uncategories

 • Velkommen til boklansering i Lonevåg

  Melissa Hekland debuterer som forfatter med poesi- og maleriboken "To skritt fram, ett tilbake", utgitt på Forglemmegei forlag.  I tillegg til presentasjon av selve boken, byr forfatteren også på maleriutstilling. 

  melissa ugler

  Lanseringen er førstkommende fredag 22.06 på Kafe Kroken i Lonevåg. Den starter kl. 14.00 og alle er hjertelig velkomne!

  Om boken:

  melissa bok"TO skritt frem ETT tilbake – Til KRAFTEN i mitt indre" er en diktsamling i skjønn forening med egenproduserte malerier. Forfatteren håper med denne boken å gi håp om at det finnes et lys i mørket, selv når alt virker dystert og trist. Hun ønsker å forsikre deg om at det er mulig å reise seg igjen etter et fall, at uansett hva andre mener om deg, eller hva du enn har mistet eller opplevd, så har du en unik kraft inni deg til å snu livet ditt rundt. Du har en slik makt, hvis du tar det hele og fulle ansvaret for deg selv og din egen lykke.

  Boken kan bestilles hos din lokale bokhandel, eller direkte i forlagets nettbutikk her: http://forlagshusetivestfold.no/to-skritt-frem-ett-tilbake-melissa-helen-edvardsdal-hekland

 • Velkommen til boklansering av Tidsrift i Kristiansand 2. juli

  tidsriftMårten Juvastøl Havre ønsker velkommen til lansering av boka "Tidsrift" på Grønt senter i Kristiansand mandag 2. juli kl 19:00.

  I samtale med bokblogger Simen Ingemundsen snakker han om skriveprosessen, inspirasjon og idéutvikling.

  Kanskje blir det høytlesning også ...

  Etter bokbadet blir det boksalg og signering.

  Velkommen!

  ***

  Om boken:

  Natt til 6. oktober 1943 forsvinner løytnant Wolfgang Kortz og troppen sporløst under et oppdrag. På nøyaktig samme dato i 1881 fordufter Ole Wessel under en rømningsaksjon fra Eg sinnssykeasyl. 6. oktober 2015 blir ekteparet Tormod og Turid Helland drept på slektsgården i Øvrebø av gjerningsmenn ikledd Wehrmacht-uniformer. Mens en mann som hardnakket påstår å være født i 1848 forskanser seg på Sørlandet sykehus. Etterforskerne Wollert Hansen og Marius Franc settes på saken.

  "Tidsrift" er en fri etterfølger av forfatterens første roman "Blå Måne". Med stor flid kopler Mårten Juvastøl Havre sjangerne fantasy, grøssere og krim.

   ***

  Tidsrift kan kjøpes på lanseringen, bestilles hos din lokale bokhandel,

  eller direkte i forlagets nettbutikk her: http://forlagshusetivestfold.no/tidsrift-marten-juvastol-havre


  tidsrift video

  Se promovideo for Tidsrift her: https://www.facebook.com/mjhforfatter/videos/2160711957483422/UzpfSTE1MzU1NzgxNTA6MzA2MDYxMTI5NDk5NDE0OjEwOjA6MTUzMDQyODM5OTotNTgzOTQ2Mzc2NTkzNTUxMzA2NA/

 • Fabelaktig boklansering hjemme hos Fredrik Dieserud

  Fredrik Dieserud står i døråpning og smiler bredt, mens han tar i mot de mange vennene, kollegene og andre som har tatt turen til Nordre Gjekstadskog for å overvære lanseringen av Dieseruds første diktsamling - Vi er ikke tid.

  fredrik dieserud

  Og huset ble fullt, men aldri trangt. Dieserud selv er lun, raus og rammen for lanseringen er helt i tråd med forfatteren selv, og stemningen i de flotte diktene hans.

  Frode Gjørtz-Larsen, markedsansvarlig i forlaget, ønsket velkommen, før redaktør Jann Rygh Sivertsen sa noen ord om prosessen fra manus til ferdig bok. Poeten selv hadde plukket ut en håndfull dikt han leste opp, tre av dem vakkert tonesatt av Eskil Domben. Avslutningsvis tok Dieseruds kone, Celine, podiet, og leste opp sine tre favorittdikt fra samlingen. Hun avsluttet med det nydelige titteldiktet:

  Når kan jeg se deg igjen spør hun
  og han svarer

  Vi er ikke tid du og jeg

  Etterpå var det boksalg og signering, og servering av kaffe og kake. 

  Fikk du ikke anledning til å være på lanseringen, kan boken kjøpes i vår nettbutikk

 • Om hevn og kjærlighet under lansering av "Det ørnen så"

  – Dette er som å komme opp i muntlig, mente Helge Johnsgard da han 12. juni, i anledning lanseringen av boka ”Det ørnen så” ble bokbadet av redaktør Marte Østmoe.

  det ørnen så 2

  På Lambertseter gård i Oslo var det samlet over 40 historie- og litteraturinteresserte. Flere studiekolleger hadde kommet langveisfra og lot seg overraske av at matematikeren Johnsgard også hadde litterære ambisjoner. 

  det ørnen så 4

  – Jeg har vel i snitt brukt 750 timer på dette verket, kunne debutanten fortelle. Antall tenke-timer er ikke med i dette tallet og debutanten kunne røpe at hovedpersonen Unn fortsatt lever i han. – Men om han gjør krav på flere boksider, nei det er jeg ikke sikker på.

  Ull er barn av sin tid og praktiserer samfunnets krav om å forsvare egen eiendom og om nødvendig ta hevn. Blodhevn.

  det ørnen så 3

  – Også det moderne mennesket har behovet for å ta hevn, presiserte debutanten og kunne nok holdt et helt foredrag om emnet. Hevngjerrigheten er i oss, mente han, vi vil ikke innrømme at vi hevner oss, men i verden i dag praktiserer vi det hele tiden.

  Det er gjennom Ull vi i jernalderromanen ”Det ørnen så” blir kjent med denne litt ukjente delen av Norsk historie. – Lite er skrevet om nettopp overgangen mellom bronse- og jernalder, kunne poengterte forfatteren som presiserte at dette, under hele skriveprosessen, har vært til hans fordel. Her var det nemlig rom for diktning.

  Musiker Jan Nossen Musiker Jan Nossen

  – Så sant handlingen er troverdig, vil jeg anse den som sann, filosoferte Helge og innrømmet at han jo har benyttet seg av god fantasi, samtidig som denne er basert på en dyp og inderlig interesse for historie, men også menneskenes grunnleggende behov og reaksjonsmønstre.

  Helge Johnsgård siterte her Sigrid Undset. Forfatterinnen skal ha sagt noe slikt som; ”Menneskenes hjerter forandres aldeles intet i alle dager”. Med dette utsagnet i ryggen kan det sies at vi ikke trenger å ty til virkelighetsromanen for å kjenne oss igjen i handling og mennesker.

  det ørnen så 1

  – Nei, virkeligheten klarer seg godt alene, mente Johnsgard som var overbevist om at leseren har godt av å møte en tekst som er ryddet for all uro, en tekst som er skrellet for støy. En historie om tiden da vi befant oss på et lavteknologisk nivå. En tekst der det handler om det å overleve, føre slekten videre, en tekst om kjærlighet, en tekst om hevn.

  det ørnen så lansering

  Om boken:

  det ørnen såBronsealderen går mot slutten. Det vakre metallet er nesten ikke å få tak i lenger. Men folk snakker om et nytt og sterkere metall: Jern.
  Det er i slike brytningstider helter fødes og myter dannes. Men ved Langvann synes folk framtida er langt borte. Orm Gamle og ætten hans hersker, og det er få som våger å trosse dem. I Ormungenes verden betaler du for friheten med ditt eget blod.
  Likevel er det noen som hever hodet denne høsten. Hvor kommer håpet deres fra? Hva er det de har å fare med, siden de tror de skal seire der andre ble hugget ned?

  ***

  Hvis du ikke har anledning til å få deg et signert eksemplar under lanseringen, så kan du bestille boken i din lokale bokhandel eller direkte i vår nettbutikk her: http://forlagshusetivestfold.no/det-ornen-sa-helge-johnsgard

 • Stor interesse for debutant Tuva Tovslid og hennes "Djevelhogget"

  For en ukes tid siden debuterte Tuva Tovslid med romanen "Djevelhogget."

  tuva

  Siden har hun hatt det travelt. Først en stemningsfull lanseringskveld under åpen himmel. ( Les mer her.)

  tuva 5

  Deretter intervju i Nrk,

  tuva 4

  før turen gikk til Varden

  tuva 2

  og ble avsluttet hos Telemark Arbeiderblad.

  Om Djevelhogget:

  Djevelhogget-coverAda har blylodd rundt anklene. Slik føler hun det når hun drar seg gjennom dagene. Hadde hun bare visst hvor hun var på vei, hvor hun ville. Så finner hun boken om Djevelhogget. En lang tur, både mentalt og fysisk, ligger foran henne.

  Djevelhogget er en roman for unge voksne, om å nå bunn for å tørre å begi seg mot toppen. Men er utsikten egentlig noe bedre der oppe?

   

  Boken kan bestilles i din lokale bokhandel, eller direkte i forlagets nettbutikk her: 

   

 • Les om vår debuterende poet Fredrik Dieserud i Valdres avis

  Fredrik Dieserud vokste opp i Aurdal, men har i mange år vært bosatt i Sandefjord, hvor han til daglig jobber som psykiater. Det var jobb som tok han til Vestfold, men så ofte som mulig tilbringer han tid i Aurdal, i huset etter sin far. Denne måneden debuterer han som forfatter, med boka «Vi er ikke tid», som er et resultat av om lag 20 år med skriveglede.

  – Det var først nå jeg følte at tiden var moden for en utgivelse. forteller han i et intervju med avisen Valdresposten.

  Når han skriver flyter det hele av seg selv, og han vet ikke hva teksten skal handle om før den står på papiret framfor han.

  – Jeg setter meg bare ned, så kommer ord og setninger til meg, og sammen får de en betydning.

  dikt fra dieserud i valdresposten

  Om diktboken:

  Fredrik Dieserud skriver poesi om det å være menneske. Alene og sammen med andre. Spesielt den andre. Diktene i Vi er ikke tid handler om hvordan forholdet til tid preger oss, bevisst og ubevisst. At livet er både flyktig og bestandig. Dieserud skriver også om naturen i dette perspektivet. Vi er ikke tid er hans første diktsamling.

  "Vi er ikke tid" kan du bestille hos din lokale bokhandel, eller direkte i forlagets nettbutikk her: http://forlagshusetivestfold.no/vi-er-ikke-tid-fredrik-dieserud

   

 • Gratulerer debutant Elin Dahling med strålende femmer i Østlandsposten!

  Å utgi debutanter er ofte både utfordrende og spennende, siden de tross alt er helt ferske som forfattere og ofte har mye å lære. De fleste forlag tar derfor inn veldig få forfattere i året. Vi synes derimot debutanter et noe av det morsomste å jobbe med, det å se dem blomstre som forfattere og ikke minst, gleden deres første gang de holder egen bok i hånden. Likevel er det en kjennsgjerning at en debutant sjelden er helt ferdig utviklet som forfatter. Det er jo snakk om den aller første boken og de fleste blir jo bedre med trening, være seg som forfatter eller i andre deler av livet.

  Derfor er det ekstra morsomt de gangene forfatteren virkelig lykkes ved første forsøk, slik som i dette tilfelle. Etter flere år med fokusert skriving, lanserte Elin Dahling  sin debutbok "Opphav" i forrige uke. I kveld fikk romanen sin aller første, og velfortjent strålende anmeldelse.

  Vi er minst like glade som forfatteren!

  femmer i øp elin

  En vakker femmer i Østlandsposten, der kulturjournalist Kjersti Bache blant annet skriver:

  terning_5Elin Dahling forteller levende og nært, om hun er i nåtid eller flere hundre år unna. Hun kan kunsten å gjøre historien levende og troverdig. Med et språk som er muntlig og direkte. Spesielt godt liker jeg at hun bruker a-endinger, og et skriftlig språk som ligger opp mot talespråket.

  Det er sterke historier Dahling forteller. Menneskelige skjebner som hører til i en mørk tid av verdenshistorien. I et intervju med ØP sier Elin Dahling at hun holder på med en ny bok. Det synes jeg er en god idé!

   

  Om boken:

  cover_opphav30 år gamle Asta gjør det slutt med samboeren, selger leiligheten og sier opp jobben. Når videre studieplaner i Oslo går i vasken, setter hun kursen over det mektige Atlanterhavet, til brennheit sol, strender og jungel i Bahia, Brasil.

  Der møter hun Tiago, som synes verden virker stor og utilgjengelig, og mulighetene begrensede. Nysgjerrige og lidenskapelige finner de styrke, i hverandre og i historien, til å bryte kulturelle barrierer, til å skape seg ei framtid sammen. For de er ikke de første skjebnen fører over oseaner, de er ikke alene om å måtte finne nytt fotfeste, om å måtte leve et liv de ikke har forestilt seg.

  Handlingen i denne romanen spenner over 500 år og tre kontinenter. En fargerik fortelling, om intuisjon, lengsel, kjærlighet, og det universelle behovet for tilhørighet.

  Boken kan du bestille i din lokale bokhandel, eller direkte i forlagets nettbutikk her: http://forlagshusetivestfold.no/opphav-elin-dahling

 • Les den sterke historien til vår forfatter Elisabeth Holt i Hjemmet

  elisabeth i hjemmet 1

  Elisabeth Holt har gått en tøff vei for å bli venn med seg selv. I ti år var hun så syk av angst at hun nesten ikke greide å komme seg ut av sengen. I dag reiser har hun skrevet bok om den tøffe tiden og veien videre, og hun reiser rundt og holder foredrag for å hjelpe andre. I denne ukens Hjemmet Helse kan dere lese hele den sterke historien.

  elisabeth i hjemmet

  Om boken hun har skrevet for å hjelpe andre i lignende situasjon:

  cover_Det-handler-ikke-om-å-overleveMange av oss lever i dag et liv hvor vi glemmer oss selv og tillater at hverdagens krav og mas og andres forventninger får stor plass. Dette er spesielt sant når vi ikke vet hva vi selv ønsker eller ikke klarer å sette tydelige grenser. Da vil livet ofte ikke lenger være en glede, men en kamp.
  Løsningen for å få et bedre liv er å ta tilbake retten til å være glad i seg selv, lytte til seg selv og egne ønsker, og slutte å bry seg med hva andre mener om hvordan vi bør leve. Når man føler kjærlighet til seg selv, vil man slutte å dømme seg selv og andre, man får mer energi og livet faller på plass. Opplever man glede i livet har man også mye mer å gi andre, og verden blir et bedre sted, ikke bare for en selv, men også for de rundt.
  Livet er hva du selv gjør det til. Sett pris på deg selv, og velg det livet du selv vil ha!

  Elisabeth Holt opplevde at hennes eget liv var i en nedadgående spiral i mange år, inntil hun en dag fikk valget mellom å leve, eller la kroppen dø av selvforakt og angst. Redningen kom da hun endelig forsto at hun måtte begynne å lytte til seg selv, og ikke alle andre. I dag lever hun et svært harmonisk og lykkelig liv, og i denne bøken deler hun kunnskapen hun opparbeidet seg gjennom egne erfaringer.

  Boken kan du bestille i din lokal bokhandel, eller direkte i vår nettbutikk her: http://forlagshusetivestfold.no/det-handler-ikke-om-a-overleve-det-handler-om-a-leve-elisabeth-holt

   

   

 • Stemningsfull lansering av Djevelhogget - Litteratur i naturen

  tuva3– Et fjell er jo et erkesymbol på noe man streber etter, et sted med utsikt, og kanskje et sted hvor man kan oppnå innsikt. Slik åpnet Tuva Tovsli (30) sin boklansering torsdag 7. juni.

  Det var ikke en tilfeldighet at debutanten la feiringen til en gapahuk langt inne i Borgemarka utenfor Skien.

  tuva2

  – Jeg liker meg ute, her er det plass til alle. Her kan vi feire boka der den hører hjemme, sa Tuva der hun satt på en stubbe og med en stabel bøker bak seg og nærmere 30 lyttende mennesker foran seg. Det er bålforbud i skogen, men forfatteren hadde med kaffekanner og intet mindre enn tre sorter kaker. Også de inspirert av skog og mark.

  tuva7

  Publikum var heldige, fikk flere boksider opplest av forfatteren selv, og fikk et lite innblikk i hovedpersonens motiv for å legge ut på en lengre tur. En tur hun egentlig ikke er skikket for.

  – Ada er 20 år, fortalte Tuva, – Hun trenger en utfordring, noe konkret. Et mål.

  Å klatre Djevelhogget blir en symbolsk handling for Ada. Målet hennes er jo å komme ned til byga på andre siden. Komme seg gjennom noe…så vel som opp.

  tuva4

  Om Ada når toppen vil Tuva ikke røpe, om Ada oppnår det hun opprinnelig ønsket, røpes heller ikke. Men debutanten har et stort poeng her; Kanskje endres målet underveis? Kanskje er innsikt vel så viktig som innsikt?

  tuva

  Mens Tuva Tovsli ble bokbadet av redaktør Marte Østmoe, var det som om tretoppene både lyttet, og svarte. Det blafret i klorofyllmettede blader og skrapte i barnål og kvist.

  tuva6

  For ikke kunne situasjonen vært mer passende; Natur og litteratur under samme himmel.

  tuva5

  ***

  Djevelhogget-coverOm Djevelhogget:

  Ada har blylodd rundt anklene. Slik føler hun det når hun drar seg gjennom dagene. Hadde hun bare visst hvor hun var på vei, hvor hun ville. Så finner hun boken om Djevelhogget. En lang tur, både mentalt og fysisk, ligger foran henne.

  Djevelhogget er en roman for unge voksne, om å nå bunn for å tørre å begi seg mot toppen. Men er utsikten egentlig noe bedre der oppe?

  ***

  Boken kan bestilles i din lokale bokhandel, eller direkte i vår nettbutikk her: http://forlagshusetivestfold.no/nettbutikk/ungdom/djevelhogget-tuva-tovslid

 • Vi gratulerer vår forfatter Finn Stenstad med "Reine ord-prisen".

  DSC_5249Finn Stenstad har i flere tiår utmerket seg som en av Norges mest aktive  bokanmeldere og litteraturformidlere. Siden 1981 har han vært litteraturkritiker og anmelder i magasiner, aviser og NRK. Fra 1998 har han vært Tønsbergs Blads hovedanmelder og litteraturkommentator.  Han har skrevet lærebøker, litteraturrelaterte verk og antologier, nå sist boken Litteraturformidling på Liv Forlag. Høsten 2016 ble han tildelt Den norsk forfatterforenings formidlingspris.

  Denne helgen deltar han på litteraturfestivalen Reine Ord på Reine i Moskenes. Litteraturfestivalen har eksistert i 10 år og  Finn Stenstad har vært med like lenge. Under åpningen i går kveld ble han tildelt Reine Ord-prisen.

  - Det finnes en her som har vært med år etter år. Han leverer alltid. Derfor går prisen til Finn Stenstad, sa Mustafa Can under åpningen.

  Stenstad selv ble svært glad og overrasker over tildelingen.

  - Det er en stor glede og veldig ære - overraskende, og litt ufortjent.  Tusen takk for en makeløs ære! (Sitat fra Lofotposten)

  ***

  littformidlingOm boken Litteraturformidling:

  Denne boka handler om det å formidle litteratur. Den vender seg til alle som er opptatt av og driver med formidling av litteratur. Lærere, bibliotekarer og litteraturstudenter. I tillegg til fagstoffet bringer forfatteren en rekke kåserende kommentarer som på en enkel og ofte overraskende måte gir kunnskap om og innsikt i litteratur.

  Boken kan bestilles hos din lokale bokhandel eller direkte i vår nettbutikk her: http://forlagshusetivestfold.no/litteraturformidling-finn-stenstad

   

1-10 of 296

Side:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 30