litteraturarrangement

 • Programmet til Stavern Litteraturfestival er ute!

  Da er programmet for Stavern Litteraturfestival ute, og du kan treffe flere av våre forfattere i løpet av denne helgen i månedsskiftet juni/juli, i tillegg til at vi også er delaktige i arrangementet av festivalen. Programmet er som følger:

   

   

  Fredag 30. juni:

  Kl. 17.00: Festivalåpning. Åpning ved ansvarlig redaktør og daglig leder i Østlands-posten Terje Svendsen.

  Kl. 17.15: Vestfoldkrim. Jørn Lier Horst, Frode Eie Larsen og Jan Mehlum i samtale om krim fra Vestfold.

  Kl. 18.30: Hvordan gi litt mer f*en. Geir Wigtil og Karianne Kalseth har skrevet bok om hvordan man har det i en hverdag fylt med stress, og hvordan lære å gi litt mer f**en.

  Kl. 20.00: Vigdis Hjorth. Forfatteren av den prisbelønte romanen Arv og miljøintervjues av kulturjournalist Merete Holtan Garté.

  Totalpris for alle arrangementer fredag:Kr. 200,- (alle avgifter / omkostninger inkludert). Billett for fredag kan kjøpes her

  Lørdag 1. juli:

  Kl. 12.00: Jørn Lier Horst i William Wistings fotspor. Vi gjentar de tidligere års kjempesuksess, og lar Horst ta oss med på busstur til åstedene fra hans kriminalromaner. Avreise fra Stavern Torg. Pris kr. 150,- (alle avgifter / omkostninger inkludert).

  Kl. 12.00: Torgeir W. Schanke: «I Mikkels lys». På tindebestigning i eget liv – ekstremsport på virkelig. Foredrag rundt boken «I Mikkels lys». Fri inngang.

  Kl. 13.30: Bokinspirator Liv Gade. Lover et forrykende og inspirerende foredrag om årets bøker. Gratis utlodning. Pris kr. 100,- (alle avgifter / omkostninger inkludert)

  Kl. 15.00: Detektivbyrå nr. 2. Bøkene om Detektivbyrå nr. 2 er Norges mest populære bokserie for barn. Her møter du Tiril, Oliver og Sporhunden Åtto. Mystiske saker er deres spesialitet! Bøkene er tegnet og fortalt av Hans Jørgen Sandnes og Jørn Lier Horst. Du møter dem begge i en morsom og spennende detek-halv-time. Fri inngang.

  Kl. 16.30: Jon Gangdal: «Bare en bod». Ekspedisjonleder i Himalaya og forfatter av boka «Jeg tenker nok du skjønner det sjøl» historien om Kristoffer, har nå også skrevet boken «Bare en bod». En fantastisk fortelling om hvordan søknaden ved å bygge en bod kan ta tre år – og til slutt bli behandlet i Stortingets kontrollkomité. Fri inngang.

  Kl. 18.00: Åsne Seierstad. Endelig i Stavern! Seierstad intervjues av bibliotekar Kirsti Elisabeth Falch Muhle. Pris kr. 150,- (alle avgifter / omkostninger inkludert).

  Kl. 19.30: Dag Solstad: «Vestfold i Litteraturen min». En av landets mest legendariske forfattere i samtale med Sigurd Ohrem. Pris kr. 150,- (alle avgifter / omkostninger inkludert).

  Kl. 21.30: Mingling på«Gule». En uhøytidelig time på «Gule» sammen med hverandre og noen av forfatterne. Fri inngang. Forfriskninger fåes kjøpt.

  Søndag 2. juli

  Kl. 12.00: Jørn Lier Horst - åpen skrivestue. Benytt anledningen til å besøke Horst i skrivestuen hans på Fredriksvern Verft. Kjøp en bok og få signatur, eller bevæpne deg med den «Gyldne revolver», og ta en selfie sammen med mannen bak William Wisting og skaperen av blant annet barnebøkene om Detektivbyrå Nr.2. Fri inngang.

  Kl. 12.00: Rune Sørlie - skjulte skatter. Busstur. Lokalhistorieforfatter av blant annet Stavernsminner, fotoarkivár og filmregissør Sørlie tar oss med på busstur i Brunlanes til kjente og ukjente bunkerser og krigsminner fra 2. verdenskrig. Avreise fra Stavern Torg. Pris kr. 150,- (alle avgifter / omkostninger inkludert).

  Kl. 13.00 - 18.00: BARNAS DAG med en rekke barnearrangement, musikk, bøker og morsom underholdning for både de helt minste og de litt større! ALLE barnearrangementene er GRATIS!

  Forlagshuset i Vestfold er stolt sponsor av Stavern Litteraturfestival 2017! Du får billetter til alle arrangementene i nettbutikken vår. 

 • Velkommen til lansering av romanen "Rettferd" på Bakklandet i Trondheim

  john1 Fredag 4. november inviterte forfatter John Ness til før-lanseringsfest på Rødbrygga i Stokmarknes.

  john4

  Et 30-talls mennesker fant veien, og forfatteren var strålende fornøyd med publikum, tilbakemeldingene han fikk, og ikke minst: boksalg.

  john3

  Fikk du ikke med deg førlanseringen?

  Du har fremdeles muligheten til å treffe forfatteren. Onsdag 9. november, inviteres det til lanseringsfest på Antikvariatet, Bakklandet i Trondheim klokken 19.00. 

   Arrangementet har fri inngang, og det blir mulighet for kjøp av signerte eksemplarer også her!

  Velkommen skal du være!

  john2

 • Mange ville høre Gry Kristin Karlsson på Blest festivalen i Tysvær

  grylansering-gryGry Kristin Karlson deltok på Blest festivalen hos bokkafeen i Aksdal Bok & Papir lørdag. Foran et lydhørt publikum kunne hun der - for første gang - presentere utdrag av sin ferske bok "En liter blod." 

  Jørgen Syvertsen forelsker seg i den vakre, men svært farlige Khazeema.
  Det skal vise seg at den lyshårede skjønnheten slettes ikke er en vanlig kvinne. Jørgens forelskelse er imidlertid sterkere enn frykten og selv det kan koste ham livet, er han villig til å gjøre alt for å vinne hennes gunst. På sin reise etter Khazeema, blir Jørgen kjent med finurlige karakterer. Noen er gode hjelpere, andre er med på å trekke ham inn i livsfarlige situasjoner. Jørgen får skylden for ugjerningene som hans nye bekjentskap står bak og havner på flukt for loven.

   

  lansering-gry-1

   

   

   

  Bestill boken her:

  en_liter_blod_-_forside_endelig

   

3 artikler