Strålende mottakelse for "Hvordan gi litt mer f*en !"

geir-wigtil-med-bokBoken Hvordan gi litt mer f*en kom ut for snaue to uker siden, og har allerede fått flere gode omtaler og blitt godt mottatt av leserne. Det er tydelig at det er mange som kunne tenke seg å senke skuldrene og la perfeksjonismen få en pause :-)

Artemesias bokblogg har en grundig anmeldelse av boken, og hun konkluderer med dette:

Det er mye jeg kunne sitert fra denne boka, men jeg anbefaler virkelig å lese denne selv hvis du synes innholdet virker interessant. Jeg synes boka var lettlest, og leste den på to formiddager, men så har jeg en del bakgrunn fra psykologisk teori og terapi fra før. Andre kan ha nytte av å lese den i mindre etapper, slik at innholdet får synke inn. Vanskelig er den ikke, men for en del kan sikkert det som presenteres være uvant stoff. Og så er den ganske morsomt skrevet.

 

Om boken:

«En god resept på et godt liv er å gi litt mer faen» sa Per Fugelli i 2009.

Det er godt tenkt - men livet er ofte komplekst og utfordrende, og det er ikke alltid like lett å gi faen i bekymringer og hverdagsstress, grubling, tankekjør og sin egen indre kritiske stemme. Spørsmålet blir derfor: hva kan vi egentlig gi mer faen i? Og viktigst av alt: hvordan gjør vi det?
Denne boken handler om normalpsykologien ved det å være menneske. Den handler om hva som skjer med oss dersom vi prøver å mestre livets utfordringer gjennom å gruble på fortiden, stresse i nuet og bekymre oss for morgendagen, og om hvordan vi kan ta mer bevisste valg om hva vi trygt kan bruke mindre tid og krefter på.

Boken er for øvrig garantert fri for «visdomsord-i-solnedgang» og "Bli-en-vinner»-teknikker.

***

Tore C Stiles, Professor i klinisk psykologi ved NTNU og Universitetet i Oslo, Tore C. Stiles, skriver blant annet dette i bokens forord:

Dette er en moderne bok for alle, som bygger på moderne psykologisk teori, nærmere bestemt metakognitiv teori. Denne terapien er spesielt effektiv i behandling av angstlidelse, depresjon og posttraumatisk stresslidelse. Kjernen i denne teorien er at mye lidelse skyldes at mennesker i overdreven grad vender oppmerksomheten sin mot det negative og hva som kan gå galt. Man grubler over hva som er galt og bekymrer seg for hva som kan skje.

Ofte blir slike bøker skrevet for fagfolk. Det positive med denne boka er at den henvender seg til vanlige folk. Alle kan nyttiggjøre seg kunnskapen som formidles. Kunnskapen formidles på en lettfattelig og forståelig måte med mange praktiske eksempler og tips. Det toppmoderne innholdet som er formidlet på en populærvitenskapelig måte gjør denne boka til en utmerket selvhjelpsbok.
Man får mange ahaopplevelser om hva man ikke skal gjøre, og dermed underforstått hva man skal gjøre i stedet.

Boka egner seg også for fagfolk fordi den vil hjelpe mange fagfolk til å bruke konkrete eksempler fra boka i møte med sine pasienter. Det er sjelden man får anledning til å lese en god selvhjelpsbok man kan ha nytte av. Denne boka representerer et unntak. Her er det mye nyttig å lære.

Boken kan bestilles her:

hvordan-gi-litt-mer-faan

 

Legg igjen en kommentar