dikt

 • Les debutant Silje Engbråtens sterke historie i Tvedestrandposten

  Silje Engbråten ble misbrukt som barn. Det har hun skrevet om i diktboken "Bestefars lange armer" som blir lansert på Megafon i Skien i morgen. I dag kan du lese intervju med den spente debutanten i Tvedestrandposten:

  silje i tvedestrandposten

   

  OM BOKEN:

  Silje Engbråtens diktsamling "Bestefars lange armer" forteller en rystende historie om overgrep. Men disse diktene handler om noe mer: De handler om å finne styrke til å komme videre. Og om at kjærlighet finnes, tross alt.

  Har du ikke anledning til å komme på morgendagens lansering, kan du kjøpe boken i vår nettbutikk

  Bestefars_lange_armer_side6

 • Les om vår tøffe debutant Silje Engbråten og boken "Bestefars lange armer" i Varden

  silje i varden

  Nå kan du lese om vår debutant Silje Engbråten og hennes tøffe historie i Varden, en historie som hun har omskrevet til dikt. I forrige uke debuterte hun med diktboken "Bestefars lange armer."

   

  OM BOKEN:
  Bestefars_lange_armer_side6

  Silje Engbråtens diktsamling "Bestefars lange armer" forteller en rystende historie om overgrep. Men disse diktene handler om noe mer: De handler om å finne styrke til å komme videre. Og om at kjærlighet finnes, tross alt.

  LANSERING:

  Søndag 31. mars kl 16:00 inviterer Silje Engbråten til lansering av den sterke diktboken "Bestefars lange armer", på Megafon i Skien. Alle er selvsagt hjertelig velkommen, dog er det 18 års aldersgrense. 

  Har du ikke anledning til å komme på lanseringen, kan du kjøpe boken i vår nettbutikk

   

 • "Tigrene i Afrika" ble nylig lansert i Stockholm. Ny sjanse i Oslo den 29.11!

  "Tigrene i Afrika", korthistorier og dikt av Anne Bremnes ble lansert på i Stockholm 23.11.

  anne og gulla

  Det ble tid for bøker, vin og intervju/bokbad, under vert Anne Gro Gullas dyktige ledelse.  Anne Bremnes leste sine dikt og shortstories som både rev i hjertet og fremkalte latterbrøl

  tigrene under lansering

   

  ***

  For de som synes Stockholm var litt langt vekk, så byr det seg en nys sjanse i Oslo den 29.11, der det er bokens redaktør, Marte Østmoe, som vil bokbade den ferske forfatteren. Du finner link til arrangementet her.

  ***

  Om boken:

  cover tigrene i afrikaTigrene i Afrika er en samling dikt og kort-tekster.

  (…) så kom solen, og med en stripe av langsom lyd og spor våte av tjære forsvant slavene ut i ørkenen. Alt ble orange; tårnet, hekken, sollyset knuste vinglassene på kjøkkenet til østersgrå skall.

  Men ingen forstyrret feministene, de hadde tatt over suitene i øverste etasje. Der røyket de sigar, nå da disse rommene endelig var ledige.

  Alt var nytt. og om kvelden fikk de høre ryktet som gikk: At tigrene endelig hadde kommet tilbake til Afrika …

  ***

  Boken kan bestilles hos din lokale bokhandel, eller direkte i vår nettbutikk her: http://forlagshusetivestfold.no/tigrene-i-afrika-anne-bremnes

 • Strålende anmeldelse for Melissa Heklands "To skritt frem ett tilbake"

  Melissa Hekland debuterte i for et par uker siden som forfatter med poesi- og maleriboken "To skritt fram, ett tilbake", utgitt på Forglemmegei forlag. Denne uken kom den første anmeldelsen, skrevet av bokbloggeren Beathes Bokhjerte. Hun har latt seg fascinere av både tekster og bilder og skriver bl.a: 

  "Allerede på de første sidene i boken nikket jeg gjenkjennende til det som ble sagt, for det er sant det som står der og kanskje det er selvfølgelig også men akk så godt det er å få slike påminnelser som dette. Jeg anbefales denne diktsamlingen, en spennende debut og jeg håper på mer."

  Hele anmeldelsen kan du lese her: https://beathesbokhjerte.no/2018/07/04/sommerlesing4-som-svaler-kom-de-to-skritt-frem-ett-tilbake/

  melissa

  Fredag 22 6 hadde hun boklansering på Kafe Kroken i Lonevåg, der hun - i tillegg til å presentere selve boken - også bød på maleriutstilling.

  melissa 3

  Et femtitalls bøker ble solgt, men de som ikke fikk med seg selve lanseringen, fikk en ny mulighet til å skaffe seg signert bok helgen etter. Lørdag 30 juni var forfatteren nemlig å finne på Tyssemarknaden. Lokalavisen Bygdanytt har også intervjuet den fargerike forfatteren:

  Melissa i Bygdanytt

   

  Om boken:

  melissa bok"TO skritt frem ETT tilbake – Til KRAFTEN i mitt indre" er en diktsamling i skjønn forening med egenproduserte malerier. Forfatteren håper med denne boken å gi håp om at det finnes et lys i mørket, selv når alt virker dystert og trist. Hun ønsker å forsikre deg om at det er mulig å reise seg igjen etter et fall, at uansett hva andre mener om deg, eller hva du enn har mistet eller opplevd, så har du en unik kraft inni deg til å snu livet ditt rundt. Du har en slik makt, hvis du tar det hele og fulle ansvaret for deg selv og din egen lykke.

  Boken kan bestilles hos din lokale bokhandel, eller direkte i forlagets nettbutikk her: http://forlagshusetivestfold.no/to-skritt-frem-ett-tilbake-melissa-helen-edvardsdal-hekland

 • Fabelaktig boklansering hjemme hos Fredrik Dieserud

  Fredrik Dieserud står i døråpning og smiler bredt, mens han tar i mot de mange vennene, kollegene og andre som har tatt turen til Nordre Gjekstadskog for å overvære lanseringen av Dieseruds første diktsamling - Vi er ikke tid.

  fredrik dieserud

  Og huset ble fullt, men aldri trangt. Dieserud selv er lun, raus og rammen for lanseringen er helt i tråd med forfatteren selv, og stemningen i de flotte diktene hans.

  Frode Gjørtz-Larsen, markedsansvarlig i forlaget, ønsket velkommen, før redaktør Jann Rygh Sivertsen sa noen ord om prosessen fra manus til ferdig bok. Poeten selv hadde plukket ut en håndfull dikt han leste opp, tre av dem vakkert tonesatt av Eskil Domben. Avslutningsvis tok Dieseruds kone, Celine, podiet, og leste opp sine tre favorittdikt fra samlingen. Hun avsluttet med det nydelige titteldiktet:

  Når kan jeg se deg igjen spør hun
  og han svarer

  Vi er ikke tid du og jeg

  Etterpå var det boksalg og signering, og servering av kaffe og kake. 

  Fikk du ikke anledning til å være på lanseringen, kan boken kjøpes i vår nettbutikk

 • «Hvis du spiser egg så får du skjegg» lanseres på Asker bibliotek lørdag 6. mai

  Boken «Hvis du spiser egg så får du skjegg» er en samling med dikt og vers for barn i alle aldre. Den er snart på lager og lanseres på Asker Bibliotek 6. mai. Arrangementet er gratis og åpent for alle. Velkommen

  Boka egner seg godt til en koselig lesestund på sengen, eller rett og slett som en lesepause i hverdagen. Målet med utgivelsen er å vekke nysgjerrigheten og interessen til barna når det kommer til språk og diktning. 

  Forfatter av boken, Anne-Britt Harsem, er bosatt i Asker. Hun skriver innen flere sjangre, men er nok mest kjent for bøkene i Alvdal-triologien. "Mammas svik" fra 2012 har blitt en viktig bok innen fagfeltet barnevern, og har solgt mer enn 20.000 eks. Boken er illustrert av bildekunstneren Øyvind S. Jodfal.

  hvisduspiseregg_cover

  Link til arrangementet:
  http://askerbibliotek.no/program/arrangement/hvis-du-spiser-egg-sa-far-du-skjegg/

   Boken kan forhåndsbestilles i nettbutikken vår her!

 • Trond Hageberg med ny diktsamling!

  I fjor kom Trond Hageberg med sin første diktsamling, Den
  fremmede
  , på Lyst forlag. Boken ble lansert på poetens egen fødselsdag og nå -- omtrent ganske nøyaktig ett år etterpå -- er fd664d96-ec37-4e78-ab0a-dd6c68885e68hans andre samling ute: Høstsanger.

  Høstsanger fortsetter der Den fremmede slapp, og er en tøff oppvisning av det mot og den styrke som skal til for å innrømme savn, ensomhet og fremmedgjørelse.

  Hageberg har, i tillegg til sine to diktsamlinger ellers hatt tekster på trykk i aviser som Stavanger Aftenblad, Fædrelandsvennen, Dagsavisen og Jærbladet.

  Boken kan kjøpes i vår netthandel her!

 • Er du forfatteren Forlagshuset leter etter?

  manglende-forfattere-i-op

   

  På Kulturnatta skal det lanseres en diktsamling med dikt fra Larvik. men to av diktene mangler forfatter. Er det deg?

  - Vi har to dikt vi mangler forfatter(e) til, siden vi fjernet alle forfatternavn før den anonyme juryeringen, forteller forlagssjef Myriam Bjerkli.

  Håpet er at noen kjenner igjen dette (Det er bare starten på diktene)

   

  Naturlig nærvær

  Den kommer sigende inn over land,

  tung mystisk og grå,

  som et slags mykt teppe,

  med balsam i hver trå.

   

  Eller:

   

  Vinden 

  Vinden har sin egen rytme,

  sin egen toneklang.

  Langt langt der inne,

  finnes det en sang.

   

  Hvis det er DU som har skrevet diktene, så ta kontakt med Forlagshuset i Vestfold så fort som mulig! :-)

 • Anmeldelse av "Den Fremmede": "Det handler til syvende å sist om å gjøre leseren rikere i både hjerte og forstand. Det klarer Trond Hageberg."

   

  den fremmede med femmerDet er dessverre ikke så ofte vi opplever at diktbøker blir anmeldt, men det er derfor desto mer gledelig når det skjer, og spesielt når anmeldelsen er så god som denne. Journalist, forfatter og anmelder Jørn-Kr. Jørgensen gir diktsamlingen en femmer på terningen og skriver dette om Trond Hagebergs diktdebut:

  Oslo-gutten Trond Hageberg er en poet man ikke bør gå glipp av. Nå er han ute med sin første lille diktsamling som bærer den megetsigende tittelen "Den fremmede". Tidligere har Hageberg hatt dikt på trykk i pressen, men dette er hans første samlede fremstilling. Mon tro hva han mener med "den fremmende"?

  Side for side blir leseren presentert for innholdsrike dikt, ofte såre ord og dype meninger, men også for humor og glede, vett og forstand. Ikke uventet er temaer som går igjen sorg og savn, uttrykk som "fremmed fugl" og "Getsemane". Det tvinger leseren til å tenke, noe som er en avgjort positiv øvelse. Noen av diktene er en hyldest til avdøde kamerater og venner, og det topper seg kanskje med diktet til Nr. 24 – Gunnar Sønsteby. Trond Hageberg fikk ved en anledning mulighet til møte den kjente krigshelten, og i noen få vers tegner han et bilde av møtet mellom de to. Det er meget godt og megetsigende gjort.

  Dikt handler ofte om følelser. Trond Hageberg er ikke noe unntak i så måter. Han er ikke på noen måte brutalt utleverende slik andre diktere kan ha en tendens til å være, men han holder seg innenfor rammen av det som er personlig, men ikke privat. Det er lett å bli glad i denne lille diktsamlingen som er gitt ut av Forlagshuset i Vestfold, og det er grunn til å hilse nye dikt og diktsamlinger fra Trond Hageberg velkommen. Han har noe å fortelle, noe å gi, noe å bringe videre som alle tenkende mennesker kan ha glede av å lese. Det handler til syvende å sist om å gjøre leseren rikere i både hjerte og forstand. Det klarer Trond Hageberg.

  ***

  Vil du lese boken selv? Den kan kjøpes her.

 • Er du fra Larvik og skriver dikt? Da har du bare noen få dager på deg til å sende inn!

  Ut året kan du sende inn dikt som kan bli med i en felles diktsamling fra Larviks innbyggere. I forlaget er man spente og håper alle drar fram sine linjer fra skuffer og skap.

  Spente: Marte Østmoe og Myriam H. Bjerkli fra LiV Forlag er spente på hvor mange dikt som til slutt ender i juryrommet.foto: per albrigtsen

  (Tekst og foto: Per Albrigtsen. Østlandsposten.)

  Så langt har rundt 40 innbyggere sendt inn over 100 dikt.

  – Vi vil gjerne ha 100 til innen nyttår, sier forlagssjef Myriam H. Bjerkli.

  Marte Østmoe, som kommer til å jobbe mye med boken som skal utgis, har en del gode råd til deg som sitter hjemme og lurer på om ditt dikt bør sendes inn.

  – Det å skrive sine observasjoner er en ting, men får man litt dybde og tolkningsmuligheter inn i teksten er det mer spennende, sier hun.

  Her snakkes det om å lage bilder med teksten, gjerne ny bilder. Det å si kjente ting på nye måter.

  – Vi vil gjerne at folk overrasker oss, forklarer Bjerkli.

  – Bare tenk på det å sette sammen ord. Det kan jo gi virkningsfulle bilder, utdyper Østmoe.

  Om dikt skal være korte eller lange er noe mange lurer på. Her i Østlands-Posten har vi trykket mange av de korte som er kommet inn, men det handler bare om at de passer inn i rammen på toppen.

  – Korte dikt kan være fantastiske hvis man greier å fortelle en fin historie kort, mener Bjerkli, som ikke er så opptatt av kort eller langt.

  – Et dikt kan være langt det, men hvert ord skal fortjene plassen, påpeker hun.

  Samtidig som hvert ord eller tegn må fortjene plassen i diktet, sier de begge at man skal slippe seg løs.

  – Ofte blir man litt høytidelig når man skriver dikt. Det blir fort pompøst. Skriv naturlig. Gjerne på dialekt eller nynorsk også, råder Østmoe.

  – Det finnes ingen fasit. Kom med noe nytt. Overrask leseren, sier Bjerkli.

  De vet det finnes mye bra der ute. Det har de sett på nettsider og slikt.

  – Så trenger ikke dikt handle om livet, døden og kjærligheten hele tiden. Hverdagslige observasjoner kan bli veldig interessant, påpeker Bjerkli som også vil ha fler dikt fra menn.

  – Dikt trenger ikke være føleri. Det finnes mange tøffe dikt, forklarer hun.

  Oppsummert er meldingen ut til innbyggerne at man skal slippe seg løs, skrive ned sine tanker, leke med ordene og ikke tenke på regler og terskler.

  Alle kan formidle noe godt, noe spennende, noe hverdagslig eller tøft.

  – Man må bare tørre!

  Send ditt dikt

  ■ I løpet av 2015 har mange innbyggere sendt sitt dikt inn til Østlands-Posten.

  ■ Diktene skal gjennom en jury og bli en samlebok fra Larvik som lanseres på Kulturnatt 2016.

  ■ Du kan sende inn ditt dikt helt fram til 31. desember.

  ■ Send til paa@op.no

  http://www.op.no/kultur/poesi/dikt/send-oss-ditt-dikt-for-nyttar/s/5-36-154943

10 artikler