Les om "Fra Borro til Hel" i dagens Gjengangeren. Lisbeth Lysell debuterer med 400-siders roman fra vikingetiden i Borre.

Gjengangeren har intervjuet forfatteren av vår ferskeste utgivelse: Lisbeth Lysell med boken Fra Borro til Hel. Et must for alle som liker spennende historier fra vikingetiden. OG selvfølgelig for alle som bor i Borre og omegn:-)
 
lisbet i gjengangeren
 
Fra ” BORRO TIL HEL” er en historie som utspiller seg i Borre i Vestfold på slutten av 1000- tallet e. kr og fortsetter godt inn på 1100 tallet. I vikingtid har Borre vært et betydelig maktsenter, og her bor mektige mennesker. Landet er i en rivende utvikling, men ikke alle greier å henge med.

Live Bjørnsønn er ei helt vanlig bondejente, som vokser opp i Åsatroen på gården Skopheim i Borro. Tross farens motvilje gifter hun seg med nabogutten Robert Bjørnsønn. Sammen får de sønnen BIRK. Robert Bjørnsønns far, er ingen ringere enn lendmann Alfred Bjørnsønn i Viken, gift med sin Thora, en rik og mektig familie på Borre. Dette innebærer at mannfolkene drar ut på handelsreiser hele vinteren, kvinnene styrer alt hjemme og tar seg av gårdene. Hva mennene driver med i utlendighet er godt skjult og ikke for kvinnfolk- ører. Men ved en tilfeldighet får Live høre en samtale hun helst ville vært foruten.
Hun begynner å ane at det er litt mer enn handel disse menn driver med. All rikdom som kommer inn i Borre kan umulig stamme fra salg av mastetømmer til Tyskland?

 
***
 
Boken er skrevet av Lisbeth Lysell fra Borre, Hun har tråkket sine barnesko blant bygdeborger og gravhauger og fikk dermed tidlig interesse for historie. Hun har tidligere jobbet med elektronikk.
Fra Borro til Hel er hennes debut som forfatter.
 
***
 
Fra Borro til Hel - Lisbeth Lysell
Legg igjen en kommentar