Kirkeklokker, Frelsesarmeeen, suppe og boklansering på Grusomhetens teater i Oslo

Stedet var Grusomhetens Teater i Hausmannsgate.

image

De mange fremmøtte ble traktert med suppe, og fra kjelleren lød lavmælt, nærmest dyster, musikk. Snart startet kirkeklokker å slå, og hordene snudde ryggen til strimen av dagslys som smøg seg inn mellom dørsprekken, og steg ned i mørket. Til teatersalen. Til lansering av Audun Størens debutroman «Moderskipet».

image[1]

Seansen startet med en film, hvor Vegard Øyen hadde satt sammen en miks av bilder, musikk – komponert av Øyen selv – og tekster fra «Moderskipet».

image[2]

Etterpå ble det sterke innlegg fra Emil Skartveit som jobber for Frelsesarmeen, og Kai-Rune Myhrer fra Kirkens Bymisjon. De har begge lang erfaring med å være der for de utstøtte i samfunnet, et tema som står sterkt i Størens debutroman.

image[4]image[11]

Til slutt trådte hovedpersonen selv opp på podiet, og vi fikk en sterk beretning fra en mann som har stått stødig, falt, reist seg, falt igjen og som nå står tryggere enn noen gang.

image[10]

- Om dere ikke gidder å kjøpe boken, vil jeg i hvert fall at dere skal ta med dere en ting fra i kveld, sa Støren. – Jeg vil at dere skal SE noen som ikke har det så greit. Et vennlig klapp på skulderen og et «Hallå, kompis, åssen går det», kan faktisk redde liv.

       image[7]

Boken kan du kjøpe her.

Legg igjen en kommentar