sigmund nyberg

  • Da Hanne Bratthagen lanserte debutboken «Speilbilder», var valg av sted enkelt; Speilsalen på Grand.

    dsc_0200-001

    Utenfor hadde mørket senket seg i den milde vinterkvelden, innenfor blinket det i krystallamper, blankpussede speil og debutantens forventningsfulle øyne.

     dsc_0225-001

    Et femtitalls mennesker hadde møtt opp for å få med seg lansering av boken, kunstutstillingåpning av Sigmund Nyberg og konsert av Maria Merete Trøen. I tillegg: kanapeer, kake, sprudlende og kaffe. For som debutanten selv sa; - Jeg er jo fra landet, og når man inviterer gjester, så serverer man mat!

    dsc_0217-001

    Kvelden startet med en vakker kortkonsert av Maria Merete Trøen og gitarist Torkil Myhre, der førstnevnte sang så man formelig kjente hvordan anspente førjulskuldre senket seg.

    dsc_0216-001

    Etter en kort pause med mulighet for å både kjøpte bok og nyte kunstutstillingen, var det tid for selve boklanseringen.

    dsc_0230

    Jubilantens sønn hadde tonesatt tre av diktene i boken og debuterte denne kvelden både som gitarist og sanger.

    dsc_0238

    Hanne Brathagen vekselsvis leste og sang seg deretter gjennom ytterligere fire dikt, før forlegger Myriam H Bjerkli avsluttet med å lese et siste dikt.

    dsc_0241

    Før, underveis og etter underholdt Hanne Bratthagen med tilbakeblikk på bakgrunnen for de forskjellige diktenes tilblivelse, alt fra månen over Cannes, interrailturer i ungdommen, samarbeidet med kunstner Sigmund Nyberg, til søvnløse netter med litt for mye kaffe.

    dsc_0236

    Hun takket de som hadde medvirket underveis, ikke minst familien som alltid hadde oppmuntret henne i å følge sine egne veier, samt barna som støttende medhjelpere. tillegg delte hun minner fra både hennes tidligere jobb som Øp-journalist og dagens «verdens beste jobb» i barnehage, der hun også røpet at hun allerede var i ferd med å lære 2-åringene hva dikt var …

    dsc_0203-001

    Da tilhørerne nesten tre timer senere ruslet ut igjen i den fremdeles milde vinternatten, mettet på både åndelig og mer spiselig føde, hadde de fleste både kjøpt med seg «Speilbilder» og fått med seg en god porsjon humor på kjøpet.

    ***

    Har du også lyst på boken? Den kan kjøpes her:

    cvoer-speilbilder

1 artikler