fredrik dieserud

 • Ny diktbok i handelen "Lyset er så vidt."

  Forfatter Fredrik Dieserud er ute med bok nummer to, diktsamlingen "Lyset er så vidt." På bildet ser dere forfatteren sammen med Jann Rygh Sivertsen, en svært fornøyd redaktør

  fredrik og jann

  Mer om boken:

  "Lyset er så vidt" er Fredrik Dieseruds andre diktsamling. Boken handler om samspill. Mellom mennesker. Mellom natur og mennesker. Mellom lys og mørke. I oss og rundt oss.

  Boken kan bestilles hos din lokale bokhandel, eller direkte i vår nettbokhandel her: http://forlagshusetivestfold.no/lyset-er-sa-vidt-fredrik-dieserud

 • Fabelaktig boklansering hjemme hos Fredrik Dieserud

  Fredrik Dieserud står i døråpning og smiler bredt, mens han tar i mot de mange vennene, kollegene og andre som har tatt turen til Nordre Gjekstadskog for å overvære lanseringen av Dieseruds første diktsamling - Vi er ikke tid.

  fredrik dieserud

  Og huset ble fullt, men aldri trangt. Dieserud selv er lun, raus og rammen for lanseringen er helt i tråd med forfatteren selv, og stemningen i de flotte diktene hans.

  Frode Gjørtz-Larsen, markedsansvarlig i forlaget, ønsket velkommen, før redaktør Jann Rygh Sivertsen sa noen ord om prosessen fra manus til ferdig bok. Poeten selv hadde plukket ut en håndfull dikt han leste opp, tre av dem vakkert tonesatt av Eskil Domben. Avslutningsvis tok Dieseruds kone, Celine, podiet, og leste opp sine tre favorittdikt fra samlingen. Hun avsluttet med det nydelige titteldiktet:

  Når kan jeg se deg igjen spør hun
  og han svarer

  Vi er ikke tid du og jeg

  Etterpå var det boksalg og signering, og servering av kaffe og kake. 

  Fikk du ikke anledning til å være på lanseringen, kan boken kjøpes i vår nettbutikk

 • Les om vår debuterende poet Fredrik Dieserud i Valdres avis

  Fredrik Dieserud vokste opp i Aurdal, men har i mange år vært bosatt i Sandefjord, hvor han til daglig jobber som psykiater. Det var jobb som tok han til Vestfold, men så ofte som mulig tilbringer han tid i Aurdal, i huset etter sin far. Denne måneden debuterer han som forfatter, med boka «Vi er ikke tid», som er et resultat av om lag 20 år med skriveglede.

  – Det var først nå jeg følte at tiden var moden for en utgivelse. forteller han i et intervju med avisen Valdresposten.

  Når han skriver flyter det hele av seg selv, og han vet ikke hva teksten skal handle om før den står på papiret framfor han.

  – Jeg setter meg bare ned, så kommer ord og setninger til meg, og sammen får de en betydning.

  dikt fra dieserud i valdresposten

  Om diktboken:

  Fredrik Dieserud skriver poesi om det å være menneske. Alene og sammen med andre. Spesielt den andre. Diktene i Vi er ikke tid handler om hvordan forholdet til tid preger oss, bevisst og ubevisst. At livet er både flyktig og bestandig. Dieserud skriver også om naturen i dette perspektivet. Vi er ikke tid er hans første diktsamling.

  "Vi er ikke tid" kan du bestille hos din lokale bokhandel, eller direkte i forlagets nettbutikk her: http://forlagshusetivestfold.no/vi-er-ikke-tid-fredrik-dieserud

   

 • Visdom, blues og død på Forlagshuset under Kulturnatta

  Til tross for at Forlagshuset ligger litt utenfor den vanlige «Kulturnattløya» hadde et femtitalls personer funnet veien til Skreppestad lørdag kveld. Det angret de neppe på.

   DSC_5386

   Kvelden startet med boklansering av Liv Hege Refsdals siste utgivelse BokVisdom, der multikunstneren ble bokbadet av forlagets markedssjef, Frode Eie Larsen.

  DSC_5341

  På omtrent samme tid i fjor lanserte Liv Hege kortboka LivsVisdom, i år kom både oppfølgeren BokVisdom og en kalender for 2018, begge med små sjarmerende tegninger og fyndige visdomsord. Og skal man tro forfatteren tar det neppe slutt med det første, som hun sa:

  -          Jeg har fullt av ideer i hodet til enhver tid, så det kommer helt sikkert mer.

   DSC_5412

  Etter at bokbadet og signeringen var ferdig, entret vokalist og gitarist Roy Einar Dreng og Ronnie Gerrard på fele den improviserte scenen.

  DSC_5407

  Roy Einar Dreng og bandet hans har de siste månedene turnert rekke både lokalt, nasjonalt og internasjonalt med bandets egenskrevne musikk, og hadde ingen problemer med å fenge publikummet med sin irskinspirerte blues.

  DSC_5408

  Intimt, stemningsfullt, fengende og lekent.  Det var tydelig at de to musikerne hygget seg like mye som publikummet de gledet.

   DSC_5423

  -          En fantastisk konsert, mente Kari-Mette Astrup og Rolf Christiansen. – Vi har hørt bandet til Roy Einar Dreng flere ganger før, men det blir ekstra fint når det blir så avslappet og nært som i kveld.

   DSC_5444

  Deretter var det tid for nok et sceneskifte, denne gangen med selveste døden som gjest. 

  DSC_5443-001

  Presentert ved sandefjordingen Billy Hem og hans helt ferske bokutgivelse, «Et dødsfall om dagen forlenger livet.»

  DSC_5431

  Billy Hem ble bokbadet av Larsi Askevold – sammen er de også kjent som humorkonseptet «Paatalemyndighetene.» 

  DSC_5378

  Askevold  lurte selvfølgelig på hvor inspirasjonen til de ganske spesielle diktene kom fra, og forfatteren hevdet at de «bare kom», skjønt med en liten åpning for at det kunne ha sammenheng med en ørliten førtiårskrise ... 

  Under krigen overlevde han ni pistolskudd 

  Senere døde han av en hostekule

  Uansett, kombinasjonen humor og død slo godt an hos publikum, som selvfølgelig fikk presentert noen av diktstrofene.  Og da kan man jo håpe at boktittelen holder det den lover, slik at alle får med seg neste års kulturnatt også...

   DSC_5446

  Kveden ble avsluttet med «Åpen mikrofon» der tre poeter, Trond Hageberg fra Oslo

  DSC_5457

  og Bente-Linn Bergene Huseby og Fredrik Dieserud fra Sandefjord leste fra sine nylig utgitte eller snart kommende diktsamlinger. 

  DSC_5455

   

   

   

4 artikler