grete marie johnsen

 • Grete Marie Johnsen med utstilling i Tønsberg

  Vi har flere forfattere som er kreative innenfor flere kunstgrener. Deriblant Grete Marie Johnsen som i disse dager har maleriutstilling i Tønsberg. Grete har bodd det meste av livet på Brunlanes, i dag bor hun i Lågendalen ved Kvelde. I tillegg til å være forfatter, er hun også illustratør og kunstmaler. Hun debuterte sommeren 2011 med «Barna i Møllebakken», og sommeren etter kom oppfølgeren «Barna i Møllebakken – krøller og sikksakk». "Adrians hemmelighet" var hennes debut som romanforfatter, og senere ga hun også ut biogafien "Villmann og lam."

  Denne uken kan dere lese om henne i Byavisa Tønsberg her:

  grethe marie johnsen i byavisa tønsberg

  Om boken Adrians hemmelighet:

  adrianshemmelighetDen polske gutten Adrian havner i tysk fangenskap under andre verdenskrig. Etter å ha flyktet ender han opp i en låve på Vestre Brekke i Lågendalen. Her får han beskyttelse og starter etter hvert et nytt liv sammen med den mange år eldre Marit. Flere ønsker å få vite mer om denne mystiske polakken, hvem er han egentlig? Men Adrian forblir hemmelighetsfull og taus. Helt til fortiden innhenter ham. I denne romanen følger vi Adrians historie, helt frem til vår egen tid. For da Rydningen blir solgt til nye eiere etter Adrians død, viser det seg at han ikke har tatt med seg alle hemmelighetene i graven.

  Kjøp boken "Adrians hemmelighet" på tilbud her: http://forlagshusetivestfold.no/adrians-hemmelighet-grete-marie-johnsen

   

 • Den ene uken var han aktiv friluftsmann. Den neste uken lam. Les den sterke historien i "Villmann og lam."

  I disse dager lanserer Grete Marie Johnsen sin fjerde bok, Villmann og lam. Boken handler om Steinar, friluftsmannen som brått og uventet ble lam fra livet og ned. Uhelbredelig. For alltid. Hvordan takler man slikt?

  grete med bok“Villmann og lam” er den sanne historien om friluftsmannen Steinar, som brått blir lam fra livet og ned. Historien er ført i penn av Grete Marie Johnsen, alias journalisten Marie. Den anerkjente journalisten Marie settes nå på prøve. Ikke bare er Steinar lam, han er også sta og nekter å la seg intervjue andre steder enn på hytta, under åpen himmel og med naturen som ramme. Her ute er det lettere å være ærlig, og han pynter ikke på noe.

  – Hent ei saks! Dere kan klippe av de ødelagte senene med en gang!
  I drosja fra Ullevål, tilbake til Sunnaas, gir nervetrådene likevel beskjed. Smerten eksploderer. Steinar glemmer det aldri.
  – Følelsen var like sterk som jeg skulle vært på fotballbanen og fått et spark på skinnleggen. Jeg fikk en lærepenge; å være lam er absolutt ikke det samme som å være følelsesløs.

  I boken deler Steinar den berg-og-dalbanen av følelser som lammelsen førte med seg. Raseri, hjelpeløshet, sorg og skuffelse. Alle nederlagene. Staheten. Og etter hvert også oppturene, mestringfølelsen, gleden.

  Resultatet er blitt en sterk historie om en mann som nektet å gi opp, en mann som nektet å definere seg selv som et offer. Selv når alt så som mørkest ut.

   

   

  Boken kan bestilles her:

  villmann_og_lam_cover

   

   

2 artikler