Etter femten år er "Fra Borro til Hel" endelig ferdig!

DSC_9630Det er cirka femten år siden Lisbeth Lysell begynte å skrive "Fra Borro til Hel", en historisk roman med handling fra Borre i Vestfold under vikingetiden. For fire år siden sendte hun manuset til LIV Forlag, og siden har hun jobbet jevnt og trutt for å gjøre den utgivelsesklar. I dag kom boken tilbake fra trykken. Da er det ikke rart at forfatteren er glad!

Fra ” BORRO TIL HEL” er en historie som utspiller seg i Borre i Vestfold på slutten av 1000- tallet e. kr og fortsetter godt inn på 1100 tallet. I vikingtid har Borre vært et betydelig maktsenter, og her bor mektige mennesker. Landet er i en rivende utvikling, men ikke alle greier å henge med.

Live Bjørnsønn er ei helt vanlig bondejente, som vokser opp i Åsatroen på gården Skopheim i Borro. Tross farens motvilje gifter hun seg med nabogutten Robert. Sammen får de sønnen BIRK. Roberts far, er ingen ringere enn lendmann Alfred i Viken, gift med Thora, en rik og mektig familie på Borre. Dette innebærer at mannfolkene drar ut på handelsreiser hele vinteren, kvinnene styrer alt hjemme og tar seg av gårdene. Hva mennene driver med i utlendighet er godt skjult og ikke for kvinnfolk- ører. Men ved en tilfeldighet får Live høre en samtale hun helst ville vært foruten.
Hun begynner å ane at det er litt mer enn handel disse menn driver med. All rikdom som kommer inn i Borre kan umulig stamme fra salg av mastetømmer til Tyskland?

Boken kan bestilles her:

fra_borro_til_hel-forside

 

 

 

Legg igjen en kommentar