forlagshuset i vestfold

 • Stolt forfatter med trykkefersk bok: «Belials Inferno»

  DSC_4806John Olav Oldertrøen er aktuell med den frittstående oppfølgeren til «Isilds Vrede», nemlig «Belials Inferno». I går kom forfatteren på besøk til oss for å hente boken og sine rykende ferske eksemplarer.

  Dette ble markert med lunsj, kaffe og kake -- legg merke til at omslaget på den matcher boken og John Olav Oldertrøens t-skjorte -- sammen med oss på huset. Forfatteren selv var selvfølgelig strålende fornøyd med boken, og gleder seg til å dele den med leserne! 

  Om boken:

  Handlingen i boken: Trym og Frida er kjærester, men en kveld forsvinner Frida sporløst, og Trym skjønner etter hvert at det ikke er noen tilfeldighet: Det henger sammen med hennes egenskaper som “halving” - og han er den eneste som kan redde henne. Frida har i mellomtiden havnet i året 1666, da den onde Belial er lensmann i bygda. Hans djevelske prosjekt er å samle alle halvinger fra alle steder og tider hos seg og utrydde dem, for slik å få mer makt -- og nå mangler han bare Trym.

  Her er action og spenning, tidsparadokser og dilemma på liv og død, blandet med naturskildringer. Vekslingen mellom Tryms og Fridas perspektiv fungerer effekivt spenningsskapende og handlingsdrivende, og vrien med at de to frivillig går i døden for å redde sin egen framtid er det virkelig format over.

  Likte du «Isilds vrede», som blant annet forfatter Gert Nygårdshaug utrykte stor begeistring for, er vi sikre på at du også vil sette pris på«Belials inferno» :-) Boken kan du kjøpe i vår nettbutikk her. 

  DSC_4807

  DSC_4817

  DSC_4813

 • John Sylte holder Snakkbart-foredrag for Vestfold Fylkesbibliotek

  Vestnes Fylkesbibliotek inviterer onsdag 23. august til Snakkbart-foredrag med John Sylte, som har skrevet boken #Sorg. Boken kan du lese mer om i nettbutikken vår. Sylte kommer til å ta utgangspunkt i boken i forbindelse med foredraget. 

  Produktark_Sorg-page-001

  Gratis inngang. 

 • Du kan treffe flere av våre forfattere under Stavern Litteraturfestival til helgen!

  Til helgen er årets Stavern Litteraturfestival, med et godt og variert program for både voksne, barn og ungdom. Flere av våre forfattere er også representert i programmet, og disse er markert i uthevet skrift. 

  Program:

  Fredag

  Kl. 17.00: Festivalåpning
  Åpning ved ansvarlig redaktør og daglig leder i Østlands-posten Terje Svendsen

  Kl. 17.15: Vestfoldkrim
  Jørn Lier Horst, Frode Eie Larsen og Jan Mehlum i samtale om krim fra Vestfold.

  Kl. 18.30: Hvordan gi litt mer f***
  Geir Wigtil og Karianne Kalseth har skrevet bok om hvordan man har det i en hverdag fylt med stress, og hvordan lære å gi litt mer f**en. Geir Wigtil kommer for å dele av sin kunnskap.

  Kl. 20.00: Vigdis Hjort
  Forfatteren av den prisbelønte romanen Arv og miljøintervjues av kulturjournalist Merete Holtan Garté.

  Lørdag

  Kl. 12.00: Jørn Lier Horst. I William Wistings fotspor
  Vi gjentar de tidligere års kjempesuksess, og lar Horst ta oss med på busstur til åstedene fra hans kriminalromaner.

  Kl. 13.30: Bokispirator Liv Gade
  Lover et forrykende og inspirerende foredrag om årets bøker.

  Kl. 15.00: Detektivbyrå nr. 2
  Bøkene om Detektivbyrå nr. 2 er Norges mest populære bokserie for barn. Her møter du Tiril, Oliver og Sporhunden Åtto. Mystiske saker er deres spesialitet! Bøkene er tegnet og fortalt av Hans Jørgen Sandnes og Jørn Lier Horst. Du møter dem begge i en morsom og spennende detek-halv-time.

  Kl. 16.30: Jon Gangdal: Bare en bod
  Ekspedisjonleder i Himalaya og forfatter av boka «Jeg tenker nok du skjønner det sjøl» historien om Kristoffer, har nå også skrevet boken «Bare en bod». En fantastisk fortelling om hvordan søknaden ved å bygge en bod kan ta tre år – og til slutt bli behandlet i Stortingets kontrollkomité.

  Kl. 18.00: Åsne Seierstad
  Endelig i Stavern! Seierstad intervjues av bibliotekar Kirsti Elisabeth Falch Muhle.

  Kl. 19.30: Dag Solstad: Vestfold i litteraturen min
  En av landets mest legendariske forfattere i samtale med Sigurd Ohrem.

  Kl. 21.00: Mingling på Gule

  Søndag

  Kl. 12.00: Jørn Lier Horst -- åpen skrivestue
  Benytt anledningen til å besøke Horst i skrivestuen hans på Fredriksvern Verft.
  Kjøp en bok og få signatur, eller bevæpne deg med den «Gyldne revolver», og ta en selfie sammen med mannen bak William Wisting og skaperen av blant annet barnebøkene om Detektivbyrå Nr.2.

  Kl. 12.00: Rune Sørlie -- Skjulte skatter. Busstur
  Lokalhistorieforfatter av blant annet Stavernsminner, fotoarkivár og filmregissør Sørlie tar oss med på busstur i Brunlanes til kjente og ukjente bunkerser og krigsminner fra 2. verdenskrig.

  Kl. 12.00: Prins Godhjerta og Onkel Snurrtullball
  Erik Johansen spiller og leser. Velkommen til en herlig stund med sang og kos for våre minste, der naturligvis øvrige famile og andre er hjertelig velkommen.

  Kl. 13.00: Ballongklovn
  Møt vår kjære ballongklovn som lager fine figurer for barna, og skaper gøy og hygge. I utgangspunktet på Gule galleriet, men tillater vær og forhold det, blir det også en liten tur utendørs.

  Kl. 14.00: Eventyrstund med Eksplodera!
  Historien om den litte heksa som alltid er så sint. Lesestund med Nina Bay og Line E. Gjørtz-Larsen.

  Kl. 15.00: Superbitch - Historien om Anne Bea
  Audhild Solberg har skrevet bøker om Anne Bea, ei jente i syvende klasse som hver dag blir plaget av klassekameratene sine. Tankevekkende om dagsaktuelt tema.

  Kl. 16.00: Tom Kristensen og Marit Reiersgård
  Kristensen og Reiersgård som begge skriver spenning for ungdom og voksne i samtale med Frode Eie Larsen.

 • Programmet til Stavern Litteraturfestival er ute!

  Da er programmet for Stavern Litteraturfestival ute, og du kan treffe flere av våre forfattere i løpet av denne helgen i månedsskiftet juni/juli, i tillegg til at vi også er delaktige i arrangementet av festivalen. Programmet er som følger:

   

   

  Fredag 30. juni:

  Kl. 17.00: Festivalåpning. Åpning ved ansvarlig redaktør og daglig leder i Østlands-posten Terje Svendsen.

  Kl. 17.15: Vestfoldkrim. Jørn Lier Horst, Frode Eie Larsen og Jan Mehlum i samtale om krim fra Vestfold.

  Kl. 18.30: Hvordan gi litt mer f*en. Geir Wigtil og Karianne Kalseth har skrevet bok om hvordan man har det i en hverdag fylt med stress, og hvordan lære å gi litt mer f**en.

  Kl. 20.00: Vigdis Hjorth. Forfatteren av den prisbelønte romanen Arv og miljøintervjues av kulturjournalist Merete Holtan Garté.

  Totalpris for alle arrangementer fredag:Kr. 200,- (alle avgifter / omkostninger inkludert). Billett for fredag kan kjøpes her

  Lørdag 1. juli:

  Kl. 12.00: Jørn Lier Horst i William Wistings fotspor. Vi gjentar de tidligere års kjempesuksess, og lar Horst ta oss med på busstur til åstedene fra hans kriminalromaner. Avreise fra Stavern Torg. Pris kr. 150,- (alle avgifter / omkostninger inkludert).

  Kl. 12.00: Torgeir W. Schanke: «I Mikkels lys». På tindebestigning i eget liv – ekstremsport på virkelig. Foredrag rundt boken «I Mikkels lys». Fri inngang.

  Kl. 13.30: Bokinspirator Liv Gade. Lover et forrykende og inspirerende foredrag om årets bøker. Gratis utlodning. Pris kr. 100,- (alle avgifter / omkostninger inkludert)

  Kl. 15.00: Detektivbyrå nr. 2. Bøkene om Detektivbyrå nr. 2 er Norges mest populære bokserie for barn. Her møter du Tiril, Oliver og Sporhunden Åtto. Mystiske saker er deres spesialitet! Bøkene er tegnet og fortalt av Hans Jørgen Sandnes og Jørn Lier Horst. Du møter dem begge i en morsom og spennende detek-halv-time. Fri inngang.

  Kl. 16.30: Jon Gangdal: «Bare en bod». Ekspedisjonleder i Himalaya og forfatter av boka «Jeg tenker nok du skjønner det sjøl» historien om Kristoffer, har nå også skrevet boken «Bare en bod». En fantastisk fortelling om hvordan søknaden ved å bygge en bod kan ta tre år – og til slutt bli behandlet i Stortingets kontrollkomité. Fri inngang.

  Kl. 18.00: Åsne Seierstad. Endelig i Stavern! Seierstad intervjues av bibliotekar Kirsti Elisabeth Falch Muhle. Pris kr. 150,- (alle avgifter / omkostninger inkludert).

  Kl. 19.30: Dag Solstad: «Vestfold i Litteraturen min». En av landets mest legendariske forfattere i samtale med Sigurd Ohrem. Pris kr. 150,- (alle avgifter / omkostninger inkludert).

  Kl. 21.30: Mingling på«Gule». En uhøytidelig time på «Gule» sammen med hverandre og noen av forfatterne. Fri inngang. Forfriskninger fåes kjøpt.

  Søndag 2. juli

  Kl. 12.00: Jørn Lier Horst - åpen skrivestue. Benytt anledningen til å besøke Horst i skrivestuen hans på Fredriksvern Verft. Kjøp en bok og få signatur, eller bevæpne deg med den «Gyldne revolver», og ta en selfie sammen med mannen bak William Wisting og skaperen av blant annet barnebøkene om Detektivbyrå Nr.2. Fri inngang.

  Kl. 12.00: Rune Sørlie - skjulte skatter. Busstur. Lokalhistorieforfatter av blant annet Stavernsminner, fotoarkivár og filmregissør Sørlie tar oss med på busstur i Brunlanes til kjente og ukjente bunkerser og krigsminner fra 2. verdenskrig. Avreise fra Stavern Torg. Pris kr. 150,- (alle avgifter / omkostninger inkludert).

  Kl. 13.00 - 18.00: BARNAS DAG med en rekke barnearrangement, musikk, bøker og morsom underholdning for både de helt minste og de litt større! ALLE barnearrangementene er GRATIS!

  Forlagshuset i Vestfold er stolt sponsor av Stavern Litteraturfestival 2017! Du får billetter til alle arrangementene i nettbutikken vår. 

 • Forskning.no gir «Hvordan gi mer f*en» medhold -- nå er boken ute i nytt opplag

  Kvitter seg med depresjon ved å gi mer blaffen, er tittelen på denne saken hos forskning.no. "Å lære seg å gruble mindre har stor effekt for pasienter med depressive symptomer, viser ny forskning," kan vi lese i artikkelen. 

  cover_hvordan-gi-litt-mer-faen

  Førsteamanuensis ved Institutt for psykologi, NTNU, Roger Hagen, forteller at noen opplever grubling som helt ukontrollerbart, men at det er noe det er mulig å få kontroll over. Dette er i tråd med vår bok Hvordan gi mer f*en, hvor en kan lære seg flere av disse tingene for å gi mer blaffen. Eller f*en, for å ta det i tråd med bokens tittel. 

  Boken har vært utsolgt en stund nå, men er nå tilbake på lager i et nytt opplag og dermed tilgjengelig i nettbutikken.

 • Eksploderalansering på Evje og Hornnes bibliotek 28. november!

  boklansering-eksplodera-3

  Endelig! Tredje bok i serien om Eksplodera er her. Bli med på lanseringsfest på Evje og Hornnes bibliotek mandag 28/11 kl 17.00.

  Det blir høytlesing og bildeframvisning fra boka. Vi trekker ut to heldige vinnere som får hver sin premie. Eksplodera spanderer pepperkaker, mandariner og brus. Vi avslutter med boksignering og salg av bøkene i serien. Kom gjerne og sikre deg et eksemplar :)

  Alle er hjertelig velkommen. Vi gleder oss og håper å se mange store og små på biblioteket denne ettermiddagen.
  Gratis inngang :)

 • Velkommen til lansering av romanen "Rettferd" på Bakklandet i Trondheim

  john1 Fredag 4. november inviterte forfatter John Ness til før-lanseringsfest på Rødbrygga i Stokmarknes.

  john4

  Et 30-talls mennesker fant veien, og forfatteren var strålende fornøyd med publikum, tilbakemeldingene han fikk, og ikke minst: boksalg.

  john3

  Fikk du ikke med deg førlanseringen?

  Du har fremdeles muligheten til å treffe forfatteren. Onsdag 9. november, inviteres det til lanseringsfest på Antikvariatet, Bakklandet i Trondheim klokken 19.00. 

   Arrangementet har fri inngang, og det blir mulighet for kjøp av signerte eksemplarer også her!

  Velkommen skal du være!

  john2

 • Mange ville høre Gry Kristin Karlsson på Blest festivalen i Tysvær

  grylansering-gryGry Kristin Karlson deltok på Blest festivalen hos bokkafeen i Aksdal Bok & Papir lørdag. Foran et lydhørt publikum kunne hun der - for første gang - presentere utdrag av sin ferske bok "En liter blod." 

  Jørgen Syvertsen forelsker seg i den vakre, men svært farlige Khazeema.
  Det skal vise seg at den lyshårede skjønnheten slettes ikke er en vanlig kvinne. Jørgens forelskelse er imidlertid sterkere enn frykten og selv det kan koste ham livet, er han villig til å gjøre alt for å vinne hennes gunst. På sin reise etter Khazeema, blir Jørgen kjent med finurlige karakterer. Noen er gode hjelpere, andre er med på å trekke ham inn i livsfarlige situasjoner. Jørgen får skylden for ugjerningene som hans nye bekjentskap står bak og havner på flukt for loven.

   

  lansering-gry-1

   

   

   

  Bestill boken her:

  en_liter_blod_-_forside_endelig

   

 • Vellykket lansering av "Tarantelle" på Aia's Bakeri Myre

  tarantelle
  Fredag 28.oktober ble Tarantelle lansert på Aia's Bakeri Myre.
  Under lanseringen fortalte forfatter Inger-Lise Haukø Johansen om prosessen frem til lansering, og leste noen smakebiter fra boken om Tiril som vokse opp i et rusbelastet hjem.

  Pilotleser og fantastisk sangerinne Torunn Christiansen fremførte også sin nyeste sang: "Det ho ikke snakka om", inspirert av nettopp "Tarantelle".

  Etterpå var det selvfølgelig hygge, boksalg og signering.

  Om Tarantelle:

  Tiril vokser opp sammen med en rusavhengig mor, som ofte har besøk av venner fra samme miljø. Bråk, slåsskamper og ufred er en del av hverdagen.
  Hun har mest lyst til å stikke, men hvor skal hun dra? Hvem skal ta seg av mamma da? Den eneste hun har å snakke med, er hennes hemmelige venn, El-Dar Patron, som tar henne med på spennende oppdagelser og uforglemmelige reiser.

  Dette er en bok om fortvilelse. Og om håp. Men kanskje først og fremst; om viktigheten av å bli sett av noen som bryr seg. At EN eneste person kan gjøre en forskjell. All verdens forskjell, faktisk.

  Boken kan bestilles her:

  cover_tarantelle

   

 • Ådne Frestad's debutbok "Hanskene" ble lansert hele to ganger:-)

  Kriminalromanen"Hanskene", skrevet av Ådne Frestad, ble lansert hele to ganger forrige uke!

  adne-2

  Lanseringene fant sted mandag 24. oktober på Thorbjørnrud Hotell Jevnaker,

  adne-1

  og tirsdag 25. oktober klokken 19.00 i rettssalen i Hønefoss fengsel.

  adne-3

  Boken er dermed presentert for et 70-talls oppmøtte, hvor de fleste benyttet anledningen til å få med seg signert bok hjem.

  dobbel-boklansering-hanskene-1

   Om HANSKENE:

  Roger jobber ved samlebåndet på en kjøkkenfabrikk. Hver sommer, før ferien, holder avdelingen en sommerfest. Rogers bestevenn, Øystein, er også der. Etter festen skiller de lag, Roger spaserer hjem, Øystein tar mopeden. Dagen etter dukker ikke Øystein opp. Kona melder ham savnet til lensmannen. Noe må ha skjedd. Hvor er han?
  Politiet engasjerer seg bare halvhjertet i saken. Lensmannskontoret er underbemannet, og de er midt i etterforskningen av en stor narkosak. Roger begynner å etterforske selv. Snart blir han virvlet inn i en ukjent verden hvor alt styres av penger og mord er hverdagskost.

  Boken kan bestilles her:

  endelig_cover_hanskene

   

   

1-10 of 11

Side:
 1. 1
 2. 2