Hør John Ness snakke om "Rettferd" på NRK radio

John Ness kom i fjor høst ut med boken Rettferd på Lyst forlag. Nå jobber han med oppfølgeren, også den med bakteppe fra samisk kultur og miljø. Derfor ble han nylig intervjuet på Nrk samisk radio.

Hør intervjuet her: https://radio.nrk.no/serie/ardna/SAPR04004017/07-10-2017#t=15m30s

john ness radio

 

 

 

 

 

 

Mer om RETTFERD:

Ellen Margrethe Neila, er barnebarn til Jacob Neila, en av de mektigste reineierne i Tjielome. Den mørke ungjenta bærer på en nærmest umulig drøm om en gang å bli den største kvinnelige reineieren i Tjielome.

En dag, under reinskillingen på høsten, dør moren under merkelige omstendigheter. Et brev moren etterlater seg viser at bestefaren helt frem til sin død svarte skatt for nesten 5000 rein. Langsomt går det opp for Ellen Margrethe at sannheten om rikdommen er blitt fortiet. Dyrene er som sunket i jorden, og vissheten om at arven kunne oppfylt drømmen, gjør jakten på de forsvunne dyrene til en besettelse.
 
Etter fire års tjeneste i den franske Fremmedlegionen vender Jan Kiberg hjem til Norge. Han har fått nok av krigens brutale virkelighet og lengter etter de fredelige fjellturene i Tjielome med ørretfiske og late dager. En dag, dypt inne i Tjielomefjellene ser han Ellen Margrethe som bader i et lite tjern. Trollbundet står han og ser på denne svarthårete og vakre jenta. Noen dager senere tar fisketuren en dramatisk vending for Jan, og i møte med fredløse banditter og svenske tyvfiskere utvikler det som skulle bli en fredelig fisketur seg til et mareritt!
 
Boken kan bestilles hos din lokale bokhandel eller direkte i forlagets nettbutikk her.
 
rettferd-cover

 

Legg igjen en kommentar