Fullt, varmt og stemningsfullt under lanseringen av "Vilje til sang" på Stokke Bygdetun

IMG_7266

Selv om været ute var solfylt og varmt, stimlet mennesker inn i det store festlokalet på Stokke bygdetun i går kveld. Alle ville ta del i feiringen av Reidun Brunvatnes debut som skjønnlitterær forfatter. Så fullt var det, at flere måtte stå og andre måtte sitte i gangen på utsiden av lokalet, uten at det så ut til å ødelegge publikums begeistring for verken bok eller forfatter. Etter at ekstra stoler var båret frem og alle hadde en plass, ønsket forfatteren velkommen. Deretter ble det servert gjærkringle, kake, og kaffe. Da kaffetørsten var slukket, begynte programmet.

Først ønsket Reidun å takke sin svenske skrivelærer, Ingrid Sjökvist for all hjelp i tilblivelsen av boken. Uten Ingrid hadde det aldri blitt bok, sier Reidun. Deretter takket Reidun sin redaktør, Anita Berglund, for tett oppfølging og godt samarbeide de siste månedene av manusets liv.

 IMG_7255

Så overtok musikerne scenen. På piano var Reiduns sønn, Stefan Brunvatne, og på fiolin, musiker Paul Runsjø. Sammen spilte de tre fantastiske stykker, to av dem komponert av Stefan selv.

 IMG_7262

Skrivelærer Ingrid Sjökvist, som hadde tatt turen helt fra Sverige, sa noen ord om hvordan Reidun hadde endt opp med skrivekurs i Sverige, og hvor mye hun hadde betydd for gruppen. Deretter ble Reidun bokbadet av redaktøren sin fra Forlagshuset i Vestfold, Anita Berglund. De snakket om prosessen fra den spede begynnelse til ferdig produkt, og hvordan det har forandret Reidun, både i forhold til hvordan hun nå ser på seg selv og livet sitt, men også hennes relasjon til den viktigste personen i hennes liv, sønnen Stefan.

reidun med bok

Reidun leste også et par utvalgte stykker fra boken, og diktet Viljen til sang, av Hans Børli. Da bokbadet var avsluttet ble det solgt mange bøker og signeringskøen ville ingen ende ta.

IMG_7270

 

(Alle foto: Anita Berglund.) 

 Boken Vilje til sang er fortellingen om Reidun Brunvatnes liv som lege, kvinne og mor. Tre tråder veves sammen: arbeidet, som gir mening og glede. Kjærligheten, som blir så vanskelig. Og forholdet til sønnen, som gir både lykke og sorg.
Helt fra tidlig barndom har forfatteren hatt evne til å utholde ubehag. Det har vært en styrke, men har også hemmet hennes livsutfoldelse. Boken gjennomsyres derfor av refleksjon og selvkritikk. Sentralt er de tunge valg som må tas. Og noen valg får smertefulle konsekvenser – også for andre. 

Boken kan bestilles her:

Vilje til sang - Reidun Brunvatne

Legg igjen en kommentar