trond hageberg

 • Trond Hageberg med ny diktsamling!

  I fjor kom Trond Hageberg med sin første diktsamling, Den
  fremmede
  , på Lyst forlag. Boken ble lansert på poetens egen fødselsdag og nå -- omtrent ganske nøyaktig ett år etterpå -- er fd664d96-ec37-4e78-ab0a-dd6c68885e68hans andre samling ute: Høstsanger.

  Høstsanger fortsetter der Den fremmede slapp, og er en tøff oppvisning av det mot og den styrke som skal til for å innrømme savn, ensomhet og fremmedgjørelse.

  Hageberg har, i tillegg til sine to diktsamlinger ellers hatt tekster på trykk i aviser som Stavanger Aftenblad, Fædrelandsvennen, Dagsavisen og Jærbladet.

  Boken kan kjøpes i vår netthandel her!

 • Anmeldelse av "Den Fremmede": "Det handler til syvende å sist om å gjøre leseren rikere i både hjerte og forstand. Det klarer Trond Hageberg."

   

  den fremmede med femmerDet er dessverre ikke så ofte vi opplever at diktbøker blir anmeldt, men det er derfor desto mer gledelig når det skjer, og spesielt når anmeldelsen er så god som denne. Journalist, forfatter og anmelder Jørn-Kr. Jørgensen gir diktsamlingen en femmer på terningen og skriver dette om Trond Hagebergs diktdebut:

  Oslo-gutten Trond Hageberg er en poet man ikke bør gå glipp av. Nå er han ute med sin første lille diktsamling som bærer den megetsigende tittelen "Den fremmede". Tidligere har Hageberg hatt dikt på trykk i pressen, men dette er hans første samlede fremstilling. Mon tro hva han mener med "den fremmende"?

  Side for side blir leseren presentert for innholdsrike dikt, ofte såre ord og dype meninger, men også for humor og glede, vett og forstand. Ikke uventet er temaer som går igjen sorg og savn, uttrykk som "fremmed fugl" og "Getsemane". Det tvinger leseren til å tenke, noe som er en avgjort positiv øvelse. Noen av diktene er en hyldest til avdøde kamerater og venner, og det topper seg kanskje med diktet til Nr. 24 – Gunnar Sønsteby. Trond Hageberg fikk ved en anledning mulighet til møte den kjente krigshelten, og i noen få vers tegner han et bilde av møtet mellom de to. Det er meget godt og megetsigende gjort.

  Dikt handler ofte om følelser. Trond Hageberg er ikke noe unntak i så måter. Han er ikke på noen måte brutalt utleverende slik andre diktere kan ha en tendens til å være, men han holder seg innenfor rammen av det som er personlig, men ikke privat. Det er lett å bli glad i denne lille diktsamlingen som er gitt ut av Forlagshuset i Vestfold, og det er grunn til å hilse nye dikt og diktsamlinger fra Trond Hageberg velkommen. Han har noe å fortelle, noe å gi, noe å bringe videre som alle tenkende mennesker kan ha glede av å lese. Det handler til syvende å sist om å gjøre leseren rikere i både hjerte og forstand. Det klarer Trond Hageberg.

  ***

  Vil du lese boken selv? Den kan kjøpes her.

 • Feiring med sang og tårer da "Den fremmede" ble lansert på Eldorado Bokhandel i Oslo i går

  Tirsdag 2. februar, på sin egen 46-års dag, lanserte Trond Hageberg diktsamling Den Fremmede på Eldorado i Oslo. Salen rommet et lydhørt publikum, slekt og venner, som både under og etter seansen, levde seg inn i Hagebergs skriveprosess, lyttet til diktene han proklamerte, og til og med felte en tåre.

  Trond Hageberg

  Blant disse menneskene var Trond Hageberg langt fra en fremmed, men han synes likevel at bokas tittel ga seg selv:

  – Flere av diktene mine handler om ensomhet og savn, forklarer jubilanten.

  Flere av Hagebergs tekster faller inn under kategorien heltedikt. Han roser både Erik Bye, Grete Waitz og Annette Sagen. Forfatteren selv poengterer at det har vært en minst like stor prestasjon å gi ut en bok, som det å gå fem-mila.

  Foto: (c) Hans Olav Mugås

   

  På sin fødselsdag, kombinert av boklansering, satte Trond Hageberg et skikkelig telemarknedslag som alle de 28 gjestene beundret han for. Bokbadet ble avsluttet av blomsterutdeling, hedersord og gaver. Som en verdig avslutning, spilte Roy-Einar Dreng Trond Hagebergs ønskelåt ”Blowing in the wind”, og hørte man riktig godt etter, kunne en fint høre at de egentlig sang duett. Like etter måtte Trond Hageberg rigge seg til bak signeringsbordet. Kanskje er han ikke lenger Den fremmede?

  Boken kan kjøpes her:

  den fremmede cover

 • Årets første utgivelse er ankommet og klar for salg. "Den fremmede" av Trond Hageberg.

  Årets første utgivelse hos Forlagshuset i Vestfold 2016, er diktsamlingen "Den fremmede" utgitt på Lyst forlag.

  Boken er Trond Hagebergs debutbok, en fin samling med varme dikt. Trond Hageberg, (f.1970), er fra Oslo og har skrevet siden han var i tenårene. Han har tidligere fått flere av sine dikt på trikk i landets mest anerkjente aviser, som Dagsavisen, Stavanger Aftenblad og Fedrelandsvennen. 

  Den fremmede" skal lanseres på Eldorado bokhandel i Oslo førstkommende tirsdag, 02.02.16, på forfatterens fødselsdag.

  den fremmede coverSKALDEN

  Jeg er et gledens sendebud,
  fra min innerste hjerterot.
  En livets sanne budbdringer
  som håper du vil ta i mot.

  På lette ørnevinger
  semaforerer jeg mitt ord,
  lystig over slettene
  fra skyenes eget kor.

  Mitt budskap vil høres
  i koie og i hall,
  jeg er evig sysselsatt
  som livets egen skald.

  ***

  Boken kan bestilles her.

   

4 artikler