roman

 • Les intervju med debutant Kristine Hardeberg i Oppland Arbeiderblad

  I Oppland Arbeiderblad kan du lese intervju med vår absolutt ferskeste debutant. Kristine Hardeberg. Forfatteren av den medrivende og spennende romanen "De uskyldige."kristine hardeberg i oppland arberiderblad

  Romanen var først antatt ved et annet og langt større forlag enn oss, men da redaktøren der sluttet, ble prosjektet midlertidig kansellert. Etter å ha slikket sårene ett års tid, gjorde Kristine ett nytt forsøk og sendte manuset til oss. Det er vi selvfølgelig veldig glad for!

  Glad er vi også for denne uttalelsen i intervjuet:

  LIV forlag er et lite og ganske nytt forlag, men hjelpe meg for en forskjell! Der ble jeg tatt seriøst fra dag en og fikk en fantastisk redaktør. Hun var som verdens strengeste norsklærer, men det var akkurat det jeg trengte, sier Hardeberg.

  Om romanen:

  Sandra, en kvinne i 30-årene, har et sterkt behov for å finne faren sin. En sommerdag i 1995 legger hun ut på en reise fra en liten bygd på Vestlandet til Firenze i Italia, byen som er hennes eneste spor. Jakten på faren skal vise seg å avsløre sjokkerende hemmeligheter om ikke bare ham, men begge foreldrene. Under buegangene i Europas aller første barnehjem opplever hun hvordan historie og nåtid henger sammen.

  Parallelt med Sandras historie følger vi også Teresa, en oppvakt jente i frigjøringskrigens Italia. Hennes største drøm er å få en utdannelse, men 1859 er året hvor store omveltninger skjer, både i landet og i Teresas liv. Muligheter og begrensninger går hånd i hånd, og følgene blir skjebnesvangre for henne - og for Sandra.

  La deg forsvinne inn i de trange gatene i en av de viktigste italienske renessansebyene i denne gripende slektsromanen som portretterer både skjørheten og styrken i det å være en familie.

  Romanen kan bestilles hos din lokale bokhandel, eller direkte i forlagets nettbutikk her: http://forlagshusetivestfold.no/de-uskyldige-kristine-t-g-hardeberg

   

   

   

 • Velkommen til lansering av "Silkekongen" på Skien Bibliotek 06. desember

  Skuespiller Jeanne Bør debuterer i disse dager som forfatter med boken "Silkekongen." Boken er allerede i salg, men den offisielle lanseringen skjer på Skien bibliotek den 6. desember. Du er selvfølgelig hjertelig velkommen!

  lanseringsbilde silkekongen

  Om boken:

  silkekongen-cover_sisteI årevis har Selda Mørk slitt i skyggene for ektemannen, stjerneforfatteren Juster Mørk. I takt med hans stadig økende ego, har Selda krympet. Da hun finner Juster til sengs med en ivrig fan i herskapshuset på Frogner, rømmer hun til familiehytta i Kragerø for å finne fred. Men det er lettere sagt enn gjort. Hennes nye nabo, kunstneren Bram, lyser opp natta med å sveise på stålplater. Skal han tenne på hele vika, hennes gjemmested?

  Det varer ikke lenge før Juster vil ha Selda tilbake, men ikke for å redde ekteskapet. Noe viktigere står i fare. Å kutte trådene til fortiden skal vise seg nesten like vanskelig som å finne veien videre. Selda må tenke nytt. Hva ville en mann gjort?

  Boken kan bestilles hos din lokale bokhandel, eller direkte i vår nettbutikk her: http://forlagshusetivestfold.no/silkekongen-jeanne-boe

   

 • Ingen har flere debutanter enn oss. Les om en av dem i dagens Østlandsposten

  elin dahling i øpDet er neppe noe forlag i Norge som har flere debutanter enn oss i år, og nå er nok en fersk forfatter på vei til å møte offentligheten. Elin Dahling debuterer i disse dager med romanen Opphav, og i dagens Østlandsposten kan du lese om både romanen, og den lange prosessen fra manus til bok.

  Om romanen:

  30 år gamle Asta gjør det slutt med samboeren, selger leiligheten og sier opp jobben. Når videre studieplaner i Oslo går i vasken, setter hun kursen over det mektige Atlanterhavet, til brennheit sol, strender og jungel i Bahia, Brasil.

  Der møter hun Tiago, som synes verden virker stor og utilgjengelig, og mulighetene begrensede. Nysgjerrige og lidenskapelige finner de styrke, i hverandre og i historien, til å bryte kulturelle barrierer, til å skape seg ei framtid sammen. For de er ikke de første skjebnen fører over oseaner, de er ikke alene om å måtte finne nytt fotfeste, om å måtte leve et liv de ikke har forestilt seg.

  Handlingen i romanen spenner over 500 år og tre kontinenter. En fargerik fortelling, om intuisjon, lengsel, kjærlighet, og det universelle behovet for tilhørighet.

  ***

  "Opphav" blir offisielt lansert tirsdag 5. juni kl. 19.00 på Pakkhuset i Larvik, med bokbad, opplesning, signering og musikk. Du er selvfølgelig invitert til å delta, og vil du snakke litt med forfatteren på forhånd, så treffer du henne fra kl. 18.00 Velkommen!

  ***

  Dersom du ikke har mulighet til å komme så kan romanen bestilles hos din lokale bokhandel, eller direkte i vår nettbutikk her: http://forlagshusetivestfold.no/opphav-elin-dahling

   

 • Les om Nina Eriksen, Anki og "Parken på motsatt side" i Adresseavisa

  Da Nina Eriksen debuterte med romanen "Parken på motsatt side" for to uker siden, var hun helt åpen om at  mye i romanen var hentet fra hennes eget liv, og at hovedpersonens personlige historie også hadde fellestrekk med forfatterens eget livsløp. Sosial angst, stress, depresjon, traumer og innleggelse. Det er tydelig at det er temaer som opptar mange. Først lanserte hun romanen for fullt hus på Cafe Soil i Trondheim, forrige uke kunne du høre henne på P1/ NRK Trøndelag, og i går var hun både forside - og "kulturpike" i Adresseavisa.

  nina eriksen i adressa

   Fra romanen:"Si ja! Si ja, Anki!» Anki snudde seg etter lyden. Til venstre for henne var et stort vindu med store ruter, seks i alt, telte hun. Det hadde en dyp vinduskarm. Noen blomsterkrukker, med altfor små blomster i, sto ved siden av hverandre som soldater. Blomstene prøvde å strekke seg etter lyset, uten å lykkes. Kanten på de store krukkene var som gjerder, som ikke ville la blomstene få oppleve friheten og utsynet på den andre siden. Akkurat som meg, tenkte Anki. Jeg prøver også å se over kanten på min krukke.

  Boken kan bestilles hos din lokale bokhandel, eller direkte i forlagets nettbutikk her:

  http://forlagshusetivestfold.no/parken-pa-motsatt-side-nina-eriksen

  parken

 • Kjetil Karlsen debuterer med romanen "Jeg, Tuva og Iron Maiden."

  kjetil karlsenKjetil Karlsen jobber til daglig som anestesilege i Trondheim. Nå debuterer han også som romanforfatter, med den velskrevne romanen: "Jeg, Tuva og stemmen til Iron Maiden."

  Om boken:

  Som gutt er Thomas Nordvik og storesøster Veronica vitne til at nabogutten Ola blir påkjørt og drept av toget. Det er faren deres som kjører toget, og denne hendelsen forandrer alt for familien. Thomas og Veronica holder hemmelig for faren at de lekte ved jernbanelinja. Hemmeligheten binder søsknene tettere og tettere sammen, samtidig som den lille familien rammes av en rekke dramatiske hendelser. Skjer alt dette fordi Thomas er skyld i Olas død?

  Thomas er svært flink til å synge, når hverdagen blir vanskelig flykter han inn i drømmen om å bli vokalist i Iron Maiden.

  Nesten tretti år etter er datteren Tuva på Utøya. Datoen er 22. juli 2011. Thomas Nordvik har kontakt med henne på telefon da katastrofen treffer den lille øya, men han har ingen mulighet til å hjelpe henne.

  Jeg, Tuva og stemmen til Iron Maiden er en medrivende generasjonsroman om drømmer, idealisme og de uslitelige båndene som binder foreldre og barn sammen.

  Boken kan bestilles hos din lokale bokhandel, eller direkte i forlagets nettbutikk her:

  tuva

   

 • LIV Forlags vårkatalog er klar!

  LIV Forlags vårkatalog er nå ute, med titler som kommer frem mot sommeren:

  Katalogen inneholder noe for enhver smak: Her er tre krimbøker; en roman; to poesiutgivelser; en biografi; en fotobok; seks barnebøker -- hvorav den ene er dikt for barn; antologien Dødelig dose i Årets krim-serien, med noen av landets fremste krimforfattere og helt nye talenter; samt pocketutgaven av Krigsseilernes barn

  Klikk for å lese: 

 • Nok en fin anmeldelse for Lillian B

  "Lillian B", debutboken til Lise Marie Johanson, som kom ut tidligere i høst, har allerede fått flere fine anmeldelser. Denne gangen er det Terje Bjørlo i avisen "Friheten" som har anmeldt boken. Han skriver blant annet:

  "Språket Johansen bruker er ofte kort og konsist. Hun evner å dra leseren inn i romanen ved å bruke et levende språk." og avslutter med: "Lise Marie Johanssons debutroman er en velskrevet bok. Den fortjener å bli lest."

  Les hele anmeldelser og intervju med forfatteren på Frihetens sider her: https://www.friheten.no/arkiv/bruker-artikler/758-terje-bjorlo/16-kultur-medier/774-mange-ars-dromble-virkelighet-sier-lise-marie-johansson

  lillianbifriheten

 • Strålende omtale av Karin Kinge Lindboe og hennes debut som voksenbokforfatter i dagens Østlandsposten

   

   

  Under overskriften "Varmt og rystende om far" slår kulturjournalist og bokanmelder Svend-Einar Hansen fast at Karin Kinge Lindboes ferske bok, "Far og Sachsenhausen"  er blitt: en både rystende og varm historie - en historie om smerte og fornedrelse, sult og kulde, sykdom og død, slit og savn, men også om vennskap, kjærlighet og varme.

  Vi gratulerer forfatteren med strålende omtale og håper at riktig mange får øynene opp for denne nydelige boken!

  karin i øp

   

  Hentet fra boken:

  «Så fikk jeg endelig brevet. Kjente igjen skriften hennes med det samme. Det var fra Mia. Lieber Steff …
  Jeg lukket øynene før jeg leste videre. Det var som om hjertet mitt hadde fått en ny lyd.
  Angret hun, tenkte jeg, angret hun på at hun hadde gjort det slutt? Nå som hun visste at jeg satt her, visste at jeg var fange i Sachsenhausen?
  Jeg tenkte at hun måtte jo angre. Hun var nødt til å angre, det hadde vært oss to så lenge. Likevel torde jeg nesten ikke å lese videre.»

  Vi satt i hagen i Stavern og far fortalte om krigen.
  Han snakket mye om den tiden nå nesten bestandig.

  ... Jeg vil skrive ned din historie, far, sa jeg.
  Får jeg lov til det?»

  ***

  I «Far og Sachsenhausen» forteller Karin Kinge Lindboe farens egen gripende historie om krigen, om oppholdet i fangeleiren, om lidelsene, om kameratskapet, om lengselen hjem.

  Boken kan kjøpes i bokhandelen, eller bestilles her:

  Far og Sachsenhausen - Karin K. Lindboe

 • Karin Kinge Lindboe debuterer som voksenbokforfatter. Les mer om hennes sterke roman i ukebladet Hjemmet.

  Karin Kinge Lindboe har skrevet en rekke barne og ungdomsbøker, og i 2011 fikk hun kritikerprisen for Etterpå varer så lenge. Nå debuterer hun som voksenbokforfatter med romanen "Far og Sachsenhausen."

  «Så fikk jeg endelig brevet. Kjente igjen skriften hennes med det samme. Det var fra Mia. Lieber Steff …
  Jeg lukket øynene før jeg leste videre. Det var som om hjertet mitt hadde fått en ny lyd.
  Angret hun, tenkte jeg, angret hun på at hun hadde gjort det slutt? Nå som hun visste at jeg satt her, visste at jeg var fange i Sachsenhausen?
  Jeg tenkte at hun måtte jo angre. Hun var nødt til å angre, det hadde vært oss to så lenge. Likevel torde jeg nesten ikke å lese videre.»

  Vi satt i hagen i Stavern og far fortalte om krigen.
  Han snakket mye om den tiden nå nesten bestandig.

  ... Jeg vil skrive ned din historie, far, sa jeg.
  Får jeg lov til det?»

  ***

  karin lindboe i hjemmet

  Ukebladet Hjemmet har spandert fire sider på bokutgivelsen og den sterke historien.

  Hvis du vil lese boken, så kan den kjøpes her:

  Far og Sachsenhausen - Karin K. Lindboe

9 artikler