Feiring med sang og tårer da "Den fremmede" ble lansert på Eldorado Bokhandel i Oslo i går

Tirsdag 2. februar, på sin egen 46-års dag, lanserte Trond Hageberg diktsamling Den Fremmede på Eldorado i Oslo. Salen rommet et lydhørt publikum, slekt og venner, som både under og etter seansen, levde seg inn i Hagebergs skriveprosess, lyttet til diktene han proklamerte, og til og med felte en tåre.

Trond Hageberg

Blant disse menneskene var Trond Hageberg langt fra en fremmed, men han synes likevel at bokas tittel ga seg selv:

– Flere av diktene mine handler om ensomhet og savn, forklarer jubilanten.

Flere av Hagebergs tekster faller inn under kategorien heltedikt. Han roser både Erik Bye, Grete Waitz og Annette Sagen. Forfatteren selv poengterer at det har vært en minst like stor prestasjon å gi ut en bok, som det å gå fem-mila.

Foto: (c) Hans Olav Mugås

 

På sin fødselsdag, kombinert av boklansering, satte Trond Hageberg et skikkelig telemarknedslag som alle de 28 gjestene beundret han for. Bokbadet ble avsluttet av blomsterutdeling, hedersord og gaver. Som en verdig avslutning, spilte Roy-Einar Dreng Trond Hagebergs ønskelåt ”Blowing in the wind”, og hørte man riktig godt etter, kunne en fint høre at de egentlig sang duett. Like etter måtte Trond Hageberg rigge seg til bak signeringsbordet. Kanskje er han ikke lenger Den fremmede?

Boken kan kjøpes her:

den fremmede cover

Legg igjen en kommentar