"Blå måne" av debutant Mårten Juvastøyl Havre ble grundig lansert i både Larvik og i Kristiansand.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mårten J. Havre debuterer i disse dager med kriminalromanen "Blå måne" på Lyst forlag. Forfatter og bok møtte sitt første publikum under vår Krimkveld på Forlagshuset i Larvik den 17. mars, for kvelden deretter å møte publikum i mer hjemlige trakter, i Pizzakiosken i Kristiansand.

Om Blå måne:

Patolog Celine Zachariassen måtte telle igjen, i to andre celler. Jo visst, 46 kromosomer i den ene cella, 78 i den andre. Dette gjentok seg i de øvrige cellene. I Heiteste! I ren refleks tok hun øynene vekk fra mikroskopet og rygget kontorstolen bakover, stolryggen kolliderte med obduksjonsbordet og Celine falt ned på det kalde laboratoriegulvet. Var det virkelig celler fra en varulv hun hadde sett?

Politietterforskerne Wollert Hansen og Marius Franc blir satt til å utrede forsvinningen av Jørgen Dahl. Samtidig blir det utført bestialske og groteske drap flere steder i byen. Det viser seg at hendelsene har en sammenheng, nemlig (full?) månen.
Hansen og Franc blir kontaktet av en mystisk og sær mann som påstår han kan hjelpe . Kriminologi, folketro og astronomi flettes sammen og etterforskerne innser at de står overfor en sak som strekker seg lagt utover forstandens grenser. En mytisk skapning truer, klarer de å stoppe den? Kan de stole på den mystiske mannen? Og hvor er Jørgen Dahl? 

***

Vil du lese resten?

Boken kan bestilles her:

Blå måne - Mårten J. Havre

Legg igjen en kommentar