geir wigtil

 • Velkommen til "BokStandUpShow" med Tommy Steine i oktober!

  Fem år etter suksessen «Latterlig Livredd», er Tommy Steine endelig tilbake med en helt ny soloforestilling. «Gi litt mer f*en..!» er, så langt vi vet, verdens aller første standupbokshow!

  tommy steineI denne forestillingen vil Tommy snakke om temaer innen feltet psykisk helse og livsmestring, og fortelle om sin vei tilbake fra angstkjelleren og frem til en hverdag som oppleves bedre enn noen gang før. Vi får høre hva Tommy lærte av boken: går det an å gi litt mer f*en i alle de tankene som fører til tankekjør, stress og i verste fall til slutt angst og depresjon? Hvorfor bekymrer vi mennesker oss så mye? Og hva oppnår man egentlig ved å gruble på fortiden? I kjent stil setter Tommy sine egne og andres opplevelser på spissen, og ved hjelp av både humor og alvor formidler han en livsholdning som har vært hans måte å ikke bare komme tilbake til livet, men også til å mestre livet på. Her blir det både latterbrøl, ettertenksomhet og sang, for Tommy har funnet sin nye misjon i livet - nemlig å bidra til at vi andre også kanskje blir bare litt flinkere til å gi mer f*en...! Forestillingen har premiere 10 oktober 2019 på Klubben scene i Tønsberg, og kommer deretter til et kulturhus nær deg. – med Tommy Steine.

  ***

  Showet tar utgangspunkt i boken "Hvordan gi litt mer f*en" skrevet av Geir Wigtil og Karianann Kalseth. Om boken:

  cover_Hvordan-gi-litt-mer-faen«En god resept på et godt liv er å gi litt mer faen» sa Per Fugelli i 2009.

  Det er godt tenkt - men livet er ofte komplekst og utfordrende, og det er ikke alltid like lett å gi faen i bekymringer og hverdagsstress, grubling, tankekjør og sin egen indre kritiske stemme. Spørsmålet blir derfor: hva kan vi egentlig gi mer faen i? Og viktigst av alt: hvordan gjør vi det?
  Denne boken handler om normalpsykologien ved det å være menneske. Den handler om hva som skjer med oss dersom vi prøver å mestre livets utfordringer gjennom å gruble på fortiden, stresse i nuet og bekymre oss for morgendagen, og om hvordan vi kan ta mer bevisste valg om hva vi trygt kan bruke mindre tid og krefter på.

  Boken er for øvrig garantert fri for «visdomsord-i-solnedgang» og «Bli-en-vinner»-teknikker.

  ***

  Tore C Stiles, Professor i klinisk psykologi ved NTNU og Universitetet i Oslo, Tore C. Stiles, skriver blant annet dette i bokens forord:

  hvordan gi litt mer faen pocketDette er en moderne bok for alle, som bygger på moderne psykologisk teori, nærmere bestemt metakognitiv teori. Denne terapien er spesielt effektiv i behandling av angstlidelse, depresjon og posttraumatisk stresslidelse. Kjernen i denne teorien er at mye lidelse skyldes at mennesker i overdreven grad vender oppmerksomheten sin mot det negative og hva som kan gå galt. Man grubler over hva som er galt og bekymrer seg for hva som kan skje.

  Ofte blir slike bøker skrevet for fagfolk. Det positive med denne boka er at den henvender seg til vanlige folk. Alle kan nyttiggjøre seg kunnskapen som formidles. Kunnskapen formidles på en lettfattelig og forståelig måte med mange praktiske eksempler og tips. Det toppmoderne innholdet som er formidlet på en populærvitenskapelig måte gjør denne boka til en utmerket selvhjelpsbok.
  Man får mange ahaopplevelser om hva man ikke skal gjøre, og dermed underforstått hva man skal gjøre i stedet.

  Boka egner seg også for fagfolk fordi den vil hjelpe mange fagfolk til å bruke konkrete eksempler fra boka i møte med sine pasienter. Det er sjelden man får anledning til å lese en god selvhjelpsbok man kan ha nytte av. Denne boka representerer et unntak. Her er det mye nyttig å lære.

  Boken finnes både innbundet og som pocket, og kan bestilles her: http://forlagshusetivestfold.no/catalogsearch/result/?q=f*en

   

 • Fanger tidsånden i prestasjonssamfunnet: "Hvordan gi litt mer f*en"

  Hvordan gi litt mer f*en har blitt anmeldt  i Psykologtidskriftet, et blad som leses av nær sagt alle psykologer i Norge og mange andre med interesse for psykisk helse. Psykolog Hektor Havgaard skriver blant annet:

  "Hvordan gi litt mer f*en fanger tidsånden i prestasjonssamfunnet. Mange strever med urimelige høye krav til seg selv, de har en hard indre kritiker, og bruker mye tid på grubling og bekymring. Boken gir ikke alle svarene, men den presenterer en aksepterende og normaliserende holdning til våre tanker og følelser ... ... Denne boken representerer noe av en dreining i min psykologrolle. Jeg søker i større grad å gi kunnskap, slik at pasienter kan frigjøre seg og bli sine egne terapeuter."

  faen

  Mer om boken:

  «En god resept på et godt liv er å gi litt mer faen» sa Per Fugelli i 2009.

  Det er godt tenkt - men livet er ofte komplekst og utfordrende, og det er ikke alltid like lett å gi faen i bekymringer og hverdagsstress, grubling, tankekjør og sin egen indre kritiske stemme. Spørsmålet blir derfor: hva kan vi egentlig gi mer faen i? Og viktigst av alt: hvordan gjør vi det?
  Denne boken handler om normalpsykologien ved det å være menneske. Den handler om hva som skjer med oss dersom vi prøver å mestre livets utfordringer gjennom å gruble på fortiden, stresse i nuet og bekymre oss for morgendagen, og om hvordan vi kan ta mer bevisste valg om hva vi trygt kan bruke mindre tid og krefter på.

  Boken er forøvrig garantert fri for «visdomsord-i-solnedgang» og «Bli-en-vinner»-teknikker.

  ***

  Boken kan du bestille hos din lokale bokhandel, eller direkte i forlagets nettbutikk her:

  cover_hvordan-gi-litt-mer-faen

   

 • Litteraturfestivalen 2017 slo alle tidligere rekorder

  Stavern Litteraturfestival feiret sitt fem års jubileum i år, med flere programposter og flere besøkende enn noensinne. Forlagshuset i Vestfold er stolt over å være sterkt medvirkende i suksessen, helt fra planlegging av programpostene, til avvikling av selve festivalen.

  Under vil du finne bildeglimt fra festivalen. Alle foto (c) Myriam H. Bjerkli.

  Fredag deltok: Terje Svendsen, Jørn Lier Horst, Jan Mehlum, Frode Eie Larsen, Geir Wigtil og Vigdis Hjorth.

   Lørdag var det Liv Gade, Hanne Kristin Rohde, Lisa Strømme, Jon Gangdal, Åsne Seierstad og Dag Solstad som inntok scenen på det Gule Galleriet :

  Søndag var det barnas dag på festivalen, med ballongklovn, Nina Bay, Erik Johansen, Audun Solberg, Tom Kristensen og Marit Reiersgård. Og med storfint besøk av selveste statsminister Erna Solberg som kom og leste for barna.

 • Mange ville lære om hvordan de kan gi litt mer f*en på gårsdagens foredrag i Sandefjord!

  DSC_2516

  DSC_2521

  Det måtte flere stoler til, da Geir Wigtil i går besøkte Cafe Vintage i Sandefjord for å holde foredrag basert på boka "Hvordan gi litt mer f*en." De oppmøtte fikk blant annet servert humoristiske eksempler fra Wigtils hverdag, både som behandler og privatmann, 

  DSC_2529

  DSC_2514

  noen tankevekkende utsagn om hvor upålitelig eget hode og tankevirksomhet kan være, og hva slags tanker man bør ta hensyn til, og hvilke man helst bær lære seg at det er bortkastet å gruble videre på, samt noen småspark mot selvopptattheten og perfeksjonsbehovet i dagens samfunn. 

  DSC_2522

  DSC_2515

  DSC_2520

  At mange begynner å bli lei av alt fokuset på det perfekte, var ganske tydelig, både på det ( utelukkende )  kvinnelige publikumets respons, og på det faktum at neste kveld - om en uke - allerede er fulltegnet og har lang venteliste ...

  DSC_2528

   

  DSC_2518

  Vil du vite mer? Boken kan kjøpes her:

  hvordan-gi-litt-mer-faan

   

   

   

 • Vel overstått Oslo bokfestival 2016, med to av forfatterne våre på plakaten

  Etter et års pause, gjenoppsto Oslo bokfestival i ny drakt denne helgen. Alle arrangementer foregikk på Litteraturhuset i Oslo, noe som skapte en mindre og mer intim atmosfære på hele arrangementet.

  obf-logoliten-1

   

   

  Fra Forlagshuset i Vestfold hadde vi to forfattere i aksjon under festivalen:

  geir-i-oslo

  Lørdag 2.november lyttet en nesten fullsatt sal til foredraget til Geir Wigtil, der han ga dem gode råd i forhold til hvordan de kunne senke skuldrene og gi litt mer f...

  anne-gro-1

   

  og søndag 3. november var det Anne-Gro Sæthers tur, da hun presenterte sin debutbok, "Ferrarimysteriet" og snakket om viktigheten av å skape leselyst for gutter.

  anne-gro-2

   

   

   

   

   

  Du finner link til festivalens hjemmeside og hele programmet her

  obf-logoliten-1

   

5 artikler