegården.

VINNEREN BLE: ELISABETH LYNGSTAD. GRATULERER!

***

12. desember

***

Julekalender2018-12

 
I dag kan du vinne
Anja H. Hagelunds debutbok:
"Med himmelen under oss."
 
"Med himmelen under oss" er virkelig en liten perle av en bok. Det er en roman om sårbarhet, relasjoner til andre mennesker, og grønne joggesko. Hovedpersonen er Erika, en 25 år gammel jente som har lagt sin elsk på å dra til biblioteket på onsdager, og har laget et system med søppelet sitt i tilfelle, mot formodning, hun ikke klarer å gå ut med det. Den handler også om Ole, som jobber på et sted der «ingen egentlig ønsker å være», han har ingen særlige bekymringer bortsett fra å skulle holde styr på denne eksentriske jenta.
Erika er en ung jente med tvangshandlinger og sliter med psyken. Tema er dessverre veldig relevant, da mange unge sliter psykisk idag. Dette er likevel ikke noen trist bok, man finner både humor og tragikomikk, og det er nærliggende å sammenligne med en mannlig bokprofil som i disse dager gjør comeback som blogger – Ingvar Ambjørnsens Elling.
 
Vi i forlaget elsker den. Nå kan den bli din:-)
 
VINNEREN BLE:
 

***

13. desember

***

Julekalender2018-13

 I dag kan du vinne:

De udugelige

av Jan-Robert Henriksen

 En serbisk krigsfange som soner i Norge står sentralt og det åpenbare gir politiet tunnelsyn. For noen blir det jakt, for andre en kamp for å være profesjonelle, for de falske – et utstillingsvindu.

Dagens politi står overfor grenseløs kriminalitet. Dette er en historie som tar for seg slik faenskap, samtidig som den speiler det mangfold som finnes i politikulturen. Den forteller om de ambisjonsrike, de utladete, de lojale, dilettanter, flinkiser, resignerte, men også vanlig politi med sterk etisk forankring og kjærlighet til mennesker. Romanen forener varm humor og den tradisjonelle krimsjangeren med autentisk politiarbeid. Henriksen maler ikke ut vold, men gir det vonde et sant ansikt. Dette er fiksjon med utgangspunkt i virkelige mennesker, de som kanskje handler i samme matbutikk som deg.

Legg igjen en kommentar