geir tangen

 • Debutant Inger Postvoll på forfatter Geir Tangens årlige toppliste

  Geir Tangen var i mange år en av Norges mest aktiv og dyktige bokbloggere. I de siste årene har han også vært en av Gyldendals forlags bestselgende forfattere. Hvert år har han hatt flere faste spalter på hjemmesiden / bloggen / instagramkontoen sin, blant annet en der han kårer sine favoritter blant de av årets kriminalromaner han har lest.

  Nå er årets favorittliste klar, og der er vår krimdebutant Inger Postvoll å finne på annen plass, med hennes humoristiske krim "Rullatorgeriljaen." 

  Hele listen ser du her:

  Rå seriemorderkrim: Oistein Borge - Jeg er nummer 13

  Morsom kosekrim: Inger Postvoll - Rullatorgeriljaen

  Klassisk politikrim: Sven Petter Næss - Den stille uke

  Gåte og kodekrim: Peter May - Ualminnelige mennesker

  Filosofisk mysteriekrim: AJ Kazinski - Miraklenes natt

  Spennende actionthriller: Trygve Kalland - Hundene i Raqqa

  Norsk politisk thriller: Ørjan Nordhus Karlsson - Hvit Armada

  Cold Case krim: Jørn Lier Horst - Illvilje

  Psykologisk thriller: Kristine Storli Henningsen - Den som elsker deg høyt

  Journalistkrim: Trude Teige - Aldri tilgi

  Historisk klassisk krim: Jan Boris Stene - Så dyrt et liv

  Makaber guffen krim: Jørgen Brekke - Menneskehunger

  Røff bygdekrim: Agnes Matre - Iskald

  Knalltøff økonomisk thriller- Asle Skredderberget - Hevnen tilhører meg

  Internasjonal bestselgerkrim: JD Barker - Det femte offer

  Litterær krim på nynorsk: Agnes Ravatn: Dei sju dørene

  Om Rullatorgeriljaen:

  May Britt kvier seg. Er hun virkelig så naiv, en gammel dame? Men følelsen gir seg ikke: Kanskje er det skjebnen som skal føre henne og Gunnar sammen likevel, på tampen av livet? Det er jo uansett bare for noen uker ...

  Gjengen fra folkehøgskolen er blitt grå i håret og knirkete i leddene, men da brevet fra Jarl dumper ned i postkassene vekkes både gamle minner og fersk eventyrlyst. I tilpasset turbuss bærer det til Vestfold for en flyktig sommerferie, med folk de møtte da Beatles kom på banen, og sist så da internett var et nyord. Jarl er spent. Kan gamle vennskap gjenopplives? Er magien fortsatt der? Ingen av de andre aner hvor mye som står på spill. Rullatorgeriljaen er en varm spenningsbok med masse humor om betydningen av fellesskap, tilhørighet og kjærlighet, uansett alder.

  Boken kan du bestille hos din lokale bokhandel, eller direkte i vår nettbutikk her: http://forlagshusetivestfold.no/rullatorgeriljaen-inger-postvold

 • To av våre romaner på "Topplisten" til Norges beste krim-bokblogger.

  Geir Tangen - en av Norges dyktigste bokbloggere og selv forfatter - har publisert sin liste over de tolv beste krimbøkene han har lest i går. Og da er det selvfølgelig veldig gledelig å finne hele to av forlagets titler på listen. Lille Linerle av debutant Myriam H. Bjerkli og På overflaten flyter vannliljene av Frode Eie Larsen.

  Geir Tangen skriver:

  MYRIAM H. BJERKLI  "LILLE LINERLE"

  Lille linerleDet hender at det dukker opp nye stjerner også på den norske krimhimmelen, og da kommer de gjerne litt ut av det blå. Selv om debuten er annonsert i lang tid på forhånd, så er forventningene moderate, og debutanten kan slå nedenfra og opp. 2017 var slik sett et knallbra år for debutantene. Agnes Lovise Matre er allerede nevnt her, men både Terje Bjøranger (Barcode), Petter Fergestad (Armageddon-algoritmen) og Christian Rene Wold (Klovnejakten) slo gjennom hos leserne dette året.

  Det samme må sies om Myriam H. Bjerkli. Hennes krimdebut «Lille Linerle» slo knock-out på de fleste av oss som leser en del ny norsk krim. En vanvittig sterk og gripende historie om et kidnappet barn, hennes mors sorg og om de aller mørkeste krokene av menneskesinnet. Dette er så dystert, mørkt og velskrevet at det nesten rev meg i filler. Forlagssjefen i LIV Forlag viste seg altså å være en glitrende forfatterstemme i tillegg til å være grûnder og bedriftsleder. Jeg så ikke den komme, og det var nok flere med meg som falt av stolen da romanen kom i vår.

  Vi møter altså en enslig mor og hennes lille jentunge. Moren er i ferd med å innlede et nytt kjærlighetsforhold, og jenta går utenfor huset for å leke. Hun forsvinner, og alt tyder på at hun har gått på sjøen. Det er bare vi leserne som vet den egentlige sannheten. Jenta er tatt til fange av en som ga seg ut for å være faren hennes. Jentas grufulle tilværelse i denne «Fritzl-kjelleren» skildres så nært og nakent at det vrenger sjelen med innsida ut. Huff, så skummel den boka er! En «dark horse» i Ãrets Rivertonkappløp?

  ***

  FRODE EIE LARSEN "PÃ OVERFLATEN FLYTER VANNLILJENE"

  pa-overflaten-flyter-vannliljeneOvergangen fra Jægers «Guden» og til Frode Eie Larsens «På overflaten flyter vannliljene» er enorm. Frode Eie Larsens sjette kriminalroman om Eddi Stubb er definitivt den roligste i rekken, og det er en bok til ettertanke. Jeg ser en forfatter som vrenger sjelen sin med denne utgivelsen, og som har lagt enormt mye arbeid i å få på plass det litterært poetiske i teksten. Tidvis synger teksten til deg, og jeg merket flere ganger at jeg ble grepet av å lese denne boka. Det ligger et teppe av tristesse og avmakt i Frodes måte å formidle denne historien på, og jeg trodde nesten det var siste bok i serien jeg leste da avslutningen kom. (Det er det ikke) Frode Eie Larsen er på mange måter den mest schizofrene krimforfatteren vi har her i landet. han har gjort alt som er mulig å gjøre, og hoppet inn i nye utfordringer fra bok til bok. Noen bøker action, tempo og ville scener. Andre bøker dyptpløyende psykologisk suspense. Han hopper lekende lett fra terroranslag mot Farris bad i en bok, og over til en seriemorders forkvaklede sinn i den neste. Kort sagt … Vi vet aldri hva vi får.

  Denne gangen er det en avdempet og stille Eie-Larsen som geleider oss gjennom et drap og en forsvinningsgåte knyttet opp mot håndballmiljøet i Larvik. Vi møter personer på utsiden av samfunnet som sliter med å passe inn, og folk på innsiden som spiller et høyt spill for å holde fasader ved like. Eddi Stubb spaserer seg gjennom etterforskningen, og fram til en dramatisk finale, mens våre andre helter gjennom bøkene, Oskar Myhre og Jessica larsen ser ut til å ta et vemodig farvel. «På overflaten flyter vannliljene» er en annerledes krimbok. En bok for stille stunder når du har fått en overdose action og vampyrblod. Akkurat det anser jeg for å være et kvalitetstegn.

   

  ***

  Hele listen og omtalen av alle de tolv favorittene til Geir Tangen finner du her:

  geir

2 artikler