bokanmeldelse

 • Terningkast fem for Inger Postvolls debutroman: Rullatorgeriljaen!

  Simen Ingemundsen i Bygdebladet har anmeldt Inger Postvolls debutkrim. Han skriver blant annet: 

  "Rullatorgeriljaen" er en lettlest sjarmbombe av en kriminalroman, som leserne kommer til å elske allerede fra den stund de åpner boken. Bokomslaget er også et lekkert syn, et cover som gjorde meg som leser nysgjerrig fra første stund jeg så det. Forfatteren serverer leserne en underholdende og spennende lesefest, fra perm til perm. Dette er ingen brutal og intens krim, dette er en sjarmerende, rørende og spennende roman, som er krydret med humor.

  Gjennom 233 sider får leserne ta del i en realistisk og troverdig historie, som er fortalt på en lun og varm måte. Men den er samtidig så medrivende og tankevekkende at det er vanskelig å legge den fra seg. Når jeg først hadde lest boken ferdig, ja da angrer jeg på at jeg ikke lot den vare lengre. Dette er en bok som virkelig kan anbefales, både til voksne, eldre og unge lesere.

  Inger Postvoll kan virkelig være stolt over sin romandebut. "Rullator-geriljaen" er en elegant og delikat humørpille, en tankevekker og en litterær godbit av de sjeldne. Den handler om pensjonister, deres møte med hverdagen og som nekter å la seg knekke under tung medisinering eller av strenge sykepleiere. Jeg tror denne vil treffe enhver leser, og gi dem noe å tenke på. For liker du Agatha Christie`s bøker, ja da vil du garantert elske Inger Postvolls bok. 

  Hele anmeldelsen kan du lese i Bygdebladet her: https://www.bygdebladet.no/boktips/litteratur/bokanmelder/spenning-som-underholder-deg-allerede-fra-forste-side/s/5-100-134248

  Rullatorgeriljaen-coverOm boken:

  May Britt kvier seg. Er hun virkelig så naiv, en gammel dame? Men følelsen gir seg ikke: Kanskje er det skjebnen som skal føre henne og Gunnar sammen likevel, på tampen av livet? Det er jo uansett bare for noen uker ...

  Gjengen fra folkehøgskolen er blitt grå i håret og knirkete i leddene, men da brevet fra Jarl dumper ned i postkassene vekkes både gamle minner og fersk eventyrlyst. I tilpasset turbuss bærer det til Vestfold for en flyktig sommerferie, med folk de møtte da Beatles kom på banen, og sist så da internett var et nyord. Jarl er spent. Kan gamle vennskap gjenopplives? Er magien fortsatt der? Ingen av de andre aner hvor mye som står på spill. Rullatorgeriljaen er en varm spenningsbok med masse humor om betydningen av fellesskap, tilhørighet og kjærlighet, uansett alder.

  Boken kan bestilles hos din lokale bokhandel, eller direkte i vår nettbutikk her:

  http://forlagshusetivestfold.no/rullatorgeriljaen-inger-postvold

 • Tvedestrandposten om "liten jente forsvunnet: Hele romanen er helstøpt!

  liten jente i tvedestrandpostenSven Gjeruldsen i Tvedestrandposten har anmeldt "Liten jente forsvunnet", som kom ut i høst. Han skriver blant annet:'

  "For to år siden debuterte politimannen Erling Greftegreff med romanen «Trekkfuglene». En roman der forfatteren viste mange lovende ansatser. Nå foreligger oppfølgeren fra politimannens hånd. Erling Greftegreff innfrir med «Liten jente forsvunnet» … hele romanene er helstøpt. Fortsetter Greftegreff i dette sporet vil han kunne bli en ny stjerne på himmelen av norske krim- og thriller forfattere. «LITEN JENTE forsvunnet» er engasjerende og svært spennende. Greftegreffs bakgrunn i politiet gjør romanen svært troverdig. … Nå er det bare å vente på oppfølgeren til «Trekkfuglene» og «Liten jente forsvunnet» - for den må komme. "

  Har DU lyst til å lese boken? Akkurat NÅ er den på januarsalg - 40 % rabatt!

  Du kan bestille den i vår nettbutikk her: http://forlagshusetivestfold.no/nettbutikk

   

   

 • Gratulerer debutant Elin Dahling med strålende femmer i Østlandsposten!

  Å utgi debutanter er ofte både utfordrende og spennende, siden de tross alt er helt ferske som forfattere og ofte har mye å lære. De fleste forlag tar derfor inn veldig få forfattere i året. Vi synes derimot debutanter et noe av det morsomste å jobbe med, det å se dem blomstre som forfattere og ikke minst, gleden deres første gang de holder egen bok i hånden. Likevel er det en kjennsgjerning at en debutant sjelden er helt ferdig utviklet som forfatter. Det er jo snakk om den aller første boken og de fleste blir jo bedre med trening, være seg som forfatter eller i andre deler av livet.

  Derfor er det ekstra morsomt de gangene forfatteren virkelig lykkes ved første forsøk, slik som i dette tilfelle. Etter flere år med fokusert skriving, lanserte Elin Dahling  sin debutbok "Opphav" i forrige uke. I kveld fikk romanen sin aller første, og velfortjent strålende anmeldelse.

  Vi er minst like glade som forfatteren!

  femmer i øp elin

  En vakker femmer i Østlandsposten, der kulturjournalist Kjersti Bache blant annet skriver:

  terning_5Elin Dahling forteller levende og nært, om hun er i nåtid eller flere hundre år unna. Hun kan kunsten å gjøre historien levende og troverdig. Med et språk som er muntlig og direkte. Spesielt godt liker jeg at hun bruker a-endinger, og et skriftlig språk som ligger opp mot talespråket.

  Det er sterke historier Dahling forteller. Menneskelige skjebner som hører til i en mørk tid av verdenshistorien. I et intervju med ØP sier Elin Dahling at hun holder på med en ny bok. Det synes jeg er en god idé!

   

  Om boken:

  cover_opphav30 år gamle Asta gjør det slutt med samboeren, selger leiligheten og sier opp jobben. Når videre studieplaner i Oslo går i vasken, setter hun kursen over det mektige Atlanterhavet, til brennheit sol, strender og jungel i Bahia, Brasil.

  Der møter hun Tiago, som synes verden virker stor og utilgjengelig, og mulighetene begrensede. Nysgjerrige og lidenskapelige finner de styrke, i hverandre og i historien, til å bryte kulturelle barrierer, til å skape seg ei framtid sammen. For de er ikke de første skjebnen fører over oseaner, de er ikke alene om å måtte finne nytt fotfeste, om å måtte leve et liv de ikke har forestilt seg.

  Handlingen i denne romanen spenner over 500 år og tre kontinenter. En fargerik fortelling, om intuisjon, lengsel, kjærlighet, og det universelle behovet for tilhørighet.

  Boken kan du bestille i din lokale bokhandel, eller direkte i forlagets nettbutikk her: http://forlagshusetivestfold.no/opphav-elin-dahling

 • Terningkast seks for en av våre viktigste barnebøker!

  Det er lite som opprører forlagssjefen vår mye som når voksne er slemme mot små barn. Det gjelder enten det er snakk om fysisk eller psykisk mishandling, eller seksuelle overgrep. Hun skjønner det rett og slett ikke, hvordan voksne mennesker kan være slemme mot hjelpeløse barn, ofte unger som ofte både er avhengige av og har tillit til dem. Det er henne helt uforståelig. Allikevel vet hun jo at det skjer. Så hvordan kan vi unngå det? Er det noe vi som forlag kan gjøre?

  Vi tror det er kunnskap som skal til for at det ikke skal skje fullt så ofte. Kunnskap hos voksne, slik at de blir flinkere til å se barn som er utsatt. Kunnskap hos de som begår overgrepene, slik at de kanskje blir i stand til å styre seg, enten det er temperament eller seksuelle lyster som driver dem.

  Og ikke minst: Kunnskap hos barna.

  Hvis barn VET at det som skjer med dem er galt, så er sjansen mye større for at de forteller noen om det som skjer. Og hvis den voksne VET at barna VET, så er det mindre sjanse for at de våger å skade dem. Det er jeg overbevist om. Derfor har vi utgitt en bok som heter "Emma sier nei,"  som opprinnelig kom ut i Sverige og er skrevet av Marie Bosson Rydell.

  Litt om boken:

  Denne boken henvender seg til alle barn. Barn som vi bryr oss om, og som vi vil beskytte. Hensikten med boken er å lære små barn at kroppen er deres egen, og at det er lov å si nei dersom noen utsetter dem for krenkende handlinger. Enten det er snakk om grove krenkelser, eller den litt for kosete tanten i familieselskapet.

  Boken vil gjøre barn klar over at de ikke trenger å akseptere at noen berører dem på måter de ikke ønsker eller forstår. Etter å ha lest denne boken, vil barnet være klar over rettighetene sine.

  Boken starter med historien om lille Emma. Hun liker ikke å bli klemt på av den altfor klengete tanten, men enda verre blir det når venninnens storebror vil leke hemmelige leker med henne. Hvordan skal hun få slutt på det?

  I tillegg består boken av to fagdeler. En med informasjon til barna, bl.a. om hvor de kan henvende seg dersom de har blitt utsatt for overgrep.
  Og en beregnet for voksne som har med barn å gjøre, en brukerveiledning der de får forslag om hvordan de kan bruke boken, både hjemme, på skolen og i barnehagen.

  Denne boken finnes i dag i de fleste svenske barnehager. Også norske barn bør ha tilgang til den.

  emma med terning

  Boken ble nylig utgitt, og den første anmeldelsen kom i dag.

  Den er skrevet av en veldig dyktig bokblogger som heter Ann-Christin Berg på bokbloggen My Criminal Mind, Hun har lest boken sammen med sønnen sin på åtte år, og hun har gitt boken terningkast SEKS!!!!

  Hun skriver:

  Sakset fra bokbloggen My Criminal Mind:

  Utrolig viktig bok som jeg håper ALLE leser for barna sine.

  Jeg trodde først at denne boken ville være litt for barnslig for min 8-åring, men budskapet i boken overskygger det at det handler om barnehage barn.
  Her hjemme har vi snakket om dette temaet, altså overgrep, mange ganger. Men slike viktige temaer kan vi ikke snakke for mye om.
  Emma i boken har flere vonde opplevelser som hun etter hvert deler med foreldrene. Dette viser barna at det er feil om andre tar på kroppen deres uten lov. Og at det ved å fortelle dette til voksne, kan få hjelp til å komme ut av situasjonen.

  Min 8-åring sier: - Den var litt flau, men jeg lærte at det er viktig at man sier ifra om noen gjør slemme ting, og at ingen får ta på kroppen min om jeg ikke vil det»

  Boken har et enkelt språk, så det også er tilpasset de yngste barna.

  Jeg liker godt at det i forordet er skrevet at boken er gjennomgått av professor i barne- og ungdomspsykiatri, en kriminalinspektør og en spesialpedagog og at alle stiller seg bak boken og dens budskap.

  At boken fins i de fleste svenske barnehager er topp. Jeg håper den får innpass i norske barnehager også. Jeg har fått lov av forlaget å gi boken videre til min lokale barnehage. Så håper jeg at den blir tatt i bruk og at barna får opplæring i kropp og grenser.

  Hvis du ønsker å kjøpe boken, så kan du enten bestille den i din lokale bokhandel, eller bestille den direkte fra forlaget ved å klikke på linken her.

4 artikler