fantasy

 • Hels Nidinger er i salg, og trilogien om halvingene Trym og Frida fullført.

  Det er bestandig ekstra gøy å gi forfatterne det første eksemplaret av nytrykket bok. I dag var John Olav Oldertrøen på forlaget for å feire utgivelsen av Hels Nidinger, den siste boken i trilogien om halvingene Trym og Frida. John Olav debuterte med Isilds vrede i 2016, fortsatte med Belials Inferno i fjor, og nå er altså bok nummer tre klar.

  DSC_7196

  Og som dere ser av smilet til forfatteren, magien og gleden ved å se boken for første gang er der fremdeles, selv om han har opplevd det to ganger før.

  Om boken:

  cover hels nidinger-001I Hels Nidinger følger vi våre to unge helter videre i et mytisk univers som har hentet inspirasjon fra norrøn mytologi og norsk folketro.
  Dessverre viser det seg snart at våre to unge helter igjen havner i senter for svært alvorlige hendelser. Det blåser et iskaldt gufs fra dypet av Helheimen, Hels Nidinger har funnet en vei tilbake, og dermed står alt på spill!

  Trym og Frida forsøker å legge alt det merkelige de har opplevd bak seg. Nå er det bare én ting som er viktig: Vennegjengen fra Lyngset skal til en sesongstengt feriekoloni for å feire Fridas fødselsdag.
  Men de to halvingene, som begge har slektsblod fra haugfolket i årene, blir ufrivillig dratt inn i uhyggelige hendelser. Snart finner de ut at den nysgjerrige huldervenninnen Elise uvitende har tatt med seg noe forferdelig fra Åsgård. Rundt dem begynner folk å te seg merkelig.
  På uforklarlig vis har nidinger fra dypet av Helheimen klart å rømme fra gudinnen Hels fangenskap. Nå tørster de etter liv og hevn, og de har funnet en snedig måte å igjen få fast form og ta plassen til alle i Lyngset. I første omgang.
  Noe skjer med vennene. I Lyngset er alle sambygdinger forsvunnet. Trym og Frida har ikke annet valg enn igjen å komme seg til Åsgård for å få bistand fra nornene. Og denne gangen må de begi seg ut på det umulige: De må forsere Nivlheims evige frost og tåke og forsøke å ta seg til Hel, underverdenens gudinne. Men Nivlheim er bare for de døde

  Hels Nidinger er en forrykende og spennende fortelling, som du neppe får lagt fra deg før den er ferdiglest …

   

 • "Strøken fantasy" skriver Hamar Arbeiderblad om Belials Inferno.

  John Olav Oldertrøen ga rett før jul ut sin andre fantasyroman, Belials Inferno. Begge bøkene er innkjøpt av Kulturrådet, og i dag fikk han sin aller første avisanmeldelse, skrevet at Geir Vestad i Hamar Arbeiderblad. Under overskriften "Strøken fantasy" skriver Vestad blant annet:

  ... Kanskje er det ikke så mange som kjenner dette forfatterskapet ennå, men det kan kjapt endre seg, for dette er både solid og velsmurt fantasy. Dette er da også en fantasy som lett lar seg like for voksne ... ... for Belials inferno er en tett, innholdsrik og mangfoldig fantasy. Det går fort unna i svinga, uten at verken forfatter eller leser mister grepet av den grunn. For Oldertrøen er en forteller med tydelig sans for en drivende handlingsgang og beveger seg kjapt gjennom både tider og steder ...

  Anmelderen avslutter med å glede seg til bok nummer tre, og det gjør selvfølgelig vi også. (Vi vet at Oldertrøen allerede er godt i gang.) Men inntil da gratulerer vi ham med en strålende, aller første, avisanmeldelse!

  oldertroen i hamar

  Les anmeldelsen i sin helhet her: (Bak betalingsmur) http://www.h-a.no/kultur/boker.aspx

  ***

  Får du lyst til å lese boken? Den kan bestilles hos din lokale bokhandel, eller direkte i vår nettbutikk her.

  belials inferno cover mai 2017

   

   

  Trym og Frida er kjærester, men en kveld forsvinner Frida sporløst. Trym skjønner at det henger sammen med hennes egenskaper som «halving» – og han er den eneste som kan redde henne.
  Frida har i mellomtiden havnet i året 1666, da den onde Belial er lensmann i bygda. Belials djevelske prosjekt er å samle alle halvinger og utrydde dem, for slik å få mer makt. Nå mangler han bare Trym …
  Belials Inferno er en frittstående fortsettelse på «Isilds Vrede» (2016).

 • Strålende anmeldelse for Ellen E Fossums debutbok «Drømmevokteren»

  14691082_1473084709373449_5055444905551824155_nDebutforfatteren fra Horten blir roset for sin fortellerstil i en anmeldelse av Jon Terje Grønli i Gjengangeren, han skriver blant annet "... her skapes positiv variasjon takket være en forfatter med nesten «ustyrlig» fantasi - og med en språkføring som bidrar til leselyst." 

  Boka kan kjøpes her:

  cover_dr_mmevokteren

 • Vi presenterer høstens andre debutant, John Olav Oldertrøen, og økofantasyen "Isilds vrede"

  john olav med bokHøstens andre debutant, John Olav Oldertrøen, kunne i dag glede seg over sin aller første møte med sin aller første bok; Isilds vrede.

  Boken handler om Trym og familien hans som flytter fra alt det kjente for å overta bestemorens gård. Men hva er det som skjer med Trym? Hvorfor ser og hører han ting som ingen andre gjør? På gården treffer Trym ei merkelig jente i skogen, og skjønner at noe svært alvorlig er i ferd med å skje: Verden holder på å gå under! Det finnes bare én eneste måte å stoppe det på, men den oppgaven synes umulig …

  Isilds vrede er en «øko-fantasy» for alle fra 10 til 100 år. En fantastisk reise i norsk folketro og norrøn mytologi sammen med Trym, venninnen Frida og den enda mer mystiske Elise. Forfatterens ønske med boken er å fortelle deg om kloden vår, om mot og vennskap, og ikke minst om alt det flotte vi kan finne i gammel folketro og norrøn mytologi. Kanskje ser du verden en smule annerledes etter å ha lest den?

  ***

  Debutant John Olav Oldertrøen er født på Hamar, oppvokst på Tynset og i dag bosatt i Vestby. Han er en litteraturelsker som bobler over av idéer, leselyst og skrivelyst, og hele sitt yrkesliv har jobbet med språket som verktøy. Isilds vrede er hans debutroman.

  Boken kan bestilles her:

  cover_-isilds-vrede

   

 • Bok nummer to i Elementdragene-serien ble lansert på Eldorado bokhandel i Oslo fredag

  Fredag kveld var det lansering av bok nummer to i Elementdragene-serien. Seansen foregikk i Oslos beste bokhandel, Eldorado, og det ble en morsom time for alle fantasy-interesserte, hvor forfatteren leste fra den ferske boken, fortalte om skriveprosess og tanken bak serien, samt røpet litt om fremtidsplanene for de kommende bøkene i serien. 

  Om boken:

  Saga er strandet på Caeli, men nå lengter hun hjem. Mye har forandret seg, både i verden rundt henne og med Saga selv. Hun bestemmer seg for å lete etter Falon, den neste dragen. Bryan følger etter henne, og i det golde og farlige landet Adbih utsettes de begge for fare. På reisen innser han hva Magikerne gjør mot folkene de styrer. Hvordan de behandler sine undersåtter. Alene i et fremmed land blir hans lojalitet satt på prøve. Samtidig har Saga sine egne problemer og hemmeligheter å hanskes med. Jo nærmere hun kommer ilddragen Falon, desto tydeligere blir det for Saga at hun ikke har kontroll over sine egne, spirende krefter

  Boken kan bestilles her:

  Falon

5 artikler