regnbuedalen

 • Støtt barnekreftforeningen slik at de kan bidra til å redde barna våre!

  I dag - 15-02 - er det Den internasjonale barnekreftdagen.

  Barnekreftforeningen markerer dagen med å dele ut hele 25 millioner til forskning på barnekreft. 11 sterke forskningsprosjekter fra hele landet vil motta støtte fra Barnekreftforeningen som en del av "Den internasjonale barnekreftdagen" 15. februar. Forskningsprosjekter som gir nytt håp til de aller svakeste og kjæreste blant oss, barna våre.

  DU kan også bidra til at enda flere får hjelp:

  barnekreft

   

  Forlagshuset i Vestfold har gitt ut to bøker, der vi har fulgt to små jenter som heldigvis overlevde kreften. Lille Angelica, som vi flere ganger var redd for at skulle dø fra oss underveis, og Charlotte som var i ferd med å bli frisk, men hadde en stor drøm om å gi ut en bok med egne malerier. Slike prosjekter tjener vi aldri penger på, men det er allikevel i slike tilfeller det føles meningsfylt å drive forlag. Det å ha muligheten til å oppfylle barns drømmer, eller å kunne gi barn og foreldrene dere hjelp på veien og håp om at det kan gå bra.

  Du kan lese mer om bøkene under her, kanskje kan de gi håp og oppmuntring til noen som akkurat nå sliter? De er begge på mammutsalg dersom du har lyst til å kjøpe dem.

  Men aller viktigst, støtt saken. Det kan du gjøre ved å vippse barnekreftforeningen direkte, på 02099, eller ved å betale inn et beløp på gavekontoen deres 7058 09 333.

  ***

  Regnbuedalen. Nå kr. 29,-

  cover-regnbuedalen-forside02-3-300x300Forfatter Ann-Charlott Gulbrandsen er en 4-barnsmor på snart 34 år. Hun kommer fra og bor på Opsund i Sarpsborg. Sommeren 2011 ble hennes nest yngste datter, Isabell Gulbrandsen, alvorlig syk. Hun ble hastet inn på Rikshospitalen med hjertesvikt. Hun måtte ha et nytt hjerte og ble satt på venteliste. Etter nesten 4 lange år, med lange sykehusopphold, haugevis med undersøkelser, oppturer, nedturer, fortvilelse og glede, kom telefonen de hadde ventet på. Sommeren 2014 fikk Isabell hjertetransplantasjon. Det var rene solskinnshistorien. Etter ca 6 uker på sykehus, fikk hun komme hjem. Nå skulle hun endelig begynne å leve livet igjen!

  Men etter bare en uke hjemme ble hun syk på ny. Etter mange undersøkelser og blodprøver, oppdaget legene at hun hadde fått kreft. PTLD,en type lymfekreft som kan ramme transplanterte. Hun går nå på cellegift og er inne på rikshospitalet for kjemobehandling hver 14.dag.
  Grunnet transplantasjonen og cellegiftbehandlingen har hun ikke immunforsvar. Hun kan derfor ikke være ute blandt folk eller delta i klassen med vennene sine. Denne tiden har hun funnet sin trøst i å male. Når hun maler er hun i sin egen verden, uten tanker og sykdom.

  Isabell maler 3 hoved karakterer: Gloplopper, Lykketroll og Klovnetroll. Moren ble veldig inspirert av sin datter sine malerier, så hun har laget en liten historie til hvert maleri. Disse har nå blitt til en barnebok, der hennes datter selvsagt tegner ;) Boken handler om de morsomme Lykketrollene og Klovnetrollene i Regnbuedalen. Men i Nabodalen, RødStjerneDalen, bor det også troll. De rampete Gloploppene. De finner på all verdens med ugang. Så trollene i Regnbuedalen må passe godt på …

  Resultatet er blitt en morsom barnebok, selv for voksne. Her er humor, magi og fantasi!

  NB! 10 % av overskuddet går til Stiftelsen Sykehusbarn!

  Boken kan bestilles her.

  ***

  Angelica - historien om en engel og mamman hennes. Nå kr. 99,-

  angelicaDette er den sterke historien om to sterke skjebner, Angelica og Ida Simonsen sin tøffe kamp for livet. Angelica ble født 01.04.05, og Ida hadde da ønsket seg flere barn i mange år, men etter fem spontanaborter hadde hun nesten gitt opp. Navnet «Angelica» er italiensk og betyr ”som en engel ” – og slik føltes også familien det da lille Angelica ble født, hun kom som en etterlengtet liten engel inn i livet deres.

  Men allerede i flere år før Angelica ble født, hadde Ida Simonsen periodevis hatt en brysom og vond kul i panna, en kul som fra tid til annen poppet opp og som verket og var vond. Det så ut som selve hodeskallen vokste ut av panna – en skikkelig Donaldkul. Ingen leger skjønte hva det var, og under graviditeten var den nesten borte. Men en måneds tid før fødselen flyttet kulen seg ned bak øyet – så i tiden før og etter fødselen hadde Ida et hovent, rødt og væskefylt øyelokk . Men heller ikke nå var det noen leger som sendte henne til de riktige undersøkelsene. Først halvannet år etter at Angelica ble født, da Ida fikk en kul på halsen ( kravebenet )og fikk dobbeltsyn, ble hun sendt til MR / scanning av hodet.

  Da fant de en svulst som satt i øyehulen, og som hadde vært der i mange, mange år. Ida fikk diagnostisert lymfekreft i stadie IV ( d.v.s. uhelbredelig ) årskiftet 2006/2007. Ida måtte igjennom en tøff kreftbehandling, stamcelletransplantasjon, samt høydosekur og isolat, og hun går jevnlig til kontroll for å se om kreften blusser opp igjen. Men egen sykdom kom i bakgrunnen, da hun fikk hun sjokkbeskjed nummer to:

  De oppdaget at lille Angelica hadde leukemi, samt diagnosen Philadelphia cromosome – noe bare 1-2 barn får hvert år i Norge. (Tilleggsdiagnosen Philadelphia gjør at leukemien responderer mye dårligere på behandlingen og den eneste mulige løsningen er nesten alltid stamcelletransplantasjon.) Men Angelica fikk skreddersydde medisiner, og det så først ut som dette virket. Etter to år med intens behandling ble Angelica friskmeldt fra sin leukemi 1.oktober 2014, og foreldrene var overlykkelige. Men gleden varte ikke lenge, allerede 22. desember 2014 fikk Angelica et akutt tilbakefall. Siden har hun vært igjennom flere nye og tøffe cellegiftkurer. Det var planlagt stamcelletransplantasjon etter påske, som er eneste mulighet til å redde livet hennes. Men i mars ble hun lagt inn på barneintensiven på rikshospitalet med livstruende skader, forårsaket av bivirkninger av cellegift. Foreldrene holdt på å miste den lille jenta flere ganger denne våren. Hun lå lenge i kunstig koma, respirator, og legene hadde liten tro på at hun ville overleve. Hun måtte gjennom et fem måneders intensivopphold snart ferdig, før sykehuset kunne gjenoppta planen om stamcelletransplantasjon. Heldigvis gikk operasjonen bra. Angelica sliter fremdeles med mange senskader, men hun lever. 

  Boken kan bestilles her.

   

   

   

 • Les den rørende historien om Isabells sykdom og hvorfor det ble bok i denne ukens Norsk Ukeblad

  Isabell var alvorlig syk i mange år, og startet å male for å ha noe muntert å tenke på. Fargerike lykketroll som fikk tankene hennes vekk fra den alvorlige sykdommen. Mamma Ann-Charlott ble inspirert av datterens malerier, og skrev små historier til. Dette ble til barneboken Regnbuedalen, med nettopp disse historiene og maleriene.

  – Det finnes alltid noe positivt i det negative. Vi måtte se en positiv utgang og holde fast ved det. Her betydde klovnesmilene, fantasiverdenen og arbeidet med boken alt! Vi måtte glemme det vonde, og tviholde på smilet. Smilet kan ofte være det tyngste å bære ... Det er vel derfor det sies at klovnens smil skjuler tårer. De ligger aldri langt unna. Men vi klarte det! sier Ann-Charlott til Norsk Ukeblad.

  anncharlott i nu

  Isabell er ikke 100 prosent tilbake på skolen ennå, og sliter litt med kvalme og hodepine på grunn av medisinene, men danser freestyle sammen med søstrene – og maler masse glade klovner på fritiden I dag henger også et av den unge kunstnerens klovnebilder på Rikshospitalets barneavdeling, hvor Isabell har tilbrakt så mange måneder av sitt lille liv. Hun håper det skal få andre små pasienter, og foreldre, til å smile tilbake.

  Vil du kjøpe boken deres, så kan den bestilles her. 10 % av overskuddet går til Stiftelsen Sykehusbarn.

   Regnbuedalen - Ann-Charlott Gulbrandsen / Isabell Gulbrandsen

 • To stolte debutanter på forsiden av Byavisa Sarpsborg. Vi i forlaget er selvfølgelig stolte også:-)

  Etter mange vonde år, så er det godt å se disse to debutantene i dag. Mor og datter, forfatter og illustratør, debuterer med boken "Regnbuedalen". En koselig og fargerik bok, der ti prosent av overskuddet går til stiftelsen Sykehusbarn. Vi håper den blir å finne under mange juletrær i år.

   byavisa sarpsborg

 • Regnbuedalen lanseres lørdag. Illustrert av 10 år unge Isabell Gulbrandsen, som allerede har gått igjennom mer enn de fleste.

  Lørdag 14 november kl. 12.00 - 17.00 - under novemberutstillingen på  Borregaard i Sarpsborg - lanseres eventyrfortellingen Regnbuedalen. Den svært unge illustratøren, ti-årige Isabell Gulbrandsen, har også flere av bildene fra boka utstilt under kunstutstillingen.

  lansering regnbuedalen

  Regnbuedalen er antagelig årets mest sjarmerende barnebok, men samtidig også en av våre bøker med sterkest bakhistorie:

  Forfatter Ann-Charlott Gulbrandsen er en firebarnsmor på snart 34 år. Hun kommer fra og bor på Opsund i Sarpsborg.Sommeren 2011 ble hennes nest yngste datter, Isabell Gulbrandsen, alvorlig syk. Hun ble hastet inn på Rikshospitalen med hjertesvikt. Hun måtte ha et nytt hjerte og ble satt på venteliste. Etter nesten fire lange år, med lange sykehusopphold, haugevis med undersøkelser, oppturer, nedturer, fortvilelse og glede, kom telefonen de hadde ventet på. Sommeren 2014 fikk Isabell hjertetransplantasjon. Det var rene solskinnshistorien. Etter ca seks uker på sykehus, fikk hun komme hjem. Nå skulle hun endelig begynne å leve livet igjen!

  ann charlott og isabell web

  Men etter bare en uke hjemme ble hun syk på ny. Etter mange undersøkelser og blodprøver, oppdaget legene at hun hadde fått kreft. PTLD,en type lymfekreft som kan ramme transplanterte. Hun går nå på cellegift og er inne på rikshospitalet for kjemobehandling hver 14.dag.
  Grunnet transplantasjonen og cellegiftbehandlingen har hun ikke immunforsvar. Hun kan derfor ikke være ute blandt folk eller delta i klassen med vennene sine. Denne tiden har hun funnet trøst i å male. Når hun maler er hun i sin egen verden, uten tanker og sykdom.

  Isabell maler 3 hoved karakterer: Gloplopper, Lykketroll og Klovnetroll. Moren ble veldig inspirert av sin datter sine malerier, så hun har laget en liten historie til hvert maleri. Disse har nå blitt til en barnebok, der hennes datter selvsagt tegner ;) Boken handler om de morsomme Lykketrollene og Klovnetrollene i Regnbuedalen. Men i Nabodalen, RødStjerneDalen, bor det også troll. De rampete Gloploppene. De finner på all verdens ugang. Så trollene i Regnbuedalen må passe godt på …

  regnbuedalen

  Resultatet er blitt en morsom barnebok, selv for voksne. 10 % av overskuddet på boksalget går til Stiftelsen Sykehusbarn, en stiftelse som har som eneste formål å hjelpe og glede barn på sykehus. Boken kan du kjøpe her.

   

4 artikler