tone lund

 • Les om Tone Lund og historien bak "Jenta som ville fly" i ITromsø

  1. april 1959 oppdaget Tone Lund et fly som fløy merkelig lavt over Prestvannet. 60 år senere er denne opplevelsen blitt til bok.

  tone-lund- Jeg husker det ennå selv om jeg var bare tre år, sier forfatteren i et intervju til iTromsø i. Ifølge Verdens Gang den 16. april 1959 var det en vindbyge som førte til at småflyet av typen Piper Cub havnet i et tre. Den ene vingen ble revet av, men skadene ellers på flyet ble minimale. De to om bord, flyinstruktør Ole Nordby og flyelev Håvard Hølvold slapp fra uhellet uten et rift i klærne. Det er denne historien som har inspirert Lunds oppvekstroman «Jenta som ville fly.»

  - Da jeg så at flyet fløy så lavt, skjønte jeg at dette ikke var bra. Dette var jo en viktig oppdagelse, men de voksne overså meg da jeg forsøkte å fortelle dem. Da ble jeg så sint at jeg satte meg i gyngestolen og gynga så fort og hardt at den til slutt velta og havnet som et bur rundt meg. Det er vel på dette tidspunktet at de voksne i huset oppdager flyet. 

  - Jeg husker også at da ble jeg fornærma. Dette med flyet var nemlig min sak, min greie, også tok de den bare. Det kunne jo vært fint med en liten anerkjennelse, et glass saft hadde gjort det bra igjen, sier hun og ler.

  tone lund i i tromsø

  Om boken:

  JentaSomVilleFly-coverDa Liv ser et fly som blir hengende fast i et tre bortenfor bestemorens hus, blir hun ivrig og forteller om dette til de voksne. Hun får ingen respons, og blir sint og lei seg. Hvorfor får hun ikke ta del i de voksnes verden? Hvorfor er de ikke interessert i henne?

  Hun bestemmer seg for å bli flyver når hun blir stor. Da skal hun fly så høyt at de voksne ikke får tak i henne, selv om de gjerne vil.

  En nær og billedrik fortelling om ei lita jentes oppvekst på 60 tallet.

  Boken kan bestilles i din lokale bokhandel, eller direkte i vår nettbutikk her: http://forlagshusetivestfold.no/jenta-som-ville-fly-tone-lund

   

   

 • Hyggelig bokslipp med Tone Lund på Litteraturhuset i Trondheim

  tone lund lanseringTorsdag 29. august inviterte Tone Lund til bokslipp av oppvekstromanen Jenta som ville fly på Litteraturhuset i Trondheim. Det ble presentasjon og høytlesning, og selvsagt boksalg. Tone hadde også med seg tre kolleger fra Skrivesirkelen - Nina Rossing, Birgit KvammeLundheim og Edel Maria Landsem - som leste utdrag fra egne tekster. 

  Om Jenta som ville fly:
  Da Liv ser et fly som blir hengende fast i et tre bortenfor bestemorens hus, blir hun ivrig og forteller om dette til de voksne. Hun får ingen respons, og blir sint og lei seg. Hvorfor får hun ikke ta del i de voksnes verden? Hvorfor er de ikke interessert i henne? Hun bestemmer seg for å bli flyver når hun blir stor. Da skal hun fly så høyt at de voksne ikke får tak i henne, selv om de gjerne vil. En nær og billedrik fortelling om ei lita jentes oppvekst på 60 tallet.

  Du kan også kjøpe boken i vår nettbutikk

  JentaSomVilleFly-cover

 • Les om vår ferske debutant Tone Lund

   

  I juni debuterte forfatter Tone Lund med boken «Jenta som ville fly» på Lyst forlag. Handlingen satt til Frøya, samt i Trondheim og i Tromsø. Derfor ble hun nylig intervjuet av avisen Hitra-Frøya. Der forteller hun blant annet:

  - Det er en oppvekstroman fra 60-tallet. Jeg tror mange på min alder vil kjenne seg igjen i det som skjer. Vi hadde for eksempel en jukeboks i stua og det har preget boken. Jeg har brukt en del musikkreferanser fra det tiåret, sier hun.

  tone lund i hitra

  Om boken:

  Da Liv ser et fly som blir hengende fast i et tre bortenfor bestemorens hus, blir hun ivrig og forteller om det til de voksne. Hun får ingen respons, og blir trist og lei seg. Hvorfor får hun ikke ta del i de voksnes verden? Hvorfor er de ikke interessert i henne? HUn bestemmer seg for å bli flyver når hun blir stor. DA skal hun fly så høyt at de voksne ikke får tak i henne, selv om de gjerne vil.

  En nær og billedrik fortelling om ei lita jentes oppvekst på 60-tallet.

  Boken kan bestilles hos din lokale bokhandel, eller direkte i vår nettbutikk her: http://forlagshusetivestfold.no/jenta-som-ville-fly-tone-lund

3 artikler