Skrev bok for hånd, hver dag gjennom tre år. Allikevel vil ikke Karin Grødahl kalles forfatter.

Karin Grødahl er 72 år gammel, og vil ikke kalles forfatter. Allikevel er det blitt bok.  I tre år har Karin sittet og skrevet for hånd, side etter side. Da trodde hun selv at manuskriptet var ferdig, forteller hun i lørdagens intervju i Gjengangeren.

 - Jeg har ingen skolegang, og kan ingenting om rettskrivning, så jeg oppsøkte et kontor i byen hvor jeg traff en hyggelig mann, som jeg ba om hjelp til å renskrive mine håndskrevne sider, forteller hun. I ettertid er hun ikke sikker på om han ville sagt ja, hvis han visste hvor stor oppgaven var. - For jeg kom jo stadig på mer jeg måtte skrive, ler hun.

Karin var sju år gammel da adoptivfaren hennes i Kristiansund døde. Det var kort tid etter det, da hun kom hjem fra skolen, at adoptivmoren ventet på henne i gangen. - Og da fikk jeg vite det: At jeg var tyskerunge og uønsket, forteller Karin. Adoptivmoren hadde fått et brev fra kommunen med spørsmål om hun ønsket å levere sin adoptivdatter tilbake, nå som hennes ektemann var død. Siden ble Karin minnet på den vonde sannheten hver eneste dag. - Det var et mareritt, sier Karin. - Og sånn var det på skolen også. Vi tyskerunger ble nådeløst mobbet.

karin  i gjengangeren

Hele historien kan du lese her:

 tyskerungen

Legg igjen en kommentar