kulturrådet

 • Vi gratulerer Pål-Erik Winther med Kulturråd-innkjøp av "Den tredje portal"

  Pål-Erik Winthers ungdomsbok  "Den tredje portal" er vedtatt innkjøpt av Kulturrådet. Det betyr - i tillegg til godkjenningen fra de kvalifiserte lesere i Kulturrådet - at den spennende fantasyboken blir å finne i alle landets biblioteker. Vi gratulerer forfatteren med en fin førjulsgave!

  Om boken:

  den tredje portalSebastian skal tilbringe sommerferien på besteforeldrenes gård. Ferien begynner fint, med sol, bading og en gryende forelskelse i Isabelle, som bor på øya. Men det ligger en mørk skygge over det lille samfunnet. Elleve år tidligere forsvant et tvillingpar nesten uten et spor. De ble aldri funnet igjen. Hva skjedde egentlig med de to, og hvorfor ble det funnet spor etter dem i besteforeldrenes skog?

  Om nettene ser han flakkende lys i skogen og en fremmed mann som lusker rundt huset. Sebastian og Isabelle mistenker at de mystiske hendelsene er forbundet med barna som forsvant og bestemmer seg for å finne ut hva som skjedde. Da de snubler over en hule i skogen, går det ikke lang tid før det som skulle være et harmløst eventyr, blir alvor. Sporene etter tvillingene fører dem til en verden mange lysår unna, og plutselig er de i livsfare.

  Boken kan bestilles hos din lokale bokhandel, eller direkte i vår nettbutikk her: http://forlagshusetivestfold.no/den-tredje-portal-pal-erik-winther

   

   

 • Kristine Hardebergs debutroman "De uskyldige" er kjøpt inn av Kulturrådet!

  Det er ingenting som gleder oss mer enn når vi  greier å få debutanter og romanene deres til å skinne. Og det har i sannhet skjedd med "De uskyldige", debutromanen til Kristine T. G. Hardeberg. Hun har - siden romanen kom for få uker siden - vært med på diverse litteraturarangementer, bokbad og signeringer. Hun har mottatt en rekke svært gode anmeldelser, og i dag fikk vi også beskjed om at romanen er innkjøpt av Kulturrådet. 

  Vi gratulerer den dyktige og driftige forfatteren og er glade og stolte på hennes vegne!

  Om romanen:

  de_uskyldige"Vi er heldige, sa han, og stirret ut i luften, – som kan bo akkurat her! Som kan gå på disse brosteinene som er tråkket flate og glatte gjennom hundrevis av år, av mennesker med evigheten som mål og hele verden som perspektiv."

  Sandra leter etter faren sin, en jakt som fører henne fra en liten bygd på Vestlandet til Firenze i Italia, byen som er hennes eneste spor. Men, søket etter faren skal vise seg å avsløre sjokkerende hemmeligheter om begge foreldrene. Under buegangene i Europas aller første barnehjem opplever Sandra hvordan historie og nåtid henger sammen, hvor sterkt båndet mellom mor og barn kan være.

  For parallelt med Sandras historie følger vi også Teresa, en oppvakt jente i frigjøringskrigens Italia, en tid da muligheter og begrensninger går hånd i hånd. Mest av alt ønsker hun seg utdannelse, men følgene vil bli skjebnesvangre for henne – og for Sandra. Er det mulig å stole på et annet menneske?

  De uskyldige handler om livsvalg og tilhørighet, om mysterier og håp.
  Bli med inn i inn i de trange gatene i en av de viktigste italienske renessansebyene i denne gripende slektsromanen som portretterer både skjørheten og styrken i det å være en familie.

  Boken kan du bestille hos din lokale bokhandel, eller direkte i vår nettbutikk her: http://forlagshusetivestfold.no/de-uskyldige-kristine-t-g-hardeberg

   

 • Vi gratulerer debutant Heidi Auensen med Kulturrådinnkjøp og opptrykk!

  Vi gratulerer vår debutant Heidi Auensen med strålende nyheter. Hennes debutroman, "Jenta med den grønne skjorta" er både innkjøpt av Kulturrådet og kommer i nytt opptrykk allerede en snau måned etter utgivelsen.

  opptrykk

  Det betyr at den rørende og tankevekkende romanen om Arisa som måtte rømme fra krigen på Balkan blir å finne på alle landets biblioteker. 

  Vi gleder oss sammen med forfatteren!

  heidi og arisa

  Om "Jenta med den grønne skjorta:"

  cover_jenta_med_den_gr_nne_skjortaDa jugoslaviske Arisa var åtte år, sluttet hun plutselig å vokse, og hun måtte forberede seg på å leve et annet liv enn hun hadde håpet og ønsket. For resten av livet i en åtteårings kropp.

  ***

  Som i en lang og bratt trapp, trinn for trinn, til slutt bare en stige, klatret jeg motvillig oppover mot erkjennelsen av at det faktisk ville være en mulighet for at livet mitt ble akkurat slik. At jeg aldri skulle bli som de andre. Jeg ville alltid være en outsider, en raring, en patuljak som ikke engang var en riktig dverg. Og dermed kunne det virkelig komme til å skje, at jeg aldri, i hele livet mitt, ville komme til å bli en person som en annen person kunne elske.

  ***

  Det skulle likevel ikke bli den største utfordringen Arisa opplever. Da borgerkrigen startet i Jugoslavia, måtte hun flykte sammen med familien sin. De hadde feil tro.

  ***

  Barndommen var over. Bekymringene over hvor stor eller liten jeg var, eller om jeg noen gang kom til å bli større, var borte. Ingen mobbet meg for størrelsen lenger; jeg merket det i alle fall ikke, for vi brydde oss ikke lenger om luksusproblemer. Vi hadde annet å tenke på. Det var krig. Jeg snudde meg en siste gang og så oppover stien, tok kofferten min i den ene handa og tante i den andre. Husene våre forsvant i skumringen. Flokken av mennesker begynte langsomt å bevege seg mot bussene som stod og ventet nede på den store hovedveien. Ingen lys var på, og bare det mørke omrisset av hjemmet vårt var synlig. Alt vi eide, var gjemt eller pakket inn. Alt vi heretter skulle eie, var hverandre og det vi hadde klart å pakke ned i fire kofferter og en gammel sekk.

  ***

  Dette er en roman om Arisa Dizdarevic’ som sammen med familien sin kom som flyktning til Norge i 1993. Vi følger henne fra hun blir født i Jugoslavia på slutten av syttitallet til hun som 35-åring lever som en helt vanlig trebarnsmor i Norge. Boken er ingen dokumentar, men Arisas egne erindringer av sin barndoms historie, fritt gjenfortalt og omskrevet til romanform av forfatter Heidi Auensen.

  Boken kan bestilles hos din lokale bokhandel, eller direkte i forlagets nettbutikk her: http://forlagshusetivestfold.no/jenta-med-den-gronne-skjorta-heidi-auensen

   

 • Novellesamlingen "Kysten i ditt liv" er innkjøpt av Kulturrådet

  I dag fikk vi den hyggelige beskjeden om at enda en av våre titler er innkjøpt av Kulturrådet: Novellesamlingen "Kysten i ditt liv", skrevet av tretten av Norges beste kvinnelige novelleforfattere.

  Vi gratulerer alle forfatterne og ikke minst redaktøren deres, Lene Westeraas, som selv også har en novelle med i boken.

  Om novellesamlingen:

  kystenidittliv-coverI antologien "Kysten i ditt liv" finner du tretten forfattere, alle kvinner, som forteller historier tilknyttet begrepet kysten - eller? Gjennom dette knippet fortellinger blir leseren trukket gjennom ei linje, en grense, et havstykke. Det er tid for å se hvordan viker, bukter, strandgrotter og steiner leser seg inn i nye perspektiv og gir overraskende og undrende innblikk i et grenseland. Det er en klo og et vidd i spennet på denne antologien som strekker seg mellom disse permene.

  Her skriver Ane Høyem, Anne Gjeitanger, Astri Kleppe, Gro Dahle, Ingeborg Arvola, Kristin Bjørn, Marry Ailonieida Somby, Rawdna Carita Eira, Runa Fjellanger, Sigrid Merethe Hanssen, Olava Bidtnes, Lene E Westerås og Heidi Hjorteland

  Boken kan bestilles hos din lokale bokhandel, eller direkte i forlagets nettbutikk her: http://forlagshusetivestfold.no/kysten-i-ditt-liv-diverse

 • Vi gratulerer debutant Elin Dahling med Kulturrådinnkjøp av romanen "Opphav"

  Det er bestandig spennende å vente på å få svar på om bøker vi melder opp til Kulturrådet blir innkjøpt eller ikke.  Har vi vært dyktige nok, har rådene vi har gitt forfatteren være riktige? Og ikke minst, har vi og forfatteren evnet å skape en så god bok at den passerer Kulturrådets trange nåløye? Vi vet jo hvor hardt forfatteren har jobbet, og VI mener jo selvfølgelig at bøkene vi melder opp bør bli innkjøpt. Men man vet jo aldri …

  Desto mer gledelig er det når vi - som i dag - får positiv beskjed. Og ekstra morsomt er det når det er en debutant som blir innkjøpt!

  elin dahling bokbad1

  Vi gratulerer Elin Dahling med både innkjøp og en aldeles strålende roman!

   

  Om boken:

  cover_opphav30 år gamle Asta gjør det slutt med samboeren, selger leiligheten og sier opp jobben. Når videre studieplaner i Oslo går i vasken, setter hun kursen over det mektige Atlanterhavet, til brennheit sol, strender og jungel i Bahia, Brasil.

  Der møter hun Tiago, som synes verden virker stor og utilgjengelig, og mulighetene begrensede. Nysgjerrige og lidenskapelige finner de styrke, i hverandre og i historien, til å bryte kulturelle barrierer, til å skape seg ei framtid sammen. For de er ikke de første skjebnen fører over oseaner, de er ikke alene om å måtte finne nytt fotfeste, om å måtte leve et liv de ikke har forestilt seg.

  Handlingen i denne romanen spenner over 500 år og tre kontinenter. En fargerik fortelling, om intuisjon, lengsel, kjærlighet, og det universelle behovet for tilhørighet.

  Romanen kan bestilles i din lokale bokhandel, eller direkte i forlagets nettbutikk her: http://forlagshusetivestfold.no/opphav-elin-dahling

   

   

5 artikler