eldorado

 • Kommer fra Italia for å lansere Venteromsnoveller på Eldorado i Oslo.

  Vår ferskeste debutant, Tonje A. Lissandrin kommer helt fra Italia for å lansere novellesamlingen "Venteromsnoveller." Der vil forfatteren bli bokbadet av redaktør Marte Østmoe, og skuespiller  Thale Tornes vil lese høyt fra boken. Lanseringen foregår på Eldorado i Oslo den 19.mars, men for de som ikke har sjansen til å treffe forfatteren da, så vil det også by seg en mulighet i Vestfold og Telemark de påfølgende dagene.

  lanseringsplakat

   

   

   

  Om forfatteren:

  Tonje A. Lissandrin er (f. 1975) i Trondheim. I dag er hun bosatt i Veneto i Italia. Hun har Master of Business Administration (MBA) -utdannelse fra London, hovedfag innen immunologi og forskerbakgrunn fra USA. Lissandrin har gitt ut flere vitenskapelig artikler i internasjonale, medisinske tidsskrifter. Venteromsnoveller er hennes skjønnlitterære debut.

   

  Om boken:

  forside venteromsnovellerVenteromsnoveller er korte, bittersøte noveller tilegnet pausene. Ventetiden. Holdeplassen. Kaffekoppen.

  Vi møter en mann som ikke kommer seg ut av maleriet. Vi møter en annen som har havnet bakerst i eks-damas klesskap. Vi møter kvinnen som drikker Amarone på en helt vanlig hverdag, samt alenefaren som sliter både med Big Bang og med sjokoladekake.

  Det handler om å strande på alternativ musikksjappe under evakueringen av Boston, om å hoppe ut av et fly med drømmene sine som lodd og om å holde seg fast i et moteblad mens gulvet på venterommet bikker nedover mot et stup.

  – Det hadde sett ut som en ulykke, er noe av det siste Anna rekker å si før hun sporløst forsvinner.
  Felles for alle karakterene i Venteromsnoveller er at de, på linje med deg og meg, søker forklaringer, logikk og mening i tilværelsen.

  Boken kan kjøpes på lanseringen, bestilles hos din lokale bokhandel eller direkte i forlagets nettbutikk ved å klikke her.

   

 • Feiring med sang og tårer da "Den fremmede" ble lansert på Eldorado Bokhandel i Oslo i går

  Tirsdag 2. februar, på sin egen 46-års dag, lanserte Trond Hageberg diktsamling Den Fremmede på Eldorado i Oslo. Salen rommet et lydhørt publikum, slekt og venner, som både under og etter seansen, levde seg inn i Hagebergs skriveprosess, lyttet til diktene han proklamerte, og til og med felte en tåre.

  Trond Hageberg

  Blant disse menneskene var Trond Hageberg langt fra en fremmed, men han synes likevel at bokas tittel ga seg selv:

  – Flere av diktene mine handler om ensomhet og savn, forklarer jubilanten.

  Flere av Hagebergs tekster faller inn under kategorien heltedikt. Han roser både Erik Bye, Grete Waitz og Annette Sagen. Forfatteren selv poengterer at det har vært en minst like stor prestasjon å gi ut en bok, som det å gå fem-mila.

  Foto: (c) Hans Olav Mugås

   

  På sin fødselsdag, kombinert av boklansering, satte Trond Hageberg et skikkelig telemarknedslag som alle de 28 gjestene beundret han for. Bokbadet ble avsluttet av blomsterutdeling, hedersord og gaver. Som en verdig avslutning, spilte Roy-Einar Dreng Trond Hagebergs ønskelåt ”Blowing in the wind”, og hørte man riktig godt etter, kunne en fint høre at de egentlig sang duett. Like etter måtte Trond Hageberg rigge seg til bak signeringsbordet. Kanskje er han ikke lenger Den fremmede?

  Boken kan kjøpes her:

  den fremmede cover

2 artikler