georgia

 • Les om vår sprekeste forfatter i Labobladet

  Richard Bærug har nettopp gitt ut bok nummer tre hos oss, Svaneti, essensen av Kaukasus. Der skriver han om det han kaller "Det vakreste eventyrlandet i Europa" og gir tips om 96 forskjellige tur-ruter som man kan gå til fots eller på ski. Selv har han gått Svaneti rundt, både med og uten ski. Vi skal ikke garantere at han er vår sprekeste forfatter, men han er garantert i tetsjiktet :-)

  richard bærug i labobladet

   

  Dette sier forfatteren om boken:

  Det er litt som å banne i kirken, når jeg må svare på hvor det er vakrest, i Norge eller i Svaneti. Ifølge den georgiske Skapelsesberetningen fikk georgierne ved en guddommelig feiltakelse det vakreste landet på jord. Og i dette landet er Svaneti den skjønneste delen.Her har jeg som eneste nordmann og vesteuropeer bodd mesteparten av de seneste ti årene. Hver uke på fottur eller skitur i denne høyeste fjellregionen i Kaukasus og Europa. Før var det jeg som spurte lokalfolk om veien. Nå er det lokale som spør meg om råd.

  Boka presenterer 96 turer man kan ta til fots, på ski, på sykkel eller på hesteryggen i og fra dalen jeg bor i. Opplev naturen og det nesten uberørte Eventyrlandet før alle andre gjør det!

  Boken kan bestilles i vår nettbutikk her: http://forlagshusetivestfold.no/essensen-av-kaukasus-svaneti-richard-baerug

 • Richard Bærug og Sjaka Margian var de første til å gå Svaneti rundt på ski og til fots. Nå har boken fra den fantastiske turen kommet!

  Høyt hevet over skyene ligger eventyrlandet Svaneti,som med rette blir omtalt som Europas tak. Mellom fjelltopper på over 5000 meter ligger flere bebodde bygder på over 2000 meter. Isolert beliggende i uberørt natur er eldgamle tradisjoner som for lengst har forsvunnet andre steder i Europa fortsatt i live. Så himmelsk vakkert at det av og til også får norske fjell til å blekne. Bli med på reise inn i dette ukjente eventyrlandet. I denne boka forteller Richard Bærug, som er født og oppvokst i Brunlanes i Norge, hvordan han, sammen med svanske Sjakå Margian, ble de første i historien til å gå Svaneti rundt til fots og på ski. Det ble en forunderlig reise inn i en enestående natur med sagnomsuste fjelltopper, vakre små kirker, bortgjemte landsbyer og eiendommelige tårnhus som står på Unescos verdensarvliste. Og ikke minst spennende møter med mennesker som fremdeles bor i dette fjellområdet.

   svaneti

  Dette er boken for alle eventyrlystne mennesker, den inneholder rikelig med flotte bilder, beskrivelse av turene og informasjon og tips til de som måtte la seg friste til å besøke Svaneti selv. Kanskje et godt alternativ til neste års Birkebeinerrenn?

  Boken finnes i båe norsk og engelsk utgave.

  Det ukjente eventyrlandet i Europa - Richard Bærug / Sjaka Margian

  Den norske utgaven kan bestilles her.   

   

            Europe`s unknown fairytale land - Richard Bærug / Sjaka Margian              Den engelske kan bestilles her:

   

   

   

2 artikler