"No kan du sove vesle gut" lansert med musikk og stil hos Tante Gerda i Hamar

jens haugan lansering 1

I går ble »No kan du sove, vesle gut» grundig lansert på kaféen Tante Gerda i Hamar.  Lanseringen foregikk for fullt hus og selvfølgelig med framføring av sangen i boken, en framføring som  forfatteren selv sto for.

no kan du sove jens og bente-linn

Barneboka «No kan du sove vesle gut» er ført i pennen av Jens Haugan fra Høgskolen i Hedmark og illustrert av billedkunstneren Bente-Linn Bergene Huseby fra Nøtterøy. Men boken er ikke «bare» en bok, den er også en sang.  Det er rett og slett en liten godnatthistorie som man også kan synge og spille hvis man vil. Bak i boka finner man både notene og grepene til sangen.

jens haugan lansering

 

Haugan står jo blant annet også bak nynorskbandet Trollmenn, og «No kan du sove, vesle gut» ble skrevet til hans egen sønn for lenge siden, men planene om å gi ut diktet og sangen i bokform ble til etter et møte mellom Haugan og billedkunstneren Bente-Linn Bergene Huseby i 2012 da Trollmenn og Huseby deltok på den samme kunstnerfestivalen og hver ble fan av den andre sine kunstuttrykk.

bente linn

Bente-Linn har gjort seg mest bemerket gjennom flotte bilder som er malt på rekved, men hun skriver også dikt selv og har gitt ut ei diktsamling med egne bilder.

jens haugan 1

Noen vil kanskje spørre om bok bare er for gutter. Det er den selvsagt ikke! Den vesle gutten er hovedpersonen i fortellinga der det er en gutt som skal legge seg for å sove, og som får noen koselige tanker om en katt og ei mus med på veien. Ellers er teksten skrevet på nynorsk, og dermed er boka kanskje et godt bidrag dersom man ønsker å eksponere de yngste for mer språklig variasjon enn bare bokmål og engelsk. Kanskje noen til og med blir inspirert til å spille gitar eller et annet instrument for å kunne akkompagnere sangen. Hvem vet?

jens haugan 2

For de som bor i Vestfold, vil det også være en mer nærliggende lansering den 07.november. Denne foregår kl. 16.00 under litteratur og musikk-arrangementet Muli i Tønsberg.

Legg igjen en kommentar