Richard Bærug og Sjaka Margian var de første til å gå Svaneti rundt på ski og til fots. Nå har boken fra den fantastiske turen kommet!

Høyt hevet over skyene ligger eventyrlandet Svaneti,som med rette blir omtalt som Europas tak. Mellom fjelltopper på over 5000 meter ligger flere bebodde bygder på over 2000 meter. Isolert beliggende i uberørt natur er eldgamle tradisjoner som for lengst har forsvunnet andre steder i Europa fortsatt i live. Så himmelsk vakkert at det av og til også får norske fjell til å blekne. Bli med på reise inn i dette ukjente eventyrlandet. I denne boka forteller Richard Bærug, som er født og oppvokst i Brunlanes i Norge, hvordan han, sammen med svanske Sjakå Margian, ble de første i historien til å gå Svaneti rundt til fots og på ski. Det ble en forunderlig reise inn i en enestående natur med sagnomsuste fjelltopper, vakre små kirker, bortgjemte landsbyer og eiendommelige tårnhus som står på Unescos verdensarvliste. Og ikke minst spennende møter med mennesker som fremdeles bor i dette fjellområdet.

 svaneti

Dette er boken for alle eventyrlystne mennesker, den inneholder rikelig med flotte bilder, beskrivelse av turene og informasjon og tips til de som måtte la seg friste til å besøke Svaneti selv. Kanskje et godt alternativ til neste års Birkebeinerrenn?

Boken finnes i båe norsk og engelsk utgave.

Det ukjente eventyrlandet i Europa - Richard Bærug / Sjaka Margian

Den norske utgaven kan bestilles her.   

 

          Europe`s unknown fairytale land - Richard Bærug / Sjaka Margian              Den engelske kan bestilles her:

 

 

 

Legg igjen en kommentar