karianne kalseth

 • Fullt hus og stående applaus for Tommy Steines bokshow

  Tommy Steines bokshow hadde premiere på Hotell Klubben i Tønsberg 10. oktober. showet tar utgangspunkt i boken "Hvordan gi lit tmer f*en", skrevet av Geir Wigtil og Karianne Kalseth Christensen.

  tommy steine show1

  Premieren ble en strålende opplevelse, takket være en både åpenhjertig, sårbar og særdeles morsom Tommy Steine som virkelig bød på seg selv.  

  Tommy steine i TB

  Tønsberg Blad intervjuet Tommy Steine før showet. De skrev blant annet:

  Torsdag 10. oktober blir det premiere på komikerens nye show på Klubben. Og her skal man visst kunne få seg både ett og annet tips og råd om hvordan selv gi litt mer F*en!  

  - Høsten 2017 var jeg på et veldig mørkt sted, jeg var superdeppa, virkelig langt nede. Jeg hadde rett og slett malt meg inn i et hjørne, forteller Steine.

  Men ut av dette hjørnet «hjørnet» klarte han å kare seg. Mye takket være boken «Hvordan gi litt mer f*en» skrevet av Geir Wigtil og Karianne Kalseth Christensen, som Steine ved en tilfeldighet googlet seg fram til en mørk høstkveld, og som han så lastet ned og leste i sin helhet den påfølgende natta.

  - En snusbokser og to halvannenlitersflasker med Cola Zero senere var som om «noe» skjedde med meg, smiler han i dag.

  tommy steine

  En av bokens forfattere, psykolog Geir Wigtil fra Tønsberg, har vært med på å utarbeidet showet.

  - Tittelen er et sitat fra avdøde professor Per Fugelli. Han var en klok mann. Og det at man kanskje bør «Hvordan gi litt mer fa*n!» er nok mange enige i. Men spørsmålene blir så «hvordan» og «i hva», sier Wigtil. -«Gi litt mer f*en.» er, så langt vi vet, verdens aller første standupbokshow, sier han.

  I forestillingen snakker Steine om temaer innen feltet psykisk helse og livsmestring, hvordan takle det vonde og om veien fram til en hverdag som nå oppleves bedre enn noen gang før.

  - Forestillingen handler mye om hva den boken har gjort for meg. For min del ble den virkelig et «turning point». Jeg tror neppe jeg hadde vært der jeg heldigvis er i dag, om jeg aldri hadde lest denne.

  Boken kan bestilles hos din lokale bokhandel, eller i vår nettbutikk her: http://forlagshusetivestfold.no/catalogsearch/result/?q=hvordan+gi+litt+mer+f*en

  faen begge

 • Velkommen til "BokStandUpShow" med Tommy Steine i oktober!

  Fem år etter suksessen «Latterlig Livredd», er Tommy Steine endelig tilbake med en helt ny soloforestilling. «Gi litt mer f*en..!» er, så langt vi vet, verdens aller første standupbokshow!

  tommy steineI denne forestillingen vil Tommy snakke om temaer innen feltet psykisk helse og livsmestring, og fortelle om sin vei tilbake fra angstkjelleren og frem til en hverdag som oppleves bedre enn noen gang før. Vi får høre hva Tommy lærte av boken: går det an å gi litt mer f*en i alle de tankene som fører til tankekjør, stress og i verste fall til slutt angst og depresjon? Hvorfor bekymrer vi mennesker oss så mye? Og hva oppnår man egentlig ved å gruble på fortiden? I kjent stil setter Tommy sine egne og andres opplevelser på spissen, og ved hjelp av både humor og alvor formidler han en livsholdning som har vært hans måte å ikke bare komme tilbake til livet, men også til å mestre livet på. Her blir det både latterbrøl, ettertenksomhet og sang, for Tommy har funnet sin nye misjon i livet - nemlig å bidra til at vi andre også kanskje blir bare litt flinkere til å gi mer f*en...! Forestillingen har premiere 10 oktober 2019 på Klubben scene i Tønsberg, og kommer deretter til et kulturhus nær deg. – med Tommy Steine.

  ***

  Showet tar utgangspunkt i boken "Hvordan gi litt mer f*en" skrevet av Geir Wigtil og Karianann Kalseth. Om boken:

  cover_Hvordan-gi-litt-mer-faen«En god resept på et godt liv er å gi litt mer faen» sa Per Fugelli i 2009.

  Det er godt tenkt - men livet er ofte komplekst og utfordrende, og det er ikke alltid like lett å gi faen i bekymringer og hverdagsstress, grubling, tankekjør og sin egen indre kritiske stemme. Spørsmålet blir derfor: hva kan vi egentlig gi mer faen i? Og viktigst av alt: hvordan gjør vi det?
  Denne boken handler om normalpsykologien ved det å være menneske. Den handler om hva som skjer med oss dersom vi prøver å mestre livets utfordringer gjennom å gruble på fortiden, stresse i nuet og bekymre oss for morgendagen, og om hvordan vi kan ta mer bevisste valg om hva vi trygt kan bruke mindre tid og krefter på.

  Boken er for øvrig garantert fri for «visdomsord-i-solnedgang» og «Bli-en-vinner»-teknikker.

  ***

  Tore C Stiles, Professor i klinisk psykologi ved NTNU og Universitetet i Oslo, Tore C. Stiles, skriver blant annet dette i bokens forord:

  hvordan gi litt mer faen pocketDette er en moderne bok for alle, som bygger på moderne psykologisk teori, nærmere bestemt metakognitiv teori. Denne terapien er spesielt effektiv i behandling av angstlidelse, depresjon og posttraumatisk stresslidelse. Kjernen i denne teorien er at mye lidelse skyldes at mennesker i overdreven grad vender oppmerksomheten sin mot det negative og hva som kan gå galt. Man grubler over hva som er galt og bekymrer seg for hva som kan skje.

  Ofte blir slike bøker skrevet for fagfolk. Det positive med denne boka er at den henvender seg til vanlige folk. Alle kan nyttiggjøre seg kunnskapen som formidles. Kunnskapen formidles på en lettfattelig og forståelig måte med mange praktiske eksempler og tips. Det toppmoderne innholdet som er formidlet på en populærvitenskapelig måte gjør denne boka til en utmerket selvhjelpsbok.
  Man får mange ahaopplevelser om hva man ikke skal gjøre, og dermed underforstått hva man skal gjøre i stedet.

  Boka egner seg også for fagfolk fordi den vil hjelpe mange fagfolk til å bruke konkrete eksempler fra boka i møte med sine pasienter. Det er sjelden man får anledning til å lese en god selvhjelpsbok man kan ha nytte av. Denne boka representerer et unntak. Her er det mye nyttig å lære.

  Boken finnes både innbundet og som pocket, og kan bestilles her: http://forlagshusetivestfold.no/catalogsearch/result/?q=f*en

   

 • Fanger tidsånden i prestasjonssamfunnet: "Hvordan gi litt mer f*en"

  Hvordan gi litt mer f*en har blitt anmeldt  i Psykologtidskriftet, et blad som leses av nær sagt alle psykologer i Norge og mange andre med interesse for psykisk helse. Psykolog Hektor Havgaard skriver blant annet:

  "Hvordan gi litt mer f*en fanger tidsånden i prestasjonssamfunnet. Mange strever med urimelige høye krav til seg selv, de har en hard indre kritiker, og bruker mye tid på grubling og bekymring. Boken gir ikke alle svarene, men den presenterer en aksepterende og normaliserende holdning til våre tanker og følelser ... ... Denne boken representerer noe av en dreining i min psykologrolle. Jeg søker i større grad å gi kunnskap, slik at pasienter kan frigjøre seg og bli sine egne terapeuter."

  faen

  Mer om boken:

  «En god resept på et godt liv er å gi litt mer faen» sa Per Fugelli i 2009.

  Det er godt tenkt - men livet er ofte komplekst og utfordrende, og det er ikke alltid like lett å gi faen i bekymringer og hverdagsstress, grubling, tankekjør og sin egen indre kritiske stemme. Spørsmålet blir derfor: hva kan vi egentlig gi mer faen i? Og viktigst av alt: hvordan gjør vi det?
  Denne boken handler om normalpsykologien ved det å være menneske. Den handler om hva som skjer med oss dersom vi prøver å mestre livets utfordringer gjennom å gruble på fortiden, stresse i nuet og bekymre oss for morgendagen, og om hvordan vi kan ta mer bevisste valg om hva vi trygt kan bruke mindre tid og krefter på.

  Boken er forøvrig garantert fri for «visdomsord-i-solnedgang» og «Bli-en-vinner»-teknikker.

  ***

  Boken kan du bestille hos din lokale bokhandel, eller direkte i forlagets nettbutikk her:

  cover_hvordan-gi-litt-mer-faen

   

 • Vel overstått Oslo bokfestival 2016, med to av forfatterne våre på plakaten

  Etter et års pause, gjenoppsto Oslo bokfestival i ny drakt denne helgen. Alle arrangementer foregikk på Litteraturhuset i Oslo, noe som skapte en mindre og mer intim atmosfære på hele arrangementet.

  obf-logoliten-1

   

   

  Fra Forlagshuset i Vestfold hadde vi to forfattere i aksjon under festivalen:

  geir-i-oslo

  Lørdag 2.november lyttet en nesten fullsatt sal til foredraget til Geir Wigtil, der han ga dem gode råd i forhold til hvordan de kunne senke skuldrene og gi litt mer f...

  anne-gro-1

   

  og søndag 3. november var det Anne-Gro Sæthers tur, da hun presenterte sin debutbok, "Ferrarimysteriet" og snakket om viktigheten av å skape leselyst for gutter.

  anne-gro-2

   

   

   

   

   

  Du finner link til festivalens hjemmeside og hele programmet her

  obf-logoliten-1

   

4 artikler