boklansering

 • Lansering av "Den tredje portal" i Bergen

  Fredag 15.november er det lanseringsfest for Pål-Erik Winthers nyeste bok: Den tredje portal. Lanseringen finner sted på Møhlenpris i den koselige baren Møllaren Cafe.

  pew lansering

  Her kan man skaffe seg et signert eksemplar av boken og få se forfatteren bli bokbadet. Det blir også mulighet til å kjøpe mat og drikke.

  Velkommen!

   

  Om boken:

  Sebastian skal tilbringe sommerferien på besteforeldrenes gård. Ferien begynner fint, med sol, bading og en gryende forelskelse i Isabelle, som bor på øya. Men det ligger en mørk skygge over det lille samfunnet. Elleve år tidligere forsvant et tvillingpar nesten uten et spor. De ble aldri funnet igjen. Hva skjedde egentlig med de to, og hvorfor ble det funnet spor etter dem i besteforeldrenes skog?

  Om nettene ser han flakkende lys i skogen og en fremmed mann som lusker rundt huset. Sebastian og Isabelle mistenker at de mystiske hendelsene er forbundet med barna som forsvant og bestemmer seg for å finne ut hva som skjedde. Da de snubler over en hule i skogen, går det ikke lang tid før det som skulle være et harmløst eventyr, blir alvor. Sporene etter tvillingene fører dem til en verden mange lysår unna, og plutselig er de i livsfare.

  Boken kan bestilles i din lokale bokhandel, eller direkte i vår nettbutikk her: http://forlagshusetivestfold.no/den-tredje-portal-pal-erik-winther

 • Lansering av "Når stormen aldri løyer" i Stavanger

  7. november kl. 19.00 blir det lansering av Lars Helles kriminalroman "Når stormen aldri løyer" på Bøker og Børst i Stavanger. Forfatteren blir bokbadet av Simen Ingemundsen, og de vil blant annet snakke om hvordan det var å vinne Sølvkniven i 2018, og selvfølgelig den nye boka.

  Velkommen!

   

  Om boken:

  stormenEn forblåst novemberdag i 2012 banker det forsiktig på krimforfatter Kurt Stilles dør. Utenfor står en søkkvåt, ung kvinne. Hun bringer med seg et brev som snur Kurts verden på hodet. Alle tanker han har tenkt, må tenkes på nytt. Vonde ting vil virvles opp. Sorg hentes fram.

  I 1984 deltok Kurt Stille i etterforskningen av drapet på datteren til en svært moralistisk biskop. Jakten brakte ham i kontakt med kristenrockere, forfyllede forfattere, Grand Prix-artister og vikingspillere. Det eneste de hadde til felles var at de løy.
  Har kvinnens brev en forbindelse med attenåringen som ble funnet død ved foten av et stup midt under Lillehammer-OL? Eller med gutten som ble drept i en narkohandel mens politiet var opptatt av å lete etter NOKAS-ranerne?

  Samtidig som Kurt forsøker å finne sammenhengene ingen andre vil se, lurer en skygge i kulissene. En som vil Kurt og datteren hans alt enn godt.

  «Når stormen aldri løyer» er en ekte «who-done-it-krim». Her gis leseren alle muligheter til å løse gåtene før hovedpersonen.
  Dette er Lars Helles første roman om Kurt Stille.

  Boken kan bestilles i din lokale bokhandel, eller direkte i vår nettbutikk her: http://forlagshusetivestfold.no/nar-stormen-aldri-loyer-lars-helle

 • Hyggelig bokslipp med Tone Lund på Litteraturhuset i Trondheim

  tone lund lanseringTorsdag 29. august inviterte Tone Lund til bokslipp av oppvekstromanen Jenta som ville fly på Litteraturhuset i Trondheim. Det ble presentasjon og høytlesning, og selvsagt boksalg. Tone hadde også med seg tre kolleger fra Skrivesirkelen - Nina Rossing, Birgit KvammeLundheim og Edel Maria Landsem - som leste utdrag fra egne tekster. 

  Om Jenta som ville fly:
  Da Liv ser et fly som blir hengende fast i et tre bortenfor bestemorens hus, blir hun ivrig og forteller om dette til de voksne. Hun får ingen respons, og blir sint og lei seg. Hvorfor får hun ikke ta del i de voksnes verden? Hvorfor er de ikke interessert i henne? Hun bestemmer seg for å bli flyver når hun blir stor. Da skal hun fly så høyt at de voksne ikke får tak i henne, selv om de gjerne vil. En nær og billedrik fortelling om ei lita jentes oppvekst på 60 tallet.

  Du kan også kjøpe boken i vår nettbutikk

  JentaSomVilleFly-cover

 • Hyggelig boklansering av "Inn i løynde rom" på Deichman Tøyen

  Torsdag 13. juni lanserte Marit Olaisen sin debutbok, novellesamlingen "Inn i løynde rom" på Deichman Tøyen i Oslo. Marit Olaisen er pensjonert bibliotekar og novellesamlinga "Inn i løynde rom" foregår i bibliotekmiljøet, og lanseringa av boka skjedde derfor selvfølgelig nettopp på biblioteket. Det ble en svært hyggelig lansering, med hjemmebakte kaker, kaffe, høytlesning fra den rykende ferske boken og selvfølgelig signering og salg.

  marit olaissen på deichman

  Dette skriv forlaget om boka:

  inn i løynde rom cover"Desse novellene handlar om livet i og rundt norske folkebibliotek frå 1950-talet til omkring tusenårsskiftet. Dei tek oss med inn mellom bokhyllene, inn bak skrankane, ned i dei mørke, støvete kjellarmagasina, og inn i veremåtane og tankane til bibliotekarbeidarane; Den unge, uerfarne praktikanten, den pedantiske biblioteksjefen, den strenge, pirkete lesesalsbibliotekaren, den kantete, asosiale, mannlege bibliotekaren, og dei andre meir eller mindre særeigne personane som held seg der inne mellom bøkene."

  "Inn i løynde rom" kjem ut i juni, og ein av dei få heldige som har lese boka hittil, nemleg korrekturlesaren, melder at "dette er ei nydeleg bok som eg håper får mange lesarar!"

   

  Boken kan bestilles hos din lokale bokhandel, eller direkte i forlagets nettbutikk her: http://forlagshusetivestfold.no/inn-i-loynde-rom-marit-olaisen

 • Lansering av Rullatorgeriljaen på Bohemer Energykitchen i Haugesund

  Lørdag 22. juni kl 17:00 inviterer Inger Postvoll til lansering av debutromanen "Rullatorgeriljaen", på Bohemer Energykitchen i Haugesund. Krimforfatter-stjerneskuddet Geir Tangen er kveldens bokbader, det blir diktopplesning fra Sigurd Wold og musikalsk innslag med Tom Roger Adland. Etter endt seanse, blir det selvsagt boksalg og signering. 

  Vel møtt!

  Rullatorgeriljaen-coverOm boken: 

  Gjengen fra folkehøgskolen er blitt grå i håret og knirkete i leddene, men da brevet fra Jarl dumper ned i postkassene vekkes både gamle minner og fersk eventyrlyst. I tilpasset turbuss bærer det til Vestfold for en flyktig sommerferie, med folk de møtte da Beatles kom på banen, og sist så da internett var et nyord. Jarl er spent. Kan gamle vennskap gjenopplives? Er magien fortsatt der? Ingen av de andre aner hvor mye som står på spill. Rullatorgeriljaen er en varm spenningsbok med masse humor om betydningen av fellesskap, tilhørighet og kjærlighet, uansett alder.

  Klikk her for å kjøpe boken i vår nettbutikk

 • Stemningsfull og viktig boklansering av "Blomster og nødvendighet.

  DSC_2791 (1)

  Margareth Solbergs tredje diktsamlingen "Blomster og nødvendighet" ble lansert på Deichman Tøyen torsdag. Litt over 60 publikummere som kom og viste interesse for boka.

  DSC_2786 (1)

  Det ble en strålende kveld med introduksjon om den individuelle og strukturelle volden med hendelser fra militærdiktaturene i Latin Amerika på 70-80 tallet. urbefolkninger og andre som kjemper for rettigheter i dag.

  DSC_2788 (1)

  Og det universelle i dette. Om håpet ved de nye barna som kommer og kanskje henvender seg til verden på en annen måte.


  DSC_2775

  Kvelden startet med at Solbergs  barnebarn overrasket henne med "hujja for mommo". 

  DSC_2793 (1)

  Deretter leste skuespiller Anne Storrusten  diktutdrag fra boka, før musikerne Steinar Eraker og Børge Marchauser spilte Dylansanger som passet til kveldens tema, samt egenskrevet sang om Den demokratiske republikken Kongo med dens historie.

  DSC_2798 (1)

  Kvelden ble avsluttet med boksalg og signering. 

   Alle bilder er tatt av Eirik Olseng.

  Om "Blomster og nødvendighet":

  cover_blomster_og_n_dvendighetDette er en bok om å bli sett, navngitt og å huske. Om nødvendigheten av blomster.

  Fins det et håp med de nye barna som kommer?

  Kan de henvende seg til verden på en annen og bedre måte?
  Sangen om dødens kokker med sine oppskrifter.
  Sorgens epoker.
  Blomstenes trøst.
  Hvor mange?

  Jeg påstår.
  Blomstene må være en eng full. Av nødvendighet

  Boken kan bestilles hos din lokale bokhandel, eller direkte i forlagets nettbutikk her: http://forlagshusetivestfold.no/blomster-og-nodvendighet-margaret-solberg

 • Strålende boklansering av "Jenta med den grønne skjorta" i Drammen onsdag!

  heidi og arisa

  Onsdag 10.10 inviterte vi til boklansering på Clarion Collection hotell Tollboden i Drammen, og over 50 familie, venner og kjente av både forfatter og hovedperson møtte opp.

  IMG_2437r

  Anledningen var lanseringen av Jenta med den grønne skjorta, en dokumentarroman om Arisa, som flyktet med familien sin far Jugoslavia til Norge i 1993. 

  IMG_2464r

  Forfatter Heidi Auensen ble bokbadet av venn og redaktør Anita Berglund, og som musikalsk følge hadde de Siv Olsen fra Svelvik med gitarist Trygve.

  IMG_2463r

  Siv og Trygve fremførte blant annen en helt ny og utrolig fin versjon av U2s Miss Sarajevo, som har en historie fra boka knyttet til seg.

  IMG_2481r

  Etter bokbadet var det anledning til å kjøpe signerte bøker, og forfatteren var fullstendig overveldet av at så mange ville være med å feire at Jenta med den grønne skjorta nå skal ut i verden

   IMG_2501rAlle bilder er tatt av Hanne Tandberg.

  Om boka:

  cover_jenta_med_den_gr_nne_skjortaDa jugoslaviske Arisa var åtte år, sluttet hun plutselig å vokse, og hun måtte forberede seg på å leve et annet liv enn hun hadde håpet og ønsket. For resten av livet i en åtteårings kropp.

  ***

  Som i en lang og bratt trapp, trinn for trinn, til slutt bare en stige, klatret jeg motvillig oppover mot erkjennelsen av at det faktisk ville være en mulighet for at livet mitt ble akkurat slik. At jeg aldri skulle bli som de andre. Jeg ville alltid være en outsider, en raring, en patuljak som ikke engang var en riktig dverg. Og dermed kunne det virkelig komme til å skje, at jeg aldri, i hele livet mitt, ville komme til å bli en person som en annen person kunne elske.

  ***

  Det skulle likevel ikke bli den største utfordringen Arisa opplever. Da borgerkrigen startet i Jugoslavia, måtte hun flykte sammen med familien sin. De hadde feil tro.

  ***

  Barndommen var over. Bekymringene over hvor stor eller liten jeg var, eller om jeg noen gang kom til å bli større, var borte. Ingen mobbet meg for størrelsen lenger; jeg merket det i alle fall ikke, for vi brydde oss ikke lenger om luksusproblemer. Vi hadde annet å tenke på. Det var krig. Jeg snudde meg en siste gang og så oppover stien, tok kofferten min i den ene handa og tante i den andre. Husene våre forsvant i skumringen. Flokken av mennesker begynte langsomt å bevege seg mot bussene som stod og ventet nede på den store hovedveien. Ingen lys var på, og bare det mørke omrisset av hjemmet vårt var synlig. Alt vi eide, var gjemt eller pakket inn. Alt vi heretter skulle eie, var hverandre og det vi hadde klart å pakke ned i fire kofferter og en gammel sekk.

  ***

  Dette er historien om Arisa Dizdarevic’ som sammen med familien sin kom som flyktning til Norge i 1993. 

  ***

  Boka kan bestilles hos din lokale bokhandel, eller direkte i forlagets nettbutikk her: http://forlagshusetivestfold.no/jenta-med-den-gronne-skjorta-heidi-auensen

 • Velkommen til boklansering av Tidsrift i Kristiansand 2. juli

  tidsriftMårten Juvastøl Havre ønsker velkommen til lansering av boka "Tidsrift" på Grønt senter i Kristiansand mandag 2. juli kl 19:00.

  I samtale med bokblogger Simen Ingemundsen snakker han om skriveprosessen, inspirasjon og idéutvikling.

  Kanskje blir det høytlesning også ...

  Etter bokbadet blir det boksalg og signering.

  Velkommen!

  ***

  Om boken:

  Natt til 6. oktober 1943 forsvinner løytnant Wolfgang Kortz og troppen sporløst under et oppdrag. På nøyaktig samme dato i 1881 fordufter Ole Wessel under en rømningsaksjon fra Eg sinnssykeasyl. 6. oktober 2015 blir ekteparet Tormod og Turid Helland drept på slektsgården i Øvrebø av gjerningsmenn ikledd Wehrmacht-uniformer. Mens en mann som hardnakket påstår å være født i 1848 forskanser seg på Sørlandet sykehus. Etterforskerne Wollert Hansen og Marius Franc settes på saken.

  "Tidsrift" er en fri etterfølger av forfatterens første roman "Blå Måne". Med stor flid kopler Mårten Juvastøl Havre sjangerne fantasy, grøssere og krim.

   ***

  Tidsrift kan kjøpes på lanseringen, bestilles hos din lokale bokhandel,

  eller direkte i forlagets nettbutikk her: http://forlagshusetivestfold.no/tidsrift-marten-juvastol-havre


  tidsrift video

  Se promovideo for Tidsrift her: https://www.facebook.com/mjhforfatter/videos/2160711957483422/UzpfSTE1MzU1NzgxNTA6MzA2MDYxMTI5NDk5NDE0OjEwOjA6MTUzMDQyODM5OTotNTgzOTQ2Mzc2NTkzNTUxMzA2NA/

 • Fabelaktig boklansering hjemme hos Fredrik Dieserud

  Fredrik Dieserud står i døråpning og smiler bredt, mens han tar i mot de mange vennene, kollegene og andre som har tatt turen til Nordre Gjekstadskog for å overvære lanseringen av Dieseruds første diktsamling - Vi er ikke tid.

  fredrik dieserud

  Og huset ble fullt, men aldri trangt. Dieserud selv er lun, raus og rammen for lanseringen er helt i tråd med forfatteren selv, og stemningen i de flotte diktene hans.

  Frode Gjørtz-Larsen, markedsansvarlig i forlaget, ønsket velkommen, før redaktør Jann Rygh Sivertsen sa noen ord om prosessen fra manus til ferdig bok. Poeten selv hadde plukket ut en håndfull dikt han leste opp, tre av dem vakkert tonesatt av Eskil Domben. Avslutningsvis tok Dieseruds kone, Celine, podiet, og leste opp sine tre favorittdikt fra samlingen. Hun avsluttet med det nydelige titteldiktet:

  Når kan jeg se deg igjen spør hun
  og han svarer

  Vi er ikke tid du og jeg

  Etterpå var det boksalg og signering, og servering av kaffe og kake. 

  Fikk du ikke anledning til å være på lanseringen, kan boken kjøpes i vår nettbutikk

 • Om hevn og kjærlighet under lansering av "Det ørnen så"

  – Dette er som å komme opp i muntlig, mente Helge Johnsgard da han 12. juni, i anledning lanseringen av boka ”Det ørnen så” ble bokbadet av redaktør Marte Østmoe.

  det ørnen så 2

  På Lambertseter gård i Oslo var det samlet over 40 historie- og litteraturinteresserte. Flere studiekolleger hadde kommet langveisfra og lot seg overraske av at matematikeren Johnsgard også hadde litterære ambisjoner. 

  det ørnen så 4

  – Jeg har vel i snitt brukt 750 timer på dette verket, kunne debutanten fortelle. Antall tenke-timer er ikke med i dette tallet og debutanten kunne røpe at hovedpersonen Unn fortsatt lever i han. – Men om han gjør krav på flere boksider, nei det er jeg ikke sikker på.

  Ull er barn av sin tid og praktiserer samfunnets krav om å forsvare egen eiendom og om nødvendig ta hevn. Blodhevn.

  det ørnen så 3

  – Også det moderne mennesket har behovet for å ta hevn, presiserte debutanten og kunne nok holdt et helt foredrag om emnet. Hevngjerrigheten er i oss, mente han, vi vil ikke innrømme at vi hevner oss, men i verden i dag praktiserer vi det hele tiden.

  Det er gjennom Ull vi i jernalderromanen ”Det ørnen så” blir kjent med denne litt ukjente delen av Norsk historie. – Lite er skrevet om nettopp overgangen mellom bronse- og jernalder, kunne poengterte forfatteren som presiserte at dette, under hele skriveprosessen, har vært til hans fordel. Her var det nemlig rom for diktning.

  Musiker Jan Nossen Musiker Jan Nossen

  – Så sant handlingen er troverdig, vil jeg anse den som sann, filosoferte Helge og innrømmet at han jo har benyttet seg av god fantasi, samtidig som denne er basert på en dyp og inderlig interesse for historie, men også menneskenes grunnleggende behov og reaksjonsmønstre.

  Helge Johnsgård siterte her Sigrid Undset. Forfatterinnen skal ha sagt noe slikt som; ”Menneskenes hjerter forandres aldeles intet i alle dager”. Med dette utsagnet i ryggen kan det sies at vi ikke trenger å ty til virkelighetsromanen for å kjenne oss igjen i handling og mennesker.

  det ørnen så 1

  – Nei, virkeligheten klarer seg godt alene, mente Johnsgard som var overbevist om at leseren har godt av å møte en tekst som er ryddet for all uro, en tekst som er skrellet for støy. En historie om tiden da vi befant oss på et lavteknologisk nivå. En tekst der det handler om det å overleve, føre slekten videre, en tekst om kjærlighet, en tekst om hevn.

  det ørnen så lansering

  Om boken:

  det ørnen såBronsealderen går mot slutten. Det vakre metallet er nesten ikke å få tak i lenger. Men folk snakker om et nytt og sterkere metall: Jern.
  Det er i slike brytningstider helter fødes og myter dannes. Men ved Langvann synes folk framtida er langt borte. Orm Gamle og ætten hans hersker, og det er få som våger å trosse dem. I Ormungenes verden betaler du for friheten med ditt eget blod.
  Likevel er det noen som hever hodet denne høsten. Hvor kommer håpet deres fra? Hva er det de har å fare med, siden de tror de skal seire der andre ble hugget ned?

  ***

  Hvis du ikke har anledning til å få deg et signert eksemplar under lanseringen, så kan du bestille boken i din lokale bokhandel eller direkte i vår nettbutikk her: http://forlagshusetivestfold.no/det-ornen-sa-helge-johnsgard

1-10 of 39

Side:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4