uncategories

 • Røyken og Hurum avis anbefaler "I skyggen av stråleglansen"

  Røyken og Hurum avis trekker fram noen bøker de mener leserne deres trygt kan legge under juletreet i år. Deriblant Jan Erik James Knudsens "I skyggen av stråleglansen." Vi er selvfølgelig helt enige!

  jejk i rhavis

  Les mer om boken her:

  cover i skyggen av stråleglansen – KopiI Oslo flykter den unge jenta Amalie fra ukjente forfølgere. Når hun dagen etter blir funnet, kobles Kripos inn. Etterforskningen fører spesialetterforskerne Eddie Samson og Bernhard Fiske fra Kripos til Tommy Brenne, en ung norsk mann, som Amalie har prøvd å komme i kontakt med. Hun hevder å sitte på sensitive opplysninger om Tommys irske far.

  I en overnasjonal rolle sitter Europol, som pådrivere i en mangeårig og omfattende etterforskning rettet mot pedofile nettverk i Europa – Operasjon Redning. Den britisk-irske grenen av denne etterforskningen jakter på et internasjonalt VIP-nettverk med røtter som går helt tilbake til sekstitallet. Et nettverk som med stor sannsynlighet består av overgripere fra samfunnets øverste lag. Da Tommy Brenne, mot norsk politi sine advarsler, allikevel velger å reise over til den irske øya, blir Samson og Fiske sendt etter, for om mulig å forhindre at nok en tragedie skal utspille seg.

  Mye tyder på at de to norske etterforskerne har kommet for sent. En rekke dominobrikker har begynt å falle, og britisk og irsk politi forstår at sentrale aktører i det aktuelle VIP-nettverket er villige til å ta i bruk nesten et hvert middel for å beskytte seg selv.

  Boken kan bestilles hos din lokale bokhandel, eller direkte i vår nettbutikk her: http://forlagshusetivestfold.no/i-skyggen-av-straleglansen-jan-erik-knudsen

 • Hans Olav Lahlum anbefaler "De uskyldige"

  Tradisjonen tro presenterer Hans Olav Lahlum hvert år en knippe bøker han anbefaler fra året som har gått. I år er Kristine Hardebergs debutroman "De uskyldige" med på listen hans, som den eneste fra et av de mindre forlagene i Norge. Mandag kl. 18.00 kan du høre ham presentere både "De uskyldige" og resten av bøkene han anbefaler på Norli Eldorado i Oslo.

  I mellomtiden kan du lese mer om boken her:

  De uskyldige"Vi er heldige, sa han, og stirret ut i luften, – som kan bo akkurat her! Som kan gå på disse brosteinene som er tråkket flate og glatte gjennom hundrevis av år, av mennesker med evigheten som mål og hele verden som perspektiv."

  Sandra leter etter faren sin, en jakt som fører henne fra en liten bygd på Vestlandet til Firenze i Italia, byen som er hennes eneste spor. Men, søket etter faren skal vise seg å avsløre sjokkerende hemmeligheter om begge foreldrene. Under buegangene i Europas aller første barnehjem opplever Sandra hvordan historie og nåtid henger sammen, hvor sterkt båndet mellom mor og barn kan være.

  For parallelt med Sandras historie følger vi også Teresa, en oppvakt jente i frigjøringskrigens Italia, en tid da muligheter og begrensninger går hånd i hånd. Mest av alt ønsker hun seg utdannelse, men følgene vil bli skjebnesvangre for henne – og for Sandra. Er det mulig å stole på et annet menneske?

  De uskyldige handler om livsvalg og tilhørighet, om mysterier og håp.
  Bli med inn i inn i de trange gatene i en av de viktigste italienske renessansebyene i denne gripende slektsromanen som portretterer både skjørheten og styrken i det å være en familie.

  Boken kan selvfølgelig kjøpes på eldorado mandag, bestilles i din lokale bokhandel, eller direkte i vår nettbutikk her: http://forlagshusetivestfold.no/de-uskyldige-kristine-t-g-hardeberg

 • Les om forfatter Lene Eriksen og hennes dagsferske bok i TA

  I kveld kl. 19.00 lanserer Lene Eriksen sin fantasybok nummer to, Domens port, Djevelens besettelse på Karjolen Pub i Porsgrunn

   

   

  . I dag kan du lese om den spente forfatteren i TA:

  LENE I TA

   

  Om boken:

  DjevelensBesettelse-coverHvordan skal Boa klare å redde Ylva ut av Helvete uten De fires hjelp? I nesten hele sitt liv har hun vært Deres vokter. Havfruen Boa har kunne styrt ilden, luften, jorden og vannet. Hun har passet på at de fire elementæråndene ikke falt i gale hender. Men, hun hadde feilet. Han kom på sporet av dem og den dagen Ylva, hennes arvtager til å beskytte De fire, skulle overta, ble Ylva bortført av Lucifer. Boa sverget på å finne henne og etter måneder på land fant hun et kart. Det viser vei mot Domen, et fjell i det værharde nord, hvor porten til Helvete befinner seg. Med kartet trygt forseglet returnerte hun til havet. Det var da hun fant Almira, spedbarnet som ble dumpet i sjøen av en demon. Det var ingen tvil om hvor hun kom fra og Boa så seg nødt til å utsette reisen inntil Almira kunne overta rollen som vokter. Nå er tiden er inne, Boa gir avkall på De fire og legger ut på reisen, uvitende om at hun ikke er alene.

  Lucifer har ventet lenge. Han må ha De fire, ellers vil han aldri kunne bryte løs fra Helvete. Aldri vandre fritt ute på jorden, få styrt over menneskene eller få sin etterlengtede hevn over Gud. Nå er ventetiden endelig over. Resten av planen kan iverksettes.

  Boken kan bestilles hos din lokale bokhandel, eller direkte i vår nettbutikk her: http://forlagshusetivestfold.no/domens-port-djevelens-besettelse-lene-eriksen

 • Avisen Ytringen: Forlaget har skutt gullfuglen!

  wexelsen i ytringenMagne Olav Aarsand Brevik i Ytringen har anmeldt Einar Wexelsens debutbok "Daniels krig" og under overskriften: "Forlaget har skutt gullfuglen", skriver han blant annet:

  «Daniels krig» er heimstaddiktning. Men det er ikke heimstaddiktning i den betydning av ordet at boken handler om en liten krets rundt forfatteren og stedet der han bor. Dette er heimstaddiktning i den betydning at denne boken er skrevet med hjerteblod og favner langt utover Narvik – der hvor det meste av historien utspiller seg. Min versjon av begrepet heimstaddiktning er når en forfatter skriver ut ifra å vera heime hos seg sjøl som en forfatter sier. At en som leser hele tiden føler at dette er en historie som bare måtte  fortelles av den som holdt i pennen. Da er det uinteressant om handlingen ikke rekker lenger i utsyn enn det en har fra kjøkkentrappa som Carel Capek en gang sa om Olav Duun. Det handlar om det å ta verda heim til seg sjøl. Det gjør Wexselsen med denne boken. Samtidig er boken universell.

  Til slutt konkluderer han:

  Hva blir konklusjonen? Dette er en vakker bok. En lavmælt bok og en bok som angår oss alle. Den handler om smerte og sorg, men også om glede. Om den faller i smak hos alle i Narvik og omegn som husker krigen er jeg derimot litt usikker på.....Hva er det vi mennesker driver med? De fleste av oss leter etter svar på at livet ble som det ble. Søker kanskje hevn!  Det er utrolig spennende å følge Daniels reise – vi er med på turen og sammenligner våre liv med hans.  Denne boken gir økt inspirasjon på tilbakeblikk på eget liv. De stundene – og det er ofte –  man kjenner igjen seg selv i denne boken er ikke alltid like behagelige. Men hvem har sagt at litteratur skal være behagelig? 

  Det er bare å ønske både Einar Wexelsen og LIV FORLAG til lykke med boken. Og til deg som lurer på hva du skal gi bort i årets julegave er det bare å løpe rett i bokhandelen.

  Om boken:

  danielskrig-coverDen fantasifulle Daniel Forsberg vokser opp i Narvik på 1940- og 1950-tallet, en by med dype spor etter andre verdenskrig. Farens merkelige død driver ham på flukt fra seg selv og gir ham en egen krig å utkjempe. Mye av fortellingens bakteppe er basert på virkelige hendelser fra krigen i Nord-Norge som varte i en måned etter at resten av landet hadde kapitulert. Daniel kommer i kontakt med mennesker som er preget av krigen på forskjellig vis, også fra andre steder. Det nære forholdet til to av dem og deres erfaringer hjelper ham til å ta et endelig oppgjør med seg selv og sin egen traumatiske fortid. 

  "Daniels krig" er en fortelling om skyld og anger, men også om å bryte lenker.

  Boken kan kjøpes hos din lokale bokhandel, eller direkte i vår nettbutikk her: http://forlagshusetivestfold.no/daniels-krig-einar-wexelsen

 • BLACK WEEK! 50 % rabatt i nettbutikken

  BlackFriday_header 2019

  BLACK WEEK TILBUD!
  50 % rabatt på alle bøker gitt ut før 2019!

  Gjelder også alle tidligere nedsatte bøker. Fri frakt fra kr. 300,-

  Lenke direkte til nettbutikken: http://forlagshusetivestfold.no/nettbutikk/blackweek

 • Stemningsfull lansering av "Ta på meg" på Litteraturhuset i Trondheim

  irja i trondheimSissel Lie har tidligere skrevet romaner, dramatikk, barnebøker og fagbøker. Denne høsten er hun igjen aktuell, nå med romanen "Ta på meg." 

  19. november ble den helt ferske boken lansert på Litteraturhuset i Trondheim, der bokens redaktør, Irja Thorenfeldt, innledet kvelden, før litteraturviter Ingvild Folkvord bokbadet den erfarne forfatteren.

   

  "Ta på meg"  handler om forholdet mellom mor og datter, komplisert som de fleste mor/datter-forhold. Det handler også om datterens skriveprosess som kommer i gang litt tilfeldig og søkende, og som etter hvert fører til innsikt og forløsning. Og i denne prosessen dukker bildene av elefantene opp. Hva vil de henne?

  Det var også musikalske innslag av forfatterens datter, cellist Marianne Lie, mange spørsmål fra den nesten fullsatte salen og avsluttende boksignering og salg.

   

  Om boken:

  ta på megEn mor og datter møtes på et hjem for eldre. De to har alltid hatt et komplisert forhold, og datteren har en nagende følelse av at det er noe hun burde ha forstått. Hvorfor støter hun stadig på elefanter i aviser, i radio, på tv og internett. Kan de hjelpe henne å forstå? Hun begynner å notere på små lapper.

  Boken kan kjøpes på lanseringen, bestilles i din lokale bokhandel eller direkte i vår nettbutikk her: http://forlagshusetivestfold.no/ta-pa-meg-sissel-lie

 • Vi gir bort gratis bøker i julegaver!

  I år - som i tidligere år - gir Forlagshuset bort bøker til jul, til noen som sliter med å få julegavebudsjettet helt i havn.
  I fjor ble det gitt bort ca. 700 bøker, de fleste til barn. Totalt har vi sikkert gitt bort over tjue tusen bøker i løpet av forlagets snart ti år gamle historie, til barn, voksne, barnehager, skoler, Frelsesarmeen, Røde Kors osv.
  Det er en av gledene ved å drive forlag, for alle barn fortjener gaver til jul, og vi synes - selvfølgelig - at bøker er den beste gaven <3

  forlag leser

  Har du noen som ønsker seg bøker til jul? Eller kjenner du noen som hadde fortjent det?
  Send en mail til myriam@forlagshusetivestfold.no med alder på mottager og hva slags bøker den som skal få gaven liker, så skal vi se hva vi får til :-)

  (Barn / bøker til barn stiller alltid først i køen ...)

  Pga porto så gjelder det i hovedsak Vestfold, evt. dersom bøkene kan hentes i Larvik. Men det hender vi gjør unntak …

 • God mediainteresse for Einar Wexelsen og hans debutroman

  Det er sjelden debutanter får mye oppmerksomhet i media, men da kulturpersonlighet Einar Wexelsen nylig debuterte med romanen "Daniels krig"  fattet flere aviser interesse. Blant annet Narvikavisen Fremover, Sandefjord Blad og Tønsberg Blad.

  wexelsen i fremover

  Einar Wexelsen har vært generalsekretær i Fortidsminneforeningen, sjef for Sandefjordmuseene, direktør for Haugar Vestfold Kunstmuseum og sjef for Stenersenmuseet i Oslo. Han har hatt en rekke verv i norsk museumsvesen og har også vært engasjert internasjonalt. Wexelsen har skrevet flere bøker om kunst og om kulturhistorie, men «Daniels krig» er hans debut som skjønnlitterær forfatter.

  19.11.22 Tonsbergs Blad - Wexelsen

   

  Om boken:

  danielskrig-coverDen fantasifulle Daniel Forsberg vokser opp i Narvik på 1940- og 1950-tallet, en by med dype spor etter andre verdenskrig. Farens merkelige død driver ham på flukt fra seg selv og gir ham en egen krig å utkjempe. Mye av fortellingens bakteppe er basert på virkelige hendelser fra krigen i Nord-Norge som varte i en måned etter at resten av landet hadde kapitulert. Daniel kommer i kontakt med mennesker som er preget av krigen på forskjellig vis, også fra andre steder. Det nære forholdet til to av dem og deres erfaringer hjelper ham til å ta et endelig oppgjør med seg selv og sin egen traumatiske fortid. 

  "Daniels krig" er en fortelling om skyld og anger, men også om å bryte lenker.

  Boken kan kjøpes hos din lokale bokhandel, eller direkte i vår nettbutikk her: http://forlagshusetivestfold.no/daniels-krig-einar-wexelsen

 • Nytt opplag av "I skyggen av stråleglansen"

  Jan Erik James Knudsens bok "I skyggen av stråleglansen" kom rett før sommeren. Boken ble innkjøpt av Kulturrådet, og etter at både de og forventningsfulle kunder har forsynt seg,  er det nesten tomt på lager. Dermed har vi bestilt nytt opplag, som skal være på plass i løpet av måneden, i god tid før jul.

  Om boken:

  cover i skyggen av stråleglansen – KopiI Oslo flykter den unge jenta Amalie fra ukjente forfølgere. Når hun dagen etter blir funnet, kobles Kripos inn. Etterforskningen fører spesialetterforskerne Eddie Samson og Bernhard Fiske fra Kripos til Tommy Brenne, en ung norsk mann, som Amalie har prøvd å komme i kontakt med. Hun hevder å sitte på sensitive opplysninger om Tommys irske far.

  I en overnasjonal rolle sitter Europol, som pådrivere i en mangeårig og omfattende etterforskning rettet mot pedofile nettverk i Europa – Operasjon Redning. Den britisk-irske grenen av denne etterforskningen jakter på et internasjonalt VIP-nettverk med røtter som går helt tilbake til sekstitallet. Et nettverk som med stor sannsynlighet består av overgripere fra samfunnets øverste lag. Da Tommy Brenne, mot norsk politi sine advarsler, allikevel velger å reise over til den irske øya, blir Samson og Fiske sendt etter, for om mulig å forhindre at nok en tragedie skal utspille seg.

  Mye tyder på at de to norske etterforskerne har kommet for sent. En rekke dominobrikker har begynt å falle, og britisk og irsk politi forstår at sentrale aktører i det aktuelle VIP-nettverket er villige til å ta i bruk nesten et hvert middel for å beskytte seg selv.

  Boken kan bestilles hos din lokale bokhandel, eller direkte i vår nettbutikk her: http://forlagshusetivestfold.no/i-skyggen-av-straleglansen-jan-erik-knudsen

   

 • Svaneti-lansering flyttet på grunn av brann på biblioteket

  På grunn av den tragiske brannen som akkurat nå ødelegger Larviks flotte bibliotek, er mandagens arrangement med Richard Bærug flyttet til Pressverksalen på Sliperiet i Larvik.

  larbibbrenner

   

  Richard Bærug har, som eneste nordmann og vesteuropeer, bodd mesteparten av de seneste ti årene i Svaneti. Nesten hver uke har han vært på fottur eller skitur i denne høyeste fjellregionen i Kaukasus og Europa. Før var det Bærug som spurte lokalfolk om veien. Nå er det ham de lokale spør om råd, og han har skrevet flere bøker fra området. Mer om dette kan du få vite på Sliperiet i Larvik 18. november kl. 18.00

  richard i øp papir

  Om boken:

  Svaneti-omslagBoka «Essensen av Kaukasus. SVANETI» presenterer 96 turer man kan ta til fots, på ski, på sykkel eller på hesteryggen i og fra dalen der han bor. Dette er forfatterens andre bok om Svaneti.

  Richard Bærug kommer fra Brunlanes og har doktorgrad innenfor medievitenskap. Han har skrevet flere bøker om europeisk media, den seneste «Putins presse» kom i 2018 og handlet om russisk media. Bærug har tidligere ledet Nordisk Ministerråds informasjonskontor i Rīga, arbeidet som prorektor ved Høyskolen i Vidzeme i Latvias og i flere år vært aktiv innenfor media- og reiselivsbransjen. Han er i dag forfatter og medier i Grand Hotel Ushba i Svaneti i Georgia.

  Boka utgis av LIV Forlag / Forlagshuset i Vestfold, inneholder 344 sider med tekster, GPS koordinater, kart og et hav av naturskjønne bilder.

  Boken kan bestilles hos din lokale bokhandel, eller direkte i vår nettbutikk her: http://forlagshusetivestfold.no/essensen-av-kaukasus-svaneti-richard-baerug

   

   

1-10 of 454

Side:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 46