uncategories

 • Beathes bibliotek om "Bestefars lange armer": En diktdebut som anbefales på det aller sterkeste!

  Beathe Solberg, som står bak bokbloggen "Beathes bibliotek" har skrevet en lang og grundig anmeldelse av "Bestefars lange armer", Silje Engbråtens diktdebut. Overskriften lyder:

  Sterkt og kraftfullt om overgrep

  og hun konkluderer med: 

  Engbråten har skrevet en diktsamling som tok meg med storm og omtrent slo meg rett i bakken og slike knytteneveslag som dette, å bli skikkelig røsket i, det er noe vi trenger av og til. Hun har et direkte språk og en måte å skrive på som fremstod både kraftfullt, nakent og sterkt men samtidig sårbart.

  Hele anmeldelsen kan du lese her: https://beathesbibliotek.no/2019/04/17/bestefars-lange-armer-av-silje-engbraten/?fbclid=IwAR23GtpOuXb2_x3quTwDoaxMHVwHjijLegw4QXPW0tqeSKqBvR_8RjXHhGk

  Om boken:

  Bestefars_lange_armer_side6Silje Engbråtens diktsamling "Bestefars lange armer" forteller en rystende historie om overgrep. Men disse diktene handler om noe mer: De handler om å finne styrke til å komme videre. Og om at kjærlighet finnes, tross alt.

 • Strålende anmeldelse av "Det begynner å ligne et liv" i magasinet Sykepleien

  Kjetil Skotte, sykepleier og rosenterepeut, har anmeldt en av våre viktigste bøker: Det begynner å ligne et liv" for magasinet Sykepleien.

  Det er en grundig og god anmeldelse, som du kan lese i sin helhet her: https://sykepleien.no/bok/2019/03/de-glemte-parorende

  Han avslutter med: Dette er en lettlest bok. Den er luftig og har både dikt og sangtekster som pusterom mellom de skjebnetunge fortellingene. Den sier mye klokt om hva vi som samfunn bør fokusere på når det gjelder behandling av rusmisbrukere, og den kan og bør gi en og annen aha-opplevelse for både helsepersonell og politikere. Den understreker at pårørende ikke må bli glemt og vil forhåpentligvis bidra til at bevisstheten og omsorgen rundt nære familiemedlemmer øker.

  Mer om boken:

  FORSIDE Det begynner å ligne et liv«Det er en sterk bok Unni Ranheim har skrevet om pårørende til rusmisbrukere. Historiene gjør inntrykk, tårene triller. Det er så mye smerte, skam og sårbarhet. Så mye omsorg, empati og godhet. Så mye skuffelse og kjærlighet, så mye håpløshet og håp. Å være pårørende til en rusavhengig er krevende fordi mange følelser kommer i kok: En elsker og en hater.»

  Olaug Vervik Bollestad (Krf.), leder av Helse- og Omsorgskomiteen på Stortinget har skrevet forordet i boken.

  Merete Almås er ruskoordinator og selv pårørende. Hun spør seg om hun er snill eller dumsnill når hun stiller opp for broren sin? Og hjelper hun broren sin til å ruse seg på første klasse når hun stiller opp døgnet rundt? Merete ante ikke at brorens rusmisbruk gjorde henne syk.

  "Det begynner å ligne et liv …" handler om pårørende til rusmisbruk-ere og deres hverdag. Mødre, fedre, besteforeldre, søsken, voksne barn og venner forteller i boken om sykdom, om kjærlighet, om sorg, om utholdenhet, om torpedoer, om tyveri, om svik og atter svik, om lettelsen når den rusavhengige sitter inne, og om skammen. Skammen over ikke å fikse livet, over å være en pårørende – og over at man skammer seg. Og ikke minst, om fortvilelsen over ikke å bli sett og få hjelp fra helsevesenet. Belastninger skapes, stressnivået øker og spenningene setter seg i kroppen. I tillegg til alle de pårørende møter du også en biskop, forskere, helsepersonell og ansatte i behandlingsinstitusjoner og organisasjoner.

  Boken kan bestilles hos din lokale bokhandel, eller direkte i vår nettbutikk her: http://forlagshusetivestfold.no/det-begynner-a-ligne-et-liv-unni-ranheim

 • Ny, spennende ungdomsbok i salg! Les intervju med forfatteren i Fredrikstad Blad.

  I går ankom den spennende ungdomsboken "Pirajamysteriet" lager, en ungdomskrim skrevet av forfatter og lærer Anne-Gro Sæther.  Pirajamysteriet er den andre boka i serien om Kim, Ludvig og Luna. 

  Da Sæther lanserte sin første bok, Ferrarimysteriet, reiste hun rundt på skolene i distriktet og snakket om den. Samtidig ga hun elevene muligheten til å komme med idéer og innspill til den nye boka. Hun satt igjen med hundrevis av forslag.

  – Det var så moro å se engasjementet. Barn liker å bli skremt. Og de fortjener god krim. Det virket som de satt pris på å bli spurt om hva de liker å lese. Jeg har brukt masse av innspillene deres. Blant annet var det mange som trakk fram at jeg måtte ha med en skummel mann med hettegenser, og han dukker opp. Ei jente med blått hår er også å finne i boka etter inspirasjon fra barna, forteller Sæther til Fredrikstad Blad. – Jeg bestreber meg på å ha mye handling i bøkene mine, for det liker jeg best å lese selv også. Målet er at handlingen skal være både spennende og skremmende. Dette er krim, i detektivlandskapet. Den kommer nå før påske, noe som passer fint. Barn trenger også god påskekrim, akkurat som oss voksne.

   

  anne grethe sæther i fr stad blad

  Her kan du lese hele intervjuet med forfatteren i Fredrikstad Blad: https://www.f-b.no/kultur/boker/forfatter/skrev-barnekrim-med-fredrikstad-elever-fantastisk-fantasi/s/5-59-1442484

   

  Om boken:

  foreløpig cover pirajamysterietDet var som om ondskapen selv stirret gjennom glasset i det gedigne akvariet. Glassbeholderen med de glupske fiskene dekket en hel vegg av møterommet. De var ekte rødbukspirajaer, den verste sorten av verdens mest fryktede fisk. En kald høstvind feier gjennom Fredriksborg. Og høsten bringer med seg en rekke uhyggelige hendelser. Kim våkner av en raspende stemme fra walkietalkien midt på natten. Noen snakker om en mann som er død. Ludvigs tante ser skikkelser og et blått lys ved Svarttjern, og er overbevist om at det spøker der. Luna gjør sjokkerende oppdagelser på tatoveringssenteret da hun skal levere pizza dit. Og hvorfor er det ingen som henter den flotte Ferrarien som er kommet inn til kaia i Fredriksborg? Kim, Ludvig og Luna får oppdraget å finne ut hva som har skjedd. Jakten på Ferrarieieren setter dem snart på sporet av noe annet mistenkelig der mektige personer i byen er involvert. Det skal vise seg at de er villige til å gå langt for ikke å bli avslørt.

  Boken kan bestilles hos din lokale bokhandel, eller direkte i vår nettbutikk her: http://forlagshusetivestfold.no/pirajamysteriet-anne-gro-saether

 • Les debutant Silje Engbråtens sterke historie i Tvedestrandposten

  Silje Engbråten ble misbrukt som barn. Det har hun skrevet om i diktboken "Bestefars lange armer" som blir lansert på Megafon i Skien i morgen. I dag kan du lese intervju med den spente debutanten i Tvedestrandposten:

  silje i tvedestrandposten

   

  OM BOKEN:

  Silje Engbråtens diktsamling "Bestefars lange armer" forteller en rystende historie om overgrep. Men disse diktene handler om noe mer: De handler om å finne styrke til å komme videre. Og om at kjærlighet finnes, tross alt.

  Har du ikke anledning til å komme på morgendagens lansering, kan du kjøpe boken i vår nettbutikk

  Bestefars_lange_armer_side6

 • Les om boken "De uskyldige" og debutant Kristine Hardeberg i Namdalen.

  Kristine Hardeberg debuterte denne uken med en roman om Europas eldste barnehjem. Hun brukte sju år på debutboka «De uskyldige» - som tar med leseren på en lærerik reise gjennom renessansebyen Firenze

   - Dette er definitivt mitt lengste svangerskap, sier firebarnsmoren Kristine T. Grav Hardeberg til avisen Namdalen. Hele sju år har hun brukt på boka «De uskyldige».

  - Jeg har nedlagt utallige timer både med penn og skrivebok, bak tastaturet og med research - i alt fra klostre til det nevnte barnehjemmet i Firenze, og i et steinhuggerverksted i Trondheim, forteller hun.

  Ei vandring i Firenze Handlinga i «De uskyldige» tar for seg Europas eldste barnehjem, Ospedale degli Innocenti, som ligger i Firenze.

  - Her har uønskede spedbarn blitt forlatt helt siden 1400-tallet. Det handler om barn uten foreldre, om foreldre uten barn. Og om en kvinne som i 1995 reiser fra ei bygd på Vestlandet til Firenze, på jakt etter faren sin. Og så er det masse kunst, historie, noe musikk og masse Firenze. Boka er i seg selv ei vandring i denne vakre renessansebyen, forteller forfatteren. 

  namdalen

  Om romanen:

  de_uskyldigeSandra, en kvinne i 30-årene, har et sterkt behov for å finne faren sin. En sommerdag i 1995 legger hun ut på en reise fra en liten bygd på Vestlandet til Firenze i Italia, byen som er hennes eneste spor. Jakten på faren skal vise seg å avsløre sjokkerende hemmeligheter om ikke bare ham, men begge foreldrene. Under buegangene i Europas aller første barnehjem opplever hun hvordan historie og nåtid henger sammen.

  Parallelt med Sandras historie følger vi også Teresa, en oppvakt jente i frigjøringskrigens Italia. Hennes største drøm er å få en utdannelse, men 1859 er året hvor store omveltninger skjer, både i landet og i Teresas liv. Muligheter og begrensninger går hånd i hånd, og følgene blir skjebnesvangre for henne - og for Sandra.

  La deg forsvinne inn i de trange gatene i en av de viktigste italienske renessansebyene i denne gripende slektsromanen som portretterer både skjørheten og styrken i det å være en familie.

  Romanen kan bestilles hos din lokale bokhandel, eller direkte i forlagets nettbutikk her: http://forlagshusetivestfold.no/de-uskyldige-kristine-t-g-hardeberg

   

 • Les om vår tøffe debutant Silje Engbråten og boken "Bestefars lange armer" i Varden

  silje i varden

  Nå kan du lese om vår debutant Silje Engbråten og hennes tøffe historie i Varden, en historie som hun har omskrevet til dikt. I forrige uke debuterte hun med diktboken "Bestefars lange armer."

   

  OM BOKEN:
  Bestefars_lange_armer_side6

  Silje Engbråtens diktsamling "Bestefars lange armer" forteller en rystende historie om overgrep. Men disse diktene handler om noe mer: De handler om å finne styrke til å komme videre. Og om at kjærlighet finnes, tross alt.

  LANSERING:

  Søndag 31. mars kl 16:00 inviterer Silje Engbråten til lansering av den sterke diktboken "Bestefars lange armer", på Megafon i Skien. Alle er selvsagt hjertelig velkommen, dog er det 18 års aldersgrense. 

  Har du ikke anledning til å komme på lanseringen, kan du kjøpe boken i vår nettbutikk

   

 • Hyggelig og interessant boklansering av novellesamlingen «Den du er.»

  Helge Johnsgards andre bok, novellesamlingen «Den du er», ble lansert på Lambertseter idrettslags klubbhus onsdag 6 mars. Rundt tretti publikummere kom og viste interesse for boka. Tematisk kretser novellesamlingen rundt den gløden som lever inni mennesket, og hvordan denne får oss til å gå videre.

  file-1

   Lanseringens viktigste fokus var hvordan novellene ble til. Innledningsvis snakket forfatteren generelt om hvordan han arbeidet, der han avslørte sine metoder for å omdanne ideer til ferdig tekst. Tilhørerne fikk også gode tips til utvikling både av persongalleri og tema, samt hvordan de kunne skape et levende språk.

  54132980_2348034758554150_8819391656420704256_n

  Deretter tok forfatteren for seg novellene en for en, uten å røpe for mye av selve handlingen. Han fortalte om hvordan hver enkelt novelle ble unnfanget, og hva slags hendelser, følelser og inntrykk som lå bak.

  53681215_559631657883128_4511726427049033728_n

   Publikum fikk også anledning til å nyte hjemmelaget kultur av forfatterens venner. Jan Nossen underholdt med sine egne viser. I en av sangene reiste han et musikalsk minnesmerke over sin tippoldemor, i en annen sang ga han tilhørerne tilbake troen på at våren vil komme.

  53265488_2091065051000821_5389533058481258496_n (002)

  Mer kultur ble servert i form av øl fra hjemmebryggeriet «To gode naboer». Bryggerimester Jørn Grande sto personlig for bevertningen.

  Kvelden ble avsluttet med boksalg og signering. 

  file-2

  Om boken:

   

 • Ødelegger Frode Eie Larsen idyllen i Helgeroa? I hvert fall ifølge Labomagasinet ...

  I Frode Eie Larsens siste bok "Slå på ring>" har han plassert en død jente på en av Vestfolds mest idylliske sommersteder …

   frode i labo 1 19

  Du kan lese hele intervjuet i Labomagasinet nr 1 / 2019.

   

  Om Slå på ring:

  Slå på ring - forside_lav (002)Mens høststormene herjer, rystes det vesle stedet Helgeroa av en grusom forbrytelse. Idyllen slår sprekker, og i en bygd der alle kjenner alle, vokser mistro og splid frem. Vet man egentlig hva som skjuler seg bak lukkede dører? Kan man virkelig stole på naboen?

  Eddi Stubb må manøvrere dunkle farvann, mens mørke skyer truer. Klarer han å finne løsningen, før gjerningsmannen slår til igjen? Sammen med sin nye makker, står Eddi overfor sin hittil mest spektakulære og komplekse sak

  ***

  Frode Eie Larsen bokdebuterte med Hemmeligheten i 2011, og har siden etablert seg som manges krimfavoritt.
  Bøkene med den joviale etterforskeren, Eddi Stubb, oppdages av stadig flere, og mange - deriblant en rekke av Larsens forfatterkolleger - mener det bare er et tidsspørsmål før han slår gjennom for alvor. Fjorårets bok, På overflaten flyter vannliljene, ble hyllet av anmeldere, bloggere og lesere, og var blant de mest lånte bøkene - både fysisk og elektronisk - på bibliotekene i 2017.

  Årets bok, Slå på ring, er utvilsomt Larsens aller beste. Det er tempo, driv og stadige overraskelser, skrevet med en penn som er både tydelig og sikker. Forfatteren har perfeksjonert både plott og språk, og med Slå på ring treffer han midt i blinken.

  Boken kan bestilles hos din lokale bokhandel, eller direkte i vår nettbutikk her: http://forlagshusetivestfold.no/catalogsearch/result/?q=sl%C3%A5+p%C3%A5+ring

   

   

   

 • Les intervju med debutant Kristine Hardeberg i Oppland Arbeiderblad

  I Oppland Arbeiderblad kan du lese intervju med vår absolutt ferskeste debutant. Kristine Hardeberg. Forfatteren av den medrivende og spennende romanen "De uskyldige."kristine hardeberg i oppland arberiderblad

  Romanen var først antatt ved et annet og langt større forlag enn oss, men da redaktøren der sluttet, ble prosjektet midlertidig kansellert. Etter å ha slikket sårene ett års tid, gjorde Kristine ett nytt forsøk og sendte manuset til oss. Det er vi selvfølgelig veldig glad for!

  Glad er vi også for denne uttalelsen i intervjuet:

  LIV forlag er et lite og ganske nytt forlag, men hjelpe meg for en forskjell! Der ble jeg tatt seriøst fra dag en og fikk en fantastisk redaktør. Hun var som verdens strengeste norsklærer, men det var akkurat det jeg trengte, sier Hardeberg.

  Om romanen:

  Sandra, en kvinne i 30-årene, har et sterkt behov for å finne faren sin. En sommerdag i 1995 legger hun ut på en reise fra en liten bygd på Vestlandet til Firenze i Italia, byen som er hennes eneste spor. Jakten på faren skal vise seg å avsløre sjokkerende hemmeligheter om ikke bare ham, men begge foreldrene. Under buegangene i Europas aller første barnehjem opplever hun hvordan historie og nåtid henger sammen.

  Parallelt med Sandras historie følger vi også Teresa, en oppvakt jente i frigjøringskrigens Italia. Hennes største drøm er å få en utdannelse, men 1859 er året hvor store omveltninger skjer, både i landet og i Teresas liv. Muligheter og begrensninger går hånd i hånd, og følgene blir skjebnesvangre for henne - og for Sandra.

  La deg forsvinne inn i de trange gatene i en av de viktigste italienske renessansebyene i denne gripende slektsromanen som portretterer både skjørheten og styrken i det å være en familie.

  Romanen kan bestilles hos din lokale bokhandel, eller direkte i forlagets nettbutikk her: http://forlagshusetivestfold.no/de-uskyldige-kristine-t-g-hardeberg

   

   

   

 • Flott lansering av "Gullkrabbene" i Sandefjord

  Lørdag 2. mars var det lansering for Kristin Remøes tredje bok, spenningsromanen Gullkrabbene, på Draaben bar i Sandefjord. Lokalet var for anledningen delt i to. I den delen boklanseringen foregikk var det helt fullt, det var ikke sitteplasser til alle.

  kristin

  Omtrent 40 mennesker var kommet for å høre Kristin lese fra boka, fortelle om karakterene, hvor hun henter inspirasjon fra og hvordan skriveprosessen hadde vært.

  kristin og natalie

  Hun ble bokbadet av Natalie R. Hansen, journalist fra VGTV. Jann R. Sivertsen fra Forlagshuset i Vestfold leste opp en fantastisk anmeldelse av boka, skrevet av Simen Ingemundsen, anmelder i Bygdebladet, der han blant annet skriver:

  "Dette er nervepirrende og dyster spenning, som virkelig får nakkehårene til å reise seg. Remøe sitt litterære univers er kvalitet på høyt nivå, for hennes måte å skildre miljøet på og beskrive karakterene på gjør dette til en litterær opplevelse som virkelig bør leses".

  Om boken:

  gullkrabbeneI Gullkrabbene følger vi Cora på hennes søken etter tvillingsøsteren, Lina, som forsvant på mystisk vis. Cora har en diagnose som gjør at hun fungerer dårlig sosialt, og hun er avhengig av Lina for å føle seg hel. I letingen etter søsteren får Cora hjelp av en journalist og en hacker, og snart blir hun involvert i en farlig liga som driver med smugling av russiske jenter inn til de nordiske landene, i tillegg til å smugle radikalisert IS-ungdom ut av Norge.

  Gullkrabbene er en spenningsroman som berører kampen mot indre og ytre demoner, hvor kidnapping og griskhet er noen av ingrediensene. Likevel kan man i romanen finne spirer av håp når livet er på sitt mest dystre.

  Boken kan bestilles i din lokale bokhandel, eller direkte i vår nettbutikk her: http://forlagshusetivestfold.no/gullkrabbene-kristin-remoe

   

1-10 of 391

Side:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 40