uncategories

 • Noen har stjålet gutten "vår" ... :-)

  Vi får ofte et personlig forhold og litt eiendomsfølelse til omslaget på bøkene våre. Vi må derfor innrømme at vi skvatt litt, da gutten "vår" plutselig dukket opp på forsiden til den nylig utgitte "Roseromanen."

  mickel og rose

  Det er fullstendig lovlig, siden bildet antagelig er hentet fra en bildebase, men likevel slikt forlag vanligvis prøver å unngå. Vi lurer uansett litt på bakgrunnen for valg av bilde, sammenhengen mellom roser og en gapende gutt, er jo ikke så veldig tydelig. Så det spørs om vi ikke må kjøpe Roseromanen for å finne koblingen ;-)

  Og har du en ungdom i huset som vil lese om klassens laveste gutt som drømmer om å verdens beste keeper, så finner du boken her: https://ebok.no/ebok/mickel-i-mal_myriam-h-bjerkli/

  Om boken:

  For Mickel er det bare en ting som gjelder. Fotball. Og kompisen Ozzy. Og Yvonne, den søteste jenta på skolen. Okei da, tre ting: Fotball, Ozzy og Yvonne.Fire, hvis han regner med å komme seg helskinnet gjennom hverdagen uten å bli overfalt av en dust fra et annet fotballag. En dust som har sverget på å kverke ham etter en stygg takling. Livet er ikke enkelt når du er 14 år, keeper på Fotballaget og den laveste på hele skolen. Og det blir ikke akkurat enklere når det begynner en ny gutt i klassen. Tonys, som er like lav, men bedre i mål!

  englefjær plagiat

  Det er for øvrig ikke bare Oktober forlag som har gjenbrukt bilder. Også Englefjær, skrevet av Frode Eie Larsen, som vi ga ut i 2015, ble "plagiert", av Vigmostad og Bjørke, da de ga ut Mercedes-snittet tidligere i år. Vi må innrømme at vi synes vår versjon er hakket bedre, både utseende og innholdsmessig :-)

  Om Englefjær:

  Det er november. Snøen har lagt et mykt, hvitt teppe over bakken og lyset fra gatelyktene tegner bleke lommer i mørket. Inne på rom 101 på Rekkevik sykehjem i Larvik står Eddi Stubb. Foran ham i sengen ligger Borgny Larsen. Hun er død. I munnen hennes finner Eddi en hvit fjær, og han forstår at dette ikke er bra. Klarer han å finne løsningen før flere liv går tapt?

  Boken kan bestilles her: http://forlagshusetivestfold.no/englefjaer-frode-eie-larsen

   

 • Hyggelig boklansering av "Inn i løynde rom" på Deichman Tøyen

  Torsdag 13. juni lanserte Marit Olaisen sin debutbok, novellesamlingen "Inn i løynde rom" på Deichman Tøyen i Oslo. Marit Olaisen er pensjonert bibliotekar og novellesamlinga "Inn i løynde rom" foregår i bibliotekmiljøet, og lanseringa av boka skjedde derfor selvfølgelig nettopp på biblioteket. Det ble en svært hyggelig lansering, med hjemmebakte kaker, kaffe, høytlesning fra den rykende ferske boken og selvfølgelig signering og salg.

  marit olaissen på deichman

  Dette skriv forlaget om boka:

  inn i løynde rom cover"Desse novellene handlar om livet i og rundt norske folkebibliotek frå 1950-talet til omkring tusenårsskiftet. Dei tek oss med inn mellom bokhyllene, inn bak skrankane, ned i dei mørke, støvete kjellarmagasina, og inn i veremåtane og tankane til bibliotekarbeidarane; Den unge, uerfarne praktikanten, den pedantiske biblioteksjefen, den strenge, pirkete lesesalsbibliotekaren, den kantete, asosiale, mannlege bibliotekaren, og dei andre meir eller mindre særeigne personane som held seg der inne mellom bøkene."

  "Inn i løynde rom" kjem ut i juni, og ein av dei få heldige som har lese boka hittil, nemleg korrekturlesaren, melder at "dette er ei nydeleg bok som eg håper får mange lesarar!"

   

  Boken kan bestilles hos din lokale bokhandel, eller direkte i forlagets nettbutikk her: http://forlagshusetivestfold.no/inn-i-loynde-rom-marit-olaisen

 • Ny og spennende thriller fra Jan-Erik James Knudsen i salg NÅ!

  jan erik james knudsen

  Jan-Erik James Knudsen har tidligere gitt ut to romaner; "En fiende å frykte" og "Memo fra en morder", begge til strålende kritikker.

  Nå er han klar med sin tredje thriller, "I skyggen av stråleglansen." Den er minst like spennende som de to første, så ønsker du deg virkelig spennende sommerlektyre er dette et godt valg! 

   

  Om boken:

  cover i skyggen av stråleglansen – KopiI Oslo flykter den unge jenta Amalie fra ukjente forfølgere. Når hun dagen etter blir funnet, kobles Kripos inn. Etterforskningen fører spesialetterforskerne Eddie Samson og Bernhard Fiske fra Kripos til Tommy Brenne, en ung norsk mann, som Amalie har prøvd å komme i kontakt med. Hun hevder å sitte på sensitive opplysninger om Tommys irske far.

  I en overnasjonal rolle sitter Europol, som pådrivere i en mangeårig og omfattende etterforskning rettet mot pedofile nettverk i Europa – Operasjon Redning. Den britisk-irske grenen av denne etterforskningen jakter på et internasjonalt VIP-nettverk med røtter som går helt tilbake til sekstitallet. Et nettverk som med stor sannsynlighet består av overgripere fra samfunnets øverste lag. Da Tommy Brenne, mot norsk politi sine advarsler, allikevel velger å reise over til den irske øya, blir Samson og Fiske sendt etter, for om mulig å forhindre at nok en tragedie skal utspille seg.

  Mye tyder på at de to norske etterforskerne har kommet for sent. En rekke dominobrikker har begynt å falle, og britisk og irsk politi forstår at sentrale aktører i det aktuelle VIP-nettverket er villige til å ta i bruk nesten et hvert middel for å beskytte seg selv.

  Boken kan bestilles i din lokale bokhandel, eller direkte i vår nettbutikk her:

  http://forlagshusetivestfold.no/i-skyggen-av-straleglansen-jan-erik-knudsen

 • Terningkast fem for Inger Postvolls debutroman: Rullatorgeriljaen!

  Simen Ingemundsen i Bygdebladet har anmeldt Inger Postvolls debutkrim. Han skriver blant annet: 

  "Rullatorgeriljaen" er en lettlest sjarmbombe av en kriminalroman, som leserne kommer til å elske allerede fra den stund de åpner boken. Bokomslaget er også et lekkert syn, et cover som gjorde meg som leser nysgjerrig fra første stund jeg så det. Forfatteren serverer leserne en underholdende og spennende lesefest, fra perm til perm. Dette er ingen brutal og intens krim, dette er en sjarmerende, rørende og spennende roman, som er krydret med humor.

  Gjennom 233 sider får leserne ta del i en realistisk og troverdig historie, som er fortalt på en lun og varm måte. Men den er samtidig så medrivende og tankevekkende at det er vanskelig å legge den fra seg. Når jeg først hadde lest boken ferdig, ja da angrer jeg på at jeg ikke lot den vare lengre. Dette er en bok som virkelig kan anbefales, både til voksne, eldre og unge lesere.

  Inger Postvoll kan virkelig være stolt over sin romandebut. "Rullator-geriljaen" er en elegant og delikat humørpille, en tankevekker og en litterær godbit av de sjeldne. Den handler om pensjonister, deres møte med hverdagen og som nekter å la seg knekke under tung medisinering eller av strenge sykepleiere. Jeg tror denne vil treffe enhver leser, og gi dem noe å tenke på. For liker du Agatha Christie`s bøker, ja da vil du garantert elske Inger Postvolls bok. 

  Hele anmeldelsen kan du lese i Bygdebladet her: https://www.bygdebladet.no/boktips/litteratur/bokanmelder/spenning-som-underholder-deg-allerede-fra-forste-side/s/5-100-134248

  Rullatorgeriljaen-coverOm boken:

  May Britt kvier seg. Er hun virkelig så naiv, en gammel dame? Men følelsen gir seg ikke: Kanskje er det skjebnen som skal føre henne og Gunnar sammen likevel, på tampen av livet? Det er jo uansett bare for noen uker ...

  Gjengen fra folkehøgskolen er blitt grå i håret og knirkete i leddene, men da brevet fra Jarl dumper ned i postkassene vekkes både gamle minner og fersk eventyrlyst. I tilpasset turbuss bærer det til Vestfold for en flyktig sommerferie, med folk de møtte da Beatles kom på banen, og sist så da internett var et nyord. Jarl er spent. Kan gamle vennskap gjenopplives? Er magien fortsatt der? Ingen av de andre aner hvor mye som står på spill. Rullatorgeriljaen er en varm spenningsbok med masse humor om betydningen av fellesskap, tilhørighet og kjærlighet, uansett alder.

  Boken kan bestilles hos din lokale bokhandel, eller direkte i vår nettbutikk her:

  http://forlagshusetivestfold.no/rullatorgeriljaen-inger-postvold

 • Kristine Hardebergs debutroman "De uskyldige" er kjøpt inn av Kulturrådet!

  Det er ingenting som gleder oss mer enn når vi  greier å få debutanter og romanene deres til å skinne. Og det har i sannhet skjedd med "De uskyldige", debutromanen til Kristine T. G. Hardeberg. Hun har - siden romanen kom for få uker siden - vært med på diverse litteraturarangementer, bokbad og signeringer. Hun har mottatt en rekke svært gode anmeldelser, og i dag fikk vi også beskjed om at romanen er innkjøpt av Kulturrådet. 

  Vi gratulerer den dyktige og driftige forfatteren og er glade og stolte på hennes vegne!

  Om romanen:

  de_uskyldige"Vi er heldige, sa han, og stirret ut i luften, – som kan bo akkurat her! Som kan gå på disse brosteinene som er tråkket flate og glatte gjennom hundrevis av år, av mennesker med evigheten som mål og hele verden som perspektiv."

  Sandra leter etter faren sin, en jakt som fører henne fra en liten bygd på Vestlandet til Firenze i Italia, byen som er hennes eneste spor. Men, søket etter faren skal vise seg å avsløre sjokkerende hemmeligheter om begge foreldrene. Under buegangene i Europas aller første barnehjem opplever Sandra hvordan historie og nåtid henger sammen, hvor sterkt båndet mellom mor og barn kan være.

  For parallelt med Sandras historie følger vi også Teresa, en oppvakt jente i frigjøringskrigens Italia, en tid da muligheter og begrensninger går hånd i hånd. Mest av alt ønsker hun seg utdannelse, men følgene vil bli skjebnesvangre for henne – og for Sandra. Er det mulig å stole på et annet menneske?

  De uskyldige handler om livsvalg og tilhørighet, om mysterier og håp.
  Bli med inn i inn i de trange gatene i en av de viktigste italienske renessansebyene i denne gripende slektsromanen som portretterer både skjørheten og styrken i det å være en familie.

  Boken kan du bestille hos din lokale bokhandel, eller direkte i vår nettbutikk her: http://forlagshusetivestfold.no/de-uskyldige-kristine-t-g-hardeberg

   

 • Tore Tveit ute med sin bok nummer 32!

  Tore Tveit er en forfatter med en allsidig produksjon for både voksne og barn bak seg. Nå er hans bok nr. 32 klar. "Min mor døde barnløs."

  tore tveits bøker

  Tore Tveit er en erfaren forfatter med et bredt forfatterskap bak seg. "Min mor døde barnløs" er hans 7.de roman. I tillegg har han utgitt 6 novellesamlinger, 13 barne- og ungdomsbøker og en rekke dokumentariske bøker. Totalt hele 32 bøker! 

  tore tveitHan har også skrevet flere stykker for Radioteateret og representert NRK i Prix Italia, har skrevet og fått oppført stykker for scene og laget tekstene til flere cabareter. Tveit er også oversatt til en rekke språk, blant annet tysk, engelsk, fransk, nederlandsk, russisk, islandsk og urdu. Forfatteren ble i 1989 tildelt Statens garantiinntekt for kunstnere og er tildelt Norsk Hydros kultur-. stipend, Telemark Fylkes kunstnerstipend og Skien kommunes kulturpris.

  Tveit har i tillegg hatt en rekke tillitsverv i skribentorganisasjonene, blant annet som styreformann i Norsk Forfattersentrum, leder av Skribentenes Fellessekretariat, formann i Norske Barne- og UngdomsBokforfattere, medlem av NBUs litterære råd og formann i Telemark Forfatterlag. Han arbeidet som journalist i Varden i Skien fra 1968–1975, før han ble han forfatter på heltid. 

  Om romanen:

  min mor døde barnløs coverDen førtidspensjonerte Skiens-læreren Knut Oskar Pedersen er en særing og en einstøing, men når han begynner å fundere over hvem moren hans var, som tilbrakte de seks første årene av hans liv på mentalsykehus, og som deretter døde, begynner livet hans langsomt å endre seg. Han blir vennligere innstilt overfor naboene, og ikke minst, han får bedre kontakt med faren, som alltid har vært en lukket mann.

  Dette er en underfundig, morsom og rørende roman, skrevet av en forfatter med en lang rekke utgivelser bak seg.

  ***

  Boken kan bestilles hos din lokale bokhandel, eller direkte i forlagets nettbutikk her: http://forlagshusetivestfold.no/min-mor-dode-barnlos-tore-tveit

  ***

   

   

 • Sterk historie bak "Venteromsnoveller"

  Tonje A. Lissandrin skrev novellesamlingen "Venteromsnoveller" mens hun var under behandling for en alvorlig kreftsykdom. 

  tonje3

  - At livet tar noen uventede svinger en gang i blant, er noe flere av dere kjenner til, fortsetter Tonje. – For meg har det blitt slik at skrivingen og fortellingene mine har hjulpet meg til å klare dette. Når jeg har valgt å kalle denne boka «Venteromsnoveller» så er det det boka handler om, tiden og tankene på venterommene og i sykesenga, forteller hun i et intervju med Ranheimsavisa.

  Her kan du lese hele historien i Ranheimsavisa: http://www.ranheimsavisa.no/index.php/kultur-fritid/2614-ranheim-har-ogsa-en-forfatter-i-italia?fbclid=IwAR0Y2tYNAuNQDudvOrs2k5Nw-t-SM44Q5DbMAVz_ZJdn8jO7jvML7SLRPCc

  Om boken:

  forside venteromsnovellerVenteromsnoveller er korte, bittersøte noveller tilegnet pausene. Ventetiden. Holdeplassen. Kaffekoppen.

  Vi møter en mann som ikke kommer seg ut av maleriet. Vi møter en annen som har havnet bakerst i eks-damas klesskap. Vi møter kvinnen som drikker Amarone på en helt vanlig hverdag, samt alenefaren som sliter både med Big Bang og med sjokoladekake.

  Det handler om å strande på alternativ musikksjappe under evakueringen av Boston, om å hoppe ut av et fly med drømmene sine som lodd og om å holde seg fast i et moteblad mens gulvet på venterommet bikker nedover mot et stup.

  – Det hadde sett ut som en ulykke, er noe av det siste Anna rekker å si før hun sporløst forsvinner.
  Felles for alle karakterene i Venteromsnoveller er at de, på linje med deg og meg, søker forklaringer, logikk og mening i tilværelsen.

  Boken kan bestilles hos din lokale bokhandel eller direkte i vår nettbutikk her:  http://forlagshusetivestfold.no/venteromsnoveller-tonje-a-lissandrin

   

 • Ny roman: Vikingene på Brunlaneset

  Thore Busk har nylig kommet med sin roman nr. 2 på Lyst forlag, "Vikingene på Brunlaneset." Vi gratulerer!

  thore busk

  Om romanen:

  vikingenep_brunlaneset-comverRomanen starter med det store slaget på Neset. Det er en vanskelig tid, en religion skal erstattes av en annen. Å forlate noe man har trodd på for å bli erstattet med noe totalt annerledes og fremmed, det gikk ikke rolig for seg, det måtte våpenmakt til. Brunlaneset styres av en kvinne, hennes mann er i viking og hun har derfor konkurranse om ledelsen. Hun har fem barn, men bare den yngste er hjemme. Det er denne unge mannen som fører kjærligheten inn i romanen og også tar opp problemet med hvem som bestemmer over valg av livsledsager. Hun som leder Neset får også en påminnelse om et stormende kjærlighetsforhold for lenge siden.

  Les starten her:

  Boken kan bestilles i din lokale bokhandel eller direkte på våre nettsider her:

  http://forlagshusetivestfold.no/vikingene-pa-brunlaneset-thore-m-busk

 • Beathes bibliotek om "Bestefars lange armer": En diktdebut som anbefales på det aller sterkeste!

  Beathe Solberg, som står bak bokbloggen "Beathes bibliotek" har skrevet en lang og grundig anmeldelse av "Bestefars lange armer", Silje Engbråtens diktdebut. Overskriften lyder:

  Sterkt og kraftfullt om overgrep

  og hun konkluderer med: 

  Engbråten har skrevet en diktsamling som tok meg med storm og omtrent slo meg rett i bakken og slike knytteneveslag som dette, å bli skikkelig røsket i, det er noe vi trenger av og til. Hun har et direkte språk og en måte å skrive på som fremstod både kraftfullt, nakent og sterkt men samtidig sårbart.

  Hele anmeldelsen kan du lese her: https://beathesbibliotek.no/2019/04/17/bestefars-lange-armer-av-silje-engbraten/?fbclid=IwAR23GtpOuXb2_x3quTwDoaxMHVwHjijLegw4QXPW0tqeSKqBvR_8RjXHhGk

  Om boken:

  Bestefars_lange_armer_side6Silje Engbråtens diktsamling "Bestefars lange armer" forteller en rystende historie om overgrep. Men disse diktene handler om noe mer: De handler om å finne styrke til å komme videre. Og om at kjærlighet finnes, tross alt.

 • Strålende anmeldelse av "Det begynner å ligne et liv" i magasinet Sykepleien

  Kjetil Skotte, sykepleier og rosenterepeut, har anmeldt en av våre viktigste bøker: Det begynner å ligne et liv" for magasinet Sykepleien.

  Det er en grundig og god anmeldelse, som du kan lese i sin helhet her: https://sykepleien.no/bok/2019/03/de-glemte-parorende

  Han avslutter med: Dette er en lettlest bok. Den er luftig og har både dikt og sangtekster som pusterom mellom de skjebnetunge fortellingene. Den sier mye klokt om hva vi som samfunn bør fokusere på når det gjelder behandling av rusmisbrukere, og den kan og bør gi en og annen aha-opplevelse for både helsepersonell og politikere. Den understreker at pårørende ikke må bli glemt og vil forhåpentligvis bidra til at bevisstheten og omsorgen rundt nære familiemedlemmer øker.

  Mer om boken:

  FORSIDE Det begynner å ligne et liv«Det er en sterk bok Unni Ranheim har skrevet om pårørende til rusmisbrukere. Historiene gjør inntrykk, tårene triller. Det er så mye smerte, skam og sårbarhet. Så mye omsorg, empati og godhet. Så mye skuffelse og kjærlighet, så mye håpløshet og håp. Å være pårørende til en rusavhengig er krevende fordi mange følelser kommer i kok: En elsker og en hater.»

  Olaug Vervik Bollestad (Krf.), leder av Helse- og Omsorgskomiteen på Stortinget har skrevet forordet i boken.

  Merete Almås er ruskoordinator og selv pårørende. Hun spør seg om hun er snill eller dumsnill når hun stiller opp for broren sin? Og hjelper hun broren sin til å ruse seg på første klasse når hun stiller opp døgnet rundt? Merete ante ikke at brorens rusmisbruk gjorde henne syk.

  "Det begynner å ligne et liv …" handler om pårørende til rusmisbruk-ere og deres hverdag. Mødre, fedre, besteforeldre, søsken, voksne barn og venner forteller i boken om sykdom, om kjærlighet, om sorg, om utholdenhet, om torpedoer, om tyveri, om svik og atter svik, om lettelsen når den rusavhengige sitter inne, og om skammen. Skammen over ikke å fikse livet, over å være en pårørende – og over at man skammer seg. Og ikke minst, om fortvilelsen over ikke å bli sett og få hjelp fra helsevesenet. Belastninger skapes, stressnivået øker og spenningene setter seg i kroppen. I tillegg til alle de pårørende møter du også en biskop, forskere, helsepersonell og ansatte i behandlingsinstitusjoner og organisasjoner.

  Boken kan bestilles hos din lokale bokhandel, eller direkte i vår nettbutikk her: http://forlagshusetivestfold.no/det-begynner-a-ligne-et-liv-unni-ranheim

1-10 of 399

Side:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 40