debutroman

 • God mediainteresse for Einar Wexelsen og hans debutroman

  Det er sjelden debutanter får mye oppmerksomhet i media, men da kulturpersonlighet Einar Wexelsen nylig debuterte med romanen "Daniels krig"  fattet flere aviser interesse. Blant annet Narvikavisen Fremover, Sandefjord Blad og Tønsberg Blad.

  wexelsen i fremover

  Einar Wexelsen har vært generalsekretær i Fortidsminneforeningen, sjef for Sandefjordmuseene, direktør for Haugar Vestfold Kunstmuseum og sjef for Stenersenmuseet i Oslo. Han har hatt en rekke verv i norsk museumsvesen og har også vært engasjert internasjonalt. Wexelsen har skrevet flere bøker om kunst og om kulturhistorie, men «Daniels krig» er hans debut som skjønnlitterær forfatter.

  19.11.22 Tonsbergs Blad - Wexelsen

   

  Om boken:

  danielskrig-coverDen fantasifulle Daniel Forsberg vokser opp i Narvik på 1940- og 1950-tallet, en by med dype spor etter andre verdenskrig. Farens merkelige død driver ham på flukt fra seg selv og gir ham en egen krig å utkjempe. Mye av fortellingens bakteppe er basert på virkelige hendelser fra krigen i Nord-Norge som varte i en måned etter at resten av landet hadde kapitulert. Daniel kommer i kontakt med mennesker som er preget av krigen på forskjellig vis, også fra andre steder. Det nære forholdet til to av dem og deres erfaringer hjelper ham til å ta et endelig oppgjør med seg selv og sin egen traumatiske fortid. 

  "Daniels krig" er en fortelling om skyld og anger, men også om å bryte lenker.

  Boken kan kjøpes hos din lokale bokhandel, eller direkte i vår nettbutikk her: http://forlagshusetivestfold.no/daniels-krig-einar-wexelsen

 • Lansering av "Kameleonjenta" 13.12 i Arendal

  Fredag 13. desember kl. 18.00 er du hjertelig velkommen på lanseringen av Ragna Dahls debutbok "Kameleonjenta."

  ragna dahl foran dorLanseringen finner sted på Lille Andevinge i Arendal.

  Program for kvelden:

  Benedicte Kroneberg leser fra sin nye roman "Ikke bli borte".

  Bård Nannestad leser fra sin siste roman "Mannen som elsket livet".

  Ole Tobias Dahl spiller og synger for oss.

  Ragna Dahl bokbades av Bård Nannestad og leser utdrag fra boken.

  DJ for kvelden Janne Jensen/ Lille Andevinge.

  Det blir anledning til å kjøpe signerte eksemplarer av "Kameleonjenta".

  Forfatteren signerer også bøker som folk allerede har kjøpt på nett eller i bokhandel.

  I tillegg lover forfatteren en musikalsk overraskelse fra scenen.

  Velkommen!

  Om  boken:

  kameleonjentaÅret er 1962. Anna skal begynne i første klasse på Svartbygdas barneskole. Hun er full av forventning, og mest av alt gleder hun seg til å få nye klassevenner. Istedenfor trivsel og læring, blir hun fanget i en spiral av mobbing. Hun innser at volden ikke tar slutt, men fortsetter hjemsøker henne og former henne. Som ung kvinne begynner hun å ta oppgjør med sine forfølgere. Kampen for å overleve koster mer enn hun er klar over.

  Boken kan kjøpes på lanseringen, bestilles i din lokale bokhandel, eller direkte i vår nettbutikk her: http://forlagshusetivestfold.no/kamelonen-ragna-dahl

 • Strålende anmeldelse for Ellen E Fossums debutbok «Drømmevokteren»

  14691082_1473084709373449_5055444905551824155_nDebutforfatteren fra Horten blir roset for sin fortellerstil i en anmeldelse av Jon Terje Grønli i Gjengangeren, han skriver blant annet "... her skapes positiv variasjon takket være en forfatter med nesten «ustyrlig» fantasi - og med en språkføring som bidrar til leselyst." 

  Boka kan kjøpes her:

  cover_dr_mmevokteren

3 artikler