uncategories

 • Teknisk oppgradering på gang - Følg oss på sosiale medier!

  På grunn av bytte av serversystem og oppgradering av sikkerheten, vil nyhetsdelen på disse sidene være umulige å oppdatere fra og med 01.01.20 og en tid framover. Nettbutikken vil fungere som vanlig, så det vil fremdeles være mulig både å lese om forfatterne og å bestille bøker. Alle eldre nyhetsartikler vil også være tilgjengelige.

  Vi vil selvfølgelig også fortsette å holde dere oppdatert på det som skjer på Forlagshuset og med forfatterne våre, men en tid framover direkte via sosiale medier. Du kan følge oss videre ved å klikke på linkene under :-)

  Du finner samlesiden for alle forlagene Forlagshuset i Vestfold på Facebook her:  https://www.facebook.com/forlagshusetivestfold

  I tillegg har hvert forlag en underside:

  Liv Forlag: https://www.facebook.com/LivForlag

  Lyst Forlag: https://www.facebook.com/lystforlag/

  Forglemmegei Forlag: https://www.facebook.com/Forglemmegei-Forlag-673601149389800/

  Jubel Forlag: https://www.facebook.com/profile.php?id=745684035491582&ref=br_rs

   

  Vi er også på Instagram. @Forlagshuset

 • Vi ønsker alle våre lesere og forfattere en god jul og et godt nytt år!

  Nok ett år er straks forbi og julefreden har senket seg over forlagslokalene. Totalt ble det gitt ut 26 ny bøker i 2019, alt fra historiske romaner, kriminalromaner og ungdomsbøker til smalere diktsamlinger og novellesamlinger. Flere bøker sogte godt, ble trykket i nye opplag og mange av bøkene våre ble også kjøpt inn av Kulturrådet.

  Vi takker for nok et spennende år, og gleder oss til de mange tusen blanke boksidene som ligger og venter på å bli fylt med trykksverte i 2020 - som også er et jubileumsår for oss. Høsten 2020 er det ti år siden Liv forlag og vår aller første utgivelse så dagens lys! Det har vi selvfølgelig tenkt å feire i det kommende året, både med spesialtilbud på noen av våre beste bokutgivelser, konkurranser og mye annet spennende. 

  God jul og Godt Nytt År, vi håper dere følger med oss videre!

  ****

  Forlagets aller første bok: 

  the-gambia-cover

   

   

   

   

   

   

   

  (redigert utgave)

 • Våre bøker på bokbloggernes anbefalingslister

  I tider hvor stadig færre aviser finner det verd å anmelde bøker, og spesielt småforlag synes å gå dem hus forbi, er vi svært takknemlig for at det stadig finnes ivrige og dyktige bokbloggere og forfattere som bruker tid og energi på å lese og omtale bøker. Mange av dem har også oppdaget flere av bøkene våre, og nå før nyttår er det tid for "anbefalingslister". Dette er noen av dem:

  Bokbloggeren Lillasjel leste imponerende 141 bøker i 2019. Av disse har hun anbefalt 20 perler, og der finner vi hele fire av våre bøker som hun hun synes du også burde lese. Trekkfuglene og Liten jente forsvunnet av Erling Greftegreff, De uskyldige av Kristne Harderberg og Bestefars lange armer av Silje Engebråthen. Les hele listen hennes her.

  Forfatter og bokblogger Geir Tangen har også laget seg nyttårsliste over årets beste krimbøker. Han trekker fram Rullatorgeriljaen av Inger Postvoll på sin liste. Les resten av listen hans her.

  Bokbloggeren Anne Lise Johannessen/ Hverdagsnett er også en dyktig bokblogger og leser. Hun trekker også fram Erlings Greftegreffs Liten jente forsvunnet som en av sine favoritter i 2019. Les resten av listen hennes her.

  Bokblogger Henning Sviland er også storleser av bøker. Han har et spesielt hjerte for bøker fra småforlag, og trekker fram hele fem  bøker våre forlag. I skyggen av stråleglansen av Jan-Erik James Knudsen,  Lille Linerle av Myriam H. Bjerkli, Trekkfuglene og Liten jente forsvunnet av Erling Greftegreff. Tause ofre av Anette Moe, Resten av listen hans finner du her.

  Og sist - men ikke minst - på forfatter Hans Olav Lahlums årvisse anbefalingsliste finnes også en av våre forfattere, Kristine Hardebergs  og hennes debutbok, De uskyldige. Resten av listen hans finner du her.

  Vi håper at det inspirerer deg - og kanskje også noen av avisenes anmeldere - til å bruke litt lesetid på en ukjent forfatter fra et lite forlag i 2020. Det kan fort være vel anvendte timer!

  Godt nytt leseår!

   

 • Les om vår debutant Ragna Dahl i Arendal Tidende

  Ragna Dahl debuterte i høst på Lyst forlag med en sterk bok om blant annet mobbing og vold. Nå kan dere lese om forfatteren og boken i Arendal Tidende.

  ragna dahl i arendals tidende

  Om boken:

  kameleonjentaÅret er 1962. Anna skal begynne i første klasse på Svartbygdas barneskole. Hun er full av forventning, og mest av alt gleder hun seg til å få nye klassevenner. Istedenfor trivsel og læring, blir hun fanget i en spiral av mobbing. Hun innser at volden ikke tar slutt, men fortsetter hjemsøker henne og former henne. Som ung kvinne begynner hun å ta oppgjør med sine forfølgere. Kampen for å overleve koster mer enn hun er klar over.

  Romanen kan bestilles i din lokale bokhandel eller direkte i vår nettbutikk herhttp://forlagshusetivestfold.no/kamelonen-ragna-dahl

 • Hans Olav Lahlums Boktips gir terningkast fem til "De uskyldige"

  Forfatter Hans Olav Lahlum gir terningkast fem til Kristine Hardebergs debutbok "De uskyldige." Han skriver:

  Det er tøffe tider å slå seg frem i for talentfulle bokdebutanter som utkommer på mindre forlag. Det rammet i 2019 blant annet denne ofte oversette lille perlen av en historisk slektsroman, hvor handlingen utspiller seg vekselvis i Firenze på 1860-tallet og i Norge og Italia på 1990-tallet. Med utgangspunkt i historien til Europas eldste barnehjem, legger romanen seg tett opp til både tankevekkende kvinnehistorie og kulturhistorie. Legg til et uvanlig godt språk, så blir det en uvanlig spennende debut – tross litt smårusk med fortellerteknikk og at 1860-tallet vel låter litt for likt 1990-tallet. Avslutningen er jeg fortsatt ikke blitt helt enig med meg selv om hva jeg synes om, men det er ikke nødvendigvis negativt.

  Det blir spennende å se om den 48 år gamle fotografen og kulturformidleren Kristine Hardeberg kan treffe enda bedre og nå ut til et større publikum i sin andre roman, som ifølge forfatteren er under utarbeidelse. I mellomtiden kan den første trygt anbefales som julegave for lesere med interesse for kulturhistorie og/eller kvinnehistorie – og særlig for de som i tillegg er interessert i katolisisme og/eller Italia.

  Terningkast 5

  de_uskyldigeMer om boken:

  "Vi er heldige, sa han, og stirret ut i luften, – som kan bo akkurat her! Som kan gå på disse brosteinene som er tråkket flate og glatte gjennom hundrevis av år, av mennesker med evigheten som mål og hele verden som perspektiv."

  Sandra leter etter faren sin, en jakt som fører henne fra en liten bygd på Vestlandet til Firenze i Italia, byen som er hennes eneste spor. Men, søket etter faren skal vise seg å avsløre sjokkerende hemmeligheter om begge foreldrene. Under buegangene i Europas aller første barnehjem opplever Sandra hvordan historie og nåtid henger sammen, hvor sterkt båndet mellom mor og barn kan være.

  For parallelt med Sandras historie følger vi også Teresa, en oppvakt jente i frigjøringskrigens Italia, en tid da muligheter og begrensninger går hånd i hånd. Mest av alt ønsker hun seg utdannelse, men følgene vil bli skjebnesvangre for henne – og for Sandra. Er det mulig å stole på et annet menneske?

  De uskyldige handler om livsvalg og tilhørighet, om mysterier og håp.
  Bli med inn i inn i de trange gatene i en av de viktigste italienske renessansebyene i denne gripende slektsromanen som portretterer både skjørheten og styrken i det å være en familie.

  Boken kan bestilles i din lokale bokhandel, eller bestilles direkte i vår nettbutikk her:

  http://forlagshusetivestfold.no/de-uskyldige-kristine-t-g-hardeberg

 • Adresseavisa om "Ta på meg": En litterær perle! Terningkast fem!

   

   

  Den prisbelønte forfatteren sissel lie i adresseavisaSissel Lie som tidligere har gitt ut en rekke både barnebøker, romaner og dramatiske verk,  kom i høst ut med romanen "Ta på meg" på Liv forlag. Nå er den ferske romanen anmeldt i Adresseavisen og Adresseavisens anmelder Vigdis Moe Skarstein gir romanen terningkast fem og kaller den:

  "en vellykket kombinasjon av fakta og litterære bilder om forholdet mellom mor og datter - og om det å bli gammel." 

  Vi gratulerer forfatteren med en strålende anmeldelse!

  Mer om boken:

  En mor og datter møtes på et hjem for eldre. De to har alltid hatt et komplisert forhold, og datteren har en nagende følelse av at det er noe hun burde ha forstått. Hvorfor støter hun stadig på elefanter i aviser, i radio, på tv og internett. Kan de hjelpe henne å forstå? Hun begynner å notere på små lapper.

  Boken kan bestilles hos din lokale bokhandel, eller direkte forlagets nettbutikk her: http://forlagshusetivestfold.no/ta-pa-meg-sissel-lie

 • Debutant Inger Postvoll på forfatter Geir Tangens årlige toppliste

  Geir Tangen var i mange år en av Norges mest aktiv og dyktige bokbloggere. I de siste årene har han også vært en av Gyldendals forlags bestselgende forfattere. Hvert år har han hatt flere faste spalter på hjemmesiden / bloggen / instagramkontoen sin, blant annet en der han kårer sine favoritter blant de av årets kriminalromaner han har lest.

  Nå er årets favorittliste klar, og der er vår krimdebutant Inger Postvoll å finne på annen plass, med hennes humoristiske krim "Rullatorgeriljaen." 

  Hele listen ser du her:

  Rå seriemorderkrim: Oistein Borge - Jeg er nummer 13

  Morsom kosekrim: Inger Postvoll - Rullatorgeriljaen

  Klassisk politikrim: Sven Petter Næss - Den stille uke

  Gåte og kodekrim: Peter May - Ualminnelige mennesker

  Filosofisk mysteriekrim: AJ Kazinski - Miraklenes natt

  Spennende actionthriller: Trygve Kalland - Hundene i Raqqa

  Norsk politisk thriller: Ørjan Nordhus Karlsson - Hvit Armada

  Cold Case krim: Jørn Lier Horst - Illvilje

  Psykologisk thriller: Kristine Storli Henningsen - Den som elsker deg høyt

  Journalistkrim: Trude Teige - Aldri tilgi

  Historisk klassisk krim: Jan Boris Stene - Så dyrt et liv

  Makaber guffen krim: Jørgen Brekke - Menneskehunger

  Røff bygdekrim: Agnes Matre - Iskald

  Knalltøff økonomisk thriller- Asle Skredderberget - Hevnen tilhører meg

  Internasjonal bestselgerkrim: JD Barker - Det femte offer

  Litterær krim på nynorsk: Agnes Ravatn: Dei sju dørene

  Om Rullatorgeriljaen:

  May Britt kvier seg. Er hun virkelig så naiv, en gammel dame? Men følelsen gir seg ikke: Kanskje er det skjebnen som skal føre henne og Gunnar sammen likevel, på tampen av livet? Det er jo uansett bare for noen uker ...

  Gjengen fra folkehøgskolen er blitt grå i håret og knirkete i leddene, men da brevet fra Jarl dumper ned i postkassene vekkes både gamle minner og fersk eventyrlyst. I tilpasset turbuss bærer det til Vestfold for en flyktig sommerferie, med folk de møtte da Beatles kom på banen, og sist så da internett var et nyord. Jarl er spent. Kan gamle vennskap gjenopplives? Er magien fortsatt der? Ingen av de andre aner hvor mye som står på spill. Rullatorgeriljaen er en varm spenningsbok med masse humor om betydningen av fellesskap, tilhørighet og kjærlighet, uansett alder.

  Boken kan du bestille hos din lokale bokhandel, eller direkte i vår nettbutikk her: http://forlagshusetivestfold.no/rullatorgeriljaen-inger-postvold

 • Vi gratulerer Pål-Erik Winther med Kulturråd-innkjøp av "Den tredje portal"

  Pål-Erik Winthers ungdomsbok  "Den tredje portal" er vedtatt innkjøpt av Kulturrådet. Det betyr - i tillegg til godkjenningen fra de kvalifiserte lesere i Kulturrådet - at den spennende fantasyboken blir å finne i alle landets biblioteker. Vi gratulerer forfatteren med en fin førjulsgave!

  Om boken:

  den tredje portalSebastian skal tilbringe sommerferien på besteforeldrenes gård. Ferien begynner fint, med sol, bading og en gryende forelskelse i Isabelle, som bor på øya. Men det ligger en mørk skygge over det lille samfunnet. Elleve år tidligere forsvant et tvillingpar nesten uten et spor. De ble aldri funnet igjen. Hva skjedde egentlig med de to, og hvorfor ble det funnet spor etter dem i besteforeldrenes skog?

  Om nettene ser han flakkende lys i skogen og en fremmed mann som lusker rundt huset. Sebastian og Isabelle mistenker at de mystiske hendelsene er forbundet med barna som forsvant og bestemmer seg for å finne ut hva som skjedde. Da de snubler over en hule i skogen, går det ikke lang tid før det som skulle være et harmløst eventyr, blir alvor. Sporene etter tvillingene fører dem til en verden mange lysår unna, og plutselig er de i livsfare.

  Boken kan bestilles hos din lokale bokhandel, eller direkte i vår nettbutikk her: http://forlagshusetivestfold.no/den-tredje-portal-pal-erik-winther

   

   

 • Debutant Kristine Hardeberg på Lahlums toppliste!

  Tradisjonen tro presenterer Hans Olav Lahlum hvert år en knippe bøker han anbefaler fra året som har gått, og i år ber han deg blant annet om å sjekke ut Kristine Teresa Grav Hardeberg debutroman «De uskyldige».

  hardeberg og lahlum

  Lahlums anbefalinger kommer i form av en liste med 12 rangerte bøker i kategorien romaner og en med 12 i kategorien sakprosa. Under en tilstelning i Oslo mandag kveld tok Hans Olav Lahlum grundig for seg sine favoritter med terningkast og det hele. De 24 anbefalte bøkene er utgitt på ulike forlag, men er alle skrevet av norske forfattere.

  lahlumliste

  På Lahlums eksklusive lister finner vi navn som Torgrim Eggen, Jo Nesbø, Shazia Majid, Torkil Damhaug, Nina Lykke, Maja Lunde og ikke minst Kristine Teresa Grav Hardeberg fra Liv forlag. Debutanten forteller til Oppland Arbeiderblad at hun ble helt satt ut da hun så navnet sitt på lista.

  kristine og lahlum

  - Jeg skjønner det ikke enda, jeg ble helt satt ut, sier hun og synes det er sjenerøst av Hans Olav Lahlum å bruke såpass mye tid på å fronte andre forfattere. – Det er mange tunge navn på lista, og jeg er den eneste med bok på et lite forlag.

  kristine signrer 1

  Vi gratulerer forfatteren med å svært velfortjent å ha havnet i det gode selskap!

  Du kan lese mer om boken her:

  De uskyldige"Vi er heldige, sa han, og stirret ut i luften, – som kan bo akkurat her! Som kan gå på disse brosteinene som er tråkket flate og glatte gjennom hundrevis av år, av mennesker med evigheten som mål og hele verden som perspektiv."

  Sandra leter etter faren sin, en jakt som fører henne fra en liten bygd på Vestlandet til Firenze i Italia, byen som er hennes eneste spor. Men, søket etter faren skal vise seg å avsløre sjokkerende hemmeligheter om begge foreldrene. Under buegangene i Europas aller første barnehjem opplever Sandra hvordan historie og nåtid henger sammen, hvor sterkt båndet mellom mor og barn kan være.

  For parallelt med Sandras historie følger vi også Teresa, en oppvakt jente i frigjøringskrigens Italia, en tid da muligheter og begrensninger går hånd i hånd. Mest av alt ønsker hun seg utdannelse, men følgene vil bli skjebnesvangre for henne – og for Sandra. Er det mulig å stole på et annet menneske?

  De uskyldige handler om livsvalg og tilhørighet, om mysterier og håp.
  Bli med inn i inn i de trange gatene i en av de viktigste italienske renessansebyene i denne gripende slektsromanen som portretterer både skjørheten og styrken i det å være en familie.

  Boken kan bestilles i din lokale bokhandel, eller direkte i vår nettbutikk her: http://forlagshusetivestfold.no/de-uskyldige-kristine-t-g-hardeberg

 • Røyken og Hurum avis anbefaler "I skyggen av stråleglansen"

  Røyken og Hurum avis trekker fram noen bøker de mener leserne deres trygt kan legge under juletreet i år. Deriblant Jan Erik James Knudsens "I skyggen av stråleglansen." Vi er selvfølgelig helt enige!

  jejk i rhavis

  Les mer om boken her:

  cover i skyggen av stråleglansen – KopiI Oslo flykter den unge jenta Amalie fra ukjente forfølgere. Når hun dagen etter blir funnet, kobles Kripos inn. Etterforskningen fører spesialetterforskerne Eddie Samson og Bernhard Fiske fra Kripos til Tommy Brenne, en ung norsk mann, som Amalie har prøvd å komme i kontakt med. Hun hevder å sitte på sensitive opplysninger om Tommys irske far.

  I en overnasjonal rolle sitter Europol, som pådrivere i en mangeårig og omfattende etterforskning rettet mot pedofile nettverk i Europa – Operasjon Redning. Den britisk-irske grenen av denne etterforskningen jakter på et internasjonalt VIP-nettverk med røtter som går helt tilbake til sekstitallet. Et nettverk som med stor sannsynlighet består av overgripere fra samfunnets øverste lag. Da Tommy Brenne, mot norsk politi sine advarsler, allikevel velger å reise over til den irske øya, blir Samson og Fiske sendt etter, for om mulig å forhindre at nok en tragedie skal utspille seg.

  Mye tyder på at de to norske etterforskerne har kommet for sent. En rekke dominobrikker har begynt å falle, og britisk og irsk politi forstår at sentrale aktører i det aktuelle VIP-nettverket er villige til å ta i bruk nesten et hvert middel for å beskytte seg selv.

  Boken kan bestilles hos din lokale bokhandel, eller direkte i vår nettbutikk her: http://forlagshusetivestfold.no/i-skyggen-av-straleglansen-jan-erik-knudsen

1-10 of 463

Side:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 47