krim

 • Forfatter Jan-Erik James Knudsen har meninger om bokbransjen

  Forfatter Jan-Erik James Knudsen og flere andre forfattere har blitt intervjuet om bokbransjen av Budstikka. Alle synes de bransjen er blitt tøffere og bekymrer seg for veien videre. Hele intervjuet kan leses her: https://www.budstikka.no/litteratur/toffere-bransje-forfattere-nar-ikke-gjennom/545841!/

  janerikknudsen i budstikka

   

  Jan-Erik James Knudsen kom i år ut med boken "I skyggen av stråleglansen", hans tredje krimutgivelse.

  Mer om boken:

  I Oslo flykter den unge jenta Amalie fra ukjente forfølgere. Når hun dagen etter blir funnet, kobles Kripos inn. Etterforskningen fører spesialetterforskerne Eddie Samson og Bernhard Fiske fra Kripos til Tommy Brenne, en ung norsk mann, som Amalie har prøvd å komme i kontakt med. Hun hevder å sitte på sensitive opplysninger om Tommys irske far.

  I en overnasjonal rolle sitter Europol, som pådrivere i en mangeårig og omfattende etterforskning rettet mot pedofile nettverk i Europa – Operasjon Redning. Den britisk-irske grenen av denne etterforskningen jakter på et internasjonalt VIP-nettverk med røtter som går helt tilbake til sekstitallet. Et nettverk som med stor sannsynlighet består av overgripere fra samfunnets øverste lag. Da Tommy Brenne, mot norsk politi sine advarsler, allikevel velger å reise over til den irske øya, blir Samson og Fiske sendt etter, for om mulig å forhindre at nok en tragedie skal utspille seg.

  Mye tyder på at de to norske etterforskerne har kommet for sent. En rekke dominobrikker har begynt å falle, og britisk og irsk politi forstår at sentrale aktører i det aktuelle VIP-nettverket er villige til å ta i bruk nesten et hvert middel for å beskytte seg selv.

  Boken kan du bestille hos din lokale bokhandel, eller direkte i vår nettbutikk her: http://forlagshusetivestfold.no/i-skyggen-av-straleglansen-jan-erik-knudsen

 • "Når stormen aldri løyer" lanseres 22.10 i Randaberg

  Lars Helle har tidligere gitt ut sju kriminalromaner. I 2018 vant han Sølvkniven for romanen Ingenting å skamme seg over. Nå er han igjen aktuell med en rykende fersk krimbok: Når stormen aldri løyer.

  Boken lanseres på xxx i Randaberg 22. oktober kl. 18.00. Han vil bli bokbadet på Landsbypubben Randaberg av Simen Ingemundsen.

  Mer informasjon om arrangementet finner du her.

  Les starten her:

  Om boken: 

  stormenEn forblåst novemberdag i 2012 banker det forsiktig på krimforfatter Kurt Stilles dør. Utenfor står en søkkvåt, ung kvinne. Hun bringer med seg et brev som snur Kurts verden på hodet. Alle tanker han har tenkt, må tenkes på nytt. Vonde ting vil virvles opp. Sorg hentes fram.
  I 1984 deltok Kurt Stille i etterforskningen av drapet på datteren til en svært moralistisk biskop. Jakten brakte ham i kontakt med kristenrockere, forfyllede forfattere, Grand Prix-artister og vikingspillere. Det eneste de hadde til felles var at de løy.

  Har kvinnens brev en forbindelse med attenåringen som ble funnet død ved foten av et stup midt under Lillehammer-OL? Eller med gutten som ble drept i en narkohandel mens politiet var opptatt av å lete etter NOKAS-ranerne?

  Samtidig som Kurt forsøker å finne sammenhengene ingen andre vil se, lurer en skygge i kulissene. En som vil Kurt og datteren hans alt enn godt.

  «Når stormen aldri løyer» er en ekte «who-done-it-krim». Her gis leseren alle muligheter til å løse gåtene før hovedpersonen.
  Dette er Lars Helles første roman om Kurt Stille.

  Boken kan bestilles hos din lokale bokhandel, eller direkte i vår nettbutikk her: http://forlagshusetivestfold.no/nar-stormen-aldri-loyer-lars-helle

 • Terningkast SEKS for "I skyggen av stråleglansen!"

  Simen Ingemundsen i Bygdebladet er førstemann ut til å anmelde Jan-Erik Knudsens ferske  thriller. Og anmeldelsen er så bra, at vi satser på tilgivelse for å sitere den i sin helhet:

  Samfunnsaktuell og overlegen thriller, som gjør deg målløs av begeistring allerede fra første setning

  Jan-Erik James Knudsen debuterte som skjønnlitterær forfatter i 2008, da ble kriminalromanen "En fiende å frykte" utgitt. En kritikerrost bok, som både er nervepirrende og hårreisende. Dette var første gang vi nordmenn ble kjent med førstebetjent Eddie Samson og kollega Bernhard Fiske, som jobber med å overvåke Oslos mafiamiljø. «En fiende å frykte» var en elegant, medrivende og helstøpt historie, som jeg virkelig storkoste meg med da den kom.

  To år etter kom den etterlengtede oppfølgeren "Memo fra en morder". I denne boken ble Samson og Fiske satt på saken da to russiske prostituerte med kort tids mellomrom blir funnet drept i Oslo. Dette var en oppfølger som virkelig var en fryd å lese, og flere hakk bedre enn forfatterens debut. Igjen fikk Knudsen vist sitt talent som forfatter. Gjennom nærmere 400 sider byr Jan-Erik James Knudsen på heftig, intens og nervepirrende spenning.

  Etter «Memo fra en morder» kom i 2010, har det vært helt stille fra forfatteren. Jan-Erik James Knudsen er en krimforfatter jeg virkelig har savnet bøker fra. Så i år, ni år etter hans forrige bok, er han tilbake, til glede for alle norske krimelskere. For endelig er tredje bok i krim-serien med etterforskerne Eddie Samson og Bernhard Fiske fra Kripos i hovedrollen her.

  jan erik terningkast seks

  «I skyggen av stråleglansen» er uten tvil Jan-Erik James Knudsens beste bok til nå, et fyrverkeri av en historie. Aldri har uttrykke «Den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves» klinget bedre. Jeg er personlig enormt glad for at Knudsen gjør et så ekstremt godt comeback nå, så lang tid etter hans forrige bok ble utgitt!

  «I skyggen av stråleglansen» er en svært velskrevet og underholdende thriller, den inneholder enormt mye dramatikk, spenning og action. Med et såpass interessant plot og så mange komplekse karakterer, er det umulig å legge fra seg denne godbiten av en fortelling. Dette er et stjerneskudd av en forfatter, som jeg håper kommer med flere thrillere framover.

  I thrilleren «I skyggen av stråleglansen», følger vi hovedpersonen Tommy, samt etterforskerne Eddie Samson og Bernhard Fiske fra Kripos, og historien involverer MI5, MI6, høytstående politikere, ofre, biljakter i mørkt regnvær og familiemedlemmer som ikke er de man tror. Da Tommy forsvinner, reiser de norske etterforskerne til Belfast på jakt etter ham, handlingen veksler mellom Oslo og Belfast, og vi følger den grusomme opprullingen av et pedofilt VIP-nettverk. Det er dystre hemmeligheter, ukjente fedre og mange som gir seg ut for noen andre enn de er. Alle har sin egen agenda, eller dobbel agenda, og alt toppes i en forrykende avslutning og tankevekkende epilog.

  Jeg hadde neste glemt hvor dyktige Jan-Erik James Knudsen er i sin måte å skrive på. «I skyggen av stråleglansen» gjorde med målløs og begeistret allerede fra første side. Dette er helstøpt krim, og en litterær godbit av de sjelden. Vi skal være enormt glad for at vi har slike som Jan-Erik James Knudsen, et stjerneskudd av en forfatter. La oss får mer av Jan-Erik James Knudsen, og ikke la det gå ni nye år før neste bok kommer.

  Terningkast: 6

  Boken kan bestilles hos din lokale bokhandel, eller direkte i vår nettbutikk her: http://forlagshusetivestfold.no/i-skyggen-av-straleglansen-jan-erik-knudsen

   

 • Fantastisk anmeldelse av "De udugelige" i Tønsberg Blad "Forbløffende kriminallitterær ferdighet som byr leserne det meste"

  Jan-Robert Henriksen kom med sin debutktim i begynnelsen av juli. Nå har han fått sin første anmeldelse, av kulturjounalist og bokanmelder Finn Stenstad i Tønsberg Blad. Han triller er femmer på terningen, og under overskriften: Dugelig krimdebutant med kriminelt skråblikk skriver han blant annet;

  Jeg henger bjella på katten umiddelbart: Med den actionfylte krimromanen «De udugelige» viser han at han innehar en forbløffende kriminallitterær ferdighet som byr leserne det meste; spenning, overraskelse, politifaglig innsikt og et skarpt, ofte humoristisk skråblikk på en etat og en virkelighet han kjenner til minst detalj.

  Forfatteren spenner opp et stort og fargerikt lerret. Handlingsrammen er i utgangspunktet knyttet til lokale forhold med politietaten i Tønsberg som kjerne, men med internasjonale forbindelseslinjer...

  … At forfatteren tar i bruk geografien til sjøs og til lands i Vestfold, gjør naturligvis romanen spesielt interessant for alle med tilhørighet til fylket. Men den har så mye mer enn det. Når JR Henrixen dessuten ved siden av den spenningsskapende handlingen også har et skråblikk med snert, ironi og humor som i særlig grad tas i bruk når han skildrer politiets indre liv, blir romanen et løfterikt debutarbeid.

  Les hele anmeldelsen her: https://www.tb.no/kultur/litteratur/anmeldelser/dugelig-krimdebutant-med-skarpt-skrablikk/r/5-76-852827

  Om boken:

  de udugeligeEn serbisk krigsfange som soner i Norge står sentralt og det åpenbare gir politiet tunnelsyn. For noen blir det jakt, for andre en kamp for å være profesjonelle, for de falske – et utstillingsvindu.

  Dagens politi står overfor grenseløs kriminalitet. Dette er en historie som tar for seg slik faenskap, samtidig som den speiler det mangfold som finnes i politikulturen. Den forteller om de ambisjonsrike, de utladete, de lojale, dilettanter, flinkiser, resignerte, men også vanlig politi med sterk etisk forankring og kjærlighet til mennesker. Romanen forener varm humor og den tradisjonelle krimsjangeren med autentisk politiarbeid. Henriksen maler ikke ut vold, men gir det vonde et sant ansikt. Dette er fiksjon med utgangspunkt i virkelige mennesker, de som kanskje handler i samme matbutikk som deg.

  Boken kan bestilles hos din lokale bokhandel, eller direkte i forlagets nettbutikk her: http://forlagshusetivestfold.no/de-udugelige-jan-robert-henriksen

 • Les om vår helt ferske debutant - JR Henrixen - i Tønsberg Blad

  Jan Robert Henriksen - eller JR Henrixen som han velger å kalle seg som forfatter - har brukt over to år på debutboka si, "De udugelige." Selv om han har fått gode tilbakemeldinger fra både redaktører og testlesere, så legger han ikke skjul på at han er både spent og nervøs på mottagelsen.

  henrixen i tb

  Nå er det likevel ingen vei tilbake, boken er i salg fra i dag, og vi er ganske sikker på at leserne vil ta den varmt imot.

  Du kan lese intervju med den spente debutanten i Tønsberg Blad her: https://www.tb.no/kultur/litteratur/farder/eks-politimannen-har-brukt-to-ar-pa-sin-forste-krimroman-skrekkelig-nervos/s/5-76-836516

  Om boken:

  de udugeligeEn serbisk krigsfange som soner i Norge står sentralt og det åpenbare gir politiet tunnelsyn. For noen blir det jakt, for andre en kamp for å være profesjonelle, for de falske – et utstillingsvindu.

  Dagens politi står overfor grenseløs kriminalitet. Dette er en historie som tar for seg slik faenskap, samtidig som den speiler det mangfold som finnes i politikulturen. Den forteller om de ambisjonsrike, de utladete, de lojale, dilettanter, flinkiser, resignerte, men også vanlig politi med sterk etisk forankring og kjærlighet til mennesker. Romanen forener varm humor og den tradisjonelle krimsjangeren med autentisk politiarbeid. Henriksen maler ikke ut vold, men gir det vonde et sant ansikt. Dette er fiksjon med utgangspunkt i virkelige mennesker, de som kanskje handler i samme matbutikk som deg.

  Boken kan bestilles hos din lokale bokhandel, eller direkte i forlagets nettbutikk her: http://forlagshusetivestfold.no/de-udugelige-jan-robert-henriksen

   

 • Krimdebutant fra Stavern skriver krim for barn med spennende handling fra hjembyen

  I forrige uke debuterte Rune Sørlie som skjønnlitterær forfatter, med boken "Ingvild og loftets hemmelighet". Handlingen foregår i og rundt Stavern, blant annet er det gamle garnisonsykehuset en viktig plass. I dag kan du lese om den spente forfatteren i Østlandsposten:

  rune i øpLes hele intervjuet her: https://www.op.no/kultur/litteratur/boker/da-rune-fant-ei-gammel-bjorneklo-pa-loftet-fikk-han-en-id/s/5-36-602485

  Om boken:

  ingvild-cover12 år gamle Ingvild skal sammen med venninnen Camilla overnatte alene på foreldrenes hytte ytterst i havgapet like utenfor den gamle militærbyen Stavern. Men et forrykende uvær og et skremmende møte blir starten på et mysterium med dramatisk forhistorie: Ingvild kommer på sporet av en skjult skatt som ble gjemt bort av en 8-åring i 1853. Dette fører venninnene til det gamle Garnisonssykehuset fra 1750-årene, hvor tiden har stått stille. Bygget skal vise seg å holde på en hemmelighet som alle andre for lengst har glemt. De to møter store utfordringer, men uventet hjelp lusker rundt dem.

  En nervepirrende familiegrøsser for barn og ungdom i alderen 8 til 14 år. Boken tar oss med inn i historiens spennende fortid, og viser at kanskje har olde- og besteforeldre en historie å fortelle.

  Boken kan du bestille hos din lokale bokhandel, på Kunstgalleriet i Stavern eller direkte i forlagets nettbutikk her: http://forlagshusetivestfold.no/ingvild-og-loftets-hemmelighet-rune-sorlie

 • Frode Eie Larsen på lanseringsturne

  Frode Eie Larsen reiser på onsdag ut på en omfattende lanseringsturne for På overflaten flyter vannliljene:

  Du kan treffe forfatteren i flere byer og fylker -- sjekk planen over for når han dukker opp i nærheten av deg! 

 • Lille Linerle er omsider flygeferdig. Det tok tretten år.

  Myriam H Bjerkli forteller at første versjon av det som nå er blitt til kriminalromanen «Lille Linerle» ble påbegynt i 2004. I august 2006 var første versjon ferdigskrevet, Den nye kriminalromanen handlet om lille Mari, ei jente på sju år som en regntung høstdag forsvinner fra en strand på grensen mellom Larvik og Sandefjord. Politiet konkluderer med at jenta har druknet, men leseren får vite sannheten. Mari er kidnappet og blir holdt fanget i en dyster kjeller.

  Den 23.08.2006 -  dagen Natasha Kampuch greide å rømme fra sitt lange fangenskap i Wien i Østerrike -  endrer planene seg.

  -          Da la jeg vekk det manuset, forteller Myriam. – Jeg kunne umulig utgi en bok som hadde så mange fellestrekk med det som hadde skjedd i Østerrike. En ting var å skrive om det i en bok, men det å få bekreftet at noe lignende også hadde skjedd i virkeligheten … Det var en forferdelig vond sak, og selv om første utkast allerede var ferdigskrevet, så ville det å gi den ut da virke altfor spekulativt.

  Senere kom det flere bøker om småjenter som var «tatt» - både skjønnlitterære romaner og bøker fortalt av ofrene selv.  Noen år senere begynte Myriam derfor å jobbe med manuset igjen.

  -          Nå var spørsmålstillingen en helt annen, sier Myriam og ler. – Hvorfor i alle dager skulle jeg gi ut enda en bok om et barn som var blitt borte? Hva kunne jeg skrive, som ikke allerede var skrevet? Men Mari, jenta som satt innesperret i kjelleren, ga meg aldri helt fred Det høres selvfølgelig ut som en klisje, men jeg hadde egentlig ikke noe annet valg enn å fullføre boken. Lille Mari sto rett og slett i veien hver gang jeg prøvde å skrive noe annet skjønnlitterært. 

   Boken har gått gjennom mange runder siden det første utkastet var ferdig, men før påske kommer den omsider til å være i handelen.  Myriam er selvfølgelig spent på mottagelsen.

  -          Jeg tror jeg har greid å skape en spennende bok, sier hun, - og tilbakemeldingene jeg har fått fra testleserne tyder også på det. Men boken er ganske mørk, jeg er ikke sikker på om det er det leserne der ute ønsker seg. Hun ler. – Jeg skulle absolutt ønsket at jeg kunne skrevet noe muntrere, om et hyggelig tema, kjærlighet kanskje? Hun rister på hodet. - Men det ligger visst ikke helt for meg…

  Lille-Linerle-FB-Cover-Full

  Hovedpersonen i Myriams ferske roman, Mari, vokser opp uten en pappa.  Savnet er stort, men når det dukker opp en mann som sier han er faren hennes, så blir det slett ikke som sjuårige Mari håper. Isteden blir hun kidnappet og forsvinner. Romanen er selvfølgelig ren fiksjon, men Myriam er opptatt av at tematikken i boken er viktigere enn noensinne.

  -          De siste årene har det blitt oppdaget flere lignende saker.  Nå nylig den svenske legen som kidnappet en kvinne med planer om å holde henne - og flere andre kvinner – fanget i en spesiallaget bunkers over lengre tid. Hvert eneste år forsvinner det et stort antall barn verden rundt. Mange av dem vet vi ender i prostitusjon eller regelrett slavevirksomhet, andre blir bare rett og slett borte. Plottet til boka mi ble skrevet lenge før den største asylstrømmen inntok Norge, og Mari er et norsk barn, men i Europa har minst 10 000 mindreårige asylsøkere rett og slett forsvunnet, og bare i Norge har 781 barn blitt borte siden 2013. Av de er 178 enslige asylsøkere, helt uten omsorgspersoner rundt seg. Bare i fjor forsvant det 49 stykker. Hvor ble det av dem? Har de reist tilbake til landet de kom fra? Livnærer de seg på kriminalitet eller prostitusjon på gata i en eller annen storby? Eller har noen rett og slett lokket dem med seg og holder dem fanget? Det vet vi ikke, og ingen – ikke engang politiet - leter etter dem.

  Myriam er tydelig engasjert.  

  – Det er i det hele tatt altfor mange barn som opplever overgrep, bare se på «Dark roomsaken som politiet driver å ruller opp i disse dager, der over femti norske menn foreløpig er siktet.  Selv om de fleste av ofrene deres ikke blir holdt fanget i mørke kjellere, så er det skremmende mange barn som lever i en alltid tilstedeværende usikkerhet, der trusselen kanskje er en av deres nærmeste, personer alle rundt dem liker, personer barna kanskje selv også er glad i. Vi har hørt om Stocholmsyndromet, hvordan selv voksne i løp av ganske kort tid kan la seg hjernevaske av personer som har makt over dem.  Så hva gjør det med et lite barn på sikt, når den de kanskje er mest glad i, også er den som er farligst for dem?

  Er den slemme bare slem? Og den snille bare snill?

  - Det er noe av det som er drivkraften i historien min, og egentlig i det meste jeg skriver. Hva skjer med oss, når vi blir presset? Hvordan reagerer vi? I en roman heter det seg at det må være en utvikling, at hovedpersonen bør lære noe, endre seg, og da helst til det bedre. Men i virkeligheten så er det jo ikke nødvendigvis det som skjer. Tvert imot, altfor mange gjør jo akkurat de samme feilene, om og om igjen.  For eksempel jenter som stadig forelsker seg samme type «feil» menn, og aksepterer å bli behandlet dårlig, gang på gang … Og selv om det høres oppløftende ut, er det nå så sikkert at motgang gjør sterk?  Fungerer det ikke vel så ofte tvert om, at den gjør oss svak og usikre og får oss til å miste troen på oss selv? Og er et offer bestandig bare er en snill og hyggelig person som vi skal sette pris på og like? Er den slemme bare slem? Og den snille bare snill? De personene man er glad i, er det ikke like ofte til tross for alle feilene deres, som på grunn av at alt det positive ved dem? Myriam smiler. – Hvis «Lille Linerle» - i tillegg til å gi noen timer underholdende lesning – også kan starte noen slike tankerekker hos i hvert fall noen av leserne, da har jeg oppnådd det jeg vil. Da blir jeg glad.

   ***

   Lille Linerle lanseres offisielt den 24.03.17, men er i salg fra denne uken. Boken kan kjøpes her.

  Lille Linerle omslag - HØY – Kopi

   

   

   

 • "På overflaten flyter vannliljene" er kommet

  Frode Eie Larsens siste kriminalroman, På overflaten flyter vannliljene, er endelig kommet på lager. Forfatteren selv er storfornøyd med boken og er spent på hva alle leserne vil syns! 

  frode

  Boken lanseres på Arena Larvik i mars og du kan selvsagt kjøpe den allerede nå i vår nettbokhandel her

 • LIV Forlags vårkatalog er klar!

  LIV Forlags vårkatalog er nå ute, med titler som kommer frem mot sommeren:

  Katalogen inneholder noe for enhver smak: Her er tre krimbøker; en roman; to poesiutgivelser; en biografi; en fotobok; seks barnebøker -- hvorav den ene er dikt for barn; antologien Dødelig dose i Årets krim-serien, med noen av landets fremste krimforfattere og helt nye talenter; samt pocketutgaven av Krigsseilernes barn

  Klikk for å lese: 

1-10 of 13

Side:
 1. 1
 2. 2