uncategories

 • Velkommen til kriminell aften på Grand hotell i Larvik 4. oktober kl. 18.00

  Denne kvelden har du mulighet til å spise god mat og møte hele seks forfattere i storslåtte, men intime omgivelser.

  seks på grand

  Forfatterne som kommer er Tom Egeland, Unni Lindell, Frode Eie Larsen, Hans Olav Lahlum, Thomas Enger og Myriam H. Bjerkli

  Pris kr, 490,- inkl. to retters middag.

  lam

  En kriminelt hyggelig kveld, med uskyldige lam på menyen …

  speilsalen

  Arrangementet vil foregå i Speilsalen på Grand Hotell i Larvik og billetter kan bestilles på tlf. 33 19 69 00.

   

   

 • Velkommen til bokshow med Jan-Robert Henriksen og Hanne Kristin Rohde i Tønsberg 25.09 kl. 19.00

  En rutinert gatesnut og politisjefa tar deg med bak sperrebåndene

  Er du av de som ikke synes krim er god underholdning? At det er uetisk å lage underholdning av blod og gørr?  Nå får du sjansen til å stille to ekspoliti til veggs. Vi lover – i motsetning til en nylig avgått politiker – å svare åpent og ærlig på alle spørsmål vedrørende politiliv og krimbok. Nå får du en unik sjanse til å høre hvilke tangenter vi bruker på krimbokas piano. For en ting er sikkert: Virkeligheten overgår fiksjonen.

  Kanskje blir vi svar skyldig, eller kanskje får du lyst til å sjekke ut om et pledd en slapp søndag kan sette i sving hjernevinningene og løse krimgåter.

  Jan-Robert Henriksen er nå ute med sin første krimbok De udugelige og nummer to er på beddingen. Jan-Robert er gatepolitimannen med bred etterforskererfaring i etaten. Han er også kjent som komiker med egne TV-show og opptredener på scener i Norge og utenlands.

  Hanne Kristin Rohde er forfatteren bak den bestselgende Wilma Lind-serien. Hun er politisjefen som med sjarm, kunnskap og feminin autoritet mediefrontet de tyngste drapssakene. Hanne Kristin er også foredragsholder og ukentlig krimekspert på TV-programmet Åsted Norge.

  Det blir gratis latter, det blir humoristiske samfunnsbetraktninger, det blir bokbad, en boktaler og signering.

  Arrangement i samarbeid med Jan-Robert Henriksen

  Alle rettigheter ved With bok & kaffe fra kl. 18.00 – 19.00

 • Christian Klaffmo i dagens Budstikka: Drømmer om å leve av å skrive.

  Før påske kom krimnovellesamlingen "Vitne til mord" ut, skrevet av debutant Christian Klaffmo. Novellesamlingen har fått god mottagelse, men Klaffmo har ingen planer om å gi seg som "en-bok-forfatter", drømmen er å kunne leve av å skrive på heltid, og nå jobber han med en roman.

  Les mer om den ambisiøse forfatteren i dagens Budstikka.

  klaffmo i budstikka

  Om boken:

  VitneTilMord-coverHva gjør du når du møter en livsfarlig straffange på rømmen i en mørk bakgate?

  Hvorfor hadde den beryktede leiemorderen Zoran tatt på seg oppdraget med å drepe politisjefen i en søvnig, liten by?

  Var smellvakre Evita Enoksen sin død virkelig en ulykke, eller lusker en morder rundt på idylliske, lille Værøy?

  Og hvordan finner en liten gruppe hemmelige agenter, utstasjonert nær russergrensen under den kalde krigen, ut hvem som er den virkelige forræderen blant dem?

  Seksten helstøpte og drivende krimnoveller der bare en ting er sikkert: Ingenting er slik det egentlig ser ut til å være.

   

  Novellesamlingen kan bestilles hos din lokale bokhandel, eller direkte i forlagets nettbutikk her: http://forlagshusetivestfold.no/vitne-til-mord-christian-klaffmo

 • Velkommen til boklansering av "Sverddrengen" i Skien den 17.09 kl. 18.00

  I slutten av måneden kommer middelalderromanen "Sverddrengen" i handelen, og den 17 september blir boken offisielt lansert på Århus gård i Skien. Du er selvfølgelig hjertelig velkommen!

  Microsoft Word - Sverddrengen innbydelse du og dere (002)

  Om boken:

  cover sverddrengenVi skriver tidlig 80-tall. Tord og Marie Jonsson har flyttet til Skien. På en middelalderutstilling ser han et maleri av en navnebror, Tord Sigurdsson, sverddreng på Bratsberg gård. Hvorfor kjenner han en slik intens dragning mot den unge krigeren? Og hvorfor slipper ikke denne opplevelsen taket i ham? Da han seinere kommer over Snorre Sturlassons kongesagaer, rives han med av beretningen om den mektige Gregorius Dagsson, lendmann på gården i 1100-tallets Skida. Skikkelser fra denne perioden blir levendegjort, og gammel og ny tid veves stadig tettere sammen. Det er som han står ved en elvebredd der grunnen gir etter. Han sklir uti og føres hjelpeløs av sted. Ufredsår har preget Norge etter Sigurd Jorsalfares død, og nå raser striden om kongemakten mellom halvbrødrene Øystein, Inge Krokrygg og Sigurd Munn. Det brygger opp til et avgjørende slag i Bjørgvin i 1155 da fantasier synes å bli til virkelighet for Tord Jonsson. Med ett ser han Skida slik byen den gang var, og blir med Gregorius’ menn på seilasen vestover. Er han selv krigeren på bildet – Sverddrengen? Unggutten som dras mellom trelljenta Huld og den fribårne stormannsdatteren, Ulvhild. Er vi overlatt tilfeldigheter og en usikker skjebne? Bærer vi i oss en unik identitet uavhengig av tid og sted? Og, hvilke rammer for livsutfoldelse gis det i to så ulike epoker?

  Boken kan bestilles hos din lokale bokhandel, eller direkte i forlagshusets nettbutikk her: http://forlagshusetivestfold.no/nettbutikk/skjonnlitteratur/sverddrengen-tor-bertel-lovgren

 • Møt flere av våre forfattere på Litterær hagefest på Løkken i Tønsberg 25. august

  Lørdag 25 august arrangeres det for første gang litterær hagefest på Løkken i Tønsberg. Her vil det bli over femti arrangementer, opplesninger, diskusjoner og bokbad, med mange av Norges beste forfattere på scenen. Du kan også møte flere av forfatterne fra Forlagshuset i Vestfold, deriblant Elin Dahling, Jan-Robert Henriksen. Frode Eie Larsen og Myriam H. Bjerkli.

  litterær hagefest

  Er du i nærheten av Vestfold og det minste opptatt av litteratur, så er dette absolutt stedet å befinne seg lørdag den 25. august.

  Hovedprogrammet finner du her: https://indd.adobe.com/view/50f9d456-cd68-4fb2-969e-fee3642b6a0c

 • Les om Unni Ranheims viktige bok i Byavisa Tønsberg

  I denne uken kan du lese intervju med Unni Ranheim og hennes ferske bok, I"Det begynner å ligne et liv." I intervjuet forteller hun at det finnes over 100.000 mennesker her i landet som er sterkt rusavhengige og at hver rusavhengige person har cirka sju pårørende.

  - Nesten alle mennesker i en eller annen sammenheng kjenner en rusavhengig. Tanter, besteforeldre, kolleger, venner og ikke minst søsken opplever hvordan det er å ha en rusavhengig i sine liv. Alle blir de på en eller annen måte tatt med i dragsuget. Mange flyr gatelangs og leter etter rusavhengige familiemedlemmer. Frykten, stresset og skammen gjor de pårørende syke, de lever med en konstant frykt, sier Ranheim i intervjuet.

  Untitled

  Om boken:

  FORSIDE Det begynner å ligne et liv«Det er en sterk bok Unni Ranheim har skrevet om pårørende til rusmisbrukere. Historiene gjør inntrykk, tårene triller. Det er så mye smerte, skam og sårbarhet. Så mye omsorg, empati og godhet. Så mye skuffelse og kjærlighet, så mye håpløshet og håp. Å være pårørende til en rusavhengig er krevende fordi mange følelser kommer i kok: En elsker og en hater.»

  Olaug Vervik Bollestad (Krf.), leder av Helse- og Omsorgskomiteen på Stortinget har skrevet forordet i boken.

  Merete Almås er ruskoordinator og selv pårørende. Hun spør seg om hun er snill eller dumsnill når hun stiller opp for broren sin? Og hjelper hun broren sin til å ruse seg på første klasse når hun stiller opp døgnet rundt? Merete ante ikke at brorens rusmisbruk gjorde henne syk.

  "Det begynner å ligne et liv …" handler om pårørende til rusmisbruk-ere og deres hverdag. Mødre, fedre, besteforeldre, søsken, voksne barn og venner forteller i boken om sykdom, om kjærlighet, om sorg, om utholdenhet, om torpedoer, om tyveri, om svik og atter svik, om lettelsen når den rusavhengige sitter inne, og om skammen. Skammen over ikke å fikse livet, over å være en pårørende – og over at man skammer seg. Og ikke minst, om fortvilelsen over ikke å bli sett og få hjelp fra helsevesenet. Belastninger skapes, stressnivået øker og spenningene setter seg i kroppen. I tillegg til alle de pårørende møter du også en biskop, forskere, helsepersonell og ansatte i behandlingsinstitusjoner og organisasjoner.

  Boken kan bestilles hos din lokale bokhandel, eller direkte i vår nettbutikk her: http://forlagshusetivestfold.no/nettbutikk/fag-fakta/det-begynner-a-ligne-et-liv-unni-ranheim

   

 • Lille Linerle på topplisten over mestselgende norsk krim hittil i år

  Lille Linerle, skrevet av Myriam H. Bjerkli,er nå oppe i over 9 000 eksemplar, fordelt på hardcoverbøkene, pocketbøkene og nedlastede ebøker. Det er veldig bra for en debutkrim, og gøy å se at den så vidt snek seg med på  topplisten over mestselgende norsk krim hittil i år.

  Lille Linerle i dn

  hjemmesiden til forfatteren her, kan du lese flere titalls positive tilbakemeldinger fra avisanmeldere, bokbloggere, bibliotekarer, andre forfattere og dedikerte lesere.

   

  Om boken:

  Sju år gamle Mari leker på stranda utenfor huset der hun bor. Det er en regntung oktoberdag og mamma har besøk av den nye kjæresten sin, Petter. Mari liker ham ikke. Hun drømmer om at den ordentlige pappaen hennes - som hun bare husker fra et sort-hvitt-bilde hun har på natt- bordet - en dag skal komme på besøk.

  – Pappa? Er det deg?
  Stemmen skalv. Det siste ordet var knapt hørbart, ikke stort mer enn et lite håpefullt pust. Han nikket, bøyde seg ned og åpnet armene.

  – Ja, lille Linerle, selvfølgelig er det meg. Kom til pappa.

  Det finnes mange eksempler fra virkeligheten på unge jenter som blir holdt fanget av usle menn. Noen av dem i årevis. Ofte i mørke kjellere, i helt vanlige boligområder, der ingen aner hva som foregår innenfor naboens vegger. Kunne det samme skjedd i Kodal, det fredelige, lille tettstedet rett utenfor Sandefjord?

   ***

  lille linerle pocketDen innbundne boken er gitt ut på Liv forlag, pocketen er gitt ut på krimforlaget Goliat.

  Boken kan bestilles hos din lokale bokhandel, eller via forlagenes nettbutikker her:

  Klikk her for innbunden bok.

  Klikk her for å bestille pocketen.

   

 • Rune Sørlie besøkte NRK for å fortelle om "Ingvild og loftets hemmelighet"

  Rett før sommeren debuterte Rune Sørlie skjønnlitterært med barn og ungdoms-grøsseren Ingvild og loftets hemmelighet. Her kan du høre ham snakke om boken og bakgrunnen for bokprosjektet på Nrk radio: https://radio.nrk.no/serie/distriktsprogram-vestfold/DKVE01012518/12-07-2018#t=1h51m5s

  Om boken:

  ingvild-cover12 år gamle Ingvild skal sammen med venninnen Camilla overnatte alene på foreldrenes hytte ytterst i havgapet like utenfor den gamle militærbyen Stavern. Men et forrykende uvær og et skremmende møte blir starten på et mysterium med dramatisk forhistorie: Ingvild kommer på sporet av en skjult skatt som ble gjemt bort av en 8-åring i 1853. Dette fører venninnene til det gamle Garnisonssykehuset fra 1750-årene, hvor tiden har stått stille. Bygget skal vise seg å holde på en hemmelighet som alle andre for lengst har glemt. De to møter store utfordringer, men uventet hjelp lusker rundt dem.

  En nervepirrende familiegrøsser for barn og ungdom i alderen 8 til 14 år. Boken tar oss med inn i historiens spennende fortid, og viser at kanskje har olde- og besteforeldre en historie å fortelle.

  Boken kan du bestille hos din lokale bokhandel, på Kunstgalleriet i Stavern eller direkte i forlagets nettbutikk her: http://forlagshusetivestfold.no/ingvild-og-loftets-hemmelighet-rune-sorlie

 • Nye logoer på Liv og Lyst

  Oppmerksomme lesere har sikkert allerede fått med seg at vi har endret logoen på to av våre forlag.

  liv logo ny

  Både Liv og Lyst-logoen er blitt endret, og det er Jørn Arnold Jensen som står bak de nye logoene.

  lyst forlag nyDe neste bøkene vi utgir på Liv Forlag, vil derfor ha logo som ser slik ut:

  august 2018 liv forlag header

  (Foreløpig er ikke alle nettsider etc. oppdatert, men det kommer :-) )

 • "De ansiktsløses ansikt" Les om vår forleggers merkelige lidelse i Hjemmet Helse

  kjenner_ikke_igjen_ansikter_171573-3Mange av dere har kanskje allerede fått med dere at vår forlegger, Myriam H. Bjerkli, er ansiktsblind. Det betyr at hun bare i begrenset grad evner "å lagre" ansikter. Det skaper selvfølgelig en del flaue og pinlige situasjoner, men siden hun uansett ikke kan "late som", har hun valgt å fortelle om lidelsen til flere forskjellige media, og har derfor nesten blitt - litt ironisk - "de ansiktsløses ansikt utad …" 

  Til tross for at hun helst ville vært det foruten, mener hun likevel at det er viktig å være åpen, for selv om det er rundt 2 % som er ansiktsblinde,( noen kjenner ikke engang igjen seg selv i speilet), så er det fremdeles mange som aldri har hørt om ansiktsblindet / prosopagnosia.

  Denne uken kan dere derfor lese om Myriam og ansiktsblindhet i Hjemmet Helse. Og møter dere henne uten at hun kjenner dere igjen, så ikke bli fornærmet, men ta gjerne kontakt og presenter dere. Hun overser dere ikke med vilje! myriam i hjemmet kollasj

1-10 of 317

Side:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 32