lille linerle

 • Tre av våre bøker vant avstemning hos Bokelskere på Facebook

  Bokelskere.no på Facbook har hatt en avstemming på Facebook der de har bedt medlemmene om å stemme fram tre bøker som de mener fortjente mer oppmerksomhet. 780 medlemmer stemte, og  hele tre av våre bøker toppet og vant avstemmingen.

  bookis

   

  1. De uskyldige av Kristine T G Hardeberg

  2. I skyggen av stråleglansen av Jan-Erik James Knudsen

  3. Lille linerle av Myriam H. Bjerkli

   

  Her kan du lese mer om bøkene og begrunnelsen for at de vant: https://kampanje.bookis.com/lesetips/bokelskere2019-2?utm_source=Facebook&utm_medium=Feed&utm_campaign=Bokavstemning_2_10OKT19&fbclid=IwAR2-I3PFmsi_HEttuYwWXzQcgaMho77xae4jdvbaLJpoT6wHkrhDPhXYNiI

 • Vi gratulerer Myriam H. Bjerkli med nominasjonen til Maurits Hansen-prisen "Nytt blod."

  Den høythengende «Nytt blod»-prisen deles ut for 10. gang under Kongsberg Krim i slutten av oktober. Tre av fjorårets dyktigste debutanter har sluppet gjennom juryens nåløyet og er nominert til årets pris. De nominerte er Myriam H. Bjerkli (Lille linerle), Gunnar F. Klinge (Alma Mater) og Christin Rene Wold (Klovnejakten).
  Det står mellom en mørk og rystende psykologisk thriller, Norges første «universitetskrim» og en rendyrket gangsterroman.  Det er med andre ord tre forfattere med svært ulike ståsteder og uttrykk som kjemper om den gjeve prisen.

  nytt blod i øpMyriam H. Bjerkli er ingen novise som forfatter med blant annet barnebøker og diktsamlinger på CV’en, men «Lille linerle» er hennes første forsøk innen krimsjangeren. Debutboka forteller flere parallelle historier, som utspiller seg rundt den lille jenta Mari og hennes mor Sissel, som bor i Kodal ved Sandefjord. Forfatteren forteller med sterk innlevelse, uten å bli sentimental, om Mari som kidnappes og vokser opp i en kjeller. Skildringen av relasjonen mellom kidnapperen og ofret er et absolutt høydepunkt i boken og løfter den ut av krimsjangerens klisjeer.
  – Hun skildrer med med overbevisning det gruoppvekkende forholdet som utvikler seg mellom overgriper og offer, og de mest avskyelige scenene er antydet i hjerteskjærende bilder, skriver Dagbladets anmelder, Cathrine Krøger.
  Samtidig får leserne ta del i moren Sissels historie. Sissel er selvsagt desperat av sorg over datterens forsvinning, og tror hun har druknet. Hun søker trøst hos den fremgangsrike advokaten Petter, som hun flytter sammen med. Snart viser det seg at han heller ikke er den drømmeprinsen han gir seg ut for. Hans fortid skjuler dystre hemmeligheter, som to politietterforskere begynner å nøste opp i. Det leder frem mot en svært overraskende, og mange vi si kontroversiell slutt på en bok, skrevet av en forfatter med et dypt engasjement og et klart ønske om at folk bryr seg.

  Gunnar F. Klinge har en solid bakgrunn for å skrive vår første «universitetskrim» eller «humaniorakrim» som debutromanen «Alma Mater» også har blitt kalt. Han kan skilte med fire år som forskningsadministrator ved Det humanistiske fakultetet i Oslo og er i dag seniorrådgiver ved Høgskolen i Innlandet på Lillehammer.
  Med stor innsikt og solide historiske referanser retter Klinge søkelyset mot et miljø preget av krise, korrupsjon, skjulte nettverk og store interne konflikter. Han beskriver en intens maktkamp som handler både om fordeling av forskningsmidler og hvordan universitetet skal styres i fremtiden. Professorer og andre akademiske aktører går bokstavelig talt over lik for å beskytte egne interesser og komme seirende ut av denne striden.
  Klinges «helt» er den tidligere lederen av korrupsjonsenheten i Økokrim, Bjørn Falch som er satt på sidelinjen da det viste seg at ikke taklet jobben. På grunn av en hardtslående influensaepedemi kobles han likevel på etterforskningen da politiet får tips om et lik i en fryseboks samtidig som en velkjent akademiker er meldt savnet. Saken baller på seg da flere høytstående akademikere fra universitetsmiljøet blir myrdet, og Falch står overfor en komplisert etterforskning med mange ingredienser i form av avslørende avhandlinger, hemmelige selskaper og omfattende korrupsjon. Forfatteren har med andre ord utviklet en intrikat og godt komponert historie som gir oss et kritisk og tildels skremmende innblikk i en akademisk verden som er ukjent for de fleste av oss.

  Christian Rene Wolds bok «Klovnejakten» er en rendyrket gangsterroman som utspiller seg i det kriminelle miljøet i Oslo på begynnelsen av 2000-tallet. I likhet med Klinge vet han hva han skriver om. I seks år fra 1999 var han selv en del av hovedstadens kriminelle underverden inntil han tok skjeen i en annen hånd og utdannet seg til sosionom. I dag jobber han som bomiljøarbeider og miljøterapeut.
  Wold beskriver en verden der sex, dop og penger betyr alt. I boken møter vi tre småskurer. dørvakten og fikseren Kia, jålebukken Gianni og og rotehue Roger (alias «Tåka») som bestemmer seg for å smugle inn og selge et stort parti hasj. Samtidig jages de av russisk mafia og andre obskure aktører på jakt etter profitt. De kommer raskt i trøbbel og presses fra mange hold.
  Forfatteren legger ikke skjul på at at de tre karakterene har trekk fra han selv og at store deler av handlingen er inspirert av egne erfaringer. Dette er da også bokens store styrke. Wold gir oss et realistisk og troverdig innblikk i et miljø som de færreste kjenner eller har noe forhold til.

  FAKTA

  portrett myriam med bokMyriam Halden Bjerkli (født 3. januar 1963 i Tromsø) debuterte hos Gyldendal forlag med ungdomsboka Cyprianus i 2007.
  I 2009 kom bok nummer to, ungdomsboka Mickel i mål på Gyldendal forlag.[2]
  I 2010 ga hun ut foto- og faktaboken The Gambia, samt dikt- og maleriboken Rock`n roll, baby, et samarbeidsprosjekt med maleren Kari-Mette Astrup.
  Bjerkli har bidratt med fotografier i bøker, blader og aviser, samt er premiert i flere fotokonkurranser, både lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Hun har også deltatt på flere juryerte fotoutstillinger, blant annet i Norge, Italia og USA, samt hatt separatutstillinger i Sandefjord og Larvik.
  Bjerkli er forlagssjef i Forlagshuset i Vestfold, som består av de fire imprintforlagene Liv forlag, Lyst forlag, Jubel forlag og Forglemmegei forlag.

  Gunnar F. Klinge (f. 1976) er fra Oslo og bor i Lillehammer. Han har tilbrakt elleve år ved Universitetet i Oslo, hvorav sju som student og fire som forskningsadministrator ved Det humanistiske fakultet. I dag jobber han som seniorrådgiver ved Høgskolen i Innlandet.

  Christian René Wold (f. 1972) er sosionom og jobber som bomiljøarbeider og miljøterapeut. Han driver bl.a. med rus- og kriminalitetsforebyggende arbeid rettet mot ungdom. Wold er deltidsskuespiller og tidligere dørvakt på Head On, et legendarisk utested i Oslo på 90-tallet, da han også var del av de kriminelle miljøene han beskriver debutromanen Klovnejakten (2017).

  Artikkelen er hentet fra Kongsbergs krim sider.

  Krimfestivalen foregår fra 23 - 28 oktober, og  du finner programmet programmet for krimfestivalen ved å klikke HER.

 • Lille Linerle på topplisten over mestselgende norsk krim hittil i år

  Lille Linerle, skrevet av Myriam H. Bjerkli,er nå oppe i over 9 000 eksemplar, fordelt på hardcoverbøkene, pocketbøkene og nedlastede ebøker. Det er veldig bra for en debutkrim, og gøy å se at den så vidt snek seg med på  topplisten over mestselgende norsk krim hittil i år.

  Lille Linerle i dn

  hjemmesiden til forfatteren her, kan du lese flere titalls positive tilbakemeldinger fra avisanmeldere, bokbloggere, bibliotekarer, andre forfattere og dedikerte lesere.

   

  Om boken:

  Sju år gamle Mari leker på stranda utenfor huset der hun bor. Det er en regntung oktoberdag og mamma har besøk av den nye kjæresten sin, Petter. Mari liker ham ikke. Hun drømmer om at den ordentlige pappaen hennes - som hun bare husker fra et sort-hvitt-bilde hun har på natt- bordet - en dag skal komme på besøk.

  – Pappa? Er det deg?
  Stemmen skalv. Det siste ordet var knapt hørbart, ikke stort mer enn et lite håpefullt pust. Han nikket, bøyde seg ned og åpnet armene.

  – Ja, lille Linerle, selvfølgelig er det meg. Kom til pappa.

  Det finnes mange eksempler fra virkeligheten på unge jenter som blir holdt fanget av usle menn. Noen av dem i årevis. Ofte i mørke kjellere, i helt vanlige boligområder, der ingen aner hva som foregår innenfor naboens vegger. Kunne det samme skjedd i Kodal, det fredelige, lille tettstedet rett utenfor Sandefjord?

   ***

  lille linerle pocketDen innbundne boken er gitt ut på Liv forlag, pocketen er gitt ut på krimforlaget Goliat.

  Boken kan bestilles hos din lokale bokhandel, eller via forlagenes nettbutikker her:

  Klikk her for innbunden bok.

  Klikk her for å bestille pocketen.

   

 • Bøkene våre på topp-lister hos både Norli og Notabene!

  Mai har vært en hyggelig måned for et flere av bøkene våre.

  topp ti fakta norliDenne uken finner du "Det begynner å ligne et liv" , en bok skrevet om og for pårørende til rusavhengige, på femteplass på Topplisten over faktaboksalg hos Norli.

   «Det er en sterk bok Unni Ranheim har skrevet om pårørende til rusmisbrukere. Historiene gjør inntrykk, tårene triller. Det er så mye smerte, skam og sårbarhet. Så mye omsorg, empati og godhet. Så mye skuffelse og kjærlighet, så mye håpløshet og håp. Å være pårørende til en rusavhengig er krevende fordi mange følelser kommer i kok: En elsker og en hater.»

  Olaug Vervik Bollestad (Krf.), leder av Helse- og Omsorgskomiteen på Stortinget har skrevet forordet i boken.

  Merete Almås er ruskoordinator og selv pårørende. Hun spør seg om hun er snill eller dumsnill når hun stiller opp for broren sin? Og hjelper hun broren sin til å ruse seg på første klasse når hun stiller opp døgnet rundt? Merete ante ikke at brorens rusmisbruk gjorde henne syk.

  "Det begynner å ligne et liv …" handler om pårørende til rusmisbrukere og deres hverdag. Mødre, fedre, besteforeldre, søsken, voksne barn og venner forteller i boken om sykdom, om kjærlighet, om sorg, om utholdenhet, om torpedoer, om tyveri, om svik og atter svik, om lettelsen når den rusavhengige sitter inne, og om skammen. Skammen over ikke å fikse livet, over å være en pårørende – og over at man skammer seg. Og ikke minst, om fortvilelsen over ikke å bli sett og få hjelp fra helsevesenet. Belastninger skapes, stressnivået øker og spenningene setter seg i kroppen. I tillegg til alle de pårørende møter du også en biskop, forskere, helsepersonell og ansatte i behandlingsinstitusjoner og organisasjoner.

  FORSIDE Det begynner å ligne et liv

  Du kan bestille boken hos din lokale bokhandel, eller direkte i vår nettbutikk her: http://forlagshusetivestfold.no/det-begynner-a-ligne-et-liv-unni-ranheim

   

  toppliste-notabeneog i uke 20 toppet krimthrilleren Lille Linerle pocketsalgslisten til Notabene. 

  Sju år gamle Mari leker på stranda utenfor huset der hun bor. Det er en regntung oktoberdag og mamma har besøk av den nye kjæresten sin, Petter. Mari liker ham ikke. Hun drømmer om at den ordentlige pappaen hennes - som hun bare husker fra et sort-hvitt-bilde hun har på natt- bordet - en dag skal komme på besøk.

  – Pappa? Er det deg?
  Stemmen skalv. Det siste ordet var knapt hørbart, ikke

  stort mer enn et lite håpefullt pust. Han nikket, bøyde seg ned og åpnet armene.

  – Ja, lille Linerle, selvfølgelig er det meg. Kom til pappa.

  Det finnes mange eksempler fra virkeligheten på unge jenter som blir holdt fanget av usle menn. Noen av dem i årevis. Ofte i mørke kjellere, i helt vanlige boligområder, der ingen aner hva som foregår innenfor naboens vegger. Kunne det samme skjedd i Kodal, det fredelige, lille tettstedet rett utenfor Sandefjord?

  Du kan bestille Lille Linerle som Pocket i din lokale bokhandel, eller innbundet i vår nettbutikk her: http://forlagshusetivestfold.no/lille-linerle

   

 • Tre utsolgte bøker, nå tilgjengelig i nytt opplag!

  De første fire månedene av året var gode salgsmåneder, noe som gjør at vi har solgt oss tom på flere av titlene våre. Tre av dem - "Hvordan gi litt mer f*en", "Lille Linerle" og "Wilma har to mammarer" er fremdeles sterkt etterspurt, og de er derfor nå tilgjengelig i nytt opplag. Så hvis du har vært i bokhandelen og fått beskjed om at de var utsolgt, nå er de igjen på lager.

  n

  Du kan selvfølgelig også bestille dem direkte i nettbutikken vår her.

  wilma_har_to_mammaercover_hvordan-gi-litt-mer-faenlillelinerle-utenblurb

 • Strålende tilbakemeldinger og opptrykk for Lille Linerle

  Etter kun to uker i salg har glitrende kritikker spredd via «munn-til-munn-metoden» gjort at Myriam H. Bjerklis debutkrim «Lille Linerle» allerede må trykkes opp i annet opplag.

  - Vi var nok litt beskjedne med førsteopplaget, forteller Myriam H. Bjerkli og ler. – Liv forlag er et lite forlag, så vi snakker ikke akkurat Nesbø-opplag. Men vi trykket opp 2800 bøker og siden en norsk debutant vanligvis selger i gjennomsnitt ca 300 bøker, så regnet vi med at det skulle holde i hvert fall fram til sommeren. Men etter at flere av de mest kjente bokbloggerne i Norge, blant annet den kanskje aller mest kjente, Geir Tangens Bokbloggeir.com skrev noen fantastiske anmeldelser og trillet femmere og seksere på terningen, så ble etterspørselen større enn håpet. Hun smiler. – Og det er selvfølgelig hyggelig.

  anmeldelser linerle

   

  Boken har vært tilgjengelig for salg i rundt to uker, men den offisielle lanseringen foregikk for fullsatt Forlagshus i helgen, 24.mars.

  - Jeg har allerede fått noen flotte tilbakemeldinger fra bokhandlere som har tatt inn boken, men de fleste bøkene er til nå solgt rett fra forlaget eller i dagligvarebutikker. På den måten blir ikke boken synlig på de vanlige salgslistene, noe som kanskje igjen hadde ført til ytterligere etterspørsel. Hun smiler igjen. – Det er jo litt synd, men på den annen side så er det jo bra for forlaget, for da forsvinner ikke fortjenesten til andre ledd. 

  bokelskere to

   

  Lille Linerle ligger akkurat nå på andreplass på en annen populær liste, på det godt besøkte nettstedets Bokelskere.no liste over «mest populære bøker.»

  - Det ville jeg først ikke tro da jeg ble tipset om det, men da jeg klikket meg inn for å se, så stemte det jo.  Lille Linerle lå på andreplass, bare «slått» av Jo Nesbø … Myriam ler. – Det er nesten litt surrealistisk …

  Akkurat nå finnes det rundt 300 bøker igjen på lager, men forlaget håper at det nye opplaget skal være tilgjengelig omtrent 6. april.

  ***

  Tilbakemeldinger fra bibliotekarer og bokhandlere:

  ***

  «Spennende bok, godt språk og troverdige karakterer.  Dette bør bli en bestselger!»  – Ellen Engen¬Medlie, Nordlands fylkesbibliotek
   
  ***

  Lenge siden jeg har lest noe som til de grader engasjerte meg! Grusomt og vondt, men akk så spennende!  – Eli Persson, Notabene Eikunda

  ***

   «Spennende og velskrevet.  Fantastisk slutt!»  – Kirsti Opstad, bibliotekar.
   
  ***

  «Meget god! Du klarte å holde på meg gjennom hele boka! Språket var godt, veldig presist, rett på. I kapittel etter kapittel dro du meg gjennom boka med gode overganger og gode formuleringer. Troverdig skrevet, noen ganger i overkant spennende. Jeg selger gjerne denne boka!  -Trine Lise Waale, Norli Amfi Larvik.

  ***

  Hvis du ønsker å kjøpe boken, så kan den bestilles direkte fra forlaget her, hos din lokale bokhandel, eller hos diverse nettbokhandlere.

  lillelinerle-utenblurb

   

   

 • Lille Linerle ble lansert for fullt Forlagshus fredag 24 mars

  Forlagshuset på Skreppestad valgte å tyvstarte påsken med to krimboklanseringer i helgen. Først ut var Myriam H. Bjerklis krimbedut «Lille Linerle» som ble lansert for fullsatt sal fredag 24.03. Boken har allerede fått strålende kritikker av flere av Norges mest kjente bokbloggere, noe som selvfølgelig ikke la noen demper på festen.

  DSC_2389

   Kvelden ble innledet med en nydelig minikonsert av Hanne Ingersdotter, som også debuterte selv denne kvelden, med en helt nyskrevet og svært fengslende sang.

  Foto (c) Finn B Hansen Foto (c) Finn B Hansen

  Deretter ble den ferske krimforfatteren bokbadet av bibliotekar og litteraturformidler Kirsten F. Muhle, som selvfølgelig hadde lest romanen grundig, og tydelig latt seg berøre av skjebnene på boksidene.

  DSC_2411

  Forfatteren leste også to kapitler fra boken for et svært lydhørt publikum. Bjerkli var tydelig rørt over både oppmerksomhet og alle de positive tilbakemeldingene, men var også veldig klar på av at det ferdige resultatet ikke var noe «enkvinnesverk.»

  Foto (c) Finn B. Hansen Foto (c) Finn B. Hansen

  -          Jeg har hatt mange dyktige testlesere underveis, forteller hun. – Og ikke minst; uten min dyktige redaktør, Nina Grove Hansen fra Tønsberg, så hadde dette vært en langt dårligere roman. Jeg kan ikke få fullrost henne nok!

  DSC_2426

  Bokinspirator Liv Gade ba om ordet, og avsluttet den offisielle delen av kvelden med en forrykende skrytetale. – Jeg leser vanligvis ikke krim der handlingen rammer små barn, sa hun. – men da jeg først hadde begynt på denne, så var den helt umulig å legge fra seg.  Lille Linerle er både skremmende og spennende, og slutten er helt utrolig!

  DSC_2429

 • Fjes Tv har laget boktrailer til Lille Linerle. NB! Ikke for sarte sjeler ...

  Vidar Andersen / Fjes tv - har laget promotraileren til boken Lille Linerle. Vi er veldig fornøyde og synes Vidar har greid den vanskelige balansegangen med å få fram bokas dystre stemning, uten å gjøre det altfor skremmende! Allikevel, filmen er nok ikke egnet for sarte sjeler...
  ( Klikk nederst i høyre hjørne for å se den i fullskjermmodus. Og husk lyd...)

 • Lille Linerle er omsider flygeferdig. Det tok tretten år.

  Myriam H Bjerkli forteller at første versjon av det som nå er blitt til kriminalromanen «Lille Linerle» ble påbegynt i 2004. I august 2006 var første versjon ferdigskrevet, Den nye kriminalromanen handlet om lille Mari, ei jente på sju år som en regntung høstdag forsvinner fra en strand på grensen mellom Larvik og Sandefjord. Politiet konkluderer med at jenta har druknet, men leseren får vite sannheten. Mari er kidnappet og blir holdt fanget i en dyster kjeller.

  Den 23.08.2006 -  dagen Natasha Kampuch greide å rømme fra sitt lange fangenskap i Wien i Østerrike -  endrer planene seg.

  -          Da la jeg vekk det manuset, forteller Myriam. – Jeg kunne umulig utgi en bok som hadde så mange fellestrekk med det som hadde skjedd i Østerrike. En ting var å skrive om det i en bok, men det å få bekreftet at noe lignende også hadde skjedd i virkeligheten … Det var en forferdelig vond sak, og selv om første utkast allerede var ferdigskrevet, så ville det å gi den ut da virke altfor spekulativt.

  Senere kom det flere bøker om småjenter som var «tatt» - både skjønnlitterære romaner og bøker fortalt av ofrene selv.  Noen år senere begynte Myriam derfor å jobbe med manuset igjen.

  -          Nå var spørsmålstillingen en helt annen, sier Myriam og ler. – Hvorfor i alle dager skulle jeg gi ut enda en bok om et barn som var blitt borte? Hva kunne jeg skrive, som ikke allerede var skrevet? Men Mari, jenta som satt innesperret i kjelleren, ga meg aldri helt fred Det høres selvfølgelig ut som en klisje, men jeg hadde egentlig ikke noe annet valg enn å fullføre boken. Lille Mari sto rett og slett i veien hver gang jeg prøvde å skrive noe annet skjønnlitterært. 

   Boken har gått gjennom mange runder siden det første utkastet var ferdig, men før påske kommer den omsider til å være i handelen.  Myriam er selvfølgelig spent på mottagelsen.

  -          Jeg tror jeg har greid å skape en spennende bok, sier hun, - og tilbakemeldingene jeg har fått fra testleserne tyder også på det. Men boken er ganske mørk, jeg er ikke sikker på om det er det leserne der ute ønsker seg. Hun ler. – Jeg skulle absolutt ønsket at jeg kunne skrevet noe muntrere, om et hyggelig tema, kjærlighet kanskje? Hun rister på hodet. - Men det ligger visst ikke helt for meg…

  Lille-Linerle-FB-Cover-Full

  Hovedpersonen i Myriams ferske roman, Mari, vokser opp uten en pappa.  Savnet er stort, men når det dukker opp en mann som sier han er faren hennes, så blir det slett ikke som sjuårige Mari håper. Isteden blir hun kidnappet og forsvinner. Romanen er selvfølgelig ren fiksjon, men Myriam er opptatt av at tematikken i boken er viktigere enn noensinne.

  -          De siste årene har det blitt oppdaget flere lignende saker.  Nå nylig den svenske legen som kidnappet en kvinne med planer om å holde henne - og flere andre kvinner – fanget i en spesiallaget bunkers over lengre tid. Hvert eneste år forsvinner det et stort antall barn verden rundt. Mange av dem vet vi ender i prostitusjon eller regelrett slavevirksomhet, andre blir bare rett og slett borte. Plottet til boka mi ble skrevet lenge før den største asylstrømmen inntok Norge, og Mari er et norsk barn, men i Europa har minst 10 000 mindreårige asylsøkere rett og slett forsvunnet, og bare i Norge har 781 barn blitt borte siden 2013. Av de er 178 enslige asylsøkere, helt uten omsorgspersoner rundt seg. Bare i fjor forsvant det 49 stykker. Hvor ble det av dem? Har de reist tilbake til landet de kom fra? Livnærer de seg på kriminalitet eller prostitusjon på gata i en eller annen storby? Eller har noen rett og slett lokket dem med seg og holder dem fanget? Det vet vi ikke, og ingen – ikke engang politiet - leter etter dem.

  Myriam er tydelig engasjert.  

  – Det er i det hele tatt altfor mange barn som opplever overgrep, bare se på «Dark roomsaken som politiet driver å ruller opp i disse dager, der over femti norske menn foreløpig er siktet.  Selv om de fleste av ofrene deres ikke blir holdt fanget i mørke kjellere, så er det skremmende mange barn som lever i en alltid tilstedeværende usikkerhet, der trusselen kanskje er en av deres nærmeste, personer alle rundt dem liker, personer barna kanskje selv også er glad i. Vi har hørt om Stocholmsyndromet, hvordan selv voksne i løp av ganske kort tid kan la seg hjernevaske av personer som har makt over dem.  Så hva gjør det med et lite barn på sikt, når den de kanskje er mest glad i, også er den som er farligst for dem?

  Er den slemme bare slem? Og den snille bare snill?

  - Det er noe av det som er drivkraften i historien min, og egentlig i det meste jeg skriver. Hva skjer med oss, når vi blir presset? Hvordan reagerer vi? I en roman heter det seg at det må være en utvikling, at hovedpersonen bør lære noe, endre seg, og da helst til det bedre. Men i virkeligheten så er det jo ikke nødvendigvis det som skjer. Tvert imot, altfor mange gjør jo akkurat de samme feilene, om og om igjen.  For eksempel jenter som stadig forelsker seg samme type «feil» menn, og aksepterer å bli behandlet dårlig, gang på gang … Og selv om det høres oppløftende ut, er det nå så sikkert at motgang gjør sterk?  Fungerer det ikke vel så ofte tvert om, at den gjør oss svak og usikre og får oss til å miste troen på oss selv? Og er et offer bestandig bare er en snill og hyggelig person som vi skal sette pris på og like? Er den slemme bare slem? Og den snille bare snill? De personene man er glad i, er det ikke like ofte til tross for alle feilene deres, som på grunn av at alt det positive ved dem? Myriam smiler. – Hvis «Lille Linerle» - i tillegg til å gi noen timer underholdende lesning – også kan starte noen slike tankerekker hos i hvert fall noen av leserne, da har jeg oppnådd det jeg vil. Da blir jeg glad.

   ***

   Lille Linerle lanseres offisielt den 24.03.17, men er i salg fra denne uken. Boken kan kjøpes her.

  Lille Linerle omslag - HØY – Kopi

   

   

   

9 artikler