kulturråd

 • "I skyggen av stråleglansen" er kjøpt inn av Kulturrådet og på vei til et bibliotek nær deg!

  Vi gratulerer vår forfatter Jan-Erik James Knudsen med Kulturrådinnkjøp av boken "I skyggen av stråleglansen." Selv om vi selvfølgelig mente at boken burde kjøpes inn, så er det bestandig godt å få det bekreftet. Det betyr at bøkene nå er på vei til alle landets bibliotek, både i papir og i ebokformat.

  Om boken:

  cover i skyggen av stråleglansen – KopiI Oslo flykter den unge jenta Amalie fra ukjente forfølgere. Når hun dagen etter blir funnet, kobles Kripos inn. Etterforskningen fører spesialetterforskerne Eddie Samson og Bernhard Fiske fra Kripos til Tommy Brenne, en ung norsk mann, som Amalie har prøvd å komme i kontakt med. Hun hevder å sitte på sensitive opplysninger om Tommys irske far.

  I en overnasjonal rolle sitter Europol, som pådrivere i en mangeårig og omfattende etterforskning rettet mot pedofile nettverk i Europa – Operasjon Redning. Den britisk-irske grenen av denne etterforskningen jakter på et internasjonalt VIP-nettverk med røtter som går helt tilbake til sekstitallet. Et nettverk som med stor sannsynlighet består av overgripere fra samfunnets øverste lag. Da Tommy Brenne, mot norsk politi sine advarsler, allikevel velger å reise over til den irske øya, blir Samson og Fiske sendt etter, for om mulig å forhindre at nok en tragedie skal utspille seg.

  Mye tyder på at de to norske etterforskerne har kommet for sent. En rekke dominobrikker har begynt å falle, og britisk og irsk politi forstår at sentrale aktører i det aktuelle VIP-nettverket er villige til å ta i bruk nesten et hvert middel for å beskytte seg selv.

  Boken kan kjøpes hos din lokale bokhandel, eller bestilles direkte i vår nettbutikk her:

  http://forlagshusetivestfold.no/i-skyggen-av-straleglansen-jan-erik-knudsen

   

 • "Min mor døde barnløs" er innkjøpt av Kulturrådet

  Vi gratulerer vår forfatter Tore Tveit med Kulturrådinnkjøp av boken "Min mor døde barnløs." Selv om vi selvfølgelig mente at boken absolutt burde kjøpes inn, så er det bestandig godt å få det bekreftet. 

  min mor døde barnløs cover

  Om boken:

  Den førtidspensjonerte Skiens-læreren Knut Oskar Pedersen er en særing og en einstøing, men når han begynner å fundere over hvem moren hans var, som tilbrakte de seks første årene av hans liv på mentalsykehus, og som deretter døde, begynner livet hans langsomt å endre seg. Han blir vennligere innstilt overfor naboene, og ikke minst, han får bedre kontakt med faren, som alltid har vært en lukket mann.

  Dette er en underfundig, morsom og rørende roman, skrevet av en forfatter med en lang rekke utgivelser bak seg.

  Boken kan kjøpes hos din lokale bokhandel eller bestilles direkte i vår nettbutikk herhttp://forlagshusetivestfold.no/min-mor-dode-barnlos-tore-tveit

 • Vi gratulerer våre dyktige debutanter med innkjøp hos Kulturrådet!

  Vi har nå fått beskjed om at tre av bøkene vi ga ut i fjor høst, er innkjøpt av Kulturrådet. John Olav Oldertrøens bok, Belials Infernoe ble innkjøpt allerede før jul, og i dag fikk vi beskjed om at også Vidar Sandems "Tiden går så fort at man tror den står stille" og Kjetil Karlsens "Jeg, Tuva og stemmen til Iron Maiden" også har passert det berømmelige nåløyet. Vi gratulerer alle tre!

  I disse tider, med mye fokus både på bestselgerforfattere som starter egne forlag, og hvor stadig flere småforlag blir borte eller kjøpt opp av de større og fokuset på noen få og kjente forfattere er større enn noen gang, så er det ekstra morsomt at alle tre forfatterne har debutert hos oss.  Sandem og Karlsen kom med sin første bok i høst, Oldertrøen debuterte hos oss i 2016 med Isilds vrede, en bok som også ble kjøpt inn. 

  gratulerer

  Innkjøpsordningen er viktig for de fleste norske forlag, men det koster å melde opp bøker til Kulturrådet, og vi har verken råd eller som mål å melde opp alle bøkene vi gir ut. Det er mange bøker vi mener er gode og har livets rett, som ikke passer inn i Kulturrådets kriterier. At innkjøpsordningen eksisterer og at flest mulig av de bøkene vi melder opp til Kulturrådet blir innkjøpt, er allikevel viktig av flere grunner. Det er selvfølgelig viktig fordi innkjøpsordningen sørger for at forfatteren får betalt og at forlaget får dekket utgiftene sine. Det er viktig fordi "smalere" bøker også kan bli utgitt, spredd og få en leserskare via bibliotekene.  Det kanskje aller viktigste er allikevel at det gjør at vi også neste gang vi får inn et lovende manus fra en helt ukjent forfatter, så tør vi kanskje enda en gang å ta sjansen på å bruke tiden, energien og pengene som skal til for å utvikle det vanligvis ganske uferdige manuset fram til ferdig bok.

  I en tid der selv de største forlagene som regel bare har noen få skjønnlitterær debutanter i året, og får inn så mange nesten ferdige manus fra drevne forfattere at de antagelig knapt har tid til å lese manus fra ukjente, er småforlag som oss ofte den eneste muligheten helt uerfarne forfattere har.

  I fjor hadde LIV Forlag seks skjønnlitterære debutanter totalt, i år har vi syv skjønnlitterære debutanter bare i vår, og flere følger til høsten. Halvparten av årets utgivelser er skrevet av debutanter. Antagelig har INGEN andre norske forlag flere debutanter enn oss. Det er vi stolte av!

  Vi ble kåret til Gasellebedrift i fjor, det betyr at vi har hatt en liten økonomisk økning for hvert år vi har eksistert. Allikevel kommer vi neppe noen gang til å bli rike på penger, til det er forretningsideen vår for kostbar. Det vi bedriver er nemlig en risikosport. Ingen forfattere trenger mer oppfølging, tålmodigere redaktører, mer konkret tilbakemelding og flere runder med manushjelp enn de som er helt ferske. I tillegg - etter utgivelsen så får debutantene vanligvis lite mediaomtale, få eller ingen avisanmeldelser, og bokhandlerkjedene tar dem sjelden inn. Salget er derfor oftest marginalt, en forfatter i Norge selger gjennomsnittlig færre enn 500 bøker  "over disk", en debutant enda færre. Det er heller ikke gitt at den første boken en forfatter gir ut, blir forfatterens beste. Det ville jo i grunn vært synd? Ferske forfattere trenger - akkurat som ferskinger i alle andre yrker - tid til å lære og utvikle seg. Derfor trenger de at noen våger å ta sjansen. At noen hjelper dem. Gir dem trygghet. Helt fram til ferdig bok. 

  Det er det vi i LIV forlag brenner for. Å utvikle nye stemmer, gi dem en sjanse, la dem få tid til å utvikle seg og bli til så gode forfattere som vi tror de kan bli.

  Og hvis DU synes det er verdifullt, så spør gjerne etter bøkene våre hos bokhandelen, eller besøk nettbutikken vår. Du finner dessverre sjelden bøkene fra småforlags debutanter i stabler på bokhandlernes bord, og du leser knapt om dem i media. Men jeg lover deg, tar du deg tid til å lete litt i katalogene våre, så finnes det virkelig perler der!

  Du kan jo begynne med å ta en titt på noen av våre "Kulturrådinnkjøpte" bøker:

  kultur1

   

3 artikler