uncategories

 • Krigerne i Romerrikes Blad

  Bjørn Dahl kom med spenningsromanen Krigerne i fjor, en roman som har mottatt flere strålende omtaler fra lesere og bloggere. Bloggen Boktimmy ga den sågar en sekser på terningen og skriver blant annet:

  “Krigerne” av Bjørn Dahl er en intens leseopplevelse. En stemningsfull kriminalroman, som griper fatt i deg og tar deg med på en kolossal reise som kan virke sjokkerende og skremmende selv for den hardeste leser. Forfatteren imponerer med sine skildringer av miljøet og beskrivelser av karakterene. Det er ingen tvil om at Bjørn Dahl har modnes de siste tre årene. Når jeg først hadde startet å lese, var det vanskelig å legge boken fra seg. Så når den var ut-lest, var det ergerlig at den var ferdig, for meg kunne den vart mye lengre. Jeg gleder meg allerede til neste bok fra Bjørn Dahl og håper den kommer fort.

  Les hele anmeldelsen her: https://boktimmy.blogg.no/?p=1507

  Nå kan du også lese om forfatteren og boken i Romerrikes Blad:

  krigerne i romerrikes blad

   

 • Årets første bok er i handelen: Gullkrabbene av Kristin Remøe

  gullkrabbeneÅrets første bok er kommet fra trykkeriet, Gullkrabbene, en spenningsthriller skrevet av Kristin Remøe, utgitt på Lyst forlag.

  Gullkrabbene er Kristins tredje bok på Forlagshuset og i romanen følger vi Cora på hennes søken etter tvillingsøsteren, Lina, som forsvant på mystisk vis. Cora har en diagnose som gjør at hun fungerer dårlig sosialt, og hun er avhengig av Lina for å føle seg hel. I letingen etter søsteren får Cora hjelp av en journalist og en hacker, og snart blir hun involvert i en farlig liga som driver med smugling av russiske jenter inn til de nordiske landene, i tillegg til å smugle radikalisert IS-ungdom ut av Norge.

  Gullkrabbene er en spenningsroman som berører kampen mot indre og ytre demoner, hvor kidnapping og griskhet er noen av ingrediensene. Likevel kan man i romanen finne spirer av håp når livet er på sitt mest dystre.

  Boken kan bestilles hos din lokale bokhandel, eller direkte i vår nettbutikk her: http://forlagshusetivestfold.no/gullkrabbene-kristin-remoe

 • Den siste dansen er over. Tidligere statssekretær, stortingsrepresentant og forfatter Ingvald Godal er dessverre død.

  Vi mottok med sorg meldingen om at Ingvald Godal fra Telemark er død, 84 år gammel.

  Ingvald Åsmund Godal (1934) var, i tillegg til forfatter, tidligere sivilingeniør og politiker. Han var blant annet formann i Oslo Senterparti fra 1969 til 1971, statssekretær i Miljøverndepartementet fra 1972 til 1973, og ordfører i Vinje kommune i Telemark fra 1976 til 1979. Som politiker representerte han opprinnelig Senterpartiet, inntil han meldte overgang til Høyre i 1983, som han representerte på stortinget i perioden 1985-2001. Han satt sin første periode i energi- og industrikomiteen, deretter i forsvarskomiteen.

  Godal var visepresident i Norges Forsvarsforening fra 1985 til 1987 og leder i Norsk støttekomité for Tsjetsjenia fra 2002 til 2007. I 1955 ble han tildelt Vernepliktsmedaljen, i 1996 ble han tildelt den litauiske Medaljen for 13. januar og i 2012 ble han utnevnt til kommandør av Litauens fortjenstorden.

  ingvald godal og bøker

  Ingvald Godal sto bak en rekke bokutgivelser. Deriblant boken "Ansikt til Ansikt" som kom ut på Liv Forlag i 2013

  Boken handler om intense og ofte dramatiske øyeblikk i et mangslungent liv i krig og fred i Afrikas villmark. Veistikking inn i narkotika-baronenes ”Gyldne Triangel” lengst nord i Thailand. Drap ved Berlinmuren, frihetskamp i Litauen og Estland. Etterforskning av Røde Kors – mordene i Tsjetsjenia, møte med Slobodan Milosevic og en magedanserinne i Istanbul. Livet som statssekretær i Miljøverndepartementet og 16 år på Stortinget. Og mye, mye mer.

  Som han selv sa det, en av gangene vi snakket med ham:

  "Jeg har alltid søkt etter slikt som er fargerikt og spennende. Jeg er veldig dårlig til å kjede meg. Det er så mye som er moro!"

  Ingvald godal i bakhagen

  Vi kjente han som en innsiktsfull, kunnskapsrik og livsglad mann, som det bestandig var hyggelig å treffe. Selv om han var en godt voksen mann allerede da han ga ut bok hos oss i 2013, var han ung til sinns, glad i både å danse og reise, og full av spennende historier fra de mange forskjellige deler av verden han hadde besøkt. Og til tross for mange tunge verv og topp-jobber, han var både direkte i talemåten og lett å komme i kontakt med, velsignet fri for "stormannsnykker."

  Trim i tradisjonell forstand, var han derimot ikke så stor tilhenger av. Som han pleide å si til sine joggende venner: 

  ”At dere gidder å fly der med tunga som et rødt slips, når dere kan få samme trimmen ved å sveve over et dansegulv med en skjønn kvinne i armene!”

  Nå er dessverre den siste dansen over.

  Våre kondolanser går til hans familie og venner.

  ***

   

  Ansikt-Til-Ansikt

   

   

 • Les den sterke historien om "En søster for lite" i ukens KK

  Noen bøker lever heldigvis videre, flere år etter at de først ble utgitt. Så med "En søster for lite" skrevet av Ingrid Kjelstrup etter at søsteren hennes ble skutt og drept av eks-kjæresten. I denne ukens KK kan dere lese deler av den sterke historien:

  søster i kk

  Om boken: 

  En søster for lite coverDen 23. januar 2009 blir Kristin Kjelstrup (40) fra Tromsø skutt og drept av ekskjæresten, politimannen Rolv Are Pettersen. Straks etter skyter han seg selv. Tilbake står blant andre Kristin sin nesten jevngamle søster og nære venninne, Ingrid. Den psykiatriske sykepleieren er knust av sorg og savn, men også skremt over det hun opplever som en svært tilfeldig og mangelfunn oppfølging av støtteapparat og samfunn i tiden etterpå. Hun spør seg blant annet om det er slik at hendelsen oppleves for sensitiv til at enkelte tør nærme seg den på grunn av sakens spesielle karakter. Og hun prøver å finne svar på hvordan en kan forebygge at noe lignende skal hende igjen. “En søster for lite” er Ingrid Kjelstrup sin personlige og sterke fortelling om en blid, sjarmerende og dyktig søster, mor, datter, student og venninne, som ble revet bort så alt for tidlig.

  Boken kan bestilles direkte av forfatteren, eller direkte i vår nettbutikk her:  http://forlagshusetivestfold.no/en-soster-for-lite-ingrid-Kjelstrup

   

 • Harstad Tidende: "Kombinasjonen slektsforskning, historieinteresse og skrivekløe kan føre mye godt med seg …"

  Harstad Tidende har både gitt "Slekten og vinen og den tredje krigen>" en flott anmeldelse og skrevet et fint intervju med forfatteren. I anmeldelsen skriver de blant annet:

  "Kombinasjonen slektsforskning, historieinteresse og skrivekløe kan føre mye godt med seg … «Slekten, vinen og den tredje krigen» kan leses på to måter, og den fungerer på begge plan. Som «lett» og spennende underholdning, men også som en mer dyptpløyende historiefaglig fortelling med politisk koloritt."

  Vi gratulerer forfatteren med en flott tilbakemelding på debutromanen!

   

  slekten i harstad tidende

  Om boken:

  slekten coverSanne Eid finner et gammel fotografi av en ukjent gutt. Hvem er han og hvorfor vil ingen i familien snakke om han?
  Sanne søker i gamle protokoller og finner stadig nye spor. De fører henne til USA, Frankrike, Tyskland, Ukraina, Tyrkia og England, der hun møter flere av guttens etterkommere. De har ulike historier og ser Europa fra ulike ståsted. Det gir Sanne et videre perspektiv på krigens og konfliktenes Europa. Trådene samles fra den store krigen til dagens konflikter.

  I boken får vi også høre gutten egen beretning. Reisen fra fattige kår i fjellbygda Almlia til mulighetenes Amerika. Opplevelser fra skyttergravene i Frankrike og soldatlivet under den tyrkisk-greske krigen. Kjærligheten han stadig jakter på, men som alltid glipper. Og om hete netter som gir stadig nye greiner til slektstreet hans...

   

  Boken kan du bestille hos din lokale bokhandel, eller direkte i vår nettbutikk her: http://forlagshusetivestfold.no/slekten-vinen-og-den-tredje-krigen

   

   

 • Vi gratulerer Bjørn Dahl med terningkast SEKS for "Krigerne"!

  terning-6Simen Ingemundsen, bokanmelder i Bygdebladet og mannen bak bokbloggen "BokTimmy" har lest Bjørn Dahls spenningsroman "Krigerne:" Han kaster terningkast seks, og skriver blant annet:

  “Krigerne” av Bjørn Dahl er en intens leseopplevelse. En stemningsfull kriminalroman, som griper fatt i deg og tar deg med på en kolossal reise som kan virke sjokkerende og skremmende selv for den hardeste leser. Forfatteren imponerer med sine skildringer av miljøet og beskrivelser av karakterene. Det er ingen tvil om at Bjørn Dahl har modnes de siste tre årene. Når jeg først hadde startet å lese, var det vanskelig å legge boken fra seg. Så når den var ut-lest, var det ergerlig at den var ferdig, for meg kunne den vart mye lengre. Jeg gleder meg allerede til neste bok fra Bjørn Dahl og håper den kommer fort."

  Les hele den strålende anmeldelsen her: https://boktimmy.blogg.no/?p=1507&fbclid=IwAR3nZU8CyI42kQ_bj5VbmLILtXO-DTLKSZKq2KlFodDyX_pg_p_OAJ26144

  Om boken:

  cover_krigerneNår Bern Juv settes fri etter å ha sonet tre drap han hevder ikke å ha begått, ser han fram mot ensomheten og et liv i pakt med naturen, men fortida innhenter den forhenværende Unifil-soldaten allerede ved porten: Ekskjæresten Minken nekter å gi ham opp.

  Bern rekker knapt hjem før en tvilsom privatdetektiv vil at han skal be saken sin gjenopptatt. Samtidig dukker det opp et nytt lik som forbindes med forbrytelsen Bern ble dømt for. Vil han igjen bli mistenkt?
  Minken foreslår at han skal bli med til Libanon, der hun arbeider med humanitære prosjekter. Flyktningleirene som Minken jobber i finansieres på en lyssky måte. Nå er flere ute etter ressursene – og de er villige til å gå over lik. Igjen befinner Bern seg i stormens øye, i landet som har merket ham for livet.

  Krigerne er en actionfylt spenningshistorie om gråsoner og mål som helliger midlene.

  Boken kan bestilles hos din lokale bokhandel, eller direkte i vår nettbutikk her: http://forlagshusetivestfold.no/krigerne-bjorn-dahl

   

 • Tvedestrandposten om "liten jente forsvunnet: Hele romanen er helstøpt!

  liten jente i tvedestrandpostenSven Gjeruldsen i Tvedestrandposten har anmeldt "Liten jente forsvunnet", som kom ut i høst. Han skriver blant annet:'

  "For to år siden debuterte politimannen Erling Greftegreff med romanen «Trekkfuglene». En roman der forfatteren viste mange lovende ansatser. Nå foreligger oppfølgeren fra politimannens hånd. Erling Greftegreff innfrir med «Liten jente forsvunnet» … hele romanene er helstøpt. Fortsetter Greftegreff i dette sporet vil han kunne bli en ny stjerne på himmelen av norske krim- og thriller forfattere. «LITEN JENTE forsvunnet» er engasjerende og svært spennende. Greftegreffs bakgrunn i politiet gjør romanen svært troverdig. … Nå er det bare å vente på oppfølgeren til «Trekkfuglene» og «Liten jente forsvunnet» - for den må komme. "

  Har DU lyst til å lese boken? Akkurat NÅ er den på januarsalg - 40 % rabatt!

  Du kan bestille den i vår nettbutikk her: http://forlagshusetivestfold.no/nettbutikk

   

   

 • Nå kan du ta en sniktitt på vårkatalogen vår!

  Ett år er over, ett nytt er på gang. Her kan dere ta en liten titt på de kommende utgivelsene våre, vårkatalogen for 2019. Den er ikke helt oppdatert, noen titler, omslag og datoer vil endres. Men uansett: Her er mye spennende og bra!

   

   

   

 • VI TYVSTARTER JANUARSALGET. MINUS 40 PROSENT PÅ ALLE BØKER!

  Januarsalg_header

  Vi tyvstarter januarsalget og gir 40 % rabatt på alle bøkene i nettbutikken fram til 25. januar. Det gjelder også alle tidligere nedsatte bøker og bøker gitt ut i 2018!

  I tillegg: Gratis frakt ved kjøp over kr. 300,-

  Her kan du virkelig gjøre et hyggelig kjøp!

 • Årets julekalender, - se vinnerne her :-)

  Akkurat som tidligere år, vil vi også i år kjøre en julekalender på Facebook og Instagram. Der gir vi bort en bok vi er stolte av til en heldig vinner, hver dag. Ønsker DU deg en av bøkene våre? Gå inn på våre sider på Facebook eller Instagram og kommenter hvorfor, så kanskje det blir nettopp du som får gratis bok tilsendt i posten.

  ***

  1. desember

  ***

  julekalender 1 2018

  1. desember kan du vinne: Isilds vrede av John Olav Oldertrøen.

  Forfatter Gert Nygårdshaug har lest boken. Han skriver:

  Jeg har nettopp lest ferdig John Olav Oldertrøens debutroman ISILDS VREDE, og denne romanen fortjener storsalg! En øko-fantasy der hovedpersonen er en 12 år gammel gutt. Litt skeptisk til denne type romaner, men hakke mine testikler: Jeg lå og leste halve natten, kunne ikke stanse, drivende spenning kombinert med norrøn mytologi og høyaktuell økoproblematikk. Drivende godt språk. Sier ikke mer, les selv!

  Les mer om boken her: http://forlagshusetivestfold.no/isilds-vrede-john-olav-oldertroen

  VINNEREN AV ISILDS VREDE ER: Tove Mette S. Karlstad. Gratulerer!

  ***

  2. desember

  ***

   

  julekalender 02 12 182. desember kan du vinne Gunnar Lunde Samlede Noveller.

  Gunnar Lunde (født 1944, død 1993) er en av norges glemte litteraturskatter. Nå har vi samlet 28 av hans beste noveller i «Utvalgte noveller» av Gunnar Lunde.

  Telemark avis kastet terningkast 6 og sa følgende:

  «For noen ganger skjer det. Det er ikke ofte. Men av og til hender det at man kommer over litteratur som virkelig treffer. Som er så god og oppfinnsom og original at man bare ikke klarer å legge boken fra seg. Sånn er det med ”Utvalgte noveller” av Gunnar Lunde. Man snakker ofte om Jens Bjørneboe, Agnar Mykle og Axel Jensen som de store inn- gangsportene til den såkalte «voksenlitteraturen». Om Lars Saabye Christensen og Ingvar Ambjørnsen. Det er på tide å rydde plass til en ny forfatter. Det er på tide å begynne å snakke om Gunnar Lunde.»

  Dagbladets Fredrik Wandrup sa følgende:

  «Novellemester! Etter sin død har Lundes hatt en kultklang blant spesielt interesserte. Han utga 22 bøker. 16 av titlene fins på antikvariat.net, for den som er interessert. Men skaff deg først «Utvalgte noveller», som rommer 28 fortellinger, redigert av Glenn Johansen. En klassiker til glede for nye lesere.»

  Du kan lese mer om boken her: http://forlagshusetivestfold.no/samlede-noveller-gunnar-lunde

  VINNEREN BLE: Vigdis Våga. GRATULERER!

  ***

  3. desember

  ***

  julekalender 2018 3

  I dag kan du vinne: Familien som forsvant av Thomas Nilsen

  DAGENS anmelder, Nils-Petter Enstad skrev blant annet dette om boken:
  «I en tid da fremmedhat og antisemittismen ser ut til å blomstre igjen, er det både viktig og nødvendig med bøker som dokumenterer hva det førte til forrige gang slike krefter fikk utfolde seg i norsk offentlighet. Boka «Familiene som forsvant. Den jødiske befolkningen i Vestfold 1880-1945» er et viktig bidrag til folkeopplysningen om dette.»

  Lars Døvle Larssen iTønsberg Blad trillet terningkast fem og skriver blant annet:
  «Nilsen belyser de mange enkeltskjebnene, men aldri uten å miste det store bildet av syne. Familiene som forsvant» gjør et solid faglig inntrykk, i tillegg til å være velskrevet.»

  Les mer om boken her: http://forlagshusetivestfold.no/familiene-som-forsvant-thomas-nilsen

  VINNEREN BLE: KARI REINE. GRATULERER!

  ***

  4. desember

  ***

  julekalender 2018 4

  I dag kan du vinne "Du skal lide"  av Frode Eie Larsen.

  «Du skal lide» har fått en rekke strålende anmeldelser både i aviser og av bokbloggere. Forfatter og bokblogger Geir Tangen skriver blant annet:

  Dette er en svært leseverdig bok. Jeg leste de 325 sidene på ett døgn i helga. Oppslukt og fascinert, med andre ord. Jeg har også svært sansen for Larsens forfatterstemme. Han gir nesten samtlige karakterer sin egen synsvinkel, og vi hopper hele veien mellom korte avsnitt av synsvinkler fra de involverte karakterene. Det gjør det selvsagt litt mer krevende å lese. Man må være våken for alle skiftene, men samtidig så gir det utvilsomt en ekstra dimensjon at vi hele veien vet hva de ulike aktørene tenker. Vi forstår bedre deres valg og handlinger.

  Det aller beste med boken er likevel det kunstferdige plottet. Det går av en bombe på Farris bad i Larvik. Comet forlag har hatt forlagsfest i festsalen, og etter eksplosjonen er deres største forfatter, Tanber Thyve savnet. Han aner ingenting, men våkner til seg selv på et hotellrom i Berlin. Ribbet for alt annet enn en mobiltelefon der det ligger en eneste tekstmelding. «Du skal lide». Thyve blir raskt mistenkt for å stå bak eksplosjonen, og alle spor peker mot ham. Etterhvert begynner det også å dukke opp lik på hans vei, og det utvikler seg til en stadig større floke for den stakkars forfatteren. Etterforsker Eddi Stubb får en vanskelig oppgave i å nøste alle trådene. Spesielt siden alle tråder peker i samme retning, Rett mot den forsmådde forfatteren.

  Trenger du en spennende bok i høst, ja så vil jeg så absolutt anbefale denne boka. Bli kjent med Eie Larsens karakterer. De er noe helt for seg selv.

  Les mer om boken her: http://forlagshusetivestfold.no/du-skal-lide-frode-eie-larsen

  VINNEREN BLE: TOVE WENSELL NOVOLL.

  ***

  5. desember

  ***

  ju

  I dag kan du vinne:
  Kai og Kjempefrosken
  skrevet av Ole Kristian Løyning.

  Kai og kjempefrosken er først og fremst en historie om vennskap. Om fiskebilsjåføren Franco som mener ferie er for latsabber, og mageknip er innbilning. Om sønnen Kai som må finne seg i å ha en far som alltid har en lett forklaring på alt det vanskelige som finnes. Kai og kjempefrosken er også en fortelling om hvordan stadig voksende problemer og utfordringer kan bli møtt med kreativitet og et brennende ønske om en lykkelig slutt.

  Boken er lettlest og spekket med humor. Samtidig tar den opp høyst dagsaktuelle temaer som livskriser og det å hele tiden måtte kjempe for å få endene til å møtes.

  VINNEREN BLE: Lilly Anine Imogen Holje . GRATULERER!

  ***

  6. desember

  ***

  julekalender 2018 6 opphav

  I dag kan du vinne:
  Opphav
  skrevet av Elin Dahling

  Handlingen i "Opphav" spenner over 500 år og tre kontinenter. En fargerik fortelling, om intuisjon, lengsel, kjærlighet, og det universelle behovet for tilhørighet.

  30 år gamle Asta gjør det slutt med samboeren, selger leiligheten og sier opp jobben. Når videre studieplaner i Oslo går i vasken, setter hun kursen over det mektige Atlanterhavet, til brennheit sol, strender og jungel i Bahia, Brasil.

  Der møter hun Tiago, som synes verden virker stor og utilgjengelig, og mulighetene begrensede. Nysgjerrige og lidenskapelige finner de styrke, i hverandre og i historien, til å bryte kulturelle barrierer, til å skape seg ei framtid sammen. For de er ikke de første skjebnen fører over oseaner, de er ikke alene om å måtte finne nytt fotfeste, om å måtte leve et liv de ikke har forestilt seg.

   
  VINNEREN BLE: KRISTINE GRAV HARDEBERG. GRATULERER!

   

  ***

  7. desember

  ***

  Julekalender2018-7

  I dag kan du vinne:
  Moderskipet
  skrevet av Audun Støren

  "Moderskipet" er en tøff krim fra Oslos underverden, skrevet av en som har kjent miljøet på kroppen ...

  Oslo er ikke en by. Oslo er kastesystem. Noen vektere litt lenger ned i gaten kastet en forfrossen uteligger ut fra et kjøpesenter. Uteliggeren ble liggende på gaten og gråte. Espen gikk oppover Karl Johansgate mot Nationaltheatret der han hadde avtalt å møte Ulla og Olav. Han krysset Kongens gate på grønn mann, og Nedre Slottsgate på rød. Kjente en økende uro ved å se de forbipasserende i ansiktet. Dauinger som åt opp menneskelighet. En rumensk gatesanger spilte falskt på et hullete trekkspill. Espen slapp en tipakning Marlboro i kofferten hans. Han visste at mannen var fattig og røyksugen, og røykpakka hadde Espen stjålet.

  Gatebarn. Knallharde narkomiljøer. En ambisiøs journalist. En barmhjertig hjelperinne. En korrupt purk. Og for øvrig et rikholdig menasjeri av dophuer, horer, skakkjørte straitinger, kyniske avisfolk og finansfyrster.

  Dette er de som befolker ”Moderskipet”. Oslo er åstedet for en episk kamp der det gode barker sammen med det onde på mange plan. Der brutalitet danser med ømhet og mot blant de sprøytenarkomane. Der drivkreftene er sterke, sugende og skiftende. Og der hovedpersonene gjennom sine egne valg, og andres, uunngåelig konvergerer mot et voldsomt klimaks.

  Og der ingenting er helt som det ser ut ...

   VINNEREN BLE: Siri Merethe Kristensen. Gratulerer!

   

  ***

  8. desember

  ***

  Julekalender2018-8
   
  I dag kan du vinne:
  Ferrarimysteriet
  av Anne-Gro Sæther
   
   
  Hvordan kan syv skinnende nye Ferrarier bli stjålet på høylys dag? Politiet i Fredriksborg forstår ingenting. Superbilene til mange millioner kroner er som sunket i jorden. Nyhetene blåser opp saken og ryktet går verden rundt: Dette må være tidenes frekkeste biltyveri!
   
  De tre vennene Kim, Ludvig og Luna har sett og hørt noe som kan ha med saken å gjøre. De lanserer sin egen teori, men blir kastet på dør av politimesteren i byen og senere truet på livet av skumle motorsykkeltyper.
  De er nær ved å gi opp, inntil de forstår at løsningen kanskje ligger snublende nær. For mens avisene skriver at politiet leter etter millionbilene i Øst-Europa, og en etterlyst privatetterforsker har lagt igjen spor etter seg i Riga, begynner de merkeligste ting å skje i nabolaget …
   
  Liker du ungdomskrimbøkene til Jørn Lier Horst?
  Da vil du også like denne!
   
  VINNEREN BLE: TORIL LANGMO SKJETNE. GRATULERER!
   

  ***

  9. desember

  ***

   Julekalender2018-9

  I dag kan du vinne:
  Trekkfuglene
  av Erling Greftegreff​

  Når to eldre menn blir funnet brutalt drept i Hønefoss, blir politiførstebetjent Wilhelm Gran satt på saken. Gran, som ikke har opplevd den store motivasjonen i jobben etter at han ble sparket som hundefører, får hjelp fra uventet hold, og etter kort tid ledes sporene over enorme avstander, både i tid og geografi. Gamle hendelser dukker opp fra fortiden, men det mest skremmende av alt, er at det meste peker mot en brutal og hensynsløs drapsmann med unike egenskaper, helt ulikt alt annet de tidligere har stått overfor. At han er villig til å gå svært langt for ikke å bli tatt, gjør ikke presset mindre. Wilhelm Gran kjenner omsider jaktinstinktet bruse igjen, og henter fram sin gamle, avskiltede tjenestehund, den enorme schæferen Satan. Jakten er i gang.

  ***

  Boken har fått en rekke gode anmeldelser og "femmer-terninger", både av aviser, bokbloggere og bibliotekarer. Grethe Thorgersen ved Nord-Odal bibliotek var en av de første som leste boken. Hun ga oss denne hyggelige tilbakemeldingen:

  "Jeg har storkost meg. Gleder meg til å anbefale denne for lånerne på biblioteket :-)"

  Vi er ganske sikker på at du vil kose deg også!

  VINNEREN BLE: MARI SOLBERG

  ***

  10. desember

  ***

  Julekalender2018-10

  I dag kan du vinne

  Tigrene i Afrika

  av 

  Anne Bremnes

  En bok Lofotpostens anmelder omtaler som KRUTTSTERK!

  Utdrag fra boken:

  (…) så kom solen, og med en stripe av langsom lyd og spor våte av tjære forsvant slavene ut i ørkenen. Alt ble orange; tårnet, hekken, sollyset knuste vinglassene på kjøkkenet til østersgrå skall.

  Men ingen forstyrret feministene, de hadde tatt over suitene i øverste etasje. Der røyket de sigar, nå da disse rommene endelig var ledige.

  Alt var nytt. og om kvelden fikk de høre ryktet som gikk: At tigrene endelig hadde kommet tilbake til Afrika …

   

  VINNEREN BLE: GRETHE BRÅTEN

   

  ***

  11. desember

  ***

  Julekalender2018-11

  I dag kan du vinne:
  Lillian W. Skows bok «Skyld»

  Romanen skildrer hverdagslivet hos fiskerbonden Andreas og familien hans på Virek i Ofoten. Vi blir med tilbake til siste halvdel av 1800-tallet og følger far på Lofotfisket mens mor og unger klarer seg gjennom mørkevinteren på heimegården.

  VINNEREN BLE: ELISABETH LYNGSTAD. GRATULERER!

  ***

  12. desember

  ***

  Julekalender2018-12

   
  I dag kan du vinne
  Anja H. Hagelunds debutbok:
  "Med himmelen under oss."
   
  "Med himmelen under oss" er virkelig en liten perle av en bok. Det er en roman om sårbarhet, relasjoner til andre mennesker, og grønne joggesko. Hovedpersonen er Erika, en 25 år gammel jente som har lagt sin elsk på å dra til biblioteket på onsdager, og har laget et system med søppelet sitt i tilfelle, mot formodning, hun ikke klarer å gå ut med det. Den handler også om Ole, som jobber på et sted der «ingen egentlig ønsker å være», han har ingen særlige bekymringer bortsett fra å skulle holde styr på denne eksentriske jenta.
  Erika er en ung jente med tvangshandlinger og sliter med psyken. Tema er dessverre veldig relevant, da mange unge sliter psykisk idag. Dette er likevel ikke noen trist bok, man finner både humor og tragikomikk, og det er nærliggende å sammenligne med en mannlig bokprofil som i disse dager gjør comeback som blogger – Ingvar Ambjørnsens Elling.
   
  Vi i forlaget elsker den. Nå kan den bli din:-)
   
  VINNEREN BLE: SONNJA MOEN. VI GRATULERER!
   

  ***

  13. desember

  ***

  Julekalender2018-13

   I dag kan du vinne:

  De udugelige

  av Jan-Robert Henriksen

   En serbisk krigsfange som soner i Norge står sentralt og det åpenbare gir politiet tunnelsyn. For noen blir det jakt, for andre en kamp for å være profesjonelle, for de falske – et utstillingsvindu.

  Dagens politi står overfor grenseløs kriminalitet. Dette er en historie som tar for seg slik faenskap, samtidig som den speiler det mangfold som finnes i politikulturen. Den forteller om de ambisjonsrike, de utladete, de lojale, dilettanter, flinkiser, resignerte, men også vanlig politi med sterk etisk forankring og kjærlighet til mennesker. Romanen forener varm humor og den tradisjonelle krimsjangeren med autentisk politiarbeid. Henriksen maler ikke ut vold, men gir det vonde et sant ansikt. Dette er fiksjon med utgangspunkt i virkelige mennesker, de som kanskje handler i samme matbutikk som deg.

   

  VINNEREN BLE: John Magne Våga. Vi gratulerer!

   

  ***

  14. desember

  ***

  Julekalender2018-14

  I dag kan du vinne:

  Før himmelen roper deg hjem
  av Eva Mjøen Brantenberg

  "Før himmelen roper deg hjem" er en historisk roman fra Vestfold, med hendelser fra siste del av 1700 -tallet. Boken bygger på autentisk materiale og solid kildegransking. Historien er spunnet rundt Maria Haakonsdatters liv.
  Dette er en roman om hverdagsmenneskene som har gått foran oss, de som har bygget landet med sitt slit og liv.

  Utgangspunktet er Medø Gård på Tjøme i Vestfold, der vi møter Maria Haakonsdatter og får følge hennes liv gjennom sorg og savn, bygdeslarv og barselfare, kjærlighet og tap.

  VINNEREN BLE: Linn Øvsttun og Aashild Stenhaug Sørensen

  ***

  15. desember

  ***

  Julekalender2018-15

  I dag kan du vinne:
  "Hvordan gi litt mer f*en"

  .«En god resept på et godt liv er å gi litt mer faen» sa Per Fugelli i 2009.

  Det er godt tenkt - men livet er ofte komplekst og utfordrende, og det er ikke alltid like lett å gi faen i bekymringer og hverdagsstress, grubling, tankekjør og sin egen indre kritiske stemme. Spørsmålet blir derfor: hva kan vi egentlig gi mer faen i? Og viktigst av alt: hvordan gjør vi det?
  Denne boken handler om normalpsykologien ved det å være menneske. Den handler om hva som skjer med oss dersom vi prøver å mestre livets utfordringer gjennom å gruble på fortiden, stresse i nuet og bekymre oss for morgendagen, og om hvordan vi kan ta mer bevisste valg om hva vi trygt kan bruke mindre tid og krefter på.

  ***

  Tore C Stiles, Professor i klinisk psykologi ved NTNU og Universitetet i Oslo, Tore C. Stiles, skriver blant annet dette i bokens forord:

  Dette er en moderne bok for alle, som bygger på moderne psykologisk teori, nærmere bestemt metakognitiv teori. Denne terapien er spesielt effektiv i behandling av angstlidelse, depresjon og posttraumatisk stresslidelse. Kjernen i denne teorien er at mye lidelse skyldes at mennesker i overdreven grad vender oppmerksomheten sin mot det negative og hva som kan gå galt. Man grubler over hva som er galt og bekymrer seg for hva som kan skje.

  Ofte blir slike bøker skrevet for fagfolk. Det positive med denne boka er at den henvender seg til vanlige folk. Alle kan nyttiggjøre seg kunnskapen som formidles. Kunnskapen formidles på en lettfattelig og forståelig måte med mange praktiske eksempler og tips. Det toppmoderne innholdet som er formidlet på en populærvitenskapelig måte gjør denne boka til en utmerket selvhjelpsbok.
  Man får mange ahaopplevelser om hva man ikke skal gjøre, og dermed underforstått hva man skal gjøre i stedet.

  Boka egner seg også for fagfolk fordi den vil hjelpe mange fagfolk til å bruke konkrete eksempler fra boka i møte med sine pasienter. Det er sjelden man får anledning til å lese en god selvhjelpsbok man kan ha nytte av. Denne boka representerer et unntak. Her er det mye nyttig å lære.

   

  VINNEREN BLE: Liv Hege Refsdal. Gratulerer!

  ***

  16. desember

  ***

  Julekalender2018-16

  I dag kan du vinne:
  Eksplodera og latterkula
  av Nina Bay

  Mellom trærne i skogen, bak de høyeste fjell, bor det ei lita heks. Hun heter Eksplodera og er ikke stort større enn en sommerfugl. Om kveldene og nettene øver hun seg på magiske triks og tryllekunster. Rett som det er hender det at hun blir forstyrret av det mest irriterende hun vet: Dragelatter!

  En kveld sitter Eksplodera i Måneskinnsstolen og beundrer smaragdene hun har til pynt i en skål. De er forhekset til å fange opp lyd og lydene danser så vakkert på innsiden. I samme øyeblikk høres en velkjent latter over hustaket. Det er Dragen som er ute og flyr. «Det finnes ikke verre lyd i verden!», summer den lille heksa irritert. Men vent litt. Smaragdene kan jo fange lyder … Kan de også fange dragelatter?

  I bøkene om Eksplodera har forfatteren invitert oss inn i et fantasifullt og spennende univers. Her blir vi kjent med ei særegen og temperamentsfull heks som vi blir glad i. Forfatteren har evnet å krydre historiene med små stikk av humor, som både barna og de voksne vil like. Alle bøkene er fantasifullt og fargerikt illustrert av Jonas A. Larsen. Eksplodera er allerede manges favorittheks. Blir hun også din?

  VINNEREN BLE: Åsmund Eide

  ***

  17. desember

  ***

  Julekalender2018-17

  I dag kan du vinne:

  Far og Sachsenhausen

  av Karen Kinge Lindboe

   
  «Så fikk jeg endelig brevet. Kjente igjen skriften hennes med det samme. Det var fra Mia. Lieber Steff …
  Jeg lukket øynene før jeg leste videre. Det var som om hjertet mitt hadde fått en ny lyd.
  Angret hun, tenkte jeg, angret hun på at hun hadde gjort det slutt? Nå som hun visste at jeg satt her, visste at jeg var fange i Sachsenhausen?
  Jeg tenkte at hun måtte jo angre. Hun var nødt til å angre, det hadde vært oss to så lenge. Likevel torde jeg nesten ikke å lese videre.»

  Vi satt i hagen i Stavern og far fortalte om krigen.
  Han snakket mye om den tiden nå nesten bestandig.

  ... Jeg vil skrive ned din historie, far, sa jeg.
  Får jeg lov til det?»

  ***

  I «Far og Sachsenhausen» forteller Karin Kinge Lindboe farens egen gripende historie om krigen, om oppholdet i fangeleiren, om lidelsene, om kameratskapet, om lengselen hjem.

  VINNEREN BLE Bjørg Marit Sandblåst. Gratulerer!

  ***

  18 desember

  ***

  Julekalender2018-18

  I dag kan du vinne

  DET KOM ET BREV

   

  «Er det virkelig mulig at åtte eller ni bokstaver stablet etter hverandre kan forandre livet til en mann?
  Til ei kvinne?
  Til et barn?»

  I antologien «Det kom et brev» har 10 norske forfattere skrevet hver sin postnovelle. Noveller der brev eller postkort forandrer noe, eller er på vei til å forandre noe. Med tristhet, munterhet, ensomhet, lengsel og minner om noe som var, som blir, som er, fortelles historier om mennesker og valgene de tar. Det er blitt et spennende knippe historier, ført i pennen av noen av landets mer anerkjente forfattere.

  Disse er med:
  •Levi Henriksen
  •Annette Mattsson
  •Jonny Halberg
  •Vidar Kvalshaug
  •Line Berg
  •Thomas J.R. Marthinsen
  •Gunnar Lunde
  •Edy Poppy
  •Gaute Heivoll
  •Gro Dahle

   

  VINNEREN BLE: Tonje A. Lissandrin. Gratulerer!

  ***

  19 desember

  ***

  Julekalender2018-19

  I dag kan du vinne

  Fjøsnisser i juleknipe 

  av Espen Rolstad.

   

  Hvert år – natt til julaften – setter Jorunn og Jøran ut en stor gryte med rykende varm julegrøt på låven. Den er til fjøsnissen. Men de tror egentlig ikke helt på at han finnes…

  Men det de ikke vet, er at det ikke bare er en, men mange fjøsnisser på den store låven. De elsker å tulle og tøyse med bonden, slik at ingenting går helt som det skal, og hver jul tryller de ved grøten, slik at de blir usynlige i et helt år. Men i år går noe galt og fjøsnissene havner i en ordentlig juleknipe …

  Vi følger familien på gården og fjøsnissene i 24 morsomme og spennende kapitler frem mot julaften. Bli med da vel!

  Espen Rolstad er født i 1975 og bosatt midt i hjertet av Vestfold, i Kodal. Mange kjenner han som herrefrisør på Aagaards frisør´n AS i Sandefjord, der han både arbeider og er innehaver, men enda flere kjenner han nok fra det Sandefjordbaserte revyensemblet Ivo DaCapo, der han er både aktør og tekstforfatter. I tillegg er han instruktør og forfatter for ulike amatørteatergrupper, både for barn, ungdom og voksne. Forfatterkarrieren har fram til nå i all hovedsak vært revynummer og teaterstykker, og «Fjøsnisser i juleknipe» er Espen Rolstads debutbok.

  Boken er illustrert av Synne Helene Hagen.

   

  VINNEREN BLE: Vera Veronika Waale Brendsrud. Gratulerer!

   

  ***

  20.desember.

  ***

  Julekalender2018-20

  I dag kan du vinne

  Lille LInerle

  av Myriam H. Bjerkli

   

  Sju år gamle Mari leker på stranda utenfor huset der hun bor. Det er en regntung oktoberdag og mamma har besøk av den nye kjæresten sin, Petter. Mari liker ham ikke. Hun drømmer om at den ordentlige pappaen hennes - som hun bare husker fra et sort-hvitt-bilde hun har på natt- bordet - en dag skal komme på besøk.

  – Pappa? Er det deg?
  Stemmen skalv. Det siste ordet var knapt hørbart, ikke

  stort mer enn et lite håpefullt pust. Han nikket, bøyde seg ned og åpnet armene.

  – Ja, lille Linerle, selvfølgelig er det meg. Kom til pappa.

  Det finnes mange eksempler fra virkeligheten på unge jenter som blir holdt fanget. Noen av dem i årevis. Ofte i mørke kjellere, i helt vanlige boligområder, der ingen aner hva som foregår innenfor naboens vegger. Kunne det samme skjedd i Kodal, det fredelige, lille tettstedet rett utenfor Sandefjord?

  VINNEREN ER: Sissel Thygesen Grøtterud + ti stk. som får boken tilsend i pocketversjon.

  ***

  21. desember

  ***

  Julekalender2018-21

  Ungdommene som dro til sjøs før utbruddet av andre verdenskrig hadde ulike motiv. Eventyrlyst og et liv som havets vagabond var drivkraften for noen, for andre var den store drømmen å klare seg økonomisk i krisetider. Men krigen kom og la det hele i grus. Den vonde hjemkomsten de fikk etter fem års innsats for fedrelandet, ga mange av dem et liv i fornedrelse. For krigsseilerne opplevde hele perioden fra 1. september 1939 og fram til forsvarsministerens unnskyldning 3. august 2013 som en evig krig. Først mot tyskerne. Deretter mot egne myndigheter, de samme som de hadde ofret helse og psyke for å forsvare …

  VINNEREN ER: ELI FLORE. GRATULERER!

  ***

  22. desember

  ***

   

  Julekalender2018-22

  Den nyseparerte tobarnsfaren Karsten Bøk trives bare sånn passe i advokatfirmaet der han jobber. Han sliter med å gi slipp på eks-kona, Selma. Kjærligheten til sønnen og datteren er hans eneste faste holdepunkt i livet.
  Så får han en melding fra en gammel klassekamerat, Sven Tore. Han trenger juridisk hjelp. Men før Karsten får ringt tilbake, forsvinner Sven Tore sporløst ...

  Det kunne vært begynnelsen på en hardkokt detektivroman, men dette er ingen krim. Stengetid er en historie mange vil kjenne seg igjen i. Lun, underfundig og fabulerende - med en undertone av stillferdig desperasjon: Kan livet få ny mening, når man er blitt forlatt av den man elsker?

  VINNEREN ER: Else Margrethe Halvorsen. Vi gratulerer!

  ***

  23. desember

  ***

  Julekalender2018-23

  “Kufiolilla og Flu Filla” er en artig historie om et vennskap som utvikler seg mellom en litt annerledes lilla ku og en bitteliten munnrapp flue. Kufiolilla og Flu Filla på sirkus er den første boken i en planlagt serie med disse to vennene. Silje Wirnes Winje har både skrevet og illustrert boken.

  VINNEREN ER: Grethe Kirsti Kristiansen

  ***

  24. desember

  ***

  Julekalender2018-24

  Mens høststormene herjer, rystes det vesle stedet Helgeroa av en grusom forbrytelse. Idyllen slår sprekker, og i en bygd der alle kjenner alle, vokser mistro og splid frem. Vet man egentlig hva som skjuler seg bak lukkede dører? Kan man virkelig stole på naboen?

  Eddi Stubb må manøvrere dunkle farvann, mens mørke skyer truer. Klarer han å finne løsningen, før gjerningsmannen slår til igjen? Sammen med sin nye makker, står Eddi overfor sin hittil mest spektakulære og komplekse sak

  ***

  Frode Eie Larsen bokdebuterte med Hemmeligheten i 2011, og har siden etablert seg som manges krimfavoritt.
  Bøkene med den joviale etterforskeren, Eddi Stubb, oppdages av stadig flere, og mange - deriblant en rekke av Larsens forfatterkolleger - mener det bare er et tidsspørsmål før han slår gjennom for alvor. Fjorårets bok, På overflaten flyter vannliljene, ble hyllet av anmeldere, bloggere og lesere, og var blant de mest lånte bøkene - både fysisk og elektronisk - på bibliotekene i 2017.

  Årets bok, Slå på ring, er utvilsomt Larsens aller beste. Det er tempo, driv og stadige overraskelser, skrevet med en penn som er både tydelig og sikker. Forfatteren har perfeksjonert både plott og språk, og med Slå på ring treffer han midt i blinken.

   

  VINNEREN ER HANNE MERETHE: GRATULERER!

   

   

   

   

   

   

   

   

1-10 of 381

Side:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 39