trondheim

 • Hyggelig bokslipp med Tone Lund på Litteraturhuset i Trondheim

  tone lund lanseringTorsdag 29. august inviterte Tone Lund til bokslipp av oppvekstromanen Jenta som ville fly på Litteraturhuset i Trondheim. Det ble presentasjon og høytlesning, og selvsagt boksalg. Tone hadde også med seg tre kolleger fra Skrivesirkelen - Nina Rossing, Birgit KvammeLundheim og Edel Maria Landsem - som leste utdrag fra egne tekster. 

  Om Jenta som ville fly:
  Da Liv ser et fly som blir hengende fast i et tre bortenfor bestemorens hus, blir hun ivrig og forteller om dette til de voksne. Hun får ingen respons, og blir sint og lei seg. Hvorfor får hun ikke ta del i de voksnes verden? Hvorfor er de ikke interessert i henne? Hun bestemmer seg for å bli flyver når hun blir stor. Da skal hun fly så høyt at de voksne ikke får tak i henne, selv om de gjerne vil. En nær og billedrik fortelling om ei lita jentes oppvekst på 60 tallet.

  Du kan også kjøpe boken i vår nettbutikk

  JentaSomVilleFly-cover

 • Hyggelig lansering av Jakten på Litteraturhuset i Trondheim

  John Ness kom til Litteraturhuset for å snakke om sin nye spenningsroman "Jakten", og det ble en svært hyggelig lansering med interesserte tilhørere og en engasjert forfatter.

  Foto Olav Lindquist Foto Olav Lindquist

  Romanen er del to i triologien om samejenta Ellen Margrethe Neila og nordmannen Jan Kiberg.

  cover jaktenEllen Margrethe og Jan er endelig på sporet av Olle Mikael Bientsson. Den mektige reineieren og lederen for Huvhpiesamene, som står anklaget for å ha stjålet Ellens reinflokk. Etter møte med Ellen Margrethe høsten i forveien, har Jan ikke tenkt på annet enn denne mystiske samejenta som reddet livet hans. Han får med seg kameraten Ailo, for å hjelpe henne i jakten på Olle Mikael og hans medhjelpere i de uveisomme Tjielomefjellene. Sammen legger de dristige planer for hvordan de skal avsløre tyveriet. Jan har også en annen agenda, og hevntrangen over de fredløse som overfalt ham i fjellene året før, blir en utfordring. Spesielt når han oppdager at de har politiet i helene, og at lovens lange arm ikke er hvem som helst …

  John Ness er opprinnelig fra Stokmarknes i Vesterålen, men bor i dag i Malvik. Jakten er hans andre roman.

  Det vil bli servering av kaffe og kake.

  Sted: Litteraturhuset i Trondheim. Tid 19.30

  Gratis inngang, men på grunn av begrenset plass anbefaler vi om at det tas ut gratisbilletter.

  Jakten kan bestilles hos din lokale bokhandel eller direkte i forlagets nettbutikk her.

  Les mer om boken og forfatteren i Stjørdals Blad:

   

  john ness i stjørdals blad

2 artikler