uncategories

 • Strålende boklansering av "Jenta med den grønne skjorta" i Drammen onsdag!

  heidi og arisa

  Onsdag 10.10 inviterte vi til boklansering på Clarion Collection hotell Tollboden i Drammen, og over 50 familie, venner og kjente av både forfatter og hovedperson møtte opp.

  IMG_2437r

  Anledningen var lanseringen av Jenta med den grønne skjorta, en dokumentarroman om Arisa, som flyktet med familien sin far Jugoslavia til Norge i 1993. 

  IMG_2464r

  Forfatter Heidi Auensen ble bokbadet av venn og redaktør Anita Berglund, og som musikalsk følge hadde de Siv Olsen fra Svelvik med gitarist Trygve.

  IMG_2463r

  Siv og Trygve fremførte blant annen en helt ny og utrolig fin versjon av U2s Miss Sarajevo, som har en historie fra boka knyttet til seg.

  IMG_2481r

  Etter bokbadet var det anledning til å kjøpe signerte bøker, og forfatteren var fullstendig overveldet av at så mange ville være med å feire at Jenta med den grønne skjorta nå skal ut i verden

   IMG_2501r

  Om boka:

  cover_jenta_med_den_gr_nne_skjortaDa jugoslaviske Arisa var åtte år, sluttet hun plutselig å vokse, og hun måtte forberede seg på å leve et annet liv enn hun hadde håpet og ønsket. For resten av livet i en åtteårings kropp.

  ***

  Som i en lang og bratt trapp, trinn for trinn, til slutt bare en stige, klatret jeg motvillig oppover mot erkjennelsen av at det faktisk ville være en mulighet for at livet mitt ble akkurat slik. At jeg aldri skulle bli som de andre. Jeg ville alltid være en outsider, en raring, en patuljak som ikke engang var en riktig dverg. Og dermed kunne det virkelig komme til å skje, at jeg aldri, i hele livet mitt, ville komme til å bli en person som en annen person kunne elske.

  ***

  Det skulle likevel ikke bli den største utfordringen Arisa opplever. Da borgerkrigen startet i Jugoslavia, måtte hun flykte sammen med familien sin. De hadde feil tro.

  ***

  Barndommen var over. Bekymringene over hvor stor eller liten jeg var, eller om jeg noen gang kom til å bli større, var borte. Ingen mobbet meg for størrelsen lenger; jeg merket det i alle fall ikke, for vi brydde oss ikke lenger om luksusproblemer. Vi hadde annet å tenke på. Det var krig. Jeg snudde meg en siste gang og så oppover stien, tok kofferten min i den ene handa og tante i den andre. Husene våre forsvant i skumringen. Flokken av mennesker begynte langsomt å bevege seg mot bussene som stod og ventet nede på den store hovedveien. Ingen lys var på, og bare det mørke omrisset av hjemmet vårt var synlig. Alt vi eide, var gjemt eller pakket inn. Alt vi heretter skulle eie, var hverandre og det vi hadde klart å pakke ned i fire kofferter og en gammel sekk.

  ***

  Dette er historien om Arisa Dizdarevic’ som sammen med familien sin kom som flyktning til Norge i 1993. 

  ***

  Boka kan bestilles hos din lokale bokhandel, eller direkte i forlagets nettbutikk her: http://forlagshusetivestfold.no/jenta-med-den-gronne-skjorta-heidi-auensen

 • Anne Bremnes lanserer "Tigrene i Afrika" i Stockholm 23.11

  Det blir internasjonal lansering av "Tigrene i Afrika", korthistorier og dikt av Anne Bremnes. Tidspunkt er 23.11 kl. 17.30

  Det blir tid for bøker, vin og intervju/bokbad, under vert Anne Gro Gullas ledelse.

  Velkommen!

  ***

  Om boken:

  cover tigrene i afrikaTigrene i Afrika er en samling dikt og kort-tekster.

  (…) så kom solen, og med en stripe av langsom lyd og spor våte av tjære forsvant slavene ut i ørkenen. Alt ble orange; tårnet, hekken, sollyset knuste vinglassene på kjøkkenet til østersgrå skall.

  Men ingen forstyrret feministene, de hadde tatt over suitene i øverste etasje. Der røyket de sigar, nå da disse rommene endelig var ledige.

  Alt var nytt. og om kvelden fikk de høre ryktet som gikk: At tigrene endelig hadde kommet tilbake til Afrika …

  ***

  Boken kan bestilles hos din lokale bokhandel, eller direkte i vår nettbutikk her: http://forlagshusetivestfold.no/tigrene-i-afrika-anne-bremnes

 • Velkommen til lansering av "Krigerne" på Jessheim 17.11.

  Vi ønsker velkommen til boklansering av boken "Krigerne" på Kulturbanken i Jessheim lørdag den 17.11 kl. 13.00

  Om boken:

  cover_krigerneNår Bern Juv settes fri etter å ha sonet tre drap han hevder ikke å ha begått, ser han fram mot ensomheten og et liv i pakt med naturen, men fortida innhenter den forhenværende Unifil-soldaten allerede ved porten: Ekskjæresten Minken nekter å gi ham opp.

  Bern rekker knapt hjem før en tvilsom privatdetektiv vil at han skal be saken sin gjenopptatt. Samtidig dukker det opp et nytt lik som forbindes med forbrytelsen Bern ble dømt for. Vil han igjen bli mistenkt?
  Minken foreslår at han skal bli med til Libanon, der hun arbeider med humanitære prosjekter. Flyktningleirene som Minken jobber i finansieres på en lyssky måte. Nå er flere ute etter ressursene – og de er villige til å gå over lik. Igjen befinner Bern seg i stormens øye, i landet som har merket ham for livet.

  Krigerne er en actionfylt spenningshistorie om gråsoner og mål som helliger midlene.

  Boken kan bestilles i din lokale bokhandel eller direkte i vår nettbutikk her: http://forlagshusetivestfold.no/krigerne-bjorn-dahl

   

 • Poeten Lise-Marte Vikse Kallåk har en aktiv høst - en reise i og med poesi

  lise-marte med bok
   
  Lise-Marte Vikse Kallåk er en svært aktiv forfatter som bidrar sterkt til å få poesien ut til folket. Aller først kan dere møte henne under åpningen av litteraturfestivalen SILK 2018. Den foregår onsdag 31. oktober på Holmen brygge i vakre Skudenes. 
   
  silk
   
  Uka etter Silk kommer bLEST hvor hun blant annet skal lese festivaldiktet hun har skrevet, samt samtale med faren, Birger Vikse, om diktbøkene hans og skrivingen. Det skjer onsdag 7. november i Bestestova Tysværtunet kl. 12.oo. I tillegg skal Kallåk lese nyere dikt i Galleriet Tysværtunet kl. 18.00
  blest 2018
   
  Noen dager senere deltar hun på Kammerpoetens Poesikonsert. Den foregår Lørdag 10. november 2018 kl. 17:00–18:30 i Torvastad gate 13 i Haugesund. Link og mer informasjon her:  https://www.facebook.com/events/2131933397071501/
   
  poesikonsert
 • Velkommen til boklansering av "Blomster og nødvendighet i Oslo 25.10

  Velkommen til lansering av Blomster og nødvendighet på Deicman Tøyen i Oslo den 25. oktober kl. 18.00. Det blir introduksjon og opplesning fra den rykende ferske poesiboka, minikonsert med de dyktige og trofaste musikerne Steinar Eraker og Børge Marchause, samt selvfølgelig boksalg og signering. 

  Gratis inngang!

   

  Om "Blomster og nødvendighet":

  cover_blomster_og_n_dvendighetDette er en bok om å bli sett, navngitt og å huske. Om nødvendigheten av blomster.

  Fins det et håp med de nye barna som kommer?

  Kan de henvende seg til verden på en annen og bedre måte?
  Sangen om dødens kokker med sine oppskrifter.
  Sorgens epoker.
  Blomstenes trøst.
  Hvor mange?

  Jeg påstår.
  Blomstene må være en eng full. Av nødvendighet

  Boken kan bestilles hos din lokale bokhandel, eller direkte i forlagets nettbutikk her: http://forlagshusetivestfold.no/blomster-og-nodvendighet-margaret-solberg

 • Frode Eie Larsen signerer sin nye bok hos ti bokhandlere i ti byer lørdag 20.10

  Vi tror neppe noen har gjort det før ham, og er slett ikke sikker på om han lykkes. Men går det som Frode Eie Larsen ønsker, skal han besøke hele ti bokhandlere lørdag den 20.10 og signere sin helt ferske bok "Slå på ring."

  Du kan treffe ham her:

  signering frode 20 10

   

   

   

   

   

   

   

  Om romanen:

  Slå på ring - forside_lav (002)Mens høststormene herjer, rystes det vesle stedet Helgeroa av en grusom forbrytelse. Idyllen slår sprekker, og i en bygd der alle kjenner alle, vokser mistro og splid frem. Vet man egentlig hva som skjuler seg bak lukkede dører? Kan man virkelig stole på naboen?

  Eddi Stubb må manøvrere dunkle farvann, mens mørke skyer truer. Klarer han å finne løsningen, før gjerningsmannen slår til igjen? Sammen med sin nye makker, står Eddi overfor sin hittil mest spektakulære og komplekse sak

  ***

  Frode Eie Larsen bokdebuterte med Hemmeligheten i 2011, og har siden etablert seg som manges krimfavoritt.
  Bøkene med den joviale etterforskeren, Eddi Stubb, oppdages av stadig flere, og mange - deriblant en rekke av Larsens forfatterkolleger - mener det bare er et tidsspørsmål før han slår gjennom for alvor. Fjorårets bok, På overflaten flyter vannliljene, ble hyllet av anmeldere, bloggere og lesere, og var blant de mest lånte bøkene - både fysisk og elektronisk - på bibliotekene i 2017.

  Årets bok, Slå på ring, er utvilsomt Larsens aller beste. Det er tempo, driv og stadige overraskelser, skrevet med en penn som er både tydelig og sikker. Forfatteren har perfeksjonert både plott og språk, og med Slå på ring treffer han midt i blinken.

  Boken kan bestilles hos din lokale bokhandel eller direkte i vår nettbutikk her: http://forlagshusetivestfold.no/sla-pa-ring-frode-eie-larsen

 • Møt vår forfatter og forlegger Myriam H. Bjerkli på LevLitt - Litteraturfestivalen i Levanger 19.10

  levlitt2018

  Myriam H. Bjerkli tar en svipptur til Trøndelag helgen 19 - 20 oktober, der hun besøker to bokhandlere og deltar på LevLitt, den ferske Litteraturfestivalen i Levanger. Du kan møte henne her:

  Fredag 19 oktober kl. 13.00, Boksignering på Norli Magneten, Levanger

   ***

  Fredag 19 oktober kl. 19.00 - 21.00 - LEV LITT / Levanger Litteraturfestival.

  Velkommen til LevLitt, Levangers nye litteraturfestival! Tema i år er krim, og fredag blir det krimkveld på biblioteket!

  Nils Nordberg tar oss inn i krimsjangeren med et minikåseri. Etterpå vil Nordberg samtale med forfatterne Jan Boris Stene og Myriam H. Bjerkli om krimlitteratur.

  Det blir boksalg, signering og mulighet for å snakke med forfatterne. Salg av drikke.
  Inngang: 150,-/ 100,- (student) Billetter kan kjøpes her.

  ***

  Lørdag 20 oktober kl. 12.00, Boksignering på Ark Torgkvartalet, Stjørdal.

   

 • Massiv oppmerksomhet for middelalderromanen "Sverddrengen"

  Tor Bertel Løvgrens skjønnlitterære debut, middelalderromanen "Sverddrengen" som ble gitt ut på Lyst forlag for et par uker siden, har allerede fått stor oppmerksomhet både lokalt og nasjonalt.

  sverddrengen i dagen

  Det startet med en hyggelig anmeldelse i avisen "Dagen", som kom allerede før den godt besøkte lanseringen på Århus i Skien

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Deretter har både Telemarkavisen,

  sverddregen i ta

  Varden

  sverddrengen i varden

  Intervju Varden 151018

  og Østlandsposten intervjuet den driftige forfatteren.

  sverddregen i øp

  Som forlag er vi selvfølgelig veldig glade for at spesielt lokalavisene er gode til å følge opp lokale boknyheter, og at vi har dyktige og utadvendte forfattere som Tor Bertel Løvgren, som gladelig stiller opp for å spre informasjon om den spennende middelalderhistorien han har skrevet.

  Om romanen:

  cover sverddrengenVi skriver tidlig 80-tall. Tord og Marie Jonsson har flyttet til Skien. På en middelalderutstilling ser han et maleri av en navnebror, Tord Sigurdsson, sverddreng på Bratsberg gård. Hvorfor kjenner han en slik intens dragning mot den unge krigeren? Og hvorfor slipper ikke denne opplevelsen taket i ham? Da han seinere kommer over Snorre Sturlassons kongesagaer, rives han med av beretningen om den mektige Gregorius Dagsson, lendmann på gården i 1100-tallets Skida. Skikkelser fra denne perioden blir levendegjort, og gammel og ny tid veves stadig tettere sammen. Det er som han står ved en elvebredd der grunnen gir etter. Han sklir uti og føres hjelpeløs av sted. Ufredsår har preget Norge etter Sigurd Jorsalfares død, og nå raser striden om kongemakten mellom halvbrødrene Øystein, Inge Krokrygg og Sigurd Munn. Det brygger opp til et avgjørende slag i Bjørgvin i 1155 da fantasier synes å bli til virkelighet for Tord Jonsson. Med ett ser han Skida slik byen den gang var, og blir med Gregorius’ menn på seilasen vestover. Er han selv krigeren på bildet – Sverddrengen? Unggutten som dras mellom trelljenta Huld og den fribårne stormannsdatteren, Ulvhild. Er vi overlatt tilfeldigheter og en usikker skjebne? Bærer vi i oss en unik iden-titet uavhengig av tid og sted? Og, hvilke rammer for livsutfoldelse gis det i to så ulike epoker?

  Sverddrengen er første bind i trilogien om Tord.

  Boken kan bestilles hos din lokale bokhandel, eller direkte i forlagets nettbutikk her: http://forlagshusetivestfold.no/sverddrengen-tor-bertel-lovgren

   

 • Les om jenta som sluttet å vokse som åtteåring i dagens Drammens Tidende

  Dokumentarromanen "Jenta i den grønne skjorta" ble lansert i Drammen i kveld, med både forfatter Heidi Auensen, og bokas hovedperson, Arisa Dizdarevic’, tilstede. Hvis du gikk glipp av lanseringen så kan du også lese deler av den sterke historien i Drammen Tidene.

  auensen i dt

  Om boken:

  Da jugoslaviske Arisa var åtte år, sluttet hun plutselig å vokse, og hun måtte forberede seg på å leve et annet liv enn hun hadde håpet og ønsket. For resten av livet i en åtteårings kropp.

  ***

  Som i en lang og bratt trapp, trinn for trinn, til slutt bare en stige, klatret jeg motvillig oppover mot erkjennelsen av at det faktisk ville være en mulighet for at livet mitt ble akkurat slik. At jeg aldri skulle bli som de andre. Jeg ville alltid være en outsider, en raring, en patuljak som ikke engang var en riktig dverg. Og dermed kunne det virkelig komme til å skje, at jeg aldri, i hele livet mitt, ville komme til å bli en person som en annen person kunne elske.

  ***

  Det skulle likevel ikke bli den største utfordringen Arisa opplever. Da borgerkrigen startet i Jugoslavia, måtte hun flykte sammen med familien sin. De hadde feil tro.

  ***

  Barndommen var over. Bekymringene over hvor stor eller liten jeg var, eller om jeg noen gang kom til å bli større, var borte. Ingen mobbet meg for størrelsen lenger; jeg merket det i alle fall ikke, for vi brydde oss ikke lenger om luksusproblemer. Vi hadde annet å tenke på. Det var krig. Jeg snudde meg en siste gang og så oppover stien, tok kofferten min i den ene handa og tante i den andre. Husene våre forsvant i skumringen. Flokken av mennesker begynte langsomt å bevege seg mot bussene som stod og ventet nede på den store hovedveien. Ingen lys var på, og bare det mørke omrisset av hjemmet vårt var synlig. Alt vi eide, var gjemt eller pakket inn. Alt vi heretter skulle eie, var hverandre og det vi hadde klart å pakke ned i fire kofferter og en gammel sekk.

  ***

  Dette er historien om Arisa Dizdarevic’ som sammen med familien sin kom som flyktning til Norge i 1993. 

  ***

  Boka kan bestilles hos din lokale bokhandel, eller direkte i forlagets nettbutikk her: http://forlagshusetivestfold.no/jenta-med-den-gronne-skjorta-heidi-auensen

 • Ingrid Gjelsvik debuterer med poesiboken "Andre ord for grønt."

  Det er bestandig en spesiell opplevelse å holde en fersk bok man selv har skrevet i hånden for første gang, og enda mer spesielt er det selvfølgelig når det er aller første gang. Dette er vår ferskeste debutant, Ingrid Gjelsvik, med poesiboken "Andre ord for grønt."

  ingrid gjelsvik2

  Ingrid Gjelsvik har tidligere hatt dikt på trykk i tre britiske antologier. Hun er opptatt av å formidle stemninger og skape bilder, som oppfordrer oss til å bruke fantasimusklene.

  Om boken:

  cover andre ord for grøntHvor mange vers har en ebbesang?

  Du vet aldri hva en onsdag kan gi før du går inn i den og spør.

  Hvem lever inne i de høye husene i Tokyo?

  Hvem kan du treffe langs en jernbanestrekning i det gamle Jugoslavia, eller mellom nipp og spring?

  Disse og andre spørsmål finner du kanskje svar på i denne boka.

  Det er bare å plukke, som solmodne tomater.

   

  Boken kan bestilles hos din lokale bokhandel, eller direkte i vår nettbutikk her: http://forlagshusetivestfold.no/andre-ord-for-gront-ingrid-gjelsvik

1-10 of 346

Side:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 35