innkjøp

 • Vi gratulerer Pål-Erik Winther med Kulturråd-innkjøp av "Den tredje portal"

  Pål-Erik Winthers ungdomsbok  "Den tredje portal" er vedtatt innkjøpt av Kulturrådet. Det betyr - i tillegg til godkjenningen fra de kvalifiserte lesere i Kulturrådet - at den spennende fantasyboken blir å finne i alle landets biblioteker. Vi gratulerer forfatteren med en fin førjulsgave!

  Om boken:

  den tredje portalSebastian skal tilbringe sommerferien på besteforeldrenes gård. Ferien begynner fint, med sol, bading og en gryende forelskelse i Isabelle, som bor på øya. Men det ligger en mørk skygge over det lille samfunnet. Elleve år tidligere forsvant et tvillingpar nesten uten et spor. De ble aldri funnet igjen. Hva skjedde egentlig med de to, og hvorfor ble det funnet spor etter dem i besteforeldrenes skog?

  Om nettene ser han flakkende lys i skogen og en fremmed mann som lusker rundt huset. Sebastian og Isabelle mistenker at de mystiske hendelsene er forbundet med barna som forsvant og bestemmer seg for å finne ut hva som skjedde. Da de snubler over en hule i skogen, går det ikke lang tid før det som skulle være et harmløst eventyr, blir alvor. Sporene etter tvillingene fører dem til en verden mange lysår unna, og plutselig er de i livsfare.

  Boken kan bestilles hos din lokale bokhandel, eller direkte i vår nettbutikk her: http://forlagshusetivestfold.no/den-tredje-portal-pal-erik-winther

   

   

 • "I skyggen av stråleglansen" er kjøpt inn av Kulturrådet og på vei til et bibliotek nær deg!

  Vi gratulerer vår forfatter Jan-Erik James Knudsen med Kulturrådinnkjøp av boken "I skyggen av stråleglansen." Selv om vi selvfølgelig mente at boken burde kjøpes inn, så er det bestandig godt å få det bekreftet. Det betyr at bøkene nå er på vei til alle landets bibliotek, både i papir og i ebokformat.

  Om boken:

  cover i skyggen av stråleglansen – KopiI Oslo flykter den unge jenta Amalie fra ukjente forfølgere. Når hun dagen etter blir funnet, kobles Kripos inn. Etterforskningen fører spesialetterforskerne Eddie Samson og Bernhard Fiske fra Kripos til Tommy Brenne, en ung norsk mann, som Amalie har prøvd å komme i kontakt med. Hun hevder å sitte på sensitive opplysninger om Tommys irske far.

  I en overnasjonal rolle sitter Europol, som pådrivere i en mangeårig og omfattende etterforskning rettet mot pedofile nettverk i Europa – Operasjon Redning. Den britisk-irske grenen av denne etterforskningen jakter på et internasjonalt VIP-nettverk med røtter som går helt tilbake til sekstitallet. Et nettverk som med stor sannsynlighet består av overgripere fra samfunnets øverste lag. Da Tommy Brenne, mot norsk politi sine advarsler, allikevel velger å reise over til den irske øya, blir Samson og Fiske sendt etter, for om mulig å forhindre at nok en tragedie skal utspille seg.

  Mye tyder på at de to norske etterforskerne har kommet for sent. En rekke dominobrikker har begynt å falle, og britisk og irsk politi forstår at sentrale aktører i det aktuelle VIP-nettverket er villige til å ta i bruk nesten et hvert middel for å beskytte seg selv.

  Boken kan kjøpes hos din lokale bokhandel, eller bestilles direkte i vår nettbutikk her:

  http://forlagshusetivestfold.no/i-skyggen-av-straleglansen-jan-erik-knudsen

   

 • "Min mor døde barnløs" er innkjøpt av Kulturrådet

  Vi gratulerer vår forfatter Tore Tveit med Kulturrådinnkjøp av boken "Min mor døde barnløs." Selv om vi selvfølgelig mente at boken absolutt burde kjøpes inn, så er det bestandig godt å få det bekreftet. 

  min mor døde barnløs cover

  Om boken:

  Den førtidspensjonerte Skiens-læreren Knut Oskar Pedersen er en særing og en einstøing, men når han begynner å fundere over hvem moren hans var, som tilbrakte de seks første årene av hans liv på mentalsykehus, og som deretter døde, begynner livet hans langsomt å endre seg. Han blir vennligere innstilt overfor naboene, og ikke minst, han får bedre kontakt med faren, som alltid har vært en lukket mann.

  Dette er en underfundig, morsom og rørende roman, skrevet av en forfatter med en lang rekke utgivelser bak seg.

  Boken kan kjøpes hos din lokale bokhandel eller bestilles direkte i vår nettbutikk herhttp://forlagshusetivestfold.no/min-mor-dode-barnlos-tore-tveit

 • Novellesamlingen "Kysten i ditt liv" er innkjøpt av Kulturrådet

  I dag fikk vi den hyggelige beskjeden om at enda en av våre titler er innkjøpt av Kulturrådet: Novellesamlingen "Kysten i ditt liv", skrevet av tretten av Norges beste kvinnelige novelleforfattere.

  Vi gratulerer alle forfatterne og ikke minst redaktøren deres, Lene Westeraas, som selv også har en novelle med i boken.

  Om novellesamlingen:

  kystenidittliv-coverI antologien "Kysten i ditt liv" finner du tretten forfattere, alle kvinner, som forteller historier tilknyttet begrepet kysten - eller? Gjennom dette knippet fortellinger blir leseren trukket gjennom ei linje, en grense, et havstykke. Det er tid for å se hvordan viker, bukter, strandgrotter og steiner leser seg inn i nye perspektiv og gir overraskende og undrende innblikk i et grenseland. Det er en klo og et vidd i spennet på denne antologien som strekker seg mellom disse permene.

  Her skriver Ane Høyem, Anne Gjeitanger, Astri Kleppe, Gro Dahle, Ingeborg Arvola, Kristin Bjørn, Marry Ailonieida Somby, Rawdna Carita Eira, Runa Fjellanger, Sigrid Merethe Hanssen, Olava Bidtnes, Lene E Westerås og Heidi Hjorteland

  Boken kan bestilles hos din lokale bokhandel, eller direkte i forlagets nettbutikk her: http://forlagshusetivestfold.no/kysten-i-ditt-liv-diverse

 • Vi gratulerer debutant Elin Dahling med Kulturrådinnkjøp av romanen "Opphav"

  Det er bestandig spennende å vente på å få svar på om bøker vi melder opp til Kulturrådet blir innkjøpt eller ikke.  Har vi vært dyktige nok, har rådene vi har gitt forfatteren være riktige? Og ikke minst, har vi og forfatteren evnet å skape en så god bok at den passerer Kulturrådets trange nåløye? Vi vet jo hvor hardt forfatteren har jobbet, og VI mener jo selvfølgelig at bøkene vi melder opp bør bli innkjøpt. Men man vet jo aldri …

  Desto mer gledelig er det når vi - som i dag - får positiv beskjed. Og ekstra morsomt er det når det er en debutant som blir innkjøpt!

  elin dahling bokbad1

  Vi gratulerer Elin Dahling med både innkjøp og en aldeles strålende roman!

   

  Om boken:

  cover_opphav30 år gamle Asta gjør det slutt med samboeren, selger leiligheten og sier opp jobben. Når videre studieplaner i Oslo går i vasken, setter hun kursen over det mektige Atlanterhavet, til brennheit sol, strender og jungel i Bahia, Brasil.

  Der møter hun Tiago, som synes verden virker stor og utilgjengelig, og mulighetene begrensede. Nysgjerrige og lidenskapelige finner de styrke, i hverandre og i historien, til å bryte kulturelle barrierer, til å skape seg ei framtid sammen. For de er ikke de første skjebnen fører over oseaner, de er ikke alene om å måtte finne nytt fotfeste, om å måtte leve et liv de ikke har forestilt seg.

  Handlingen i denne romanen spenner over 500 år og tre kontinenter. En fargerik fortelling, om intuisjon, lengsel, kjærlighet, og det universelle behovet for tilhørighet.

  Romanen kan bestilles i din lokale bokhandel, eller direkte i forlagets nettbutikk her: http://forlagshusetivestfold.no/opphav-elin-dahling

   

   

 • Vi gratulerer våre dyktige debutanter med innkjøp hos Kulturrådet!

  Vi har nå fått beskjed om at tre av bøkene vi ga ut i fjor høst, er innkjøpt av Kulturrådet. John Olav Oldertrøens bok, Belials Infernoe ble innkjøpt allerede før jul, og i dag fikk vi beskjed om at også Vidar Sandems "Tiden går så fort at man tror den står stille" og Kjetil Karlsens "Jeg, Tuva og stemmen til Iron Maiden" også har passert det berømmelige nåløyet. Vi gratulerer alle tre!

  I disse tider, med mye fokus både på bestselgerforfattere som starter egne forlag, og hvor stadig flere småforlag blir borte eller kjøpt opp av de større og fokuset på noen få og kjente forfattere er større enn noen gang, så er det ekstra morsomt at alle tre forfatterne har debutert hos oss.  Sandem og Karlsen kom med sin første bok i høst, Oldertrøen debuterte hos oss i 2016 med Isilds vrede, en bok som også ble kjøpt inn. 

  gratulerer

  Innkjøpsordningen er viktig for de fleste norske forlag, men det koster å melde opp bøker til Kulturrådet, og vi har verken råd eller som mål å melde opp alle bøkene vi gir ut. Det er mange bøker vi mener er gode og har livets rett, som ikke passer inn i Kulturrådets kriterier. At innkjøpsordningen eksisterer og at flest mulig av de bøkene vi melder opp til Kulturrådet blir innkjøpt, er allikevel viktig av flere grunner. Det er selvfølgelig viktig fordi innkjøpsordningen sørger for at forfatteren får betalt og at forlaget får dekket utgiftene sine. Det er viktig fordi "smalere" bøker også kan bli utgitt, spredd og få en leserskare via bibliotekene.  Det kanskje aller viktigste er allikevel at det gjør at vi også neste gang vi får inn et lovende manus fra en helt ukjent forfatter, så tør vi kanskje enda en gang å ta sjansen på å bruke tiden, energien og pengene som skal til for å utvikle det vanligvis ganske uferdige manuset fram til ferdig bok.

  I en tid der selv de største forlagene som regel bare har noen få skjønnlitterær debutanter i året, og får inn så mange nesten ferdige manus fra drevne forfattere at de antagelig knapt har tid til å lese manus fra ukjente, er småforlag som oss ofte den eneste muligheten helt uerfarne forfattere har.

  I fjor hadde LIV Forlag seks skjønnlitterære debutanter totalt, i år har vi syv skjønnlitterære debutanter bare i vår, og flere følger til høsten. Halvparten av årets utgivelser er skrevet av debutanter. Antagelig har INGEN andre norske forlag flere debutanter enn oss. Det er vi stolte av!

  Vi ble kåret til Gasellebedrift i fjor, det betyr at vi har hatt en liten økonomisk økning for hvert år vi har eksistert. Allikevel kommer vi neppe noen gang til å bli rike på penger, til det er forretningsideen vår for kostbar. Det vi bedriver er nemlig en risikosport. Ingen forfattere trenger mer oppfølging, tålmodigere redaktører, mer konkret tilbakemelding og flere runder med manushjelp enn de som er helt ferske. I tillegg - etter utgivelsen så får debutantene vanligvis lite mediaomtale, få eller ingen avisanmeldelser, og bokhandlerkjedene tar dem sjelden inn. Salget er derfor oftest marginalt, en forfatter i Norge selger gjennomsnittlig færre enn 500 bøker  "over disk", en debutant enda færre. Det er heller ikke gitt at den første boken en forfatter gir ut, blir forfatterens beste. Det ville jo i grunn vært synd? Ferske forfattere trenger - akkurat som ferskinger i alle andre yrker - tid til å lære og utvikle seg. Derfor trenger de at noen våger å ta sjansen. At noen hjelper dem. Gir dem trygghet. Helt fram til ferdig bok. 

  Det er det vi i LIV forlag brenner for. Å utvikle nye stemmer, gi dem en sjanse, la dem få tid til å utvikle seg og bli til så gode forfattere som vi tror de kan bli.

  Og hvis DU synes det er verdifullt, så spør gjerne etter bøkene våre hos bokhandelen, eller besøk nettbutikken vår. Du finner dessverre sjelden bøkene fra småforlags debutanter i stabler på bokhandlernes bord, og du leser knapt om dem i media. Men jeg lover deg, tar du deg tid til å lete litt i katalogene våre, så finnes det virkelig perler der!

  Du kan jo begynne med å ta en titt på noen av våre "Kulturrådinnkjøpte" bøker:

  kultur1

   

6 artikler