frode eie larsen

 • Noen har stjålet gutten "vår" ... :-)

  Vi får ofte et personlig forhold og litt eiendomsfølelse til omslaget på bøkene våre. Vi må derfor innrømme at vi skvatt litt, da gutten "vår" plutselig dukket opp på forsiden til den nylig utgitte "Roseromanen."

  mickel og rose

  Det er fullstendig lovlig, siden bildet antagelig er hentet fra en bildebase, men likevel slikt forlag vanligvis prøver å unngå. Vi lurer uansett litt på bakgrunnen for valg av bilde, sammenhengen mellom roser og en gapende gutt, er jo ikke så veldig tydelig. Så det spørs om vi ikke må kjøpe Roseromanen for å finne koblingen ;-)

  Og har du en ungdom i huset som vil lese om klassens laveste gutt som drømmer om å verdens beste keeper, så finner du boken her: https://ebok.no/ebok/mickel-i-mal_myriam-h-bjerkli/

  Om boken:

  For Mickel er det bare en ting som gjelder. Fotball. Og kompisen Ozzy. Og Yvonne, den søteste jenta på skolen. Okei da, tre ting: Fotball, Ozzy og Yvonne.Fire, hvis han regner med å komme seg helskinnet gjennom hverdagen uten å bli overfalt av en dust fra et annet fotballag. En dust som har sverget på å kverke ham etter en stygg takling. Livet er ikke enkelt når du er 14 år, keeper på Fotballaget og den laveste på hele skolen. Og det blir ikke akkurat enklere når det begynner en ny gutt i klassen. Tonys, som er like lav, men bedre i mål!

  englefjær plagiat

  Det er for øvrig ikke bare Oktober forlag som har gjenbrukt bilder. Også Englefjær, skrevet av Frode Eie Larsen, som vi ga ut i 2015, ble "plagiert", av Vigmostad og Bjørke, da de ga ut Mercedes-snittet tidligere i år. Vi må innrømme at vi synes vår versjon er hakket bedre, både utseende og innholdsmessig :-)

  Om Englefjær:

  Det er november. Snøen har lagt et mykt, hvitt teppe over bakken og lyset fra gatelyktene tegner bleke lommer i mørket. Inne på rom 101 på Rekkevik sykehjem i Larvik står Eddi Stubb. Foran ham i sengen ligger Borgny Larsen. Hun er død. I munnen hennes finner Eddi en hvit fjær, og han forstår at dette ikke er bra. Klarer han å finne løsningen før flere liv går tapt?

  Boken kan bestilles her: http://forlagshusetivestfold.no/englefjaer-frode-eie-larsen

   

 • Ødelegger Frode Eie Larsen idyllen i Helgeroa? I hvert fall ifølge Labomagasinet ...

  I Frode Eie Larsens siste bok "Slå på ring>" har han plassert en død jente på en av Vestfolds mest idylliske sommersteder …

   frode i labo 1 19

  Du kan lese hele intervjuet i Labomagasinet nr 1 / 2019.

   

  Om Slå på ring:

  Slå på ring - forside_lav (002)Mens høststormene herjer, rystes det vesle stedet Helgeroa av en grusom forbrytelse. Idyllen slår sprekker, og i en bygd der alle kjenner alle, vokser mistro og splid frem. Vet man egentlig hva som skjuler seg bak lukkede dører? Kan man virkelig stole på naboen?

  Eddi Stubb må manøvrere dunkle farvann, mens mørke skyer truer. Klarer han å finne løsningen, før gjerningsmannen slår til igjen? Sammen med sin nye makker, står Eddi overfor sin hittil mest spektakulære og komplekse sak

  ***

  Frode Eie Larsen bokdebuterte med Hemmeligheten i 2011, og har siden etablert seg som manges krimfavoritt.
  Bøkene med den joviale etterforskeren, Eddi Stubb, oppdages av stadig flere, og mange - deriblant en rekke av Larsens forfatterkolleger - mener det bare er et tidsspørsmål før han slår gjennom for alvor. Fjorårets bok, På overflaten flyter vannliljene, ble hyllet av anmeldere, bloggere og lesere, og var blant de mest lånte bøkene - både fysisk og elektronisk - på bibliotekene i 2017.

  Årets bok, Slå på ring, er utvilsomt Larsens aller beste. Det er tempo, driv og stadige overraskelser, skrevet med en penn som er både tydelig og sikker. Forfatteren har perfeksjonert både plott og språk, og med Slå på ring treffer han midt i blinken.

  Boken kan bestilles hos din lokale bokhandel, eller direkte i vår nettbutikk her: http://forlagshusetivestfold.no/catalogsearch/result/?q=sl%C3%A5+p%C3%A5+ring

   

   

   

 • Travle forfattere i desember, her kan du møte noen av dem :-)

  Flere av våre forfattere har travle reiseruter i desember, der de både holder foredrag, lar seg bokbade, eller signerer bøker i bokhandlere. Under her har vi samlet noen av dem, slik at dere kan planlegge årets julebokinnkjøp:-)

  Frode Eie Larsen treffer du her:

  frode i desember

  Vår debutant Jeanne Bøe er også på farten:

  jeanne bøe

   

   

 • En rekke strålende anmeldelser for Frode Eie Larsens "Slå på ring"

   

  frode i øpAterning-6llerede bare noen få dager etter den maratonlignende lanseringen, kan vi slå fast at Frode Eie Larsens "Slå på ring" har blitt strålende godt mottatt blant bokbloggere, anmeldere og lesere.

  Bokbloggen Den kriminelle bokverden triller sågar en sekser på terningen og skriver: En realistisk persongalleri men mange forskjellige karakterer. Levende beskrivelser av både folk og naturen gjør at jeg føler at jeg kunne ta på dem, høre de, føle kulden og det piskende regnet i ansiktet. Hver gang jeg trodde at jeg viste hva løsningen av saken var, snudde situasjonen. Historien er skrevet med bra driv og høy tempo. Lett språk og fengende plot.

  frode anmeldelse i øp femØstlandspostens anmelder Kjersti Bache følger opp med en femmerterning, og skriver blant annet: Frode Eie Larsen holder spenningen gjennom hele boka, som tar overraskende vendinger.

  Bokinspirator Liv Gade skriver: Krim i særklasse! Spennende, skremmende og så velskrevet! Personene trer levende ut av boksidene, du blir kjent med dem, glad i dem eller du avskyr dem! Steike så bra! 

  Bokbloggen My Criminal Mind triller også en femmer og konkluderer med at Frode Eie Larsen har virkelig levert en spennende og god krim.

  Bokbloggen Bjørnebok skriver dette om den ferske krimromanen: En solid oppbygd krim som etter en noe nølende start tar skikkelig av.

  Bokbloggen LillaSjel har også lest og likt. Hun konkluderer: Årets bok, Slå på ring, er utvilsomt Larsens aller beste. Det er tempo, driv og stadige overraskelser, skrevet med en penn som er både tydelig og sikker. Forfatteren har perfeksjonert både plott og språk, og med Slå på ring treffer han midt i blinken.

  Bokbloggen Hverdagsnett skriver: Frode Eie Larsen er en forfatter jeg har fått sansen for. Han skriver gode historier og spennende historier, og har et gjennomgående bra språk i fortellingene sine. Dette er en forfatter du absolutt bør bli nærmere kjent med. Anbefales! 

  slå på rinh i gjegangeren

   

   

  Bokanmelder Terje Grønli i Hortenavisen Gjengangeren skriver: "Glitrende samspill mellom spenning og medmenneskelighet. I Frode Eie Larsens siste krimroman makter han å forene en merkbar, tydelig spenningskurve med å trenge inn bak polerte ansiktsmasker og kjenne på det å være menneske, uansett alder eller sosial posisjon."

  Simen Ingemundsen er både litteraturfestivalsjef og etterspurt bokbader. I tillegg anmelder han bøker på bokbloggen "BokTimmy." Han triller en femmer på terningen og skriver: "Gjennom nærmere 400 sider byr Frode Eie Larsen på en nervepirrende, dramatisk og underholdende handling."

  frode i tb slå på rinTønsbergs blad Finn Stenstad har også anmeldt boken, Han gir også terningkast fem og skriver:

  Jeg har fulgt Frode Eie Larsens forfatterskap gjennom flere år og tør slå fast at med denne krimromanen får han sitt gjennombrudd. … Å lykkes med en roman betyr ikke minst å finne en stemme. Med det mener jeg et språk og en forfatterposisjon som kler stoffet og intrigen. … I «Slå på ring» har han fått grep om dette. Intrigen er innfløkt, men plausibel, og forfatteren holder spenningen oppe ved å tilføre handlingen overraskelser. Slik lykkes han etter min mening godt denne gangen.

  (Vil du lese noen av anmeldelsene i sin helhet, så klikk på linkene.)

  Vi gratulerer forfatteren med strålende tilbakemeldinger!

   

  Slå på ring kan bestilles hos din lokale bokhandel, eller direkte ved å følge linken her: http://forlagshusetivestfold.no/sla-pa-ring-frode-eie-larsen

   

   

  Om boken:

  Slå på ring - forside_lav (002)Mens høststormene herjer, rystes det vesle stedet Helgeroa av en grusom forbrytelse. Idyllen slår sprekker, og i en bygd der alle kjenner alle, vokser mistro og splid frem. Vet man egentlig hva som skjuler seg bak lukkede dører? Kan man virkelig stole på naboen?

  Eddi Stubb må manøvrere dunkle farvann, mens mørke skyer truer. Klarer han å finne løsningen, før gjerningsmannen slår til igjen? Sammen med sin nye makker, står Eddi overfor sin hittil mest spektakulære og komplekse sak

   

   

   

   

 • Frode Eie Larsens "Slå på ring" på TOPP 15!

  Det å havne på bokhandlerforeningens offisielle liste over mestselgende bøker, er - med mindre du allerede har et godt kjent navn - som regel noe som krever kostbar markedsføring og / eller drahjelp via sentrale innkjøp av bokhandlerkjedene. Det er noe vi ikke har mulighet til, heller ikke med Frode Eie Larsens ferske utgivelse, krimromanen "Slå på ring." Krimromanen er foreløpig heller ikke anmeldt i en eneste hovedstadsavis, kun i et par lokalaviser og  hos noen dyktige bokbloggere.

  frode liste 15

  Desto mer imponerende er det at "Slå på ring" har havnet på en femtende plass over mestselgende krimromaner, og det i en krimhøst der de store navnene står i kø. Vi er stolte, selvfølgelig først og fremst på forfatterens vegne. I tillegg synes vi også at det er stas på forlagets vegne, det er ikke hver dag vi kan bryne oss på de store. Det betyr forhåpentligvis at vi har gjort noe riktig underveis :-)

  Vi gratulerer forfatteren og takker alle lokalavisers bokanmeldere, bokbloggere, lesere og bokhandlere som sprer gode ord og anbefalinger og er villige til å gi en krimforfatter fra et lite Vestfoldforlag en sjanse! Det er slike som dere, som gjør at vi fremdeles har trua!

   

  frode i tb slå på rin frode anmeldelse i øp fem

 • Frode Eie Larsen lanserte sin nye bok hos ti bokhandlere i ti byer på en dag!

  signering frode 20 10

  Vi tror neppe noen har gjort det før ham, og var slett ikke sikker på om han ville lykkes. Signering hos ti bokhandlere på en kort lørdag? Var det i det hele tatt mulig? For å gjøre det hele enda litt mer utfordrende, så skulle også kona hans, Line, være sjåfør. Og hun hadde fått sertifikatet under tre døgn tidligere …

  frode i øpEtter en maraton av en dag, så kunne ekteparet senke skuldrene og slå fast at stuntet var vellykket. Ti bokhandlere på ti forskjellige steder var besøkt og en anseelig mengde med bøker solgt og signert.

  line og frode 10 på 10Vi gratulerer dem begge med en vel gjennomført dag!

  frode ti på ti

   

  Om romanen:

  Slå på ring - forside_lav (002)Mens høststormene herjer, rystes det vesle stedet Helgeroa av en grusom forbrytelse. Idyllen slår sprekker, og i en bygd der alle kjenner alle, vokser mistro og splid frem. Vet man egentlig hva som skjuler seg bak lukkede dører? Kan man virkelig stole på naboen?

  Eddi Stubb må manøvrere dunkle farvann, mens mørke skyer truer. Klarer han å finne løsningen, før gjerningsmannen slår til igjen? Sammen med sin nye makker, står Eddi overfor sin hittil mest spektakulære og komplekse sak

  ***

  Frode Eie Larsen bokdebuterte med Hemmeligheten i 2011, og har siden etablert seg som manges krimfavoritt.
  Bøkene med den joviale etterforskeren, Eddi Stubb, oppdages av stadig flere, og mange - deriblant en rekke av Larsens forfatterkolleger - mener det bare er et tidsspørsmål før han slår gjennom for alvor. Fjorårets bok, På overflaten flyter vannliljene, ble hyllet av anmeldere, bloggere og lesere, og var blant de mest lånte bøkene - både fysisk og elektronisk - på bibliotekene i 2017.

  Årets bok, Slå på ring, er utvilsomt Larsens aller beste. Det er tempo, driv og stadige overraskelser, skrevet med en penn som er både tydelig og sikker. Forfatteren har perfeksjonert både plott og språk, og med Slå på ring treffer han midt i blinken.

  Boken kan bestilles hos din lokale bokhandel eller direkte i vår nettbutikk her: http://forlagshusetivestfold.no/sla-pa-ring-frode-eie-larsen

 • Stor suksess for "Seks på Grand!"

  Stavern Litteraturfestival og Grand hotell arrangerte krimkveld med hele seks forfattere, deriblant Frode Eie Larsen og Myriam H. Bjerkli fra Liv forlag. Og for en kveld det ble!

  DSC_7643

  Den ærverdige Speilsalen på Grand hotell var fullt av forventningsfullt publikum, seks spente forfattere, levende lys, grønne planter, vakre bord med hvite duker og funklende krystall. I tillegg til seks spente forfattere og bøkene deres. 

  grand til kersti alle 2 – Kopi

  Våre forfattere var først ut, og selv om det var problemer med lyden, så manøvrerte dyktige Kjersti Bache det strålende i havn. Frode Eie Larsen hadde mottatt de første eksemplarene av sin nye bok "Slå på ring" bare minutter før bokbadet startet, og fikk behørig presentert den helt ferske boken.

  Slå på ring - forside_lav (002)

  "Slå på ring" er nok en Eddie Stubb bok, der handlingen blant annet foregår på "der ingen skulle tur at nokon kunne bu - Arøya. Vestfoldområdet er i det hele tatt blitt utrygt område, i hvert fall i litteraturens verden.

  DSC_7612-001

  "Nytt Blod-nominerte" Myriam H. Bjerkli, som var den eneste av forfatterne uten fersk bok,  kunne fortelle at hun allerede jobbet på sin tredje krimbok, og at krimbok nummer to - Stella Polaris -var så godt som ferdigskrevet. Den kommer i februar 2019, dog ikke på Liv, men på det nystartede Horst/Stordalen-forlaget, Capitana.

  DSC_7609

  Etter bokbadet var det tid for mat, lammeskank som nærmest smeltet på tungen, før Hans Olav Lahlum og Thomas Enger entret scenen, denne gang med Finn Stenstad som bademester.

  DSC_7631

  Hans Olav Lahlum er et oppkomme av gode historier, og publikum lo tidvis så de måtte tørke tårene.

  DSC_7639-001

  Skulle han engang gå lei av å skrive bøker, så har mannen garantert en karrierevei som standup-komiker.

  DSC_7650

  Thomas Enger fortalte om flere av sine bøker, både de prisbelønte ungdomsbøkene, krimbøkene sine, og ikke minst hans nye samarbeidsprosjekt med Jørn Lier Horst, "Nullpunkt."

  DSC_7633-001

  Han kunne for øvrig også røpe at bok nummer to allerede er påbegynt …

  DSC_7651

  Deretter var det tid for nok en liten matpause, Grands eminente kjøkken bød på Tiramisu, før den virkelige desserten tok plass på scenen. Unni Lindell og Tom Egeland. Tom Egeland fortalte engasjert om bakgrunnen for sine Beltø-bøker, en ateists grundige gjennomgang av bibelen og alle sannheter og usannheter som gjemmer seg bak ordene til de forskjellige profetene.

  DSC_7669

  Han kunne også røpe at "Codex", som kom ut nylig og allerede har fantastiske salgstall, blir den siste Beltø-boken. Eller som han selv sa det "Vi har tatt en pause." Han har heldigvis ikke sluttet å skrive, bare vendt litt tilbake "til røttene", slik at neste bok blir en thriller, litt mer lignende de han skrev før Beltø entret boksidene. Den var for øvrig akkurat ferdigskrevet, noe Unni Lindell uttrykte ikke så rent lite misunnelse over. 

  DSC_7673

  Hun fortalte om bakgrunnen for sin siste bok, "Dronen" som oppsto nesten ved en tilfeldighet, etter at hun hadde vært med mannen på droneflyging. Det, sammen med hennes egen redsel for å sove i telt, ga ideen til en bok som allerede har fått særdeles gode anmeldelser. Hun fortalte også at hun slett ikke syntes skriving var noen enkel eller morsom affære, tvert imot et rent slit og noen ganger et sant helvete.

  DSC_7677 – Kopi

  Hun er i tillegg redd for langt mer enn telt-turer, en Rødhette som frykter en ulv rundt de fleste hjørner, selv under sengen i hotellrommet på Grand. Men siden hun har tjent noen millioner på å lage litteratur ut av redselen, så er det kanskje verd det …

  DSC_7605-001

  I det hele tatt en innholdsrik kveld, med næring til både hode og gane. Og tid for bokhandel og signering ble det selvfølgelig også. Ser vi starten på en årlig tradisjon?

   

 • Frode Eie Larsen signerte 700 bøker på tre timer

  Det spørs om ikke Frode Eie Larsen hadde fortjent en plass i Guinners rekordbok etter fredagens signeringsstunt hos Sentraldistribusjonen i Oslo.

  sd 4

  I løpet av tre timer signerte han hele sju hundre bøker, som skal sendes ut til ventende bokhandlere i uken som kommer.

  sd frode 2

  Ifølge de som jobbet på Sentraldistribusjonen, så hadde de i hvert fall ikke sett noen andre forfattere signere raskere.

  sd frode 1

  Så får det ikke hjelpe at høyrehånden antagelig er vond i dag, høstens bok, "Slå på ring" er jo heldigvis allerede ferdigskrevet :-)

  Om boken:

  Slå på ring - forside_lav (002)Mens høststormene herjer, rystes det vesle stedet Helgeroa av en grusom forbrytelse. Idyllen slår sprekker, og i en bygd der alle kjenner alle, vokser mistro og splid frem. Vet man egentlig hva som skjuler seg bak lukkede dører? Kan man virkelig stole på naboen?

  Eddi Stubb må manøvrere dunkle farvann, mens mørke skyer truer. Klarer han å finne løsningen, før gjerningsmannen slår til igjen? Sammen med sin nye makker, står Eddi overfor sin hittil mest spektakulære og komplekse sak

  ***

  Frode Eie Larsen bokdebuterte med Hemmeligheten i 2011, og har siden etablert seg som manges krimfavoritt.
  Bøkene med den joviale etterforskeren, Eddi Stubb, oppdages av stadig flere, og mange - deriblant en rekke av Larsens forfatterkolleger - mener det bare er et tidsspørsmål før han slår gjennom for alvor. Fjorårets bok, På overflaten flyter vannliljene, ble hyllet av anmeldere, bloggere og lesere, og var blant de mest lånte bøkene - både fysisk og elektronisk - på bibliotekene i 2017.

  Årets bok, Slå på ring, er utvilsomt Larsens aller beste. Det er tempo, driv og stadige overraskelser, skrevet med en penn som er både tydelig og sikker. Forfatteren har perfeksjonert både plott og språk, og med Slå på ring treffer han midt i blinken.

  Slå på ring lanseres offisielt den 20.10.18, og da har forfatteren tenkt å prøve seg på nok et stunt. Hele ti bokhandlere - i ti forskjellige byer - skal besøkes samme dag. Det gjenstår å se om han lykkes denne dagen også, men vi har trua!

  Hvis du vil ha kriminalromanen signert, kan du bestille den i nettbutikken vår innen 12. oktober. Da blir den sendt deg med signatur straks den kommer fra trykken. ( Med forbehold om at forfatteren fremdeles kan skrive :-) )

  Lenke til nettbutikken: http://forlagshusetivestfold.no/sla-pa-ring-frode-eie-larsen

 • Velkommen til kriminell aften på Grand hotell i Larvik 4. oktober kl. 18.00

  Denne kvelden har du mulighet til å spise god mat og møte hele seks forfattere i storslåtte, men intime omgivelser.

  seks på grand

  Forfatterne som kommer er Tom Egeland, Unni Lindell, Frode Eie Larsen, Hans Olav Lahlum, Thomas Enger og Myriam H. Bjerkli

  Pris kr, 490,- inkl. to retters middag.

  lam

  En kriminelt hyggelig kveld, med uskyldige lam på menyen …

  speilsalen

  Arrangementet vil foregå i Speilsalen på Grand Hotell i Larvik og billetter kan bestilles på tlf. 33 19 69 00.

   

   

 • Ett halvt år ble til fire, 01. august ønsker vi Frode Eie Gjørtz-Larsen lykke til i ny jobb!

  Da Frode Eie Larsen begynte som markedssjef hos Forlagshuset i Vestfold as i 2014, skulle det egentlig være et kort engasjement på ca. et halvt år. De seks månedene ble til fire år. Totalt over 200 bokutgivelser, utallige antall lanseringer, bokrunder og litterære arrangementer. Oppfølging av egne og andres bokutgivelser. Hundrevis av telefoner og spørsmål fra forfattere, bokhandlere og lesere, minst like mange nettoppdateringer på Facebook, nettsidene våre og Instagram. Båt-turer, litteraturfestivaler og hagefester. Utsending av nyhetsmailer, pressemeldinger og vennebrev. Alltid blid, alltid tålmodig, alltid pålitelig.

  frode i fire år

  Nå er en epoke over, den 01. august er det slutt. Da forlater han oss for å begynne i ny jobb i Stavern, der han skal selge nett-tjenester istedenfor bøker. Vi ønsker ham helhjertet til lykke i den nye jobben. 

  frode ut

  Takk for fire flotte år! Vi kommer til å savne deg!

  ( Men gleder oss stort til videre samarbeid med din neste bok, "Slå på ring", som er planlagt til høsten. Så blir du likevel ikke helt borte for oss :-) )

1-10 of 18

Side:
 1. 1
 2. 2