isilds vrede

 • Stolt forfatter med trykkefersk bok: «Belials Inferno»

  DSC_4806John Olav Oldertrøen er aktuell med den frittstående oppfølgeren til «Isilds Vrede», nemlig «Belials Inferno». I går kom forfatteren på besøk til oss for å hente boken og sine rykende ferske eksemplarer.

  Dette ble markert med lunsj, kaffe og kake -- legg merke til at omslaget på den matcher boken og John Olav Oldertrøens t-skjorte -- sammen med oss på huset. Forfatteren selv var selvfølgelig strålende fornøyd med boken, og gleder seg til å dele den med leserne! 

  Om boken:

  Handlingen i boken: Trym og Frida er kjærester, men en kveld forsvinner Frida sporløst, og Trym skjønner etter hvert at det ikke er noen tilfeldighet: Det henger sammen med hennes egenskaper som “halving” - og han er den eneste som kan redde henne. Frida har i mellomtiden havnet i året 1666, da den onde Belial er lensmann i bygda. Hans djevelske prosjekt er å samle alle halvinger fra alle steder og tider hos seg og utrydde dem, for slik å få mer makt -- og nå mangler han bare Trym.

  Her er action og spenning, tidsparadokser og dilemma på liv og død, blandet med naturskildringer. Vekslingen mellom Tryms og Fridas perspektiv fungerer effekivt spenningsskapende og handlingsdrivende, og vrien med at de to frivillig går i døden for å redde sin egen framtid er det virkelig format over.

  Likte du «Isilds vrede», som blant annet forfatter Gert Nygårdshaug utrykte stor begeistring for, er vi sikre på at du også vil sette pris på«Belials inferno» :-) Boken kan du kjøpe i vår nettbutikk her. 

  DSC_4807

  DSC_4817

  DSC_4813

 • Overstrømmende mottakelse for "Isilds vrede", skrevet av debutant John Olav Oldetrøen.

  Isilds vrede var knapt kommet ut i bokhandlerhyllene før tilbakemeldingene kom. Og for noen tilbakemeldinger!

  Forfatter Gert Nygårdshaug mister nattesøvnen, og dagen etter deler han denne statusoppdateringen på Facebook:

  Denne romanen fortjener storsalg! Jeg har nettopp lest ferdig John Olav Oldertrøens debutroman ISILDS VREDE. En øko-fantasy der hovedpersonen er en 12 år gammel gutt. Litt skeptisk til denne type romaner, men hakke mine testikler: Jeg lå og leste halve natten, kunne ikke stanse, drivende spenning kombinert med norrøn mytologi og høyaktuell økoproblematikk. Drivende godt språk. Sier ikke mer, les selv! og del dette i hytt og vær! :-)

   

  isilds-vrede-med-terning

   

  Forfatter og bokblogger Geir Tangen er også svært begeistret og under overskriften En klar kandidat til Ubokprisen, kaster han terningkast seks og skriver blant annet:

  ... Her er det huldrer og troll, fjøsnisser og lysalver, dverger og gudeskikkelser, Åsgårdsreia og Fenrisulven, gjenferd og halvdøde … Ja, du tror det ikke før du leser det. En vanvittig spennende historie utspiller seg i grenselandet mellom vår verden og naturkreftenes verden. Dette er en bok om tro og tvil, om valg og konsekvenser, om vennskap og kjærlighet, om natur og teknologi, om balanse og ubalanse … Ja, det er rett og slett en bok som setter tankene i sving selv hos en inntørket 46-åring. Jeg er til vanlig norsklærer i ungdomsskolen, og denne fantasyromanen kommer til å stå øverst på min anbefalingsliste til jenter og gutter som er glad i spenning og fantasy, eller til elever som er fasinert av det norrøne.

  Språket og komposisjonen er dessuten en fryd for øyet. Dette er en forfatter som kan språk. Som vet hvordan han skal balansere det for å gjøre det tilgjengelig for ungdommer. Ikke for enkelt, og ikke for vanskelig. Han bruker både språk og litterære virkemidler slik at hver eneste scene i boka har et driv og en spenning i seg. Selv om vi tidlig forstår hvordan dette kommer til å ende, så fryder vi oss over at vi får være med på reisen. Det er rett og slett en glitrende godt fortalt historie som vekker nysgjerrighet, begeistring og glede hos en gammel norsklærer.

  Jeg vil berømme LIV forlag som har turt å satse på en norsk fantasybok beregnet på yngre ungdommer. Dette gir ikke nødvendigvis klingende mynt i kassa, men det vil overraske meg stort om ikke dette blir en favoritt blant de leserne som finner skatten i skolebibliotekhylla. Merk dere navnet Oldertrøen, folkens. Han har garantert mer på lager. Dette er en debut det lukter svidd av!

  Les anmeldelsen i sin helhet her. https://bokbloggeir.com/2016/09/14/en-klar-kandidat-til-u-prisen/

  john med isild

   

  Om boken:

  Trym og familien hans skal flytte fra alt det kjente for å overta bestemorens gård. Men hva er det som skjer med ham? Hvorfor ser og hører han ting som ingen andre gjør? På gården treffer Trym ei merkelig jente i skogen, og skjønner at noe svært alvorlig er i ferd med å skje: Verden holder på å gå under! Det finnes bare én eneste måte å stoppe det på, men den oppgaven synes umulig …

  Isilds vrede er en «øko-fantasy» for alle fra 10 til 100 år. En fantastisk reise i norsk folketro og norrøn mytologi sammen med Trym, venninnen Frida og den enda mer mystiske Elise. Boken har mye viktig å fortelle deg om kloden vår, om mot og vennskap, og ikke minst om alt det flotte vi kan finne i gammel folketro og norrøn mytologi. Kanskje ser du verden en smule annerledes etter å ha lest den?

  Boken kan bestilles her:

  isilds-vreder

 • Vi presenterer høstens andre debutant, John Olav Oldertrøen, og økofantasyen "Isilds vrede"

  john olav med bokHøstens andre debutant, John Olav Oldertrøen, kunne i dag glede seg over sin aller første møte med sin aller første bok; Isilds vrede.

  Boken handler om Trym og familien hans som flytter fra alt det kjente for å overta bestemorens gård. Men hva er det som skjer med Trym? Hvorfor ser og hører han ting som ingen andre gjør? På gården treffer Trym ei merkelig jente i skogen, og skjønner at noe svært alvorlig er i ferd med å skje: Verden holder på å gå under! Det finnes bare én eneste måte å stoppe det på, men den oppgaven synes umulig …

  Isilds vrede er en «øko-fantasy» for alle fra 10 til 100 år. En fantastisk reise i norsk folketro og norrøn mytologi sammen med Trym, venninnen Frida og den enda mer mystiske Elise. Forfatterens ønske med boken er å fortelle deg om kloden vår, om mot og vennskap, og ikke minst om alt det flotte vi kan finne i gammel folketro og norrøn mytologi. Kanskje ser du verden en smule annerledes etter å ha lest den?

  ***

  Debutant John Olav Oldertrøen er født på Hamar, oppvokst på Tynset og i dag bosatt i Vestby. Han er en litteraturelsker som bobler over av idéer, leselyst og skrivelyst, og hele sitt yrkesliv har jobbet med språket som verktøy. Isilds vrede er hans debutroman.

  Boken kan bestilles her:

  cover_-isilds-vrede

   

3 artikler