poesi

 • "Tigrene i Afrika" ble nylig lansert i Stockholm. Ny sjanse i Oslo den 29.11!

  "Tigrene i Afrika", korthistorier og dikt av Anne Bremnes ble lansert på i Stockholm 23.11.

  anne og gulla

  Det ble tid for bøker, vin og intervju/bokbad, under vert Anne Gro Gullas dyktige ledelse.  Anne Bremnes leste sine dikt og shortstories som både rev i hjertet og fremkalte latterbrøl

  tigrene under lansering

   

  ***

  For de som synes Stockholm var litt langt vekk, så byr det seg en nys sjanse i Oslo den 29.11, der det er bokens redaktør, Marte Østmoe, som vil bokbade den ferske forfatteren. Du finner link til arrangementet her.

  ***

  Om boken:

  cover tigrene i afrikaTigrene i Afrika er en samling dikt og kort-tekster.

  (…) så kom solen, og med en stripe av langsom lyd og spor våte av tjære forsvant slavene ut i ørkenen. Alt ble orange; tårnet, hekken, sollyset knuste vinglassene på kjøkkenet til østersgrå skall.

  Men ingen forstyrret feministene, de hadde tatt over suitene i øverste etasje. Der røyket de sigar, nå da disse rommene endelig var ledige.

  Alt var nytt. og om kvelden fikk de høre ryktet som gikk: At tigrene endelig hadde kommet tilbake til Afrika …

  ***

  Boken kan bestilles hos din lokale bokhandel, eller direkte i vår nettbutikk her: http://forlagshusetivestfold.no/tigrene-i-afrika-anne-bremnes

 • Stemningsfull og viktig boklansering av "Blomster og nødvendighet.

  DSC_2791 (1)

  Margareth Solbergs tredje diktsamlingen "Blomster og nødvendighet" ble lansert på Deichman Tøyen torsdag. Litt over 60 publikummere som kom og viste interesse for boka.

  DSC_2786 (1)

  Det ble en strålende kveld med introduksjon om den individuelle og strukturelle volden med hendelser fra militærdiktaturene i Latin Amerika på 70-80 tallet. urbefolkninger og andre som kjemper for rettigheter i dag.

  DSC_2788 (1)

  Og det universelle i dette. Om håpet ved de nye barna som kommer og kanskje henvender seg til verden på en annen måte.


  DSC_2775

  Kvelden startet med at Solbergs  barnebarn overrasket henne med "hujja for mommo". 

  DSC_2793 (1)

  Deretter leste skuespiller Anne Storrusten  diktutdrag fra boka, før musikerne Steinar Eraker og Børge Marchauser spilte Dylansanger som passet til kveldens tema, samt egenskrevet sang om Den demokratiske republikken Kongo med dens historie.

  DSC_2798 (1)

  Kvelden ble avsluttet med boksalg og signering. 

   Alle bilder er tatt av Eirik Olseng.

  Om "Blomster og nødvendighet":

  cover_blomster_og_n_dvendighetDette er en bok om å bli sett, navngitt og å huske. Om nødvendigheten av blomster.

  Fins det et håp med de nye barna som kommer?

  Kan de henvende seg til verden på en annen og bedre måte?
  Sangen om dødens kokker med sine oppskrifter.
  Sorgens epoker.
  Blomstenes trøst.
  Hvor mange?

  Jeg påstår.
  Blomstene må være en eng full. Av nødvendighet

  Boken kan bestilles hos din lokale bokhandel, eller direkte i forlagets nettbutikk her: http://forlagshusetivestfold.no/blomster-og-nodvendighet-margaret-solberg

 • Ingrid Gjelsvik debuterer med poesiboken "Andre ord for grønt."

  Det er bestandig en spesiell opplevelse å holde en fersk bok man selv har skrevet i hånden for første gang, og enda mer spesielt er det selvfølgelig når det er aller første gang. Dette er vår ferskeste debutant, Ingrid Gjelsvik, med poesiboken "Andre ord for grønt."

  ingrid gjelsvik2

  Ingrid Gjelsvik har tidligere hatt dikt på trykk i tre britiske antologier. Hun er opptatt av å formidle stemninger og skape bilder, som oppfordrer oss til å bruke fantasimusklene.

  Om boken:

  cover andre ord for grøntHvor mange vers har en ebbesang?

  Du vet aldri hva en onsdag kan gi før du går inn i den og spør.

  Hvem lever inne i de høye husene i Tokyo?

  Hvem kan du treffe langs en jernbanestrekning i det gamle Jugoslavia, eller mellom nipp og spring?

  Disse og andre spørsmål finner du kanskje svar på i denne boka.

  Det er bare å plukke, som solmodne tomater.

   

  Boken kan bestilles hos din lokale bokhandel, eller direkte i vår nettbutikk her: http://forlagshusetivestfold.no/andre-ord-for-gront-ingrid-gjelsvik

 • Fantastisk anmeldelse for "Tigrene i Afrika" i Lofotposten

  Anne Bremnes helt ferske bok "Tigrene i Afrika" har blitt anmeldt i Lofotposten, og konklusjonen er strålende:

  "KNALLSTERK BREMNES-BOK!"

  Stort bedre tilbakemelding kan neppe en bok få, og enda mer imponerende er det når man vet at det er Anne Bremnes sin debut som forfatter. 

   

  anne bremnes i lofotposten

  Om boken:

  cover tigrene i afrikaTigrene i Afrika er en samling dikt og kort-tekster.

  (…) så kom solen, og med en stripe av langsom lyd og spor våte av tjære forsvant slavene ut i ørkenen. Alt ble orange; tårnet, hekken, sollyset knuste vinglassene på kjøkkenet til østersgrå skall.

  Men ingen forstyrret feministene, de hadde tatt over suitene i øverste etasje. Der røyket de sigar, nå da disse rommene endelig var ledige.

  Alt var nytt. og om kvelden fikk de høre ryktet som gikk: At tigrene endelig hadde kommet tilbake til Afrika …

  Boken kan bestilles hos din lokale bokhandel, eller direkte i forlagets nettbutikk her: forlagshusetivestfold.no/tigrene-i-afrika-anne-bremnes

   

 • Strålende anmeldelse for Melissa Heklands "To skritt frem ett tilbake"

  Melissa Hekland debuterte i for et par uker siden som forfatter med poesi- og maleriboken "To skritt fram, ett tilbake", utgitt på Forglemmegei forlag. Denne uken kom den første anmeldelsen, skrevet av bokbloggeren Beathes Bokhjerte. Hun har latt seg fascinere av både tekster og bilder og skriver bl.a: 

  "Allerede på de første sidene i boken nikket jeg gjenkjennende til det som ble sagt, for det er sant det som står der og kanskje det er selvfølgelig også men akk så godt det er å få slike påminnelser som dette. Jeg anbefales denne diktsamlingen, en spennende debut og jeg håper på mer."

  Hele anmeldelsen kan du lese her: https://beathesbokhjerte.no/2018/07/04/sommerlesing4-som-svaler-kom-de-to-skritt-frem-ett-tilbake/

  melissa

  Fredag 22 6 hadde hun boklansering på Kafe Kroken i Lonevåg, der hun - i tillegg til å presentere selve boken - også bød på maleriutstilling.

  melissa 3

  Et femtitalls bøker ble solgt, men de som ikke fikk med seg selve lanseringen, fikk en ny mulighet til å skaffe seg signert bok helgen etter. Lørdag 30 juni var forfatteren nemlig å finne på Tyssemarknaden. Lokalavisen Bygdanytt har også intervjuet den fargerike forfatteren:

  Melissa i Bygdanytt

   

  Om boken:

  melissa bok"TO skritt frem ETT tilbake – Til KRAFTEN i mitt indre" er en diktsamling i skjønn forening med egenproduserte malerier. Forfatteren håper med denne boken å gi håp om at det finnes et lys i mørket, selv når alt virker dystert og trist. Hun ønsker å forsikre deg om at det er mulig å reise seg igjen etter et fall, at uansett hva andre mener om deg, eller hva du enn har mistet eller opplevd, så har du en unik kraft inni deg til å snu livet ditt rundt. Du har en slik makt, hvis du tar det hele og fulle ansvaret for deg selv og din egen lykke.

  Boken kan bestilles hos din lokale bokhandel, eller direkte i forlagets nettbutikk her: http://forlagshusetivestfold.no/to-skritt-frem-ett-tilbake-melissa-helen-edvardsdal-hekland

 • Les om vår debuterende poet Fredrik Dieserud i Valdres avis

  Fredrik Dieserud vokste opp i Aurdal, men har i mange år vært bosatt i Sandefjord, hvor han til daglig jobber som psykiater. Det var jobb som tok han til Vestfold, men så ofte som mulig tilbringer han tid i Aurdal, i huset etter sin far. Denne måneden debuterer han som forfatter, med boka «Vi er ikke tid», som er et resultat av om lag 20 år med skriveglede.

  – Det var først nå jeg følte at tiden var moden for en utgivelse. forteller han i et intervju med avisen Valdresposten.

  Når han skriver flyter det hele av seg selv, og han vet ikke hva teksten skal handle om før den står på papiret framfor han.

  – Jeg setter meg bare ned, så kommer ord og setninger til meg, og sammen får de en betydning.

  dikt fra dieserud i valdresposten

  Om diktboken:

  Fredrik Dieserud skriver poesi om det å være menneske. Alene og sammen med andre. Spesielt den andre. Diktene i Vi er ikke tid handler om hvordan forholdet til tid preger oss, bevisst og ubevisst. At livet er både flyktig og bestandig. Dieserud skriver også om naturen i dette perspektivet. Vi er ikke tid er hans første diktsamling.

  "Vi er ikke tid" kan du bestille hos din lokale bokhandel, eller direkte i forlagets nettbutikk her: http://forlagshusetivestfold.no/vi-er-ikke-tid-fredrik-dieserud

   

 • Lise-Marte Vikse Kallåk på Vise og lyrikkfestivalen i Haugesund

  Den populære vise- og lyrikkfestivalen i Haugesund ble i helgen arrangert på Høvleriet for 10 år på rad. Festivalen startet fredag, da blant annet Kolbein Falkeid og Nils Økland opptrådde sammen. Lørdag kveld var det vår egen Lise-Marte Vikse Kallåk som var første kvinne ut, hun leste dikt fra den ferske diktsamlingen "Sofaen den same båten." Andre poeter som entret scenen denne kvelden var blant annet Brageprisvinner Cecilie Løveid, bergenseren Erlend Nødtvedt og jærbuen Helge Torvund. 

  lise-marte i haugesund

   

  – Det er fint å lese opp sammen med så flotte poeter, sier Lise-Marte Vikse Kallåk i et intervju med Haugesund Avis.  – Jeg møter lyrikere og musikere jeg ikke har truffet før. Det utvider horisonten.

  Les hele intervjuet i Haugesund Avis her: https://www.h-avis.no/puls/haugesund/festival/har-kjent-litt-spenning-men-gledet-meg-mest/s/5-62-599091

  ***

  sofaen den same båtenOm boken:

  Sofaen den same båten handlar om eit «eg», ei kvinne som betraktar omgjevnadene og verda frå ein sofa. Det er også eit «du» inne i bildet, og tittelen på boka spiller på ordtaket «Me er i same båt». Her er det sofaen som blir deira båt. Det er eit par som har mye tid saman på godt og vondt. Dei sit med kvar sin mobil og lesebrett på fanget, følger med på det som skjer ute i verda eller utanfor stogevindauget, folk som passerer, årstidene som skiftar, klimaendringane, eller naboen som står på trappa og røyker. Diktar-eget undrar på kva andre gjer og tenker, kjærleiken og livet.

  Boken kan bestilles i din lokale bokhandel eller direkte i vår nettbutikk her: http://forlagshusetivestfold.no/sofaen-den-same-baten-lise-marte-vikse-kallak

 • Stemningsfull boklansering av "Sorte egg" i Sandefjord

  02. november lanserte Bente Linn Bergene-Huseby sin andre poesibok, "Sorte egg."

  DSC_5072

  Lanseringen foregikk på Thaulows Cafe og Bar i Sandefjord, og startet med gratulasjoner fra forlaget og presentasjon av boken av bokens redaktør, Jann Rygh Sivertsen.

  DSC_5062

  Deretter  leste forfatteren selv fra boken

  ***

  Jeg ba ham
  tørke støvet
  av vingene
  lette fra sofaen
  og fly
   
  ***

  DSC_5087

  Geirr Johnsen vartet opp med stemningsfull sang og gitarspill

  DSC_5117 

  Før det hele ble avsluttet med boksalg og signering.

   DSC_5124

  Boken kan bestilles hos din lokale bokhandel, eller direkte fra forlaget her:
   
  sorte egg cover

   

 • Les om poetdebutant Heidi Smedsrud Hansen i Byavisa denne uka

  Heidi Smedsrud Hansen debuterte i september med poesiboken "Stillheten av rødt." Denne uker er hun intervjuet av Byavisa i Drammen. Du kan lese hele intervjuet her: http://www.byavisadrammen.no/utgaver/393-2017/#36

  stillheten i avisa

   Heidi Smedsrud Hansen (f. 1981) er opprinnelig fra Oslo, bosatt i Drammen. Hun jobber som kulturutdannet sykepleier og jobber for Kultur i Svelvik som leder av Frivillighetssentralen der. Hun har tidligere gått på forfatterlinjen på Heimly Folkehøgskole, er ihuga kafetraver, og fast gjenganger på Aremark Gjeddefestival. I tillegg til å være trebarnsmor sliter ikke Hansen med å fylle opp fritida. "Stillhet av rødt" er hennes debutbok.

  Boken kan bestilles her: http://forlagshusetivestfold.no/stillheten-av-rodt

  19453251_10155127881521321_6204689643844205259_o

   

   Ingen selfies her. Det er regelen

  Hvisker vi og nikker at nå

  Nå lever vi bare

   

   

   

 • «Hvis du spiser egg så får du skjegg» lanseres på Asker bibliotek lørdag 6. mai

  Boken «Hvis du spiser egg så får du skjegg» er en samling med dikt og vers for barn i alle aldre. Den er snart på lager og lanseres på Asker Bibliotek 6. mai. Arrangementet er gratis og åpent for alle. Velkommen

  Boka egner seg godt til en koselig lesestund på sengen, eller rett og slett som en lesepause i hverdagen. Målet med utgivelsen er å vekke nysgjerrigheten og interessen til barna når det kommer til språk og diktning. 

  Forfatter av boken, Anne-Britt Harsem, er bosatt i Asker. Hun skriver innen flere sjangre, men er nok mest kjent for bøkene i Alvdal-triologien. "Mammas svik" fra 2012 har blitt en viktig bok innen fagfeltet barnevern, og har solgt mer enn 20.000 eks. Boken er illustrert av bildekunstneren Øyvind S. Jodfal.

  hvisduspiseregg_cover

  Link til arrangementet:
  http://askerbibliotek.no/program/arrangement/hvis-du-spiser-egg-sa-far-du-skjegg/

   Boken kan forhåndsbestilles i nettbutikken vår her!

1-10 of 14

Side:
 1. 1
 2. 2