Les den rørende historien om Isabells sykdom og hvorfor det ble bok i denne ukens Norsk Ukeblad

Isabell var alvorlig syk i mange år, og startet å male for å ha noe muntert å tenke på. Fargerike lykketroll som fikk tankene hennes vekk fra den alvorlige sykdommen. Mamma Ann-Charlott ble inspirert av datterens malerier, og skrev små historier til. Dette ble til barneboken Regnbuedalen, med nettopp disse historiene og maleriene.

– Det finnes alltid noe positivt i det negative. Vi måtte se en positiv utgang og holde fast ved det. Her betydde klovnesmilene, fantasiverdenen og arbeidet med boken alt! Vi måtte glemme det vonde, og tviholde på smilet. Smilet kan ofte være det tyngste å bære ... Det er vel derfor det sies at klovnens smil skjuler tårer. De ligger aldri langt unna. Men vi klarte det! sier Ann-Charlott til Norsk Ukeblad.

anncharlott i nu

Isabell er ikke 100 prosent tilbake på skolen ennå, og sliter litt med kvalme og hodepine på grunn av medisinene, men danser freestyle sammen med søstrene – og maler masse glade klovner på fritiden I dag henger også et av den unge kunstnerens klovnebilder på Rikshospitalets barneavdeling, hvor Isabell har tilbrakt så mange måneder av sitt lille liv. Hun håper det skal få andre små pasienter, og foreldre, til å smile tilbake.

Vil du kjøpe boken deres, så kan den bestilles her. 10 % av overskuddet går til Stiftelsen Sykehusbarn.

 Regnbuedalen - Ann-Charlott Gulbrandsen / Isabell Gulbrandsen

Legg igjen en kommentar